icon

Upravil sa vám syndróm dráždivého čreva v tehotenstve?

tepka
2. apr 2011

Ahojte hľadám tehuľky zo syndromom dráždivého čreva...chcem sa opýtať či sa vám neako zmenil stav z tehotenstvom??? 😉 dakujem

tinika
5. apr 2011

@yanus lebo ja nemam ako ze ozajstny ekzem ale niečo take

anjelicek26
5. apr 2011

@yanus - aku chorobu presne? Ja fakt neviem... nic takeho vazneho, par detskych chorob, slepak mam vonku, ale inak fakt ze nic... len som strasne malinka oproti svojej rodine, vsetci 1.72 MINIMALNE, sestry, tety, babky, strykovia, proste hociktooooo, len ja som krpec 153cm, nikto to nechape, mozno nieco zo stitnou zlazou... boh vie... nikdy ma nedali vysetrit, lebo ine problemy neboli...

anjelicek26
5. apr 2011

@tinika - no tak kontrakcie som citila riadne, ale ked vidis, ze sa veci hybu dopredu, tak to beries pozitivne, ze za chvilu to mas za sebou 🙂 Cokoladu ja jest nemozem - som alergicka na kakao... a citrusy fakt ze vobec, to uz zaludok protestuje, o crevach ani nehovorim 😝 No ale z pokozkou ja inak problem nemam ziadny, ani sucha, ani ekzemy, ani flaky, ani nic...

tinika
6. apr 2011

@anjelicek26 tak to mas dobre, ja mam suchu pokozku na nohach uz od detstva ale to sa dalo, ale ruky uz par zim robili problemy, ale teraz je to hrozne

tepka
autor
6. apr 2011

@anjelicek26 no tak máš veliké šťastie ale to nemá každý bohužiaľ niekdo sa vytrápi a veľmi a dakedy aj tak urobia sc.

tepka
autor
6. apr 2011

@anjelicek26 skus mlieko laktoza free maju ho aj tu od Raja 😉 ževraj je dobre.

tinika
6. apr 2011

@tepka ja to tiez poznam 🙂 ja uz medzi kontrakciami spala 🙂) a to boli v minutovych intervaloch tak som nechapala ako mozem zaspat, ale mne dali rano o pol 8 tabletku o pol 9 uz 5 minutove intervali a do pol 2 som sa z 2 na 4 prsty len otvorila .( a voda uz bola fuč treti den, čo vraj len 24 hodin moze byt tak uz aj preto sc aktuna .) len som tam lezala a hovorim si ako toho synka vytlačim .))) a najlepsi hlod bol ked porodna asistentka kuka na ctg a hovori to este nič ,bude horsie, a to ja na boku lezala tak ctg ukazovalo slabe kontrakcie, ked som lahla na chrbat vyskočilo na 120 ale som mimo temy tak končim 🙂

tepka
autor
6. apr 2011

@tinika 😀 prečo je to zaujímavé ale máš odvahu..počujte môže sa v tehotenstve opaľovať???nechcem byť jak bryndza 😖 Ja som momentálne na pn idem sa z toho zblázniť lebo som zatiaľ bez vychádzok ved to je na psychiku 😠

tinika
6. apr 2011

@tepka prečo mam odvahu?

tepka
autor
6. apr 2011

@tinika eviem taka si odvážna že chceš rodiť normálne a tak... 😒

tinika
6. apr 2011

@tepka aha🙂) a to bez epiduralky bo ja ee do chrbta pichat, som chcela polovičnu anestezu pri sekcii nastastie nebol čas riesit anesteziologa, bo ja neveela ze to tak ako epi sa picha do chrbta 🙂)

anjelicek26
6. apr 2011

@tepka - urcite bez na slniecko, pokozka zhnedne, babatku to neskodi 🙂 Len tie opalovacie parfumovane samoopalovacie kremy ci nalievat sa mrkvovym dzusom - to by som tento rok vynechala.

A neboj, normalny porod je urcite lepsi, ako cisarsky. Ked je babo vonku - mas to za sebou. Po cisarskom ta vsetko boli, mas obrovsku jazvu, nemozes sa poriadne starat o babo, neskor ti nabehne mlieko, ak chces druhe babo, tak sa odporuca aspon dva roky pockat, aby sa jazva na maternici zahojila... nieee...prirodzeny porod je ovela lepsi ;)

A kazda sa boji porodu, ja som bola tak rada, ze sa maly narodil o tri tyzdne skor - prislo to, ked som to vobec necakala.

danutt
6. apr 2011

...4 roky sa trapim...a vdaka debilnemu IBS som už 4 týžden PN a neviem si predstavit navrat do prace..neviete si predstavit, ako dobre sa cita, ze nie som sama..:(((...ja som este aj tak trochu "hygienofobna", desi ma predstava, že by som musela na toaletu v cudzom prostredi...lekarov som vystriedala už asi 5 a boli to pani docenti odbornici a vobec nijak nepomohli...nic nenasli a nic nevyriesili a ja už idem do poriadnej depky..ako tak zaberal tramal, ale kedze je to opiat, bola to silna kava pre organizmus...mesiac som cista, týžden som si užila abstaciky ale teraz už vobec neviem, ako sa zaradit spat do zivota a spoločensky fungovat...citim sa ako vazen vo vlastnom tele:(((

tepka
autor
7. apr 2011

@tinika to zase ja zvládam take nech ma pichaju:D

tepka
autor
7. apr 2011

@anjelicek26 ja neviem poznám žien čo si cisarák chvália po 3 dnoch behajú su ok..a tá jazvička bude malinka postupne a zase nič nie je bez bolestí..ja nechcem komplikácie preto to chcem mať všetko zajednané nechcem žiaden stres a tak..lebo nie každá má pôrod ružovú záhradu..a určite nebudem chcieť hned druhe to nie 😉 dačo už vytrpím..

yanus
10. apr 2011

@tepka Ja som mala cisar, mlieko nabehlo na druhy den (extremne) a chodila som tiez na druhy den, kedze ma postavili. Skor som mala problem udrzat rovnovahu, kedze som mala v tehu oooobrovske brusisko a tenke nohy a ten chrbat to jednoducho ten sok, ze zrazu nenesie nic tazke, nezvladol 🙂. Bolo to dost komicke. Nemozem sa stazovat, aj jazva ujde. Spinal bola teda riadna sranda, dokym to neprestalo ucinkovat 🙂.

yanus
10. apr 2011

@anjelicek26 chod sa dat vysetrit komplexne, odporucam niekde v Nemecku alebo v Rakusku, nech sa ti aj doktori venuju 😉 . Anglicke zdravotnictvo je v takom istom hnoji ako to nase, cize nevidim v tom buducnost.

anjelicek26
10. apr 2011

@tepka - no ja som zasa videla kamoskino brucho po cisarskom este mesiac podliate krvou po dve centimetre od kazdej strany jazvy, fialove co jej museli nanovo otvarat, proste nieco tak desiveho... normalny porod je urcite lepsi, nech uz je akykolvek.

@yanus - ucite pojdem, v nemecku mame normalne poistenie a vsetko, v juli sme tam na tri tyzdne, vsetko si obehnem.

Inak dieta moc nezabera, jedine, ze som este viac schudla 😝 Krce su trochu menej ked nepijem mlieko, ale inak... fakt neviem. Tazko sa to urcuje, kedze som nedisciplinovana, vcera som si dala hrozno a dnes sme mali jahody zo slahackou po obede 🤐

tepka
autor
10. apr 2011

@anjelicek26 no ako kdo má hovorím jazvu niekdo nema nič niekomu to sfušujú treba mať dobreho doktora a všetko ide super...potom by Backhamka nemala 3x cisarák a možno aj 4xho bude mať keby to bolo taketo hrozive... 😒

anjelicek26
10. apr 2011

@tepka - ja ta neodradzam, len vravim, ze niekomu sa proste horsie hoja jazvy a velmi zavisi od chirurga. Preto je to pre mna rovnako rizikovy porod, ako ten prirodzeny... ziadne ulahcenie... pri normalnom si uzijes bolesti pri porode, pri cisarskom po nom... bezbolestne to nejde v ziadnom pripade.

Baby ja kukam svoji tickerik 2 tyzdne 6 dni do svadby. Bojiiiim. Idem konecne pisat vizazistke, nech este ma ten termin volny.

yanus
10. apr 2011

@anjelicek26 Vies co, skus inak kombinovat stravu. Napriklad, ze nekombinuj mlieko a mliecne vyrobky s ovocim a zeleninou. Taktiez vela druhov zeleniny navzajom, alebo ovocia nemusi prospiet.
Mne gastroenterolog povedal ze mam chronicku pankreotopatiu, cize moj organizmus hocico rozdrazdi akonahle zisti, ze je nieco prilis komplikovane na stravenie, automaticky to vylucie najrychlejsou moznou cestou, casto krat si z toho organizmus nic pozitvne neprijmne. Mozno mas podobny problem chronickeho typu, ze castokrat zataz na organizmus, moze sposobit tento problem, plus nejaky stres a vypatie. Neviem ci si niekedy odpadla, alebo mala takuto prihodu ked mas nizky tlak. Ale to su prve priznaky, studeny pot, niekedy aj krce a potom zacnes nekontrolovatelne vylucovat, ako obrana organizmu, taktiez pri strese alebo strachu.
No tolko k mojej uvahe, drzim palce na svadbu.

yanus
10. apr 2011

@tepka
@anjelicek26
Ja som bola operovana cisarom v Rakusku a mozem povedat, ze perfektne to bolo. Aj som bola pri vedomi, celkom zabava, malu mi hned dali dvakrat pomojkat, aj sme sa rozpravali pocas operacie s anesteziologom. Pokazde ked ma nieco po operacii zabolelo, hned nosili cipky proti bolesti, ktore neskodili na kojenie a krasne zaucinkovali, cize som malu mala vlastne 15 hodin po operacii hned u seba a starala sa. Jazva je vcelku velka, ale mam ju na hranici bikin, cize ju nie je ani v plavkach vidno a mala som vstrebatelne stichy, ziadne modriny, ziadna bolest neskor. Ale prvy tyzden som sa veru bala co i len zakaslat, nedajboze kychnut :D.

tepka
autor
11. apr 2011

@anjelicek26 asne to viem že nič není bez bolesti a ani nečakám že to nebude bolieť...kôli babu to vytrpím

tepka
autor
11. apr 2011

@yanus bože tak super no veru Rakusko to je asi ine no...

reanda
12. apr 2011

caute baby,
moja mama mala zrejme tiez ten syndrom drazdiveho creva - dlhe roky mala problemy, nafukovanie, krce, hnacky, kopu veci nemohla jest... ona bola na invalidnom dochodku (nie kvoli tomuto), takze ani nikam z domu nevychadzala a ked uz niekam ozaj musela, tak tiez predtym radsej nic nejedla.. a podobne.. no ale nikdy to neriesila, ona neverila lekarom .. a minuly rok na jesen umrela na rakovinu hrubeho creva :(

takze si myslim, ze dobre robite, ked sa to snazite riesit a zlepsovat.. lebo ved to nie je len tak, stale hnacky, tie creva a cely zazivaci trakt musi trpiet a byt oslabovany neustalymi problemami

ja som nikdy nemavala s travenim tazkosti, ale posledne roky sa mi tiez objavili hnacky.. sice ziadne krce ani bolesti, ani take problemy, ze by som nestihala dobehnut na zachod, ale chodila som na wecko na velku aj pat-sest krat za den.. dlho som to tiez nebrala ako problem, lebo vsak lepsie ist ako nemoct ist.. ale po maminej smrti som veru ostala vyplasena a som si povedala, ze by som mala zajst na nejake vysetrenia..
no ale kym som sa odhodlala, tak som zostala tehotna, tak teraz to riesit nebudem.. ale mozem povedat, ze ani momentalne tie problemy nemam, tak uvidime, ako sa to bude vyvijat

tepka
autor
18. apr 2011

@reanda ono to môže byť dedičné tak sa potom daj radšej vyšetriť...hlavne kôli tej rakovine 😒

reanda
18. apr 2011

@tepka, no pokial budem mat po porode znova hnacky, tak to asi budem riesit... len by som rada zistila nejakeho doktora, ktory robi vysetrenie celeho traviaceho traktu tou kamerou, co sa prehltne.. vraj je to najkvalitnejsie vysetrenie, no a hlavne bezbolestne... mne pri predstave kolonoskopie vstavaju vlasy dupkom :/

tepka
autor
19. apr 2011

@reanda no jasne není to príjemné ale dá sa to prežiť no v narkoze..ale horšie je ked to podstupiš a nič ti nezistia ako mne...to je ten syndrom a potom sa lič ako vieš to je na tom to čo človeka nahnevá..

tepka
autor
14. nov 2011

nič nove???no ja už som po pôrode a je mi dobre zatím 😉 uplne to zmizlo som zvedavá 🙂