icon

Upravil sa vám syndróm dráždivého čreva v tehotenstve?

tepka
2. apr 2011

Ahojte hľadám tehuľky zo syndromom dráždivého čreva...chcem sa opýtať či sa vám neako zmenil stav z tehotenstvom??? 😉 dakujem

yanus
5. apr 2011

@tinika aj ja mam intoleranciu, na vsetky typy mliecneho cukru (kravske, ovcie aj kozie), bojujem s tym uz niekolko rokov. Zijem v Rakusku, kde sa daju bezlaktozove vyrobky kupit uplne bezne. Skusala som aj tabletky laktazy na rozstiepenie laktozy, ale z toho mi nebolo veru lepsie, stale mi bolo tazko.

tinika
5. apr 2011

@yanus tak u nas som videla jedine mlieko a to ja nemusim od malička .)) ja milujem syry a jogurty a smotanu do jedla, mlieko tiez len v jedle a aj ked najdem nejake jogurty, či mi budu chutit, ja jem len dva druhy, ostatne sa mi zdaju umele .(

tinika
5. apr 2011

a aby toho u mna nebolo malo, tak mam problemy poslednu dobu aj s rukami, strasne suche, praskaju mi pri umyvani alebo ked niečo robim s potravinami, nepomahaju kremy, jeden pomool ale v tehu sa nesmie .( a mam zakazanu čokoladu a citrusy kvoli tomu ale nejako sa to nelepsi :( strasne to svrbi a stipe :(

yanus
5. apr 2011

@tinika na slovensku zacali predavat v BILLA minus L produkty, su tam aj jogurty, aj maslo atd. Neviem ako to je u vas? V AT je to uplne bezne, dokonca ich nerozdeluju ako specialne, cize su urcene na bezny predaj, cize nie su tak drahe. Skusila si prezriet vsetky siete obchodov popripade BIO obchody?

tepka
autor
5. apr 2011

@tinika presne tak hovorím aj ja 😀 každy s...e nie??? 😀

tepka
autor
5. apr 2011

@tinika mávaš aj krče??? 😖

tepka
autor
5. apr 2011

@yanus ako sa dá zistiť tá intolerancia mne robili len na celiakiu a asi laktozu.

tinika
5. apr 2011

@yanus super dik, no ja som len tak pozerala očkom a videla som mlieko som to este nejak neriesila, ale dobre vediet ze su aj jogurty uz take, len bila je na druhom konci mesta, tak si budem musiet kupovat do zasoby .))
@tepka ano mavam krce a brutalne 🙂 a potom utekaaaaam o zivot .)) a ked nemam kam tak sa to niekedy tak zastavi ze potom len mam plynatost a je to horsie a horsie

tinika
5. apr 2011

@tepka ja som bola tam v labaku, kde aj v tehu sa chodi na testy na tehu cukrovku a tam som nepila glukozu ale laktozu 🙂 a brali krv a sledovali čo sa deje

tepka
autor
5. apr 2011

@tinika no lebo ja mávam brutálne krče že škriabem steny ale zvlaštne že je to v noci zvädča tomu nerozumiem ma to zobudí v noci musím si skrčiť nohy kolena ku brade a dycham a potom bežíííím 😒

tinika
5. apr 2011

@tepka no mala som parkrat take stavy v noci, ze sa zobudim na krce, ale pridem na wcko a nič
idem o postele a znova, to fakt len pokrčit nohy ku brade a dychat, kym sa uvolni a tak zase na wcko nič prijemne, to uz lepsie ked z teba ide hned :D

tepka
autor
5. apr 2011

@tinika ale počula som o domácom teste na rôzne druhy intolerancie...da sa to kupiť v lekarni je to ale drahe cca 30e sa to vola že food detectiv či ako

tepka
autor
5. apr 2011

@tinika o aj ja presne!!!!len sa to tam hybe z jednej strany na druhu a nič treba čakať ale vtedy len to dať zo seba 😉 je to hroznéééé kokos to pôrod možno není nič 😝

yanus
5. apr 2011

@tepka zalezi od doktora, robia sa krvne testy specialne, taktiez existuje vodikovy test z dychu (u nas asi nepouzivaju) a taktiez klasicky a najlacnejsi je pozitie mlieka na lacny zaludok a cakanie na reakciu. Avsak to nezabezpecuje celkovy obraz. Ked ti robili testy na lepok, mohli robit aj laktozu, ale to nevies. Taktiez existuje skryta celiakia aj intolerancia, ktora sa neukaze 100 percente na krvnych testoch.

tinika
5. apr 2011

@tepka čitala som ze su rozne testy, ale ja uz mam potvrdenu intoleranciui tak neriesim 🙂 mna skor zaujima teraz test na určenie pohlavia dietata .))) včera som videla tiez za 30eur 🙂 ale či je spolahlivy netusim 🙂)

tepka
autor
5. apr 2011

@yanus ha no mliko mi nič nerobí iba v káve sem tam 😒

tepka
autor
5. apr 2011

@tinika máš už babo???ako si rodila???

tinika
5. apr 2011

@tepka no ja som sice mala kontrakcie 6hodin ale rodila som nakoniec na sc, takze neviem porovnat .)) s tlačenim baba .) len som sa stal smiala ze pri zapchach som ziskala prax s tlačenim tak snad zvladnem 😀 a pri druhom dufam, ze bude riadny porod, bo vraj aj rez druhy na tom istom mieste viac boli 🙂) a chcem raz zazit ozajstny porod, hoci uz pri prvom som myslela ze nezvladnem keby riadny po tych brutal bolestiach po tabletke 🙂)

tepka
autor
5. apr 2011

@tinika bože ty si riadna odvážna 🙂 že poriadny pôrod no ja mam z neho paniku...hlavne obavy že zo stresu sa pototo 😀 ja si chcem vybaviť sc.

tepka
autor
5. apr 2011

@tinika hej videla som 😀 a v ktorom si týždni???no ja idem zajtra na sono ale v 13tt mi to myslíš povedia???asi nie 😢

tinika
5. apr 2011

@tepka ja som v 11tt a čo ti povedia v 13tt? pohlavie? este podla mna nie, najskor v 15tt vraj

tepka
autor
5. apr 2011

lebo moje 2 kamošky boli v 13tt a obidve že chalani a fakt 😉 tak preto no..

anjelicek26
5. apr 2011

@tepka - mne pri malom povedali pohlavie tiez v 13. tyzdni, ale povedia ti to len fakt ked dobre babo lezi, ma skvely ultravzuk, je to dobry lekar ... a teda ked je to chlapec 🙂

No a porod baby klud, ja nielenze rychlo beham na wecko, ale aj rychlo rodim, od prvej po poslednu kontrakciu prve babo 4 hodiny, druhe 2,5 hodiny, skoro sme nedobehli do porodnice, len sadnut - zatlacit - hlavicka, zatlacit - Max 🙂 Proste uplna pohoda bez nastrihu, stresovat som proste nestihla, bolo to vsetko moc rychlo, ziaden klistir, oblbovaky, niiic, uzasny porod - urcite dame este raz po par rockoch 😉 A to s mojim 153cm a predporodnymi 45 kg a uzkou panvou vraj nemam predpoklady porodit dieta prirodzene (pri prvom mi chceli spravit den ako sa mala narodila cisarsky planovany - nuz nestihli).

anjelicek26
5. apr 2011

@yanus - no ked ja si dam mlieko na prazdna zaludok tak som do pol hodiny na wecku a krce 🙄 Len je otazka, ci je to intolerancia laktozy - co sa da riesit tabletkami - alebo alergia na bielkovinu kravskeho mlieka - to sa liecit neda a robi vela ludom napr. potom zle aj sojove mlieko. A to uz z takehoto domaceho testu nezistim. Jedine viem, ze by som ho asi fakt nemala, ci tak ci tak 🤐

yanus
5. apr 2011

@anjelicek26 alergia na BKM sa prejavuje koznymi problemami, vysypom a inymi reakciami ako je hnacka, krce, studeny pot a podobne. Alergiou na BKM trpi asi 3 percenta populacie, prejavuje sa predovsetkym u malych deti a dojcat a v malych percentach pretrvava az do dospelosti (zvacsa su to cervene bodky, alebo kvazi ekzem). Intolerancia laktozy ako takej moze byt ziskana (vekom) alebo sa moze dieta s touto neschopnostou stiepit mliecny cukor laktozu (cize nedostatkom enzymu laktaza v creve) narodit. Vyskumom bolo taktiez dokazane, ze v bielej rase sa tato intolerancia casto prejavuje vekom, pricom pri rase negroidnej je velmi casto prirodzene vrodena a geneticky podmienena. Cize takto nejako, byva Ti zle aj po syroch a inych mliecnych produktoch?

anjelicek26
5. apr 2011

@yanus - ja fakt neviem, toto nemam odsledovane, ci syr a jogurt tiez... ale pohar mlieka je zarucene do pol hodiny wecko... ale tak to mi robi aj kopa inych veci , ze ano 🙄

yanus
5. apr 2011

@anjelicek26 Jo, to moze byt kombinacia veci, tak ako mam ja. Neprekonala si nejaku chorobu v detstve? Mlieko je tazko stravitelne pre hocikoho s problemami tohto typu, vobec sa necudujem.

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 tak ja idem do nemocky, tam maju super utz tak snad sa stane zazrak a uz uvidim 🙂) alebo radsej nie ak ma to byt chalan si počkam na babu :D

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 ak to ti zavidim tie porody, kamoska rodila 3x teraz uz ma asi 38r. a ani raz necitila kontrakcie to je parada č?

tinika
5. apr 2011

@yanus no ja mam aj problemy kozne na rukach takze to moze byt od tej laktozy? nie od citrusov a čokolady?