icon

Tripple test pozitívny - Downov syndróm

nadulik90
24. nov 2016

Ahojte mamicky prosim o radu som zufala ☹ dnes mi volal doki som v 16 tt a vysiel mi pozitivny screening na Dawnov syndrom 1:55 a trizomia c.13- 1:240 samozrejme ma hned poslal na genetiku a rozhodla som sa pre amniocentezu :( chcem mat 100% vysledok stalo sa niektorej ze mala pozitivny test ale nakoniec sa ukazalo ze je vsetko ok??? Alebo sa mam bat ze babatko bude chore dakujem :(

Strana
z4
katika03
12. jan 2017

Tieto testy by mali zakázať. Mne vyšlo to isté no dawnow syndróm a poškodenie srdca už pri prvých testoch, čo sa robia cca v 12tt. Malá má už 2 roky nič jej nie je. Ja som odber plodovej vody odmietla lebo nie je to zrovna bezpečný úkon. Bola som radšej na genetickom ultrazvuku tak bolo všetko v poriadku no riziko je vždy aj keď z plodovej si vody sú výsledky v poriadku. Poznam aj taký prípad kedy ani tripltest nič zlé neukázal a dieťa je postihnuté. Ak môžem odporučiť tak prenatálnych Žilina super doktor milý prístup. Ak sa vám dá skúste najskôr ultrazvuk. A čo keď aj vyjde že bude postihnuté? Treba zvážiť či by ste boli schopná ísť na potrat. Ak nie tak všetky vyšetrenia sú zbytočné a pri amniocenteze riskujete práve aj poškodenie zdravého dieťaťa.

nadulik90
autor
8. máj 2017

Takze zienky idem sa s vami podelit napriek zlym vysledkom a vsetkym zlym okolo tehu sa nam 26.4 narodil krasny a zdravy chlapcek 🙂 vsetkym vam este raz dakujem vase spravy mi pomohli prekonat strach 🙂❤

ilaryja
8. máj 2017

@nadulik90 blahoželam a nech Vam rastie do krasy.....

kvetinka_andrejka
8. máj 2017

👶❤ Oh super gratulujem....tiež som názoru,že by tie testy mali zakázať toto je príklad prečo.. Prajem vám všetko najlepšie a veľa zdravia

dimsi
9. máj 2017

@nadulik90 blahozelam a som velmi rada, ze ste zdravucki❤vela krasnych spolocnych chvil s malinkym anjelikom😉

nadulik90
autor
10. máj 2017

Vsetkym vam zo srdca dakujem ❤

ivankalaco
10. máj 2017

@nadulik90 všetko len to naj naj naj ❤

nadulik90
autor
4. aug 2017

To je On 🙂 ten koli komu sa to oplatilo vsetko prekonat a pretrpiet ... ❤

sunnytt