icon

Tripple test pozitívny - Downov syndróm

nadulik90
24. nov 2016

Ahojte mamicky prosim o radu som zufala ☹ dnes mi volal doki som v 16 tt a vysiel mi pozitivny screening na Dawnov syndrom 1:55 a trizomia c.13- 1:240 samozrejme ma hned poslal na genetiku a rozhodla som sa pre amniocentezu :( chcem mat 100% vysledok stalo sa niektorej ze mala pozitivny test ale nakoniec sa ukazalo ze je vsetko ok??? Alebo sa mam bat ze babatko bude chore dakujem :(

jenticka
5. dec 2016

Dievčatá,chcem vás povzbudiť.Mne tiež vychádzal test na downov pozitívny.Nešla som ani na odber plodovej vody a verila že môj drobček je zdravý.A včera sa mi narodil krásny a zdravý syn....Tak hlavne treba pozitívne myslieť a veriť že všetko bude dobré...🙂

nikitka444
5. dec 2016

@nadulik90 drz sa a neboj,vs dobre dopadne..aj ked nerozumiem,ze 1vysledok?
Vsak ja som mala vsetky do 3dni

ilaryja
5. dec 2016

Ani amniocenteza nezaruči že sa Ti babetko narodi zdrave....Mam znamu, ktora ju podstupila,,,vyslo že babetko bude zdrave a nebolo tomu tak...Mne tie testy tiež vysli zle ,,,,tiež som sa bala ale verila som že to bude ok a vdaka Bohu dietatko sa mi narodilo zdrave....Držim palce....A ver že Tvoje babetko zdrave bude......DRzim palce

katka253111
5. dec 2016

Ja osobne by som sa na amnio bala ist... je tam umrtnost 1:100, co je horse skore nez napr trizomia 13... 😕😕😕

Kazdopadne drzim silno prsty... a neskusite ist aj napr ku Mudr Grochalovi?

nadulik90
autor
6. dec 2016

@nikitka444 no ja mam mat prvy vysledok teraz po tyzdni a ten druhy za 3 tyzdne tak mi vravel primar

nadulik90
autor
6. dec 2016

Maminky konecne som sa dockala tel z genetiky vraj tam nic nieje ze sa ziadne nepotvrdilo a budeme mat 3 chlapceka 🙂

sunnytt
6. dec 2016

Super gratulka 🙂

petikmir
6. dec 2016

@nadulik90 Jeeeej teším sa. Verím že v piatok napíšem tiež že 3D ukázalo že je všetko úplne v poriadku

sticker
nadulik90
autor
6. dec 2016

@petikmir urcite 🙂 drzim palce aby si mala take spravy ako ja dnes 🙂 potom napis

dimsi
7. dec 2016

@nadulik90 Tesim sa s Vami. Viem, ze niet krajsej spravy, ako ked Vam napriek vsetkemu,oznamia, ze dietatko bude zdrave. Drzte sa a mam taky pocit, ze vacsinou tie tripple testy vyjdu zle pri chlapcoch. Pretoze pri dcerke som mala este o skoro tri roky viac a vsetko vyslo norme. I ked pri nej, aby som sa nenudila, mi vysiel zas pozitivne test na toxoplazmozu,ale opatovny odber krvi na infektologii,nastastie toxoplazmozu nepotvrdil. A deticky su zdrave. Jedno ma uz tri roky aj mesiac a to druhe uz 5 mesiacikov😊

petikmir
7. dec 2016

@dimsi chcela som sa spýtať že či fakt nie sú skôr problémové testy pri chlapcoch...

nadulik90
autor
7. dec 2016

Maminky poprosim o radu mam tyzden po amnio a dnes zacinam byt brutalne chora mandle , z nosa mi tecie ako z kohutika nemoze to uz mat ziaden vplyv po amnio bojim sa aby sa nieco nestalo doki mi vravel ze takych 10-15 dni su rizikove a mam strach aby sa nahodou nieco nespustilo ????

nadulik90
autor
7. dec 2016

@petikmir nespoliehala by som sa ja mam 2 chlapcov uz doma vysledky pri oboch ukazkove a teraz pri 3 boli zle

katka253111
8. dec 2016

@nadulik90 fuuu to neviem...treba sa opytat dr...ale mandle nepodcenuj a ak mas anginu, bez po atb...lebo neliecena angina dokaze narobit riadnu sarapatu

dimsi
13. dec 2016

@petikmir... neviem to so 100%istotou..no aspon v mojom okoli to tak bolo...vacsinou ked kamosky a zname cakali chlapceka vysiel tripple test na DS pozitivne..

kaciatkotn
21. dec 2016

Ahojte, v pondelok som bola v 16tt na krv na genetiku, včera telefonát, že mám ísť na genetiku. Po dnešnej návšteve genetičky som sa dozvedela, že mám veľmi vysoké riziko na downa :( bola mi ponúknutá amniocentéza alebo trisomy test. Nebola som schopná sa v tom momente rozhodnúť (predsa len, potrebujem to prekonzultovať aj s manželom), preto sa máme rozhodnúť a dať vedieť do utorku. Neviem, čo mám robiť a veľmi sa bojím 😢

lenpi
21. dec 2016

S prvym mi tripple vysli tiez zle, vysoka pravdopodobnost DS, na amniocentezu som nesla. Potom som zmenila lekara, novy mi povedal, ze tripple su nepresne a velmi citlive na cas, ak sa spravia skor/neskor nez je spravny termin vychadzaju blbosti. Mam podobne informacie aj odinakial, takze som ich pri druhom neriesila vobec, podla mojho lekara existuju aj ine = presnejsie metody zistenia DS (aj neinvazivne)

dagaz
21. dec 2016

Dievcata amniocenteza nieje 100% radsej si dajte spravit krvne testy sice sa za nich plati tusim cca 300-350 euro ale su 99% spolahlive.

zarrinka
21. dec 2016

@dagaz Amniocenteza je to najspolahlivejsie riesenie. Priamo z vnutra 😉

dada7701
21. dec 2016

ahoj, ja som mala 1:30 a mám zdravu dcérku....podstupila som amnio, tiež som chcela mat istotu, ale našťastie sa to vyvrátilo....neboj aj ty budes mat zdrave bábo...tie testy by mali zakazat...len zostresuju mamicku🙂

simsalabim
21. dec 2016

@dagaz odkial mas tuto informaciu? Co moze byt spolahlivejsie, ako analyza priamo buniek plodu?
@kaciatkotn krvne test su cista statistika, pocitaju riziko ( do pocitaca sa hodia hodnoty z krvi, odhadovany tt, tvoj vek a pod) a pocitac vypocita riziko. Ak ti vypocital vysoke riziko, ja by som volila test diagnosticky, amniocentezu. zatial sa neplas, mozno je len plany poplach.

kaciatkotn
21. dec 2016

@simsalabim riziko mám 1:8, čo je veľmi vysoké. uvidím, zvažujem najskôr trisomy test, ak bude treba, pôjdem aj na amnio

dada7701
21. dec 2016

@dagaz amnio nie je na 100 %? to pocujem prvykrát...samozrejme nič nie je na 100%, len 99,9999%...na amnio kontroluju aj ostatne chromozomy, nielen DS...

evittam
21. dec 2016

@dada7701 Vsetko je raz po prvykrat.😉 Ja poznam zopar zien,ktore mali zle vysledky po amnio a maju uplne zdrave deti.

lilifi
21. dec 2016

Ahojte dievcata, dovolte sa mi podelit o moju skusenost. Z krvnych testov nam vyslo ze ma byt DS, pravdepodobnost 1v9, amnio sme odmietli. Lucka sa narodila s DS, apgar skore mala 10, chvala Bohu nema ziadne ine problemy, aj srdiecko je v poriadku. Ma 3,5 roka, sama chodi, napapa sa sama, aj oblecie aj ked to potom napravujem, cez den po dome nema ani plienku, pyta sa na nocnik, rozumie vsetkemu, je o nieco pozadu ako jej rovesntnici este rozprava veeeelmi malinko. Su aj odbornici ochotni pomoct, poradit na ktorych sa mozete obratit uz v case tehotenstva. Velakrat mi stisne srdce...no nemenila by som...ak mate niektora zaujem blizie sa porozpravat...tak kludne mi piste spravy.

maminkasisa
21. dec 2016

@evittam to naozaj? ja som to nikdy nepocula a velmi som to riesila.... ja co poznam, vsetkym sa potvrdili vysledky amnio...

evittam
21. dec 2016

@maminkasisa Nemam preco si vymyslat. Ano naozaj.

petka_3
21. dec 2016

Ja viem o žene, ktorej vyšla amnio OK a narodilo sa bábaťko s DS.

hedka23
21. dec 2016

tiez mi visiel pozitivny tirppel test na downa amnio negativna mala zdrava 🙂

sipcek
11. jan 2017

Ahojte,moje výsledky boli 1:9 ds,bola som v Martine na ultrazvuku a úžasný pán doktor ma upokojil,že je všetko v poriadku.mam krásnu