Upravil sa vám syndróm dráždivého čreva v tehotenstve?
Ahojte hľadám tehuľky zo syndromom dráždivého čreva...chcem sa opýtať či sa vám neako zmenil stav z tehotenstvom??? 😉 dakujem
@tepka
@anjelicek26 ďakujem Vám,že ste neuzamkli tému ako súkromnú.Našla som sa tu 😨 a preto by som rada opäť otvorila fórum. 😉 Myslím si,že trpím týmto syndrómom a veľmi ma obmedzuje v živote. ☹ Zajta ma čaká kolono a mám strach 😖 .O mesiac mi končí predĺžená materská 😒 a ja by som sa mala pobrať niekam do práce.Pri tomto pomyslení mi tŕpnu končatiny,oblieva ma studený pot a je mi na odpadnutie.
Vy ste mali túto tému pred 2 rokmi a ja by som chcela vedieť ako si teraz žijete,či máte ešte tieto problémy a vôbec ako to celkovo zvládate.Pracujete?Ste doma?
@tepka ja neviem...Dnes mi robili to vyšetrenie a dr. mi napísal:Syndróm dráždivého čreva - zmiešaný (IBS-M).Zvážiť psychologické ev.psychiatrické vyšetrenie.(sulpyrid 😒 ?)
Môžem sa opýtať,psychiatrička ako zistí,že je to panická porucha?Ja som kedysi ku jednej chodila na sedenia,ale musela som chodiť autobusom a poväčšine som ani nešla,lebo mi bolo zle.Brala som utlmováky ako je Lexaurin a Diazepam.Nič mi to nepomohl 😠 o.
Ty(budeme si tykať) si teraz ako na tom?Si doma?
....som taká rada,že už nie som outsajder. 😕
Nie som zatial tehotna, ale kedze som tiez dlhodobo trpela vsetkymi príznakmi syndromu drazdiveho creva a zazracne som sa z problemov dostala, chcela by som sa podelit s tym co mi pomohlo.
Dlhodobo trpela roznymi problémami s travenim, ktore sa striedavo prejavovali plynatostou, bolestami, krcmi, striedanim hnacky a zapchy, refluxom. Mozem povedat, ze som si velmi vytrpela. Absolvovala som mnozstvo vysetreni, dlhodobo som uzivala mnoztvo liekov, ktore nie vzdy pomohli. Bola som uz zufala, lebo po ich vysadeni, problemy pretrvavali. Teraz som zdrava a je po problémoch, riesenie som nasla v cinskej medicine. Som nesmierne vdacna, pretoze uz som ani nedufala, ze mi nieco pomoze. Problemov som sa zbavila a dokonca mozem jest aj potraviny, ktorym som sa musela predtým vyhybat. V pripade zaujmu, mozem poslat viac informacii mailom, staci ked mi napisete na moju adresu: katka.laca@gmail.com
Ahoj ešte síce niesom tehotná ale bolo mi povedané že je nebezpečné otehotnieť ak mám na určitej časti hrubého čreva zúžené miesto o 2 cm z 3cm .... Tak by som sa chcela spýtať či s tým ma niekto skúsenosť 🙂 Ďakujem za každú odpoveď
Mne pomohol zazvorovy sirup a tibetska huba. Zazvorovy sirup si davam do caju a recept najdete na internete. Kefir z tibetskej huby pomaha traveniu.
no tak keďže tento problém riešim aj ja tak by som vás rada poprosila o pomoc. Ide o to, že už dlhšiu dobu trpím syndrómom dráždivého čreva, avšak podarilo sa mi otehotnieť, no mám mierne obavy ako prebieha tehotenstvo keď žena má takýto problém. Niekedy mi je ozaj na nič a obávam sa ako to bude na dieťatko vplývať a čo by som mohla urobiť aby sa mi polepšilo? nemáte nejaké tipy? budem vám nesmierne vďačná za každú radu
@liesik v prvom rade myslim ze by si mala verit ze vsetko bude ok 🙂 nemysli hned na to najhorsie. Syndrom drazdiveho creva nie je sranda ani zdaleka a najma nie ked si tehotna. Urcite je potrebne to riesit aby sa u teba priznaky tejto choroby aspon zmiernili. Zo dna na den to nebude ale chce to cas ako aj vsetko. Teraz beries nieco na zmiernenie priznakov?
@lidia73 akože máš na mysli lieky alebo niečo také? ja som v prvom rade zmenila stravu, pretože podľa toho čo som sa s lekárom rozprávala tak mi povedal, že to je kľúčové ak nechcem trpieť bolesťami. Tak som sa začala stravovať tak akoby som sa mala, keď mám takéto problémy, ale nejako extrémne to môj stav nezlepšilo, preto rozmýšľam ako ďalej. ☹
@liesik to ze si zmenila stravu je fajn to by ti z casti malo pomoct. Mam kamaratku ktora mala podobny problem a tehotenstvo zo zaciatku tazko znasala, kedze jej ho tato choroba komplikovala. Mala niekedy chut prestat jest vsetko. Ibaze vedela ze to nemoze. Aj kvoli sebe aj kvoli babu musela bojovat s tymto problemom aj sa jej to uspesne podarilo ibaze to nejaky cas trvalo. Jej pomohli nejake probiotika co viem..... 🙂
@balaskovae veď to mám aj ja chuť niekedy iba viem že by som si tým zrejme nakoniec nič nepomohla, jest predsa musíme každý. A ja jedlo v podstate milujem ale veľmi ťažko znášam že mi spôsobuje takéto problémy hmmm píšeš že nejaký čas to trvalo? čo si mám pod tým predstaviť? asi aký časový interval?
@liesik tak je to u kazdeho cloveka myslim ze ine, kedy sa mu ulavi, ale ona tie probiotika brala v ramci 12 tyzdnoveho programu a po tom uz sa citila o dost lepsie, ale radsej pri nich aj nadalej zostala aby nahodou sa jej problemy vo zvysenej miere este nejako nevratili. Teraz je celkom dobre na tom. Ja som ju niekolkokrat predtym videla ked mala bolesti a bol to strasny pohlad, teraz sice neje vsetko co kedysi ale ked chce aby jej bolo fajn musi pre to nieco robit
ahojky @liesik presla som si tym tiez ked som malu cakala, vela slz som vyplakala ale to bolo aj pred tym ako som bola tehotna. Ibaze inak som to brala ked som bola tehotna, akoby som tie bolesti viac prezivala teda intenzivnejsie...avsak dnes mozem povedat ze sme to zvladli - obe!!
@liesik dajte si probiotika laktobacily "5" od firmy swiss. Treba si to dávkovat najprv 3x2 tablety denne a keď sa budete cítiť lepšie(po 2-3 mesiacoch), môžete dávku znížiť na 3x1 tabletu... Mám to odskúšané a všetkým, čo som ich poradila tak pomohli... Ale musí sa to naozaj brat pravidelne a dlhodobo, to neoklamete.... Kúpte si to väčšie balenie, to je lacnejšie... Čo sa týka jedla, to Vám nikto neporadí, žiaľ to je u každého individuálne... treba nájsť, čo Vám nerobí zle, aj u jedla je to tak, že polroka môžete niečo jesť a potom už nie... Treba to len sledovať, dá sa to ľahko naučiť ... Treba mat trocha pevnej vôle a disciplíny.... Viem, že je to tažké, keď lubite papať... verte pôjde to a budete sa mat lepšie... Viem o čom hovorím... 🙂
@balaskovae v rámci 12-týždňového programu? akého programu? tomu nerozumiem trošku.
@san_dra11 veď práve to je to, že mám pocit, že teraz tie bolesti beriem nejako inak. Predtým som bolesti mala, predýchala som ich aj keď s ťažkosťami ale nejako to prešlo, teraz keď mám bolesti tak mám strach či to zas jedlo mi spôsobuje alebo či sa s bábom niečo deje ☹
@stanislava111 verím 🙂 bude dobre, len musím prísť na to, čo by mi začalo prospievať. Tieto probiotiká, čo si ty písala treba brať teda dva tri mesiace a potom sa človeku uľaví? to sú tabletky?
@liesik sú to také kapsule... treba to brať dlhodobo,... najprv tie zvýšené dávky, pokiaľ sa stav nestabilizuje,... potom postupne znižovať.... ja teraz beriem len jednu denne, pre istotu... ak sa mi trocha pohorší, okamžite zvýšim dávku a tak nemusím brať žiadne iné lieky... ked som na začiatku pár rokov brala iba lieky od gastroentrologičky, tak sa mi polepšilo trochu, ale teda nič moc... výrazne mi pomohli až tie lactobacily... teraz som OK... ale musím si zaklopať, aby to tak zostalo... a to ja som mala ulceróznu kolitídu.... naozaj sa to dá zvládnuť, hlavne sa treba nevzdávať, moja lekárka bola sama prekvapená..... ale chcelo to tú disciplínu, bez tej to nejde... 😉
@liesik ona v podstate tych 12 tyzdnov brala probiotika, ktore ju ako tak dostali do pohodicky. Mozno sa zda ze tych 12 tyzdnov je dost dlha doba, ale clovek si musi uvedomit ze creva potrebuju cas na to aby opat v nich bola rovnovaha ako kedysi 🙂 ona co viem brala probiotika symprove, tie kedze su na vodnom zaklade tak by mali ucinkovat v podstate lepsie a rychlejsie ako nejake probiotika v tabletach. Len je to vsetko o tom pravidelnom uzivani, aby sa ta hladina tych dobrych bakterii v tele proste nejako akoby ustalila.
@liesik je to tazkee ja viem a verim ti, ale musis to zvladnut 🙂 nielen kvoli sebe ale aj kvoli babu..ak sa das na probiotika tak urcite si ich vyberaj s rozumom a porad sa s lekarom. Ja som sa vela na to pytala, co mozem co nie, co by mi prospelo a nakoniec som sa z toho dostala a to je podstatne 🙂
@stanislava111 veď práve chce to odhodlanie a pevnú vôľu. Ja som mala veľký strach ako to bude s tehotenstvom pri takomto probléme, ale povedala som si, že sa nesmiem dať odradiť, že to nejako zvládneme, tak musíme. Akú dobu si to brala?
@balaskovae tak keď sa nad tým tak zamyslím, že tri mesiace sú v podstate akoby dlhý čas, ale presne ako píšeš, nemôžem čakať, že zmena príde hneď zo dňa na deň a bude všetko ako kedysi dávno no. 😖 to mám chápať tak, že ti probiotiká nie sú vlastne tabletky, ale sú tekuté???
@liesik ja nevuem ci mam syndrom dazdibeho creva.kazdopadne mala som riedke stolice aj 3krat denne .Ked som otehotnela tak detto ale potom som mala az hnavkovitu a hl zltu farbu.som sa bala.robila som si test na celiakiu ten vysiel neg.Mala som aj lacne probiotika tie boki slabe.tak som si v lekarni kupila drahe probiotika za 50e ale v Rakusku.kedze som tam pracovala a hned sa crevo upravilo a hl farba.teraz beriem v kapsulach kazdy den.ale aj preto lebo su dobre na imunitu a tak
@liesik no ja beriem stále, zvýšené dávky som brala cca pol roka, chcela som, aby sa mi stav upravil do takého stavu, že v podstate nemám žiadne problémy, samozrejme, že si zaklopem klop-klop... už by som sa do tých stavov nechcela vrátiť ani náhodou...
@liesik nie, nie su to tabletky, ono su to take flasticky, povedala by som ze to vyzera ako sirup vo flastickach. Preto kedze su tieto probiotika tekute by mali aj skor posobit v crevach, pretoze pri tabletkach je problem ten ze tozvie ako sa rozpustia kedy a jedno s druhym 😖
@lucinka511 lacné probiotiká? myslíš, že na probiotikách a celkovo takýchto veciach je normálne šetriť? Bolesti nejaké si nemala? len tieto problémy so stolicou? A to ich vlastne teraz berieš asi skôr už len preventívne, či?
@stanislava111 tak to ti veru verím, že ak sa ti polepšilo tak už by si sa k tomu nechcela vrátiť. Čo všetko by som ja dala za to aby som takéto problémy nemala. Vždy som nejako neriešila zdravie, brala som to ako samozrejmosť a takto sa mi to vypomstilo. Zvýšené dávky a preventívne, tam je aký rozdiel?
@balaskovae nevieš náhodou aj ako sa to dávkuje? ako dlho to ešte plánuje užívať aj keď sa už cíti lepšie? nemôže to nejako negatívne pôsobiť keď už bude ok, že ich bude naďalej užívať?
@liesik zvýšené dávky sú na rýchlejšiu úpravu - zlepšenie zdravotného stavu u chorého, preventívne môže brat ktokoľvek zdravý, je to dobre užívať aj napr. Po antibiotikách, udržuje to správnu mikrofloru čreva....
@liesik negativne posobit, ked su to tie dobre bakterie v podstate? 🙂 to nemoze cloveku nijako ublizit. Vies co, kazde rano to pila. Len raz za den pocas tych dvanastich tyzdnov. Ako dlho to este planuje uzivat to ti nepoviem ale myslim ze pokial sa bude takto citit dobre tak asi to bude uzivat stale lebo ked sme sa bavili tak hovorila ze nema chut riskovat ze by sa jej to opat vsetko vratilo
@stanislava111 tiež som ich brala keď som mala problémy so žalúdkom ale úspech sa nedostavil, dokonca som vyskúšala niekoľko podobných probiotík a márne som čakala že sa niečo zlepší....niekedy som až mala pocit že čakám na zázrak ktorý sa proste nie a nie dostaviť tak putovali do koša, potom som aj čítala nejaký článok či test o týchto probiotikách a že obsahujú o dosť menej baktérii prospešných pre telo ako výrobcovia píšu 😖 😠

Mile babulky, tehotne, ci netehotne...ked mate problemy s IBS, t.j. s hnackami alebo obstipaciou, pozrite si jednu website www.zdravebrucho.eu
Akurat pracujem na tejto stranke, dokoncujem ju, budu tam okrem vysvetlenia, aj recepty, ako sa dostat z tejto mizerie. Doktori nepomozu! Iba poriadna dieta. Vola sa pH dieta vyslovene na problemy zazivacieho traktu. Pokusim sa tuto stranku dokoncit do Vianoc, takze ak budete mat trpezlivost dovtedy cakat... budete s touto dietou ako znovuzrodena. A vase dlhorocne trapenia budu uz len minulostou!!! Verte mi, ja som ich tiez mala, hnacky ako hrom, cely moj zivot /asi 30 rokov/ a je to zazehnane. Nevzdavajte sa! Da sa to!