Tvrdnutie bruška, rozťahovanie maternice v 19. týždni
Ahojte žienky, som v 19. týždni tehotenstva a mám také zvláštne pocity. Veľa som v pohybe, lebo stále pracujem, doma fungujem naplno, tak keď sa hýbem, mám pocit akoby sa mi niečo rozťahovalo. Ale stalo sa mi už aj, že keď ležím na chrbte, tak mi dosť stvrdne maternica, že si ju viem riadne po takmer celom obvode prehmatať. Chcem vedieť, či tvrdne celé bruško, alebo len maternica, či mám zájsť za lekárom, nakoľko som už mala dva potraty. Vďaka za každú radu a odpoveď.
http://www.porodnice.cz/poradna-MUDr.-Michal-Ko...
Toto je konkretne porodnik, ktory o tom pise a velmi zrozumitelne, len je toho vela a treba hladat 😉
@demetria mozem poprosit o link na apolinare diskusiu or poradnu? Nasla som stranku ale neviem kde najst poradnu. Dakujem
@kvietok173
Ten link hore, nad tvojim prispevkom, len to tam treba listovat do bludu, ja som v tom nevedela vyhladavat, ale mozno sa da.

No, funkcna dlzka je to, co sa odmera na sone ako uzatvoreny krcok, vacsina krcka je totiz ulozena vo vnutri a teda nehmatna. Pisem ako hotentot 😕 To, co je hmatne, je tzv. portio vaginalis uteri a to som mala 0,5 cm, ale realne mal krcok 4,2!
Ta imunitna zlozka nie je len zapal v klasickom slova zmysle, skor je to nieco podobne rejekcii transplantovaneho organu (laicky povedane) a preto treba modulovat imunitu. Ale toto uz nie je moja parketa, toto sa ma nikdy netykalo, tak som to nestudovala do hlbky, tak aby som netarala 😀