Tripple test pozitívny - Downov syndróm
Ahojte mamicky prosim o radu som zufala ☹ dnes mi volal doki som v 16 tt a vysiel mi pozitivny screening na Dawnov syndrom 1:55 a trizomia c.13- 1:240 samozrejme ma hned poslal na genetiku a rozhodla som sa pre amniocentezu :( chcem mat 100% vysledok stalo sa niektorej ze mala pozitivny test ale nakoniec sa ukazalo ze je vsetko ok??? Alebo sa mam bat ze babatko bude chore dakujem :(
@nadulik90 drzim ti palce ❤
@nadulik90 a bola ste na morfologickom ultrazvuku? drzim palce na amnio....
@nadulik90 Ahoj na amnio urcite nie, kamoska mala podobný problém, vysiel jej edwardsov syndrom. odporucam urcite morfologicky ultrazvuk kde je vidiet pekne cele babetko, doktor pomera babo od hlavy az po paty kazdu kosticku taktiez skontroluje vsetky vnutornosti, mozog srdce oblicky, celu chrbticku, u nas to stjoji 50 eur. budes mat aspon klud na dusi. ja som si to dala tiez robit, mne vysla zase toxo a dietatko je podla morgologického ultrazvuku uplne zdrave.
držim palceky 🙂
Moja sestra mala dvakrat pozitivny tripple test, isla na amniocentezu a genetika bola v poriadku. Mala je zdrava.
Dakujem vam pekne vsetkym za pekne slova no uz mam po som doma a zatial sa zda byt vsetko v poriadku .... Keby to tak nebolelo :( uz len cakat na vysledky ...
Držím palce...❤
@nadulik90 neboj bude ok,ja som mala 1:45 downov a maly je zdravucky,aj ked najhorsie bolo to cakanie na vysledok,drzim palce
No dievčence ja mám 1:55 downov A buduci tyzden v piatok ma čaká 3D keďže amnio som nechcela. Stále na to myslím, ale snažím sa si hovoriť že je to stále veľké číslo... A VIEM ŽE JE CHROBÁCIK ZDRAVÝ...LEN ten strach ☹
Maminky ktore absolvovali amnio moze sa este nieco stat o 9 som mala po a mam len trosku bolest v podbrusku inac mi je ok je tam riziko este nejake ????
ja len pre vysvetlenie - tie testy nie su pozitivne. len znamenaju, ze pri takych istych vysledkoch, sa 1 zene z 55 narodi dieta s downom. .okrem toho tripple su zradne, moja sestra aj kamoska mali tiez vysoke riziko (vyssie ako ty), segra uz dve zdrave deti, doktorka na nu tlacila, ze na amnio, a nesla. este ju zglbala, ze ci si uvedomuje, aka je pre spolocnost zataz vychovavat postihnute dieta .... a dieta uplne zdrave.
osobne by som rped amnio uprednostnila morfologicky ultrazvuk.
@nadulik90 drzim palce, urcite bude vsetko OK.
@petikmir moja zlata viem ako sa citis presla som si tym,tym strachom tiez som bola na 3D ult.a tam mi lekar povedal ze drobcek je uplne zdravy a citujem jeho slova,,na odber plod.vody a podobne somariny vas netreba,, a mam dnes uz 18 mes.chlapceka
@nadulik90 ahoj,mne vysiel 1:7
Bola som na amnio a vsetko dopadlo dobre..dnes mam zdravu 3,5r dcerku
@ukulela
@petatrubicka och dievčence keď to Čítam tak hormóny robia svoje s máme tu slzicky. Ja verím.A modlím sa každý večer aby boli tie výsledky výborne A zdravý bude. Lekár tiež do správy napísal, že som odmietla amnio A tiež hovoril, že by som mala ísť lebo riziko je vysoké, ale dodal,že ak výsledok amnio by nezmenil moje rozhodnutie nechať si ho alebo nie tak to nemá zmysel. Len škoda, že sa tak veľmi dlho čaká na 3D. Ale ďakujem za odpoveď lebo každá taká reakcia mi ukazuje, že tie testy sú na figu A nič nemusí byť také ako tie výsledky ukazujú
prenascan , neinvazivní test na potvrzení vývojových vad, ale stojí asi 400 eu.
já měla 1: 10 A málá má 4, je zdravá jako rybička a ukecaná jak poslanec.
@petikmir mna grochal /v martine/ objednal na 3D do tyzdna (max dvoch) - ak sa ti zda dlhe cakanie, pohladaj ineho lekara. resp tiez mozno cakas preto lebo chce urobit tvoj lekar 3D sono v konkretnom tyzdni.
ja som napr rpdila prve po 35, grochal mi povedal, ze ten software, ktory vyhodnocuje aj jeho vysetrenie (v kombinacii s vysledkami testov) prilis zohladnuje vek, preto mi vysla vyssia pravdepodobnost na downa, povedal, ze "seda zona", no ze to je vekom, a kedze on na sone nevidi nic problemove, nemam nic riesit. nosova kosticka bola, NT zmeral, tak som bola klidku. a aj moja gyndoska potom povedala, ze jeho vysledky su OK a ze ani nebude navrhovat amnio. ona mi vlastne poradila grochala namiesto amnio.
inac bpl v tomto perfektny moj chlap, ked sme sa rozpravali, tak sam povedal, ze by sme babo prec nedali, aj keby sa ukazal down.
a napr sestrine vysledky - podla mna to mala preto, lebo mala bola a stale je mnesia, to maju z manzelovej strany, aj starkych ma nizsich. a ta kamoska, tam zas maly trocha neskor zacal chodit, bol taky lenivsi, ale inac vsetko OK - a aj svokra jej potom povedala, ze jej syn bol taky lenivy vo vyvoji, takze to ma po tatovi - a na tripple sa to mozno ukazalo ako toto. ja by som tie zasrate testy zrusila, len stresuju mamy.
takze neboj, drzim palce, nech je vsetko OK.
@ukulela no premýšľala som ze Z východu by som išla za grochalom ale môj gyne povedal že ťa lekarka čo som objednana U nej je veľmi dobrá. A presne preto čakám aby som bola V 20tom týždni. No ja mam 30 rokov tak neviem na koľko je rozdiel 30 a 35. No stresujuce je to dosť ale povedala som si že je všetko dobré A preto aj bude. A môj manžel tiež tak super zareagoval že aj keby bol downak tak si necháme... Ale ja viem že nebude 🙂 určite dám potom vediet
@nikitka444 ahoj to cakanie ma zabija na vysledky zajtra by sme sa mali dozvediet prve uplne som v strese ... Ako si sa citila po amnio??? Mne je tak cudne ale v piatok som bola za dokim robil mi usg zatial sa zda byt vsetko s babom v poriadku ..... Kolko dni od amnio je naj riziko potratu alebo porodu????
@petikmir mne ked to doki povedal zosypala som sa :( ruky ku bohu skladam za mojho manzela ktory ma podporuje ale uz aj ja som kludnejsia ze tie testy su blbost moj doki mi sam vravel ze unho sa tie testy uz 2 roky nepotvrdili takze dufam ze zajtra mi povedia ze budeme mat zdrave babo ...daj vediet potom 🙂
@nadulik90 ahoj,aj mne bolo divne,ale tak ja som na bolest atd vseobecne slaba..mne povedali ,ze kriticke su 3dni..ale tyzden oddychovat.zakazali mi vysavat a robit take prace..vysledky som mala do 3dni.
Ale stres bol tiez..ale neboj,dopadnr dobre..ja som mala 1:7 a to uz bol velky stres
Ja 1:45 a tiez je maly zdravy...i ked boli to najhorsie dni mojho zivota od vysledkov tripple testu az po vysledky amnio😀Treba mysliet pozitivne, aj ked to chce vela sil, a vsetko bude ok. DRZIM PALCE!!!
@nikitka444 dnes ma byt 1 vysledok uz som tam volala ale stale nieje :( najhirsie je to cakanie katastrofa .... Stale cerim ze este dnes mi zazvoni tel
ja som mala 1:94 a bála som sa lebo manželov bratranec má downov syndrom, tiež som išla na odber plodovej vody a všetko bolo ok 🙂 mám zdravé a krásne takmer 4 ročné dievčatko, takže verím, že všetko bude v poriadku 🙂

Ahoj,ja som mala tiež pozitívny vysledok v 16 týždni.Na amnio som odmietla ísť,nakoniec by to aj tak nič pre mňa nezmenilo.Babetko by sme si nechali.O pár dní mám už termín pôrodu,ale ja pevne verím,že babetko je zdravé...mám už dve dcérky,a sú zdravučke..Vela som o tom prečítala,a je veľa prípadov kedy vyšli pozitívne testy a detičky sú zdravé.Prajem vám veľa zdravia a treba pozitívne myslieť 🙂 všetko bude dobré...