Ureaplazma urealyticum počas tehotenstva
Pred dwom tyzdnami mi brali vyter.Dnes som bola u gyn, a vysledky boli zle teraz som w 7 t.t. a zistili mi ureaplazmu urealiticum ... nemozem teraz nic brat kvoli plodu...doktor mi predpisal nejake cipky do posvy ale tie mozem brat az w 13 t.t. moze tato choroba ublizit dietatku??..a vyliecia ma tie cipky z toho .??. :(
@beatka1988 no ja sa citim dobre len ked lezim. Vtedy mi brucho netvrdne. Ked som len trocha na nohach alebo sedim tak hned mi tvrdne. Bola som aj na monitore ale v lezmo polohe na chrbte maternica nereaguje tvrdnutim. Neviem cim to je ale vraj ureoplazmou by to nemalo byt. Takze od 22 tyzdna len lezim a som na magnezku a guajakurane. Ty si az do 31 tt nemala ziadne problemy? Vytoky nemas? Ja mam aj zasity krcek kvoli predoslemu potratu minuleho roku tak mi tento krat radsej zasili krcek. Mne tam nasli aj enterokoka minule a dali mi nan macmiror 500.
@beatka1988 mozem vediet kde lezis v nemocnici? Ja lezim tiez na rizikovom v nemocnici na Antolskej v Bratislave.
@beatka1988 mozem vediet v ktorej nemocnici lezis. Pytam sa na to preto ze ja som opat v nemocnici. Tentokrat lezim na Antolskej v BA. Zacala som mierne spinit lebo ja mam tu serklaz a ten steh mi drazdi krcek. Okolo stehu sa vytvorila taka akoby mala zrazeninka krvy ale vraj sa nezarezava tak mi ho nechali. Ustalo mi to po niekolkych infuziach gynopranu ktore mi tiekli dva dni a teraz som uz iba na tabletkach. Zapal krcka to nastastie nie je aj steh drzi tak len skludnovali maternicu lebo mi tvrdlo aj brucho ale zatial to vyzera ok. Lezim na rizikovom. Ak by si aj ty lezala niekde tu ozvi sa.
@mita13 si na piatom poschodi???
@beatka1988 ano som na piatom na 16 izbe a ty?
@mita13 no moja,ja som na 5...ale uz na opacnej strane...my to uz mame za sebou🙂 mame malu zdravu princeznicku na svete!!! Vsak mozno sa zajtra stavim,uvidim ako sa budem citit...lebo po cisaraku troska narocny pohyb🙂
@beatka1988 ano? Tak blahozelam. A to si v ktorom tyzdni porodila?🙂 je vsetko v poriadku? Aku mala mala vahu?
@ivusaaa no mala som slabe spinenie ale vraj je ti len zo stehu nejaka granulacia, ktora sa tam vytvorila v podobe krvy. Nastastie to nie je z maternice. Taktiez mi uz tvrdlo brucho ale na monitore neukazalo ze su to kontrakcie. Mna najprv hospitalizovali v nemocnici u Kocha ale odtial ma previezli sanitkou radsej do Bratislavy na Antolsku keby mi bolo treba dat dole ten steh a rozbehol sa porod. Tu je JISKA. Mne ta urea nejak zostala stale v mnozstve menej ako 10 na styri. Mne to uz neliecia. Ty si na to brala ako casto antibiotika? Ja si davam do posvy len probiotika.
@mita13 Ja uz ani neviem kolkokrat mi dali antibiotika, do mna pchali stale nieco, bud infuzkami,alebo tabletkami. A vies kolko budes musiet ostat v nemocke? To je super ze nemas kontrakcie, aj ti davaju nejake tabletky ?Ja som na izbe s jednou kockou, ktorej tiez robili serklaz, sice tiez musi stale len lezat, ale uz tu taha 7 tyzden a tiez slabo krvacala. Vidim, ze uz si v 29 tt, este chvilu vydrzat a budes to mat za sebou. 🙂.
@ivusaaa ano este ten kriticky mesiac vydrzat a potom budem kludna. Na upokojenie maternice mi davali 2 dni gynypral infuzie a potom do tyzdna tabletky. Teraz beriem magneziove infuzie kazdych 6 hodin. Ja sa domov neponahlam, najradsej by som tu ostala do 34 tt a potom mozem ist aj domov. Ale tu mi nosia aj stravu na izbu a nemusim sa starat o to co budem jest. Hlavne nie som sama cely den ako by som bola doma do 18:00 kym pride manzel z prace.Tiez tu so mnou lezi jedna baba, ktora ma krcek len 12 mm a je na prst otvorena. Takto lwzi od 28 tt a uz zacala 35 tt. Krcek je nezmeneny tak ju chcu pustit domov.
@ivusaaa ahoj, no ja som od 12.septembra a zatial drzime pokope. Beriem sice sem tam magneziove infuzie lebo tie mi pomahaju viac ked pobolieva brusko. Tvrdia ze to pobolievanie a tvrdnutie mi moze sposobovat ten steh. Najlepsie mi je ked lezim. Predvcerom mi opat zacalo viac tvrdnut brucho aj pri lezani tak som dostala teraz infuzie a ukludnilo sa to. Vcera som mala robeny ten treti morfologicky ultrazvuk kde mi vysetrovali aj prietoky a vsetko bolo v poriadku. Babo vazilo v 31 + 5 1650 g takze pekne pribera. Prijata som bola 26 + 4 kef malo vahu 940 g. Ako vidim ty si uz v 37 tt co je super. Stale si este v nemocnici ci uz si doma? Kiez by ten cas isiel rychlejsie.Tak daj mi o sebe vediet ako si na tom ty. Tesim sa na odpoved a drzim palce.🙂
@beatka1988 ahoj Bea, tak ako uz ste s malou doma z nemocnice. Ako sa jej dari? S akou vahou sa vam narodila dcerka a ako postupila v priberani?
@mita13 ahojky🙂)) dakujeme za spravu🙂 ako sa mate vy? Do kedy si bola v nemocnici? Preliecili ti tu ureu?dufam,ze je vsetko v pohode🙂 nasa Tijanka je este v nemocnici ,ale v pondelok prijmu uz mna opat do nemocnice k nej, a stvrtok/piatok uz nas pustia domkov🙂 konecne🙂 Malinka je sikovna🙂 narodila sa ako 1400gramikov a 41cm a uz sa blizime k 2kg🙂 oni babatka najskor schudnu a nasa schudla na cca 1150g,takze uz krasne sme vsetko dobehli🙂
@beatka1988 ahoj Beatka. No ja som este stale v nemocnici. Mne tu ureu preliecoval este moj gynekolog ale uplne sa ju nepodarilo znicit. Male mnozstvo tam este je. Ja sa skor snazim aby sa jej mnozstvo nezvysilo a to tym ze si davam do posvy probiotika raz za cas. U mna je skor problem pobolievanie bruska a tvrdnutie. Brala som magneziove infuzie ale no tie uz asi nestacili tak mi opat dali gynipran infuzie a teraz som na tabletkach. Zatial sa drzime a teraz som v 31+5 tt tak pevne verim ze to este par tyzdnov potiahneme.Zhodovala sa ti vaha pri narodeni s vahou co ti povedali lekari na ultrazvuku ci tam bol velky rozdiel?
Mne nezistili ziaden zapal, krcek je podla ultrazvuku skrateny oproti tomu aky bol spred mesiaca na 2,25 ale uzatvoreny. Mala tvoja Tijanka problem s primanim potravy alebo ani nie? Ako to bolo u teba s kojenim.Odsavala si si mliecko a nosila jej do nemocnice?Drzim palce nech ju mas cim skor doma.
@mita13 ty si stale na 5 ?????? tak drzim palceky,kazdy den je vyhra🙂 a do kedy tam budes? no ten ultrazvuk nemei uplne presne,malej namerali menej,nez v skutocnosti mala..a viem ,ze aj baba co so mnou bola na izbe..jej veeeelmi zle namerali babatko...tam sa sekli snad aj o pol kila...kvoli tomu islo babatenko von,ze nezodpovedalo na svoj tyzden vahou,ze zaostavalo a narodil sa jej uplne zdravy chlapcek,,,a uz su doma🙂 bud.tyzden by sme uz mali byt domka a v pondelok by som tam mala byt uz aj ja🙂 malinka sa krasne prisava na prsnik a vzdy spapka viac nez je jej denna davka. Doma sa mlieko odsavam a odnesiem jej ho,no v nemocke ked sme u nej tak ju kojim..nastastie s papanim nemame vobec problemy,naopak je velky hladosko🙂
@beatka1988 Ty si Tijanku rodila v 32 tt? Stihli ti pichnut aj kortikoidy? Ja v nedelu budem mat ukonceny 32 tt a v pondelok zacinam 33tt. Bojim sa aby som predcasne neporodila lebo mi tvrdne brusko. Ty si musela rodit sekciou kvoli vahe babatka ci bol na to iny dovod? Mne moj lekar povedal ze ak by prislo k porodu rodit budem spontanne. Neviem na zaklade coho o tom rozhoduju. Moj chlapcek je v brusku velmi aktivny a vazil na morfologicvkom v 30+4 tt 1650 g. Iste uz ma teraz o nieco viac aspon verim. A ak tvrdis ze ten ultrazvuk ukazuje vacsinou menej tak to je este lepsie ze moze mat viac.
@beatka1988 Mozno tu budem aj do porodu kedze tvrdnutie ustane len ked mam infuzku.
@ivusaaa no asi ani nie lebo som stale na infuzkach. Beriem magnezium. Tecie jedna flasa aj 3 hodiny pomaly, potom mam 3 hodky pauzu a potom znova. Jedine v noci som bez nej. Vyzera to tak ze tu budem skor do 36 tt kym mi nevyberu steh. Potom to moje tvrdnutie brucha moze ustupit.
Ahojte kočky...mne tiež pred pár dňami diagnostikovali ureoplazmu...je december... otehotnela som v júny a v auguste som mala este stery negatívne... konzultovala som to aj s inými lekármi ako gynekologmi, pretože pán doktor mi povedal, že jediná možnosť sú termálne kupaliská alebo nevera partnera... viete si predstaviť čo to spraví s tehotnou ženou... samozrejme, že som si bola vernosťou partnera istá, pretože na to nemal možnosť ani čas, keďže sa snaží byť čo najviac s nami... aj mne predpísal tie vaginálne čipky aj to ich možem vybrať len polovicu.. bohužial v teho sa táto baktéria vyliečiť nedá takže pokiaľ nie sú nejaké výrazné príznaky dá sa len potláčať... na kontrolné stery som ešte nebola takže neviem ako sa to vyvíja s tými čipkami ale u mňa ani partnera žiadne príznaky ani neboli... tiež tomu nerozumiem...pretože choroba sa zjavila z čista jasna keď pred troma mesiacmi som ju ešte nemala...keď som sa pýtala ako to ovplyvní bábo, tak mi povedali, že teoreticky to ovplyvniť môže ale prakticky ani nie pretože pošva je oddelená od plodu... som v 27 týždni a dúfam že posledné tri mesiace to nejako dobojujeme... 🙂 hlavne nepodliehajte panike, všetko je o psychike... a určite sa poraďte aj s inými doktormi... všetkým tehulkám prajem veľa zdravia 😀
mita13 ked ťa preliečovali na ureu tie probiotiká ti predpísal doktor alebo ti to niekto odporučil...myslím že keby som to mala vo veľmi zlom stave predpísal by antibio aj mne...zatiaľ používam len tie čipky ale neviem aký je v tom rozdiel, pretože je to stále rovnaké... ani predtým som nič necítila takže neviem... keby si mi aj napísala aké probio to boli poradila by som sa ja ja s mojím lekárom

@mita13 no ja momentalne berem klerimed,ale na prijme mi nasadili ine,lebo som mala crp zvysene na hodnotu 7,a druhy den uz bolo negativne...no potom prisli s tou ureo a streptokokom...lezim v nemocnici v Bratislave-Antolska...ja som isla do nemocnice ,lebo som mala kontrakcie a zacala som sa otvarat -mna si aj nechali prvu noc na porodnom,ze ta doktorka kt.ma prijimala ,ze by ma rovno odrodila..vdakabohu mi to gynupralom zastavili...tie som dostavala nonstop v infuzke,a potom presli na tabletky a predvcerom mi ho vysadili a berem magnezko 4x denne..myslim ze to je 4000mg...ale ta urea mi sposobila ten zacinajuci porod,a to ze mi teraz makkne a skracuje krcok...ale poviem ti bol to sok pre mna,ale potom som sa ukludnila,kedze to nemoze nijako babatko ohrozit,(okrem predcasneho porodu) ...najskor som sa toho zlakla ,aby to bolo ok kvoli malickej,ale je to ok..este vydrzat treba🙂no a co sa tyka tvrdnutia,nie je caste ale je...dneska ako som bola rano na vysetrovni,tak odvtedy mi opat tvrdne cely den,opat mi podrazdilo vsetko maternicu a ta je tak citliva,ze reaguje hned takto...ako sa citis ty?