icon

Už som utrápená

sikuliacka
12. jún 2017

Ahojte baby. Viem, že je tu kopu článkov a tém na túto moju otázku, ale čítam to už 5 deň a stále mám pochybnosti..... Idem k veci.
V utorok 6.6.2017 som v klude ležala, ako náhle som sa postavila som neskutočne začala krvácať. Hneď som letela na pohotovosť. Hospitalizovaná som bola do štvrtku, s tým, že som sa vypýtala domov pretože som musela. Zistili mi hematóm 28mm a 11 mm. Už pri odchode z nemocnice bol hematóm 1.1mm a 0.7 mm čiže sa vraj vstrebával. Aby nechýbalo zistili mi placenta preavia marginalis ktorú mám uloženú vzadu v maternici. To je ešte nič nato mi povedali že mám skrátený krčok ale to už neviem presne otom krčku miery. Hneď na druhý deň som šla k svojmu gynekológovi a ten mi prikázal len ležať. Žiadne vyložené nohy nič len ležat a nenamáhať brušné svalstvo, nesexovať, a nezdvíhať nič ťažké. Keďže žijem sama s priateľom ktorý robí od 6:00 rána do 6:00 večer tak sa ležať stále nedá. Moja otázka znie - stalo sa niekomu z vás toto isté? Donosili ste v pohode malinké? A tá placenta a krčok je možnosť že sa mi to ešte upraví??? Sex už asi nepovolí či? Alebo sa vám stalo že ste neodolali a mali ten sex samozrejme z opatrnosťou?
Idem na kontrolu až 23 takže každý deň som totálne v koncoch čo sa bojím aby sa opäť niečo nestalo.... Som v 21 týždni plus 5 dní

Strana
z2
lucia147852
12. jún 2017

Ahoj. Nemala som tvoj pripad ale kamoska mala nieco podobne. Dr ti určite nekaze lezat len tak. Skus sa naozaj pohybovat len minimalne. Kamoskin muz tiez pracoval cele dni a riešili to tak ze po ceste z prace jej vzdy nakúpil na druhy den a ona si bud niečo velmi rychle uvarila alebo fungovala na zeleninovych salatoch a podobne. Co sa tyka sexu urcite nepovoli. Ani by som to neriskovala. Pri placente previa je sex zakazany aj pri skracovani krcku. Ty to mas obe dokopy. Myslim ze par tyzdnov pre babo vydrzite. Nestoji to za to riskovat. ☹

sikuliacka
autor
12. jún 2017

@lucia147852 jasne že vydržíme.... Ja sa len obávam hlavne toho aby malinké vydržalo do pôrodu aby sa zasa dačo nestalo. Ku tomu pohybu ja max len umyjem riad ohrejem si jesť a zasa ležímalebo sedím z nohami rovno. Ach a to všetko bolo skvelé do toho 21 týždňa. Neskutočne som už utrápená

uglybetty1234
12. jún 2017

Ahoj, ja som s druhým bábatkom mala tiež skrátený krčok a mám otočenú maternicu. takže mi lekár odporučil len ležať. A to mám ešte staršieho synčeka. Takže manžel do školky, potom naspat do práce, odtial nakup, niečo pripraviť, uvariť atd. Bolo to náročné, ale zvládli sme to. Tiez som bola uz strasne ulezana atd... tak ma manzel vzal autom 1x do tyzdna do kniznice, som si nabrala 10 knih a mala som co citat, net fical, telka. ALe ja tak nuda hrozna. Tak aspon kamosky chodili na kavicku, ktoru si sami uvarili a doniesli aj kolace 🙂 kazda navsteva bola vitana :D

akronop
Autor odpoveď zmazal
kacena4
12. jún 2017

ahojko moja skusenost, 2 predcasniatka. s oboma som lezala v nemocnici s prvym takmer 3mesiace. bud rada ze si mohla ist domov!!! co sa tyka sexu neriskovala by som to ani nahodou, a tvoj chlap by nemal tiez, je to aj jeho dieta. nejde o tie pohyby a spustenie porodu, ale o spermie ktore sa dostavaju dni a tie spustaju porod ☹ ved aj preto sa u tych mamieciek ktore prenasaju hovori, aby sexovali... a co sa tyka skrateneho krcku tak vaha tela maternice a babatka ti tlaci na krcok (tak laicky povedane) a preto sa skracuje, preto mas lezat, nie sediet! a tie vylozene nohy znamena, ze uz to ze lezis a nohy mas v rovnakej polohe ako telo su "vylozene" nohy, neznamena to ze ich musis mat este vyssie. hoci ked som lezala v nemocnici tak nam spodnu cast postele dvihali niecim takym ako stavbarskou "kozou" a v podstate sme lezali dole hlavou, bolo to tola neprijemne, ale to boli extremy, mamicky ktore nesmeli vobec chodit, popr. len na zachod, alebo sa im podkladali misy... ☹ bud rada, ze zatial nie si v takom pripade a to ze si sama doma je pre teba vyhra, nemusis obskakovat ziadne dieta, ci ineho cloveka takze sebe nieco narychlo uvaris, vecer partner umyje riad (ty to nerob, su chvile kedy aj on musi pochopit, ze teraz ide o zdravie dietata a teba) nakupy tiez musi zvladnut on. zabezpec si knihy, filmy, kamaratky na navstevy, popr. ak si v rodinnom dome kludne si lahni aj na dvor, ale podstatne je lezanie nie dlhe statie. sem tam sa prejdi nech nemas ponorkovu chorobu, ale zadne kavickovanie po kaviarnach, vi vytrasanie sa v aute po vymoloch. proste musis to dat pre svoje dieta. teraz som mala drobca narodeneho v 27tt je to velmi tazke mat taketo dieta ☹ ma kopu komplikacii caste hospitalizacie a len dufas, ze bude ozaj zdrave aj do buducna najma co sa tyka mozgu ☹ je to vase prve dieta a urcite chces aby bolo ok...
prepac za otvorenost ale je to kruta realita. ja ked som prisla z porodnice s prvym drobcom ese som ani vybavicku nemala pripravenu, kedze som stravila 3 mesiace v porodnici. vsetko mi priravovala krstna... ty mas teraz moznost cez konika si postupne vsetko zabezpecit pozhnat najma na prve mesiace ked drobec rychlo rastie a oblecie si oblecko len 2-3x tak sup do nakupovania kym si doma a lezis drzim palceky nech vsetko dobre dopadne

ema234
12. jún 2017

@sikuliacka naozaj lez a nic nerob, ja som prve tehotentvo mala nizko placentu a rodila som predcasne, hematom druhe tehotenstvo musela som lezat aby sa hematom vstrebal, takze lez ziadne ze je to v pohode. Moze ju vytlacit hore,ale aj nemusi, proste oddychuj a davaj si na seba pozor. Si este v skorom tyzdni,. Ked sa hematom vstrebe a placenta zdvihne potom mozes zacat tehotenstvo uzivat 🙂 vsetko bude ok, len treba naozaj davat pozor.

ema234
12. jún 2017

@sikuliacka na upratovanie kasli, mne manzel nosil jedlo kedze som naozaj nemohla nic, hematom sa mi vstrebal v priebehu mesiaca.

sense
12. jún 2017

Ja som tiez tri mesuace tak len na zachod a spravit si jest resp vziat si do chladnicky a zohruat...skoro ma kleplo a vsetko slo bokom rah som z nudy uz zacala vysavat a chlap ma sprdol ci neviem co kazal lekar...

annulyen
12. jún 2017

Ja som krátko potom, čo som zistila, že som tehotná, 2x 3 dni dosť krvácala týždeň po sebe. Na pohotovosť som nebola. Až ďalší týždeň som išla k doktorke, kde diagnostikovala veľký hematóm (rozmery mi nehovorila, ale vravela, že jeden z najväčších, čo videla), okamžite ma vypísala na PN, nakázala kľudový režim s tým, že keď nebudem ležať, tak že ma pošle do nemocnice. Ani tehotenskú knižku mi nevystavila, lebo že nie je isté, či prežije... Chodila som raz za dva týždne na kontroly, kde sa ukazovalo, že hematóm sa zmenšuje. Už som viac nekrvácala. Ležanie som ale nebrala úplne striktne - normálne som si varila, jedla som po sediačky aj sedela pri PC, ale vychádzky som nemala. Asi po 1,5 mesiaci kľudového režimu som si vypýtala vychádzky a na vlastné riziko začala aj pomalinky cvičiť, lebo som sa bála, že načisto zmeraviem. Po 2,5 mesiacoch som si žiadala ukončiť PN a začala chodiť do práce. Hematóm nakoniec úplne zmizol a mala som do konca úplne bezproblémové tehotenstvo, chodili sme na výlety, túry, a každý deň som chodila na prechádzky a cvičila (aj keď Dr. neodporúčala cvičenie do konca tehu "pre istotu"). Nakoniec som úplne bezproblémovo porodila zdravé dieťatko s apgar skóre 10.
Viem, že to je teraz ťažké, lebo fyzicky aj psychicky sa človek cíti fit, tak sa mu nechce sedieť doma, najmä v takomto peknom počasí, ale treba vydržať. Tak držím palce, nech to dobre dopadne.

osky
12. jún 2017

@kacena4
Velmi dobre si to napisala.
Ja mam velmi zlu skusenost.
Placenta preavia a casto som spinila.
Tehu som zistilav 7tt a nezakazali ni .
Veselo sme sexovali...
V 16tt som sa zobudila v posteli plnej krvi.
Ked som vstals tiekla prudom.
Hned do nemocnice a chceli to vziat prec.
Ale ja som nedala...
Striktne lezat.
Ani na zachod.podlozeny zadok a cumet do plafona..
Po tyzdni uz bola na vlozke len stara tmabohneda krv.
Zdalo sa ze vsetko ok.
Ked som isla na wc videla som v mise cervenu krv-pritom vlozka cista...
Pozreli ma a sok.
Vnutorne masivne krvacanie.babo zatlacene do kuta a vsade len ta krvava obrovska machula.
Lieky,monitor celu noc...ale nezlepsilo sa to.
Na dalsi den poobede dosiel primar a dal mi na vyber:
Bud to pojde von alebo vykrvacam...
A kedze som ozaj mohla vykrvacat ,tak mi to urobili cisarskym.
Je to uz 11 rokov a ja sa marne pokusam byt matkou 😢
Takze nevymyslaj,lez aj ked si hladna.
Neumyvaj riad nesed nevar.
Bud chces to dieta alebo nie.
A na sex rychlo zabudni!!!!
Aj na oral.
Vsetko je riziko.
Nikdy nevies ked sa to znova spusti.
Nechcem ta strasit,ale mne sa tymto zacali problemy a dodnes dom nebola schopna vynosit dieta...

sikuliacka
autor
12. jún 2017

Baby ďakujem vám všetkým za skvelé vyjadrenia teda premňa osobne veľká podpora.... Moja otázka je ešte jedna.... Snažím sa nájsť niekde fórum, že keď sa narodí bábo predčasne či ležím aj ja v nenocke dokedy ho neprepustia? Máte niekto takúto skúsenosť?

deti95060810
12. jún 2017

mala som niečo podobné. Krvácanie pri druhom tehu - ale len pri druhom, pri ostatných nie. Začalo na rodičovskom - z ničoho nič. vstanem zo stoličky a celá stolička od krvi - všetci pozerali po mne......keďže som bola blízko nemocnice, letela som do nemocnice. Ležala som 10 dní. potom PN, potom zas krvácanie, zas nemocnica, PN, zas krvácanie....nakoniec som išla do práce koncom septembra - dochádzala som do práce 40 km tam, 40 naspäť, a v januári sa narodila dcéra. V termíne, v súčasnosti má 11 rokov a končí 5 triedu ZŠ.
A zlostí ma poriadne... dnes mi pani učiteľka z mat. povedala, že moja dcéra nemala za celý školský rok ani raz domácu úlohu....skoro ma treslo, a ja že či by to nemohla byť jednotka. Takže ma niekedy poriadne hnevá......Pri ďalších tehu som také problémy nemala... ale spôsobila som si ich sama, vlastnou vinou - mám na mysli to krvácanie....

sikuliacka
autor
12. jún 2017

@deti95060810 troška si ma upokojila že sa narodila v termíne. Ja sa práve bojím toho že aby sa nenarodilo predčasne :(

deti95060810
12. jún 2017

@sikuliacka čím sa viac budeš báť - tým to bude horšie....

ema234
12. jún 2017

@sikuliacka nemusis lezat,ale kazda mamicka je rada so svojim babatkom, ja som lezala 3 tyzdne este v nemocnici kym nenabral vahu 2,5 kila 🙂

sikuliacka
autor
12. jún 2017

Viete mi niekto vysvetlit co znamenaju tieto tri skratky na vrchu to ATP ostatne je to nieco moc zle????

cecilia68
12. jún 2017

@kacena4 Spermie spúšťajú pôrod ??? 😨

bosoriak
12. jún 2017

@cecilia68 Spermie obsahuju prostaglandin, ktory sposobuje dozrievanie krcku.

bosoriak
12. jún 2017

@sikuliacka To su hodnoty vysetrenia stitnej zlazy, su OK (aspon podla googlu). Nabuduce sa spytaj hned lekara, lebo na fore sa dozvies vselico.

osky
12. jún 2017

no a je to tu.tak je to stitna zlaza.takze pokoj !!!

akronop
Autor odpoveď zmazal
cecilia68
13. jún 2017

@bosoriak
@akronop Počujem to prvý krát, aj čo som sa dočítala na nete, tak sú to len dohady. Sex sám o sebe možno, ale samotné spermie...

piacere
Autor odpoveď zmazal
piacere
Autor odpoveď zmazal
akronop
Autor odpoveď zmazal
bosoriak
13. jún 2017

@cecilia68 A naozaj, mas pravdu, teraz si citam o tom, ze to nikto nepreukazal. No mne to vravela gynekologicka pri druhej dcere, tak ma ani nenapadlo to overovat, asi si to mala overit ona 🙂

Pre potreby autorky tejto temy ale treba uviest, ze ak lekar sex zakaze, tak k tomu ma rozhodne lepsi dovod, nez len spermie, co obsahuju prostaglandin 🙂

juriva
13. jún 2017

Dam radu.lez!!! Ja som mala toto vlani.lrzala som 24 hodin.len sprcha a wc a gynekologia s hematologiou kontroly.

piacere
Autor odpoveď zmazal
cecilia68
13. jún 2017

@bosoriak Vďaka 🙂 Už som myslela, že mi šibe 🙂

akronop
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2