icon

Trápi ma zdravie a obava z tretieho tehotenstva

5. máj 2026

Pekný večer, skúsim sa tu “vyspovedať” možno tu natrafím na rovnakú situáciu pripdne tu nájdem pochopenie.

Mám 32rokov (Hashimota, Celiakiu, problémy s chrbticou, extrasystoly - nieje ale diagnostikovane že sú to , len mávam take stavy so srdcom ) , 2deti 8 a 3 roky a ja sa už dlhodobo cítim tak že proste len z povinnosti fungujem každý deň. Žiadna chuť do ničoho pretože má všetko boli, troska niečo urobím a hneď sa cítim total vyčerpaná , nevladzem sa ani s deťmi dlho hrať, som potom z toho že sa necítim dobre nerozna na deti aj za každý pohyb navyše (trápi má to , uvedomujem si to a neviem to ovládnuť v tom momente). Teraz som zistila že som tehotná po tretí krat a mna prepadaju obavy že to tehotenstvo uz nezvládnem zdravotne. Tie bolesti každodenne , kolena, rameno , cela chrbtica a pritom neviem prečo… keď vidim baby v mojom veku aké sú aktívne a ja som taka nemožná .. kolko krat sa mi chce spat už hodinu potom čo som hore že vystrojim deti, najem sa a som nepoužiteľná musím ss premáhať.
Bojim ss strašne toho tehotenstva a celkovo tej výchovy. Tak strašne chcem dat svojim deťom lásku a viesť ich v tom najlepšom a pritom som len veľa času klbko nervov 😒 z toho že chcem všetko len rychlo rychlo urobiť a mat pokoj lebo sa necítim fit a už dlho dlho som sa necitila. Ani neviem ale to je

anonym_3ea0d9
5. máj 2026

@anonym_autor pockaj co budes hovorit o 10 rokov.

anonym_3ea0d9
5. máj 2026

a drzim palce, samozrejme.

lindusss2016
5. máj 2026

Ako dlho uz citis tu unavu? Nemoze to byt len teraz tym tehotenstvom? To som ja bola totalne ko, zaspavala som aj postojacky

autor
5. máj 2026
@anonym_3ea0d9

@anonym_autor pockaj co budes hovorit o 10 rokov.

@anonym_3ea0d9 toto som si potrebovala prečítať 💪 ďakujem

anonym_3ea0d9
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor lebo mna telo zacalo boliet neskor. Az potom citam, ze si tehu. Tak som ti popriala stastie. Vela ide vekom, zial uz nemladneme :(.

ivinkapink
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nemozes mat problemy so stitnou zlazou?

nafka0483
5. máj 2026

@anonym_autor hashimoto mas kompenzovane? Pri nedostatocnej kompenzacii moze byt velka unava. Ries s lekarom.

autor
5. máj 2026
@nafka0483

@anonym_autor hashimoto mas kompenzovane? Pri nedostatocnej kompenzacii moze byt velka unava. Ries s lekarom.

@ivinkapink mám Hashimota

@nafka0483 ano užívam Tirosint 50tku …

kiki68
5. máj 2026

Ta unava moze byt tehu, mne to 5 mes vzdy robilo mega unavu, ale po tehu som sa vzdy dala dokopy. Vyhoda tehu je, ze to vie vela veci upravit a tiez na vela veci sa vedia pozriet. Lebo tehotna je pomaly svata a dostanes sa napr na kardiologiu za hodinu. Lebo tam poslu z rizikovej paradne v ramci nemocky. Aspon u mna to tak bolo. Povedala by som, ze konecne niekoho trapilo to, co mna uz dlhsie a nic sa s tym predtym nerobilo. Hashimoto, tak tam jedine endokrino, ak mas celiakiu tak prisna dieta, ale to vies. Pozerat aj kontaminaciu a stopy ( moze to totiz suvisiet s unavou a hashimotom), poznam ludi, co nesmu ani niektore mare sojove omacky, nesmu ani deproteinovany psenicny skrob, nakolko maju hned zle vysledky a oslabene crevo znamena prave patologicku unavu a anemiu a tieto sracky. Cize pozor na toto, moze to robit polovicu toho, co subjektivne pocitujes. Kopec ludi napr kupuje blp veci niekde a potom zistuju, ze napr niekto to kontaminoval s tym, ze ved to neva. No vadi a este ako. Ja by som zacala patrat a ist po detailoch, lebo to moze byt kluc. Na chrbticu odporucam tehu jogu, to strasne pomaha. Mam za sebou dva porody, ten druhy v 40tke

anonym_d21472
6. máj 2026

A čo chceš ty ? Chceš si to dieťa nechať ? Pretože, v tehotenstve to lepšie už nebude, a ani po pôrode.

ivik4
6. máj 2026

A preco ste si nedavali pozor ked vies ze si chora? Ja som trvalo chora tiez a to je jeden z dôvodov pre kt. Nechcem mat na zodpovednost dalsie dieta lebo nikdy nevies, hoc kedy sa môze vsetko zhorsit a deti by ma potrebovali. Chces si ho nechat ked uz teraz nevladzes?

anonym_289712
6. máj 2026

@anonym_autor otazka znie, ako mas liecenu tu stitnu zlazu, tam je vacsinou problem, hned treba ist na kontrolu. Mna tiez vsetko boli, ale viem, ze to je tym, ze mam hypermobilitu, ziadne svaly a nadvahu. Zacala som cvicit v decembri a do toho som zistila, ze cakam piate babo, mam 43 rokov. No co Ti poviem, liecim sa na vysoky tlak, po porodoch sa mi spusti hypertyreoza, teda opak toho, co mas Ty, ale idem do toho. Mam vela planov v zahrade, po porode zacnem cvicit (silovo doma s vlasnou vahou, spravim mozno 5 klikov, aj to poviem vela, takze mne ani fitko netreba 🙂), no a tak celkovo, netreba sa opustat.
Keby si uvazovala len teoreticky, tak by som povedala, ze skus si dat zdravie do poriadku, ale ked uz si tehotna, tak Ti poradim prestavit hlavu a ist hned na endokrinologiu, bude treba asi zvysit davku liekov. A mozno mas anemiu a z toho ta unava. Snad uz k 3 a 8 rocnemu nevstavas v noci, ja som do decembra dojcila a v noci 3x hore.
Ja idem aj cez unavu, proste musim.
Je pravdou, ze u nas je hypotyreoza nie dobre liecena vseobecne, je to zlozite a casto ten Euthyrox nestaci, lebo telo Ti zle premiena zasobny hormon na aktivny a casto aj pri dobrych vysledkoch sa mozes citit na prd. Zaklad je, ze je tam autoimunitny zapal a ten telo celkovo vycerpava. To mam aj ja, aj ked choroba je v klude aktualne. Ale toto teraz nevyriesis, jedine sa zvysi davka Euthyroxu. Potom mas dalsie ochorenie, a to celiakiu, to suvisi, tam mas dietu ako ma byt??? Aj pri tom byva unava, niektore ziviny sa Ti nemusia do re vstrebavat. To sa tiez treba poradit s odbornikom.
Toto nie su choroby, co by si nezvladla v tehotenstve. S tym srdcom si davno mala mat veci riesene u kardiologa. Ak si mala vysetrene a nemas liecbu, tak to nebude take zivotu nebezpecne, nie? Ak mas obavy, treba skonzultovat s odbornikom.
Drzim palce, ja by som to nevidela tak cierne.

anonym_289712
6. máj 2026
@kiki68

Ta unava moze byt tehu, mne to 5 mes vzdy robilo mega unavu, ale po tehu som sa vzdy dala dokopy. Vyhoda tehu je, ze to vie vela veci upravit a tiez na vela veci sa vedia pozriet. Lebo tehotna je pomaly svata a dostanes sa napr na kardiologiu za hodinu. Lebo tam poslu z rizikovej paradne v ramci nemocky. Aspon u mna to tak bolo. Povedala by som, ze konecne niekoho trapilo to, co mna uz dlhsie a nic sa s tym predtym nerobilo. Hashimoto, tak tam jedine endokrino, ak mas celiakiu tak prisna dieta, ale to vies. Pozerat aj kontaminaciu a stopy ( moze to totiz suvisiet s unavou a hashimotom), poznam ludi, co nesmu ani niektore mare sojove omacky, nesmu ani deproteinovany psenicny skrob, nakolko maju hned zle vysledky a oslabene crevo znamena prave patologicku unavu a anemiu a tieto sracky. Cize pozor na toto, moze to robit polovicu toho, co subjektivne pocitujes. Kopec ludi napr kupuje blp veci niekde a potom zistuju, ze napr niekto to kontaminoval s tym, ze ved to neva. No vadi a este ako. Ja by som zacala patrat a ist po detailoch, lebo to moze byt kluc. Na chrbticu odporucam tehu jogu, to strasne pomaha. Mam za sebou dva porody, ten druhy v 40tke

@kiki68 uplny suhlas s Tebou 👍. Inak, my dve sme si pisali, poriesila som tu kardiologiu raz dva, beriem lieky, aj Anopyrin, tahame uz 24.tyzden.
A treba s tym bojovat, co mame nadelene, kazdy ma nieco. Autoimunity su sracky, ale uz pomaly kazdy clovek nejaku ma. Ja ked si predstavim moju 96 rocnu starku, co si ta vsetko prezila, tak nechapem. Ale asi mam co/to po nej, nevzdavat sa, aj napriek tazkostiam a bolestiam. No a tie deti, to je pre mna silna motivacia sama o sebe.
Ze 32 a vysoky vek, ja zasnem 🫣. Ono to nastavenie v hlave robi vela. I ked nepopieram, ze s diagnozami, ake ma autorka, je to narocnejsie, ako keby bola uplne zdrava. Ja som len v 30 rodit zacala a pokracujem aj v 43 😅. A tu na MK take rady niekedy, ze uz po 35-ke, aby si skoky do truhly trenovala 😆.

svetlonos
6. máj 2026

@anonym_autor
Ahoj. Ja som tehotná únavou dole hudbou prvé 3 mesiace padala, spat som mohla po stíhačky a pri prvom trhu aj 15 hodín denne.
A tu máš ešte iné zdravotné problémy
Skús poriešiť s doktorom a možno aj tu sa nájde dobrá duša s podobnými zdravotnymi problémami ako ty. Držím palce 🩷

sisska96
6. máj 2026

@anonym_autor Preboha máš iba 30 rokov nie 50 či 60 :D

ivinkapink
6. máj 2026
@anonym_autor

@ivinkapink mám Hashimota

@nafka0483 ano užívam Tirosint 50tku …

@anonym_autor tak skus tu endokrinologiu, mne v tehu vzdy zvysovala davku. Drzim palce, bude to dobre, len skus zmenit nastavenie, pozitivne nastavenie je polovica uspechu😉

autor
6. máj 2026
@sisska96

@anonym_autor Preboha máš iba 30 rokov nie 50 či 60 :D

@sisska96 áno mám, je na tom niečo vtipne že sa človek môže cítim horsie aj v 30tke ?

sisska96
6. máj 2026
@anonym_autor

@sisska96 áno mám, je na tom niečo vtipne že sa človek môže cítim horsie aj v 30tke ?

@anonym_autor Zmeň si životný štýl

tiezjedna
6. máj 2026

tak zas je fajn, že chuť na nechránený sex ťa neopúšťa... 👍 Akože prepáč, ale keď viem, že pri svojom súčasnom stave a živote sotva ťahám jazyk za topánkami, nenechám si urobiť ďalšie dieťa...

mery163
6. máj 2026

@anonym_autor ahoj sme na tom rovnako lrn s tým, že tehotná nie som. Mam 35, dve deti a fitingy sa horšie ako moja mama, ktorá je na dôchodku. Mám problémy s chrbticou hrudnou a hrudnikom a ked ma to chytí nedokážem fungovať. Do toho prichádzam NATO, že pravdepodobné trpim úzkosťou. Som enormné unavená a úplne mám pocit, že sa vzdialujem od ľudí.... 🤷🤦

anonym_8ce080
Dnes o 07:55

@anonym_autor ahoj som na tom úplne tak isto. Skús si dať urobiť krvný obraz hlavne železo a feritin. Ale ja to mám to isté mam len jedno dieťa mám 31 , ale tiež obdivujem všetky kamošky aké sú fit a jak vládzu. Ja nevkadzem všetko má bolí každý deň nová diagnóza, ja by som ďalšie dieťa nedala ani náhodou, držím veľmi palce