Ureaplazma v 14. týždni tehotenstva

dollyzv
22. apr 2020

Ahojte,začala som 14tt a dr mi zistila ureaplazmu z vyteru krcka. Nemám žiadne ťažkosti pri močení,ani zapachajuci výtok. Vystrašilo má že môže sposobit zápal plodovych obalov a následne spôsobiť potrat. Predpísala mne aj partnerovi antibiotiká avšak vraj by bolo najlepšie ich užívať v čo najvyššom možnom štádiu kvôli riziku poškodenia plodu. Nemáte niekto skúsenosť s touto pliagou? :(
K tomu mám v moči stále krv aj bielkovinu(mám to od mala z obličiek-aspon doteraz som si myslela že na vine sú obličky,nakoľko mi doteraz nezistili čo s nimi mám,tak či tu pliagy nemám už od dieťaťa)

luba41
22. apr 2020

https://www.zdravysvet.sk/poradne/o/ureaplasma-... našla som na nete./ len ako príklad/.a tie ATB sú dost silné, takže by som určite si dobre rozmyslela , či ich užívat..ja mám tiež ureaplazmu zistenú, ale nemám žiadne príznaky, ale nie som tehotná..a určite ich zatial nechcem užívat..

lius
22. apr 2020

mne dvakrat predpisali atb bez uspechu, aj partnerovi, vzdy som mala pozitivny vyter, tak som sa na to vykaslala...odvtedy mam za sebou 1,5 tehotenstva 🙂

83lenka83
22. apr 2020

@dollyzv mňa zistili ureaplazmu a mykoplazmu v 7tt, na začiatku druheho trimestra som brala atb aj manzel, nepomohlo to, opakovaný vyter a opäť to tam bolo, nemala som ziadne problémy ale rodila som v 36+0, neviem či koli tomuto, malý je zdravý, žiadne problémy nemal.

dollyzv
autor
22. apr 2020

@luba41 no mne predpísala nejaké slabšie atb čo môžu aj tehotné a majú sa brať 3 dní..lebo normálne sa vraj berú až nejaké 20dnove a že ani tie nemusia pomôcť.ale to ze by sa muselo riešiť až po kojeni...

tinka308
4. máj 2020

baby aky bol pristup vasho gyekologa k ureaplasme? mne ju zacal liecit v 16tt, 28dnovymi atb, a ani o hodnotu lepsie vysledky som nemala. teraz v 21tt mi zas dal atb na mesiac sumamed. ake su vase skusenosti?

luba41
4. máj 2020

@dollyzv tak ak ti dal "slabé" , budú asi na preliečenie "slabé"..ak nemáš problemy, nebrala by som ich..posilnuj imunitu, vitaminy..ono to je o tom..možeš mat bakteriu po celý život a nikdy problemy z nej..tak načo ju liečiť?

83lenka83
4. máj 2020

@tinka308 mne dal atb len na tri dni a keď boli testy opäť pozitívne tak mi povedal, že to budeme liečiť až keď dokojim, že to takto nemá význam. Ja by som nebrala, pokiaľ by som nemala problémy. Mne dal aj nejaké tabletky na vkladanie a po prvej tabletke zo mňa vysla krvava zrazenina tak som ich viac nabrala a uz sa to nezopakovalo.

dollyzv
autor
4. máj 2020

@83lenka83 mne dala tiež 3dnove ,len sa obávam aby neurobili viac škody ako úžitku..

tinka308
4. máj 2020

mam z tej urey docela strach lebo uz sa mi zacal krcok skracovat, ale pochybujem ze ju niecim vyliecim teraz

dollyzv
autor
4. máj 2020

@tinka308 niekomu zaberu atb a niekomu nie čo si všímam..dôležité ale je aby si sa liečila naraz s partnerom a bez sexu

tinka308
4. máj 2020

@dollyzv bez sexu sme od zaciatku tehotenstva, ale mam aj tak najvyssiu koncentraciu urey. tebe ju nahodou zistili?

83lenka83
4. máj 2020

@dollyzv podľa mňa aj doktor vie, že to nezaberie ale chce si dať čiarku, že ti liečbu dal aby bol chránený, ja som mojmu povedala, že kamarátke to zistili a brala s manželom atb 20 dni a napriek tomu sa nevyliecila tak mi na to povedal, že bohvie aký ma sexuálny život:-/ pritom ona je ako mníška a jej manžel tiež nebeha kade-tade.

dollyzv
autor
4. máj 2020

@tinka308 robila mi stery,ani neviem na čo všetko,a keď som volala za výsledky tak mi povedala,že našli ureu

kenka1988
15. máj 2020

@dollyzv ja som išla ku Dr. s problémami krvácania mimo menzes, kým prišli pozitívne výsledky, bola som tehotná, takže ureu som mala od začiatku tehu, jasne ze strasili prasknutie plodovych obalov a všeličo iné, hlavne sestrička najmúdrejsia, že som si nevybrala vhodnú dobu na otehotnenie, bála som sa celé tehu a nakoniec som rodila cisarskym v 38tt, nie kvôli urey. Doktorka to chcela riešiť po pôrode ATB, na ktoré som mala čas 2 roky, po pôrode to ani len nezmenila, nekontrolovala to vôbec a som zase tehotná bez brania ATB, som už v 36tt. Ja som počula aj také, že je to bežná baktéria vo vytere a kým nerobí žiadne komplikácie tak sa nemusí riešiť. Ja som mala v predošlom tehu skor problémy so zápalom mocaka, možno sa presťahovala skôr tam.
Ešte co sa týka tých ATB, mne doktorka nechcela dat do 15tt antibiotika a neskôr som ich tiež nedostala.

tinka308
17. máj 2020

@kenka1988 dakujem za tvoj pozitivny prispevok,ja som v 24 tyzdni a aj po atb mam stale najvyssiu koncentraciu,kazdy ma k urey iny pristup,zrovna moj obvodak a sestricky ma strasia.zacal sa mi skracovat aj krcok tak dufam ze vydrzime co najdlhsie 2v1,snad urea nebude uradovat.drzim palce nech ti to dobre dopadne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre