Upravil sa vám syndróm dráždivého čreva v tehotenstve?
Ahojte hľadám tehuľky zo syndromom dráždivého čreva...chcem sa opýtať či sa vám neako zmenil stav z tehotenstvom??? 😉 dakujem
a aby toho u mna nebolo malo, tak mam problemy poslednu dobu aj s rukami, strasne suche, praskaju mi pri umyvani alebo ked niečo robim s potravinami, nepomahaju kremy, jeden pomool ale v tehu sa nesmie .( a mam zakazanu čokoladu a citrusy kvoli tomu ale nejako sa to nelepsi :( strasne to svrbi a stipe :(
@tinika na slovensku zacali predavat v BILLA minus L produkty, su tam aj jogurty, aj maslo atd. Neviem ako to je u vas? V AT je to uplne bezne, dokonca ich nerozdeluju ako specialne, cize su urcene na bezny predaj, cize nie su tak drahe. Skusila si prezriet vsetky siete obchodov popripade BIO obchody?
@yanus super dik, no ja som len tak pozerala očkom a videla som mlieko som to este nejak neriesila, ale dobre vediet ze su aj jogurty uz take, len bila je na druhom konci mesta, tak si budem musiet kupovat do zasoby .))
@tepka ano mavam krce a brutalne 🙂 a potom utekaaaaam o zivot .)) a ked nemam kam tak sa to niekedy tak zastavi ze potom len mam plynatost a je to horsie a horsie
@tepka zalezi od doktora, robia sa krvne testy specialne, taktiez existuje vodikovy test z dychu (u nas asi nepouzivaju) a taktiez klasicky a najlacnejsi je pozitie mlieka na lacny zaludok a cakanie na reakciu. Avsak to nezabezpecuje celkovy obraz. Ked ti robili testy na lepok, mohli robit aj laktozu, ale to nevies. Taktiez existuje skryta celiakia aj intolerancia, ktora sa neukaze 100 percente na krvnych testoch.
@tepka no ja som sice mala kontrakcie 6hodin ale rodila som nakoniec na sc, takze neviem porovnat .)) s tlačenim baba .) len som sa stal smiala ze pri zapchach som ziskala prax s tlačenim tak snad zvladnem 😀 a pri druhom dufam, ze bude riadny porod, bo vraj aj rez druhy na tom istom mieste viac boli 🙂) a chcem raz zazit ozajstny porod, hoci uz pri prvom som myslela ze nezvladnem keby riadny po tych brutal bolestiach po tabletke 🙂)
lebo moje 2 kamošky boli v 13tt a obidve že chalani a fakt 😉 tak preto no..
@tepka - mne pri malom povedali pohlavie tiez v 13. tyzdni, ale povedia ti to len fakt ked dobre babo lezi, ma skvely ultravzuk, je to dobry lekar ... a teda ked je to chlapec 🙂
No a porod baby klud, ja nielenze rychlo beham na wecko, ale aj rychlo rodim, od prvej po poslednu kontrakciu prve babo 4 hodiny, druhe 2,5 hodiny, skoro sme nedobehli do porodnice, len sadnut - zatlacit - hlavicka, zatlacit - Max 🙂 Proste uplna pohoda bez nastrihu, stresovat som proste nestihla, bolo to vsetko moc rychlo, ziaden klistir, oblbovaky, niiic, uzasny porod - urcite dame este raz po par rockoch 😉 A to s mojim 153cm a predporodnymi 45 kg a uzkou panvou vraj nemam predpoklady porodit dieta prirodzene (pri prvom mi chceli spravit den ako sa mala narodila cisarsky planovany - nuz nestihli).
@yanus - no ked ja si dam mlieko na prazdna zaludok tak som do pol hodiny na wecku a krce 🙄 Len je otazka, ci je to intolerancia laktozy - co sa da riesit tabletkami - alebo alergia na bielkovinu kravskeho mlieka - to sa liecit neda a robi vela ludom napr. potom zle aj sojove mlieko. A to uz z takehoto domaceho testu nezistim. Jedine viem, ze by som ho asi fakt nemala, ci tak ci tak 🤐
@anjelicek26 alergia na BKM sa prejavuje koznymi problemami, vysypom a inymi reakciami ako je hnacka, krce, studeny pot a podobne. Alergiou na BKM trpi asi 3 percenta populacie, prejavuje sa predovsetkym u malych deti a dojcat a v malych percentach pretrvava az do dospelosti (zvacsa su to cervene bodky, alebo kvazi ekzem). Intolerancia laktozy ako takej moze byt ziskana (vekom) alebo sa moze dieta s touto neschopnostou stiepit mliecny cukor laktozu (cize nedostatkom enzymu laktaza v creve) narodit. Vyskumom bolo taktiez dokazane, ze v bielej rase sa tato intolerancia casto prejavuje vekom, pricom pri rase negroidnej je velmi casto prirodzene vrodena a geneticky podmienena. Cize takto nejako, byva Ti zle aj po syroch a inych mliecnych produktoch?
@yanus - ja fakt neviem, toto nemam odsledovane, ci syr a jogurt tiez... ale pohar mlieka je zarucene do pol hodiny wecko... ale tak to mi robi aj kopa inych veci , ze ano 🙄
@anjelicek26 Jo, to moze byt kombinacia veci, tak ako mam ja. Neprekonala si nejaku chorobu v detstve? Mlieko je tazko stravitelne pre hocikoho s problemami tohto typu, vobec sa necudujem.
@anjelicek26 tak ja idem do nemocky, tam maju super utz tak snad sa stane zazrak a uz uvidim 🙂) alebo radsej nie ak ma to byt chalan si počkam na babu :D
@anjelicek26 ak to ti zavidim tie porody, kamoska rodila 3x teraz uz ma asi 38r. a ani raz necitila kontrakcie to je parada č?

@tinika aj ja mam intoleranciu, na vsetky typy mliecneho cukru (kravske, ovcie aj kozie), bojujem s tym uz niekolko rokov. Zijem v Rakusku, kde sa daju bezlaktozove vyrobky kupit uplne bezne. Skusala som aj tabletky laktazy na rozstiepenie laktozy, ale z toho mi nebolo veru lepsie, stale mi bolo tazko.