Ureaplazma urealyticum počas tehotenstva
Pred dwom tyzdnami mi brali vyter.Dnes som bola u gyn, a vysledky boli zle teraz som w 7 t.t. a zistili mi ureaplazmu urealiticum ... nemozem teraz nic brat kvoli plodu...doktor mi predpisal nejake cipky do posvy ale tie mozem brat az w 13 t.t. moze tato choroba ublizit dietatku??..a vyliecia ma tie cipky z toho .??. :(
@ivusaaa ahoj, ako sa dari? Ja som bola v piatok prepustena z nemocnice a nezistili mi vobec nic nove. Zapal mechura nemam aj ked tie bolesti v mechuri su dost neprijemne. Beriem 3x denne magnezium po tablety a 3x denne quajacuran po 1 tablete. Menej ma ten mechur boli vtedy ked lezim lebo je vyvijany mensi tlak maternice. Predstav si ze aj mne robili kontrolne vysetrenie na ureu tyzden po dobrati antibiotik a vysledok bol pozitivny aj ked tych bakterii bolo menej. Lekar povedal ze ine antibiotika ako s ucinnou latkou azitromicin mi ani nemoze dat v tehotenstve. Vraj niektore zeny tu bakteriu maju a nesposobuje im to ziaden problem tak ja len budem dufat ze ani mne. Ako sa zatial dari tebe? A co tvoj krcek?
Ada
@mita13 Ahoj,tak to si ma potesila, ze vas pustili domov... 🙂 Hlavne lezat a len lezat., kolko sa len da.. Mne prisli dnes vysledky, samozrejme pozitivne. Uvidime co vymyslia, pretoze tiez mi davaju tie iste antibiotika, ze v tehotenstve je malo moznosti na preliecenie. Tiez som o tom citala, ze niektore zeny ani nevedia , ze ureu maju a donosia do terminu bez nejakych problemov. Ako casto budes mat teraz kontroly? Aj ti povedali ako budu pokracovat,ci to skusia este preliecit, alebo ta budu len sledovat? Krcok sa u mna zatial chvalabohu drzi, sice u mna len 2,6 cm, ale je stabilny, ze sa neskracuje dalej, tak aspon v niecom ma potesili. Takze u mna ani cerklaze nemozu robit, musim dalej len lezat a uvidime pokial to takto vydrzime.Aj ti hovorili ci mozes spontanne rodit? Lebo u mna to vyzera na 90 percent na cisarak.. 😠
Ahoj, som rada ze si sa ozvala. Mne moj lekar povedal ze ma vyznam robit tie kontroly na ure az po 6 tyzdnoch od dobratia antibiotik. Aj ked mi v nemocnici zistili ze vysledky su pozitivne su tie hodnoty nizsie. Dalsie antibiotika mi nebudu davat. Budu to len sledovat a skor mi ich daju az tesne pred porodom. Nikto mi nic nespominal zeby som nemohla rodit spontanne. Tebe povedali ze kvoli tej bakterii budes rodit na cisarak. Vies presne hodnoty na ureu ake si mala posledne. Ja menej ako 10 na 4. Ked som mala tuto hodnotu tak mi robili cerclage. Tebe to asi nemozu robit kvoli skracujucemu sa krcku . Mne tento krcek drzi chvalabohu v poriadku. Je mozne ze ak sa mi vysledky na ureu zhorsia ze do konca tehotenstva este budem mat nejake antibiotika. Drzim palce nech tvoj krcek drzi nadalej 🙂
@mita13 Mne robili ster vzdy na treti den po vysadeni antibiotik , i ked som sa vsade stretla len s nazorom, ze skor ako po 6 tyzdnoch nema zmysel robit kontrolny ster, pretoze moze byt skresleny, ze tie antibiotika ucinkuju este niekolko dni. Na zaciatku som mala hodnotu 10/4, dnes mi nevedela povedat, len tolko , ze hodnota je rovnaka ako predtym.. Cisarak budem mat aj kvoli tomu, ze ocakavaju, ze mala sa narodi skor, asi sa chcu vyhnut pripadnym komplikaciam.. Len jedna vec mi nie je celkom jasna... Dokaze sa tato hodnota urey udrzat na rovnakej "urovni", ale sa bude casom po vysadeni antibiotik zvysovat? Neviem ci ma zmysel aby ma ladovali dokola antibiotikami, ked mi nezaberaju, ale zas na druhej strane sa bojim, ze bez nich mi hodnoty este stupnu.. zacarovany kruh... 😠
@ivusaaa no mne sa ta hodnota zvysila ale teraz je opat taka ako na zaciatku tak predpokladam ze sa po nejakej dobe moze opat zvysit. Uvidime ako dalej. Lekari mi povedali ze na to najlepsie zaberaju tetracyklinove tabletky, ktore mi teraz dat nemozu. Vraj su zeny, ktore ani nevedia ze maju ureu a porodia lebo ak nemaju ziadne problemy tak nie je dovod im robit to vysetrenie. Je vraj zbytocne davat na to neustale tie iste antibiotika ak nezaberaju skor to treba udrziavat vaginalne probiotikami aby sa tie bakterie nerozmnozovali. Ja sa ladujem magneziom a guajacuranom.
Ahoj a tak v ramci moznosti dobre.. 🙂 zatial sa drzime. teraz som v 28 tt a uz to vyzera tak, ze nas ani domov nepustia.Ohladom urey, v pondelok mi budu robit dalsi ster, ale neocakavam , ze by sa nieco zmenilo.. 😠 Ako ste na tom vy?
@ivusaaa no v ramci moznosti tiez. Asi take dva tyzdne ma ten mechur pobolieval menej a teraz je to opat horsie. Mam tak intenzivne pohyby ze niekedy to az zaboli ako mi maly kope do mechura. Preto radsej lezim lebo tym vyvijam mensi tlak na mechur. Neviem je to vobec normalne ze ho citim az dole kde je mechur? Nie vzdy ale dost casto je az uplne dole. Mne bude robit lekar ster na ureu 20.augusta. Ale ak tam bude len male mnozstvo tak asi mi antibiotika nedaju. Ja si davam teraz do posvy len probiotika.
@mita13 Ja som malu v tom tyzdni co si ty teraz, citila tiez uplne dole, ja som mala problem sa aj zohnut, lebo ma to vsetko dole tlacilo. A ked som sa postavila ja som mala pocit, ze mi mala kazdu chvilu vypadne. Ale okolo 24,25 tt sa mi mala pekne dvihla hore a strasne sa mi ulavilo, Mne najviac pomahalo , ked som lezala s nohami vyssie, vtedy sa mi troxa zdvihla hore a citila som sa omnoho lepsie, i ked mi lekar hovoril, ze to nema ziadne preukazane ucinky, mne bolo tak jednoducho najlepsie. A hlavne, uz mi tolko netlacila na mechur.Hlavne teraz lez kolko sa ti da, uvidis aj tebe sa posunie v najblizsich tyzdnoch vyssie a uvidis ako sa ti ulavi.. 😀 Drzim palce
@ivusaaa ahoj ivuska. Diki za odpoved. Tak len pre info ja som skoncila opat v nemocnici. Zacalo mi tvrdnut podbrusko a maternica bola napata tak si ma tu nechali. Uz som dostala konsku davku infuzii a potom mi dali prvykrat aj monitor a ze vraj tam nie su ziadne kontrakcie vraj mi tie tlaky a tvrdnutie moze sposobovat aj babo lebo mam dost intenzivne pohyby az kopance.
@ivusaaa ahoj 🙂 tak ako sa ti dari? Mas nieco nove ohladne tvojej liecby.? Ako sa teraz citis? Ja teraz stale len lezim a beriem magnezium lebo mi tvrdne brusko. Hlavne to je v tej spodnejsej casti okolie vajecnikov a potom mam celu maternicu napatu. Len vo stvrtok som sa vratila z nemocnice.
@mita13 Dostala som silnejsie kontrakcie, ale chvalabohu ma dokazali stabilizovat a krcok to tiez ustal. ja uz teraz kazdym tyzdnom citim, ze to brucho je viac nekludne, takze cakame dokedy este vydrzime. obmedz potom maximalne pohyb, ja fakt cely den len lezim, len wecko a kazdy druhy den sprxa. 😠 a sedim tiez len par minut co sa ryxlo najem..mna zajtra caka ster, ale viac menej ix robia uz len kvoli tomu, ci sa k uree nepridruzila este nejaka ina bakteria. drzim palce na poradni a daj potom vediet ako ste dopadli... 🙂
@ivusaaa no to urcite je lepsie pokecat si s niekym. Ja som vsak sama doma do 18:00 kym nepride manzel z prace a nebyt internetu neviem co by som robila. Ano na tomto fore sa najst dost vela zaujimavych tem na citanie. Citam co vsetko baby uz nakupuju v mojom tyzdni. Tebe sa kto postara o vybavicku ked si v nemocnici? V nemocnici je dobre aspon to ze sa nemusis starat o stravu. Beries teraz nejake lieky na ukludnenie maternice ci len magnezko?
ahojte..dnes som bola u lekára pre výsledky cervixu a mám aj ja ureu.Lekár mi šplechol do očí,že zrejme to mám od toho že bud ja alebo partner sme si "šuchli niekde inde". 😠 som teraz 37 tt a bojím sa o malinkú.predpísal mi ATB ofloxacín a gynazol.ATB mám brať 2x denne 10 dní.máte niektorá skúsenosť v takto vysokom štádiu tehu??
Mám ešte aj dosť často pichanie zo spodu a bolesti v krížoch,ktoré sem tam vystrelia do stehna..hlavne praveho. ☹
@orchidea31 ako skvela poznamka doktora 😠
ja som bola vo vyssom stadiu tehotenstva (po 30tt, neviem uz presne), ked som sla k doktorovi so svrbenim a z vyteru vysla uraeaplazma. povedal mi k tomu len to, ze na ten kmen co mi vysiel by antibiotika co mozem v tehu nezabrali, takze s tym nic nebudeme robit. ze riziko problemov je nizke. iba lokalne mi odporucili rosalgin. na neskorsej kontrole (tusim 36-37tt) ho zastupoval iny lekar, tomu som to spomenula, a on mne aj muzovi napisal antibiotika summamed, na 3 dni. vsade som citala, ze sa antibiotika beru dlho, ale nam dal iba takto. tusim 2 dni po dobrati ATB mi odisla cast hlienovej zatky a o dalsie 2 dni mi praskla voda, bez kontrakcii, v 38tt. kedze vyvolavacky nezaberali a ja som sa neotvarala (kontrakcie uz boli), tak som skoncila sekciou. nastastie sme boli obe ok (az na tu sekciu). neviem, ci ten skorsi odtok vody suvisel s ureou, alebo ATB, nikto to nespominal. neskor som uz problemy nemala, nikto ma nevysetroval. pri druhom tehotenstve som prenasala tyzden.
najviac ma zarazilo, ze 2 lekari a kazdy uplne iny nazor, postup. drzim palce
@ivusaaa ano ja tiez poctivo lezim. Tvrdnutie brucha mavam hlavne ked som na nohach ale nie su to kontrakcie bola som s tym aj na monitor a ten to nepreukazal. Su dni ked je to lepsie a horsie. Inac z kontrolnych sterov mi bola opat potvrdena urea. Takze stale nezmizla. Tebe neplanuju dat pred porodom este antibiotika? Mne povedali ze u takych co maju tu bakteriu sa davaju este tesne pred porodom. Ja uz by som chcela byt aspon v 30 tt. Ale snad to rychlo ubehne. Ak porodis tak daj o sebe vediet ako si dopadla a ako sa ma babo.
@mishka12333 ahoj. Mozem vediet ako sa ti dari v tehu ked mas aj ty tu ureu? Brala si nejake antibiotika?
@mita13 ahojky🙂pridavam sa k vam s ureoplazmou.+Streptokokǒ. Zistili mi ju v nemocnici v 31tt,ked som bola prijata na prijem so zacinajucim porodom. Brali mi vsetky kultivacie,moc ,krv...dali mi infuzie,ktore mi asi 5-6dni tiekli nonstop,magnezko aj v infuzii aj v tabletkach-4000mg,kortikoidy kvoli pluckam malej,plus uz tretie antibiotika. Stale som v nemocke ,uz 11den a tak skoro ani domov nepojdeme:(...ale tej ureoplasmy sa nebojim,v podstate to priamy vplyv na babo nema,je to ochorenie posvy...akurat teda prave tato infekcia sposobuje predcasne porody...ale lezime aj my,mame PRIIISNY kludovy rezim!! Ako je Vam?
@ivusaaa
@beatka1988 ahoj🙂 vidim ze nas je viac. Tebe tu ureu nezistili skor lebo ti nerobili vyter z krcka. Ureaplazmy a mykoplazmi sa zistuju len z krcka vyterom. Mne to zistili uz v 12 tt ale azytromicin ucinna latka na to nezabrala.Ine antibiotika , ktore by pomohli mi ani dat nemohli. Ake antibiotika si dostala ty? V ktorej nemocnici lezis? Kedy si sla do nemocnice? Ked ti tvrdlo brusko aj v klude?

Ahoj ivusaa, ja som uz z nemocnice doma. Vysledky mocu som mala v poriadku a pricina mojich bolesti mechura nebola zistena. Robili mi aj kultivaciu na ureaplazmu tak teraz ocakavam ake budu vysledky. Tie budu hotove az koncom buduceho tyzdna. Povedali mi ze mozno tie moje bolesti mechura mozu byt aj sposobene tym ze som sa v detstve asi 4 roky liecila na opakovane zapaly mocovych ciest a vytvorili sa mi tam nejake zrasty, ktore teraz s rastom maternice mozu boliet. Ty uz mas vysledky vysetrenia na ureu? Drzim ti palce aby si to hlavne psychicky dobre zvladala v nemocnici. Krcek mi zatial drzi dobre ma 46 mm.