icon

Trpazličí vzrast

aber
29. sep 2014

Bola som dnes na morfo sono a povedal mi Dr, že malá bude mať trpaslici vzrast,že je to vážne máte nejaké skúsenosti, prípadne, že sa Dr pomýlil?? Pýtal sa na menzes mne stále meškal, môže to mať súvis? stále dúfam, že to bude omyl, V stredu sa dozviem výsledky Z genetiky A piatok, zase idem na kontrolné sono, tak veľmi dúfam, že Dr povie, že je všetko V poriadku,že je to OK

aber
autor
3. okt 2014

@tova vieš, chcela by som vidieť, že akoby si reagovala na mojom mieste, dám ti pár otázok, keby si vedela, že krutý A žiadny život ju nečaká? Keby nežila, len by bola na tomto svete? Keby si ju teraz porodila, keby si nechcela ale musela, lebo by si vedela, že ako sa bude trápiť, chcela by si ju vidieť, keď ju porodis aby si sa trápila do konca života?,tak ja sa cítim takto, ja nechcem, ja jej robím službu aby netrpela, aký je to podľa teba život, bez života, bez pohybu, leziaca, nekrvacalo by ti srdce, že keby si videla, že ako trpí, to chceš? Vidieť vlastné dieťa trpieť, silou mocou ju porodiť A potom sa pozerať ako umiera? Ja to nedokážem, skús si položiť pre seba tie otázky A skús si ju predstaviť V budúcnosti, čo by si videla? Ja som budúcnosť videla A preto som sa takto rozhodla

koniarova
3. okt 2014

@aber Drž sa a urob ako cítiš.

tova
3. okt 2014

@lucka1987
@pribinak
@mircalla
@fidka79 vy jej a blahozelajte k interupcii, ja obdivujem matky, ktore by pre svoje dieta spravili cokolvek aj dali zivot len nie kazdy je na to silny. Autorka uz davno mala byt zaryta v sukromi ,a rozoberat to s najblizsimi pribuznymi, psychologickou a nie na verejnom fore.

liebling98
3. okt 2014

@aber myslím na Teba stále. Prajem veľa síl, aby si to zvládla a aj celá rodina. To, že niektorí nechápu Tvoje rozhodnutie, si prosím nevšímaj. Oni všetky písali o dieťatku, to je pekné, Ty si naň myslela tiež. Ale žiadna z nich sa nezamyslela nad možnými rizikami pre Teba. Mám tiež zdravotnícke vzdelanie, tak viem, že nechať to na prírodu by nemuselo byť to najšťastnejšie riešenie pre Tvoju budúcnosť.
Budem na Teba myslieť a prajem Ti, aby si sa čo najskôr zotavila a dokázala myslieť na budúcnosť. Drž sa moja, je nás tu viac, čo na Teba myslíme.

jana_eyre
3. okt 2014

@tova ty si jednoducho empatickost sama.. ale cez net je lahke mat kopu reci, chapem..

liebling98
3. okt 2014

@tova Ty sa prosím Ťa spamätaj! Nikto jej neblahoželá, snažíme sa ju trochu podporiť, pretože na rozdiel od Teba a iných si uvedomujeme, že kým dospela k svojmu rozhodnutiu, prešla si ťažkú cestu. Ty si neuvedomuješ, aké by to mohlo mať pre ňu riziká, nechať to na prírodu. Zhodlo sa na tom 7 odborníkov nezávisle na sebe! To nie je len domnienka, toto je už fakt. Ak jej nevieš napísať nič pekné, tak sa prosím zdrž komentára.
@aber

tova
3. okt 2014

@aber mala by si to diskutovat s najblizsiu rodinou a psychologickou, a lekarmi.

slavaf
3. okt 2014

@tova Nehnevaj sa, ale najhorší sú takíto fanatici ako ty. Neviem, čo je dobré na tom, keď kopeš do niekoho, kto je na kolenách.

tova
3. okt 2014

@liebling98 necitala som ani v jednom prispevku, ze 7 odbornikov za zhodlo na potrate ale na diagnoze. ako som pisala, nech diskutuje s nablizsimi , lekarmi a psychologickou.

hadimrska61
3. okt 2014

@tova -pre teba len to staré-keby hlúposť nadnášala ,vznášala by si sa ako holubička.Kiež by ťa nikdy nstretlo to,čo toto žieňa.

hadimrska61
3. okt 2014

@aber -drž sa,máš to ťažké.Akékoľvek rozhodnutie ktoré si urobila a si o ňom presvedčená je naozaj správne.Pravda totiž nie je len jedna.A na toto ťažké rozhodnutie treba naozaj veľa sily a odvahy.Drž sa,a nepočúvaj mudrlantov okolo seba.

aber
autor
3. okt 2014

@tova geneticka mi povedala, ste sestrička A nemusím vám nič vysvetľovať, viete ako sa to skončí A vy sa musíte rozhodnúť, či to budete predlžovať, vy sa budete celý život starať, nebudete sa môcť zamestnať, vy viete čo je pre ňu to najlepšie A to aj urobíte, bola by mentálne retardovana, mám aj poruchu prietokov, pozri na nete, /prestala mi rásť pred 2 týždňami A nožičky pred mesiacom /chvalabohu máte genetiku V poriadku ☺ môžete mať aj 10 zdravých detí, primárka sa vyjadrila, že som uchranila dieťa od utrpenia A urobila som dobré rozhodnutie, slezak povedal, ak sa potvrdí skeletarna dysplázia, pozri si to na googli, je to vážna diagnóza, bez budúcnosti, cunderlik sa vyjadril pri robení Sona, že je to vzácna A ojedinelá diagnóza, boli tam aj medicky A spýtali sa na budúcnosti/ nemala som to počuť /je to len na rodičoch či podstupia interrupciu alebo budú pokračovať, magnetická rezonancia, pozri na nete, že aké je to špeciálne vyšetrenie, potvrdený nález, a keď nabudúce chceš písať, že dieťa V 22 týždni tehotenstva nemá kosti, no neviem, tipujem, že si na základnej toto vie aj laik, prepáč, že ti to takto píšem ale modli sa aby si raz nebola V mojej situácii A potom aby si si na mňa nemusela spomenúť

liebling98
3. okt 2014

@tova asi si toho ešte málo zažila. Niekedy Ťa paradoxne podržia viac práve cudzí ľudia, ktorých sa situácia priamo nedotýka.
Áno, 7 odborníci sa zhodli na tom, že bábätko má poškodenia nezlučiteľné so životom. Predpokladám, že jej vysvetlili všetky možné scenáre a riziká. Lebo tých rizík je tam veľa, hlavne pre ňu. Rešpektuj Prosím jej rozhodnutie, aj keď s ním nesúhlasíš. Nie je to nejaká pubertacka, čo čaká dieťa bohvie s kým a na potrat ide z rozmaru. Je to žena, ktorá sa na svoje dieťatko neskutočne tešila a stojí pred najťažším rozhodnutím svojho života. Má to ťažké aj bez Tvojich rečí.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mimusha3
3. okt 2014

Mne lekar sice nepovedal, ze maly bude trpaslicieho vzrastu, ale: jeden povedal, ze bude mat geneticku poruchu a bude maly, druhy povedal, ze bude velky. Pri sone mi ho zmeral a v 36tt. mal vraj cez tri kila. Narodil sa v 38tt.sekciou, meral 48cm, vazil 2650 kg a teraz mi tu lieta a hra na nervy 😀 devatrocny ZDRAVY chalan. Pri druhom mi povedali, ze bude mat razstep chrbtice.. teraz mi tu lieta osemrocny diablik, ktory mal hypospadiu.. caka nas este operacia, ale vraj nic vazne 🙂 takze samych odbornikov mame. Uzivaj si tehu a tes sa z toho co mas. Vsetko dobre tebe aj babatku prajem. 🙂

jaaty
3. okt 2014

@aber - drž sa, viem, že to je veľmi ťažké, ja som to tiež podstúpila v 23 týždni. Prišla som takto o nášho chlapčeka, mal diagnózu nezlučiteľnú so životom. Nebola by som schopná čakať, kým sa narodí a zomrie pri pôrode. Alebo zomrie vo mne a ja ohrozím ešte aj vlastný život. Bolelo to a bolí, ale viem, že som sa rozhodla správne. Bolo to moje a manželove rozhodnutie. Taktiež som mala potrebu o tom hovoriť otvorene a nebránim sa tomu ani teraz. Som si istá, že práve to mi pomohlo prekonať to najhoršie. Ak budeš mať chuť, kľudne napíš do IP. Verím, že aj ty sa dočkáš zdravého babätka.
@tova - to s kým a kde aber diskutuje je čisto jej osobná vec. Snažila sa nájsť tu pomoc, zo začiatku písala s nádejou, že sa jedná len o nesprávnu diagnózu. Vyliala si srdce a je ochotná o tom hovoriť. A čo robíš ty? Kritizuješ a bagatelizuješ niečo o čom nemáš páru. Navrhuješ porodiť ťažko choré prípadne mŕtve dieťa a urobiť si s ním fotku. Toto mne príde "choré". Prečo sa takto trápiť ešte ďalšie 4 mesiace? Je pre ňu lepšie, ak jej dievčatko zostane v srdci a v myšlienkach a nie na nejakej fotografii.

katarinamichal
3. okt 2014

Ahoj, držím palce aby ste boli zdraví. A čo ja viem-keby aj bolo dieťatko trpasličieho vzrastu-nič ti nezabráni vychovať z neho fajn človeka ktoreho budeš lubiť a ktor bude možno lepší ako jeho "zdraví" vrstovníci. A ešte-medicína ide dopredu, možno sa dá pomocť dakymi rastovymi hormonmi a pod.Ale pevne verím že všetko bude ok .

tenerifka
3. okt 2014

@mimusha3
@katarinamichal
ak nemate cas citat, tak radsej neodpovedajte.....

mircalla
3. okt 2014

@jaaty presne ako pises....
A baby niektore si naozaj precitajte aspon cast diskusie, lebo len svojimi dobre mienenymi prispevkami ublizujete este viac

daniela1983
3. okt 2014

@jaaty to co ty nazyvas chore ini ludia vnimaju inak a dalo im naopak velky pokoj v srdci ked a rozhodli dieta donosit. krasny dokument na tuto temu http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/102674944...

esterba
3. okt 2014

@katarinamichal PRE BOHA ZIVEHO neviem, ci mi je viac na zvracanie z @tova alebo z ludi, ktori nemaju tolko slusnosti a rozumu, aby si zahryzli do jazyka pri takomto probleme, ked uz sa im nechce precitat aspon prispevky zakladatelky

baasss
3. okt 2014

@daniela1983 len akurat ze ako vidis, niektori to povazuju za chore a ini zas nasli pokoj v srdci.. niektori maju potrebu riesit veci s lekarom a rodinou a ini zas potrebuju o tom hovorit vseobecne.. niektori sa rozhodnu tak, ini inak.. nechapem, preco jej vnucujete nejake vase potencialne rozhodnutia 😔

heni79
3. okt 2014

@aber Urobila si veľmi ťažké rozhodnutie. Si silná žena. Prajem ti, aby si to zvládla v poriadku.
A rýcho sa zotav. To psychické zotavenie bude iste dlhšie, ale zvládneš to.
Veľa síl!

daniela1983
3. okt 2014

@baasss ja som reagovala na jaaty, ktora to oznacila za chore. nenapisala som ze je chore a nemoralne rozhodnut sa inak. kazdy nech sa rozhodne ako najlepsie vie. ale niekto tu oznacuje za chore porodit poskodene dieta a rozlucit sa s nim. tak som iba hodila kde je tato tema pekne podana. neviem kde tym vnucujem nejake potencionalne rozhodnutie.

baasss
3. okt 2014

@daniela1983 ano chapem a ja som tym chcela povedat, ze tak ako Jaaty ma svoj nazor na nejaku vec, tak aj ty mas svoj nazor na tu istu vec, len iny .. a pokracovala som nasledne aj s inymi temami, ktore sa tu prebrali, vid tova a jej odporucania (ze ocividne ma kazdy clovek iny nazor).. mohla som to oddelit enterom

maryennn1
3. okt 2014

@aber prečítala som si o tvojom trápení, niečo také by sa nemalo stávať...nikomu ☹ ... prajem veľa sily, tebe aj tvojej rodine.

@tova ...a k tebe len toľko...je mi z teba zle...ako len môžeš byť taká necitlivá ... ak si taká "humanistka" ako sa tu prezentuješ svojimi komentármi, v prvom rade by si sa mala zamyslieť nad sebou ...to TY ubližuješ iným!!!

katarinamichal
4. okt 2014

@esterba prepáč, nedočítala som to.Ale na zvracanie to hadam nebolo...

babika112
4. okt 2014

miesto toho, aby si ženy užívali krásny čas tehotenstva, lekári ich zneisťujú, dráždia a všelijako inak im komplikujú toto krásne obdobie. Iba v mizivom percente mali lekári "odborníci" zo sona pravdu. Aj v mojom prípade, dcéra mala mať mikrocefáliu, podľa AFP Downov syndróm...a je zdravá a krásna. Niekedy mám dojem, že sa týmto robia dôležitejší a naberajú na vážnosti.

slavaf
4. okt 2014

@babika112 prečítaj si celú diskusiu...

aber
autor
6. okt 2014

No už som V nemocnici, je to strašný pocit, som taká bezmocná, .tak by som chcela aby sa to nestalo mne, bohužiaľ osud si nevyberá, cítim sa tak bezradne A osamelo, dúfam, že bude všetko OK A toto už nikdy nezažijem, držte mi palce, ďakujem