Tripple test pozitívny - Downov syndróm
Ahojte mamicky prosim o radu som zufala ☹ dnes mi volal doki som v 16 tt a vysiel mi pozitivny screening na Dawnov syndrom 1:55 a trizomia c.13- 1:240 samozrejme ma hned poslal na genetiku a rozhodla som sa pre amniocentezu :( chcem mat 100% vysledok stalo sa niektorej ze mala pozitivny test ale nakoniec sa ukazalo ze je vsetko ok??? Alebo sa mam bat ze babatko bude chore dakujem :(
@nadulik90 drz sa a neboj,vs dobre dopadne..aj ked nerozumiem,ze 1vysledok?
Vsak ja som mala vsetky do 3dni
Ani amniocenteza nezaruči že sa Ti babetko narodi zdrave....Mam znamu, ktora ju podstupila,,,vyslo že babetko bude zdrave a nebolo tomu tak...Mne tie testy tiež vysli zle ,,,,tiež som sa bala ale verila som že to bude ok a vdaka Bohu dietatko sa mi narodilo zdrave....Držim palce....A ver že Tvoje babetko zdrave bude......DRzim palce
Ja osobne by som sa na amnio bala ist... je tam umrtnost 1:100, co je horse skore nez napr trizomia 13... 😕😕😕
Kazdopadne drzim silno prsty... a neskusite ist aj napr ku Mudr Grochalovi?
@nikitka444 no ja mam mat prvy vysledok teraz po tyzdni a ten druhy za 3 tyzdne tak mi vravel primar
Maminky konecne som sa dockala tel z genetiky vraj tam nic nieje ze sa ziadne nepotvrdilo a budeme mat 3 chlapceka 🙂
Super gratulka 🙂
@nadulik90 Tesim sa s Vami. Viem, ze niet krajsej spravy, ako ked Vam napriek vsetkemu,oznamia, ze dietatko bude zdrave. Drzte sa a mam taky pocit, ze vacsinou tie tripple testy vyjdu zle pri chlapcoch. Pretoze pri dcerke som mala este o skoro tri roky viac a vsetko vyslo norme. I ked pri nej, aby som sa nenudila, mi vysiel zas pozitivne test na toxoplazmozu,ale opatovny odber krvi na infektologii,nastastie toxoplazmozu nepotvrdil. A deticky su zdrave. Jedno ma uz tri roky aj mesiac a to druhe uz 5 mesiacikov😊
Maminky poprosim o radu mam tyzden po amnio a dnes zacinam byt brutalne chora mandle , z nosa mi tecie ako z kohutika nemoze to uz mat ziaden vplyv po amnio bojim sa aby sa nieco nestalo doki mi vravel ze takych 10-15 dni su rizikove a mam strach aby sa nahodou nieco nespustilo ????
@nadulik90 fuuu to neviem...treba sa opytat dr...ale mandle nepodcenuj a ak mas anginu, bez po atb...lebo neliecena angina dokaze narobit riadnu sarapatu
@petikmir... neviem to so 100%istotou..no aspon v mojom okoli to tak bolo...vacsinou ked kamosky a zname cakali chlapceka vysiel tripple test na DS pozitivne..
Ahojte, v pondelok som bola v 16tt na krv na genetiku, včera telefonát, že mám ísť na genetiku. Po dnešnej návšteve genetičky som sa dozvedela, že mám veľmi vysoké riziko na downa :( bola mi ponúknutá amniocentéza alebo trisomy test. Nebola som schopná sa v tom momente rozhodnúť (predsa len, potrebujem to prekonzultovať aj s manželom), preto sa máme rozhodnúť a dať vedieť do utorku. Neviem, čo mám robiť a veľmi sa bojím 😢
S prvym mi tripple vysli tiez zle, vysoka pravdopodobnost DS, na amniocentezu som nesla. Potom som zmenila lekara, novy mi povedal, ze tripple su nepresne a velmi citlive na cas, ak sa spravia skor/neskor nez je spravny termin vychadzaju blbosti. Mam podobne informacie aj odinakial, takze som ich pri druhom neriesila vobec, podla mojho lekara existuju aj ine = presnejsie metody zistenia DS (aj neinvazivne)
Dievcata amniocenteza nieje 100% radsej si dajte spravit krvne testy sice sa za nich plati tusim cca 300-350 euro ale su 99% spolahlive.
ahoj, ja som mala 1:30 a mám zdravu dcérku....podstupila som amnio, tiež som chcela mat istotu, ale našťastie sa to vyvrátilo....neboj aj ty budes mat zdrave bábo...tie testy by mali zakazat...len zostresuju mamicku🙂
@dagaz odkial mas tuto informaciu? Co moze byt spolahlivejsie, ako analyza priamo buniek plodu?
@kaciatkotn krvne test su cista statistika, pocitaju riziko ( do pocitaca sa hodia hodnoty z krvi, odhadovany tt, tvoj vek a pod) a pocitac vypocita riziko. Ak ti vypocital vysoke riziko, ja by som volila test diagnosticky, amniocentezu. zatial sa neplas, mozno je len plany poplach.
@simsalabim riziko mám 1:8, čo je veľmi vysoké. uvidím, zvažujem najskôr trisomy test, ak bude treba, pôjdem aj na amnio
Ahojte dievcata, dovolte sa mi podelit o moju skusenost. Z krvnych testov nam vyslo ze ma byt DS, pravdepodobnost 1v9, amnio sme odmietli. Lucka sa narodila s DS, apgar skore mala 10, chvala Bohu nema ziadne ine problemy, aj srdiecko je v poriadku. Ma 3,5 roka, sama chodi, napapa sa sama, aj oblecie aj ked to potom napravujem, cez den po dome nema ani plienku, pyta sa na nocnik, rozumie vsetkemu, je o nieco pozadu ako jej rovesntnici este rozprava veeeelmi malinko. Su aj odbornici ochotni pomoct, poradit na ktorych sa mozete obratit uz v case tehotenstva. Velakrat mi stisne srdce...no nemenila by som...ak mate niektora zaujem blizie sa porozpravat...tak kludne mi piste spravy.
@evittam to naozaj? ja som to nikdy nepocula a velmi som to riesila.... ja co poznam, vsetkym sa potvrdili vysledky amnio...
@maminkasisa Nemam preco si vymyslat. Ano naozaj.
Ja viem o žene, ktorej vyšla amnio OK a narodilo sa bábaťko s DS.
tiez mi visiel pozitivny tirppel test na downa amnio negativna mala zdrava 🙂
Ahojte,moje výsledky boli 1:9 ds,bola som v Martine na ultrazvuku a úžasný pán doktor ma upokojil,že je všetko v poriadku.mam krásnu

Dievčatá,chcem vás povzbudiť.Mne tiež vychádzal test na downov pozitívny.Nešla som ani na odber plodovej vody a verila že môj drobček je zdravý.A včera sa mi narodil krásny a zdravý syn....Tak hlavne treba pozitívne myslieť a veriť že všetko bude dobré...🙂