Užívala som Zinnat dvakrát počas tehotenstva

rebeka11111
22. nov 2012

Ahojte žienky, som presne 17tt+6d a našli mi opakovaný zápal močových ciest na ktorý mi dali zinnat aby mi to neprešlo do obličky ktorá sa ukázala pri sone ako zvačšená .. Mám obavy že druhý krát za tehu užívam zinnat ... Viem že inú alternatívu nemám :( kedže mi povedali že za 2dni by mi mohlo pokojne chytiť obličku . Prosím máte niektorá skúsenosť s užívanim už 2krát za tehu Zinnatu ? Ďakujem vopred za vaše odpovede .

katy1979
22. nov 2012

ahoj ja som brala atb tiez dvakrat pocas tehu a vsetko bolo v poriadku. Tiez som mala obavy a jedla som ich so strachom v ociach ale ked ina moznost nebola.
Paradoxne som predtym brala naposledy atb na zakladnej skole a po tomto tehu zasa ziadne choroby a problemy.

hajajanka
22. nov 2012

Ja som tiez brala zinnat a vsetko bolo o.k. Ako povedala moja lekarka, tak pre babatko by bol ovela vacsim nebezpecenstvom zapal, ktory by mohol sposobit potrat ako zinnat. Nic sa neboj, vsetko bude o.k. Poriadne sa vyliec.

rebeka11111
autor
22. nov 2012

Ďakujem pekne 🙂 dúfam že budeme zdravé

natalia1205
10. dec 2012

@hajajanka to isté povedal dnes lekár aj mne. Som v 18tt,a dostala som teplotu,v hrdle sa mi urobili malé hnisavé pľuzgieriky. Doktor povedal,že najlepšie v tehotenstve sú ATB penicilínoej skupiny,ale keďže ja mám na PNC alergiu, dal mi Zinat,ten sa vraj v tehu môže-v mojom prípade vraj musí,aby zápal nezliezol k babenku a nenarobil zlotu. Som po IUI,že by bola škoda riskovať potrat vyvolaný zápalom. Každú jednu tabletku prehltam so strachom,ale modlím sa,nech je všetko ok,a všetkým nám prajem zdravé a bezliekové tehulkovanie.

noname26
10. dec 2012

no aj my mame doma predpísaný zinnat a bojím sa ho užiť, ale zdá sa, že sa tomu nevyhneme. infekcia je vraj horšie ako atb - tak zajtra ideme na krčné a tam sa rozhodne, či s ním začať. obličky sú dôležité a citlivé a blízko maternice, na tvojom mieste by som neváhala

kobrtko
20. feb 2013

veru, viem, o čom píšete...ja mám teraz Zinnat, lebo v hrdle mi našli Hemophyla a celú zimu som prakticky chorá...tak poctivo užívam...len si nadávam, že som to už mohla spraviť aj skôr ☹ ...som tehotná a liečila som sa doma, k lekárke som šla až nedávno, no bábo je hádam v poriadku. Ja som jeden predčasný pôrod kvôli infekcii už mala, no nevedeli, z čoho, tak to samozrejme nenapadlo ani mňa. Možno tú hnusobu mám v sebe už dlhšie 🙄 . Ja nie som priaznivec ATB, no keď treba, tak treba 😉

eribac
20. feb 2013

Ahojte, som v 10 týždni tehu a mám chripaňu. Včera som dobrala Zinnat, no stále ma bolí hrdlo a mám aj upchatý nos. Môj muž ma za život nechce pustiť do roboty, lebo sám šéf, ktorý sedí pri mne je chorý ako pes. Však už zajtra ma v robote čakajú a žiaľ moja práca je termínovaná, a moja drahá kolegyňa za mňa to robiť moc nechce. Viac menej aj ostatní kolegovia chodia do práce chorí, lebo náš šéf takéto choroby netoleruje a pri tom mi ešte aj húli jedna radosť v prechodnej kancelárii, kde to dýcham. Neviem, čo mám robiť. Peniažky potrebujem, ale neodpustila by som si, keby som ešte viac ochorela a niečo by sa mimču stalo, keď sme sa oň snažili 5 rokov a keďže mám problémy s vaječníkmi, neviem, či by sa nám to opäť podarilo. ☹ Prosím poradte, čo by ste spravili na mojom mieste?

kobrtko
20. feb 2013

@eribac no, neviem, či je tá práca až tak dobre platená, ale asi by si mala odísť...len neviem, ako si to vyargumentovať... tvoj šéf je hňup a ak netoleruje choroby dospelých, tak ani choroby detí nebude..
Tak je pravda, že PN sa neoplatí a každý si dovolenku hocikedy brať nemôže...neviem, tak skús asi rizikové, t.j. PN-ku až do konca tehotenstva...síce sa to finančne neoplatí, ale lepšie ako si nervy žrať...
Inak ty berieš na chrípku ATB? tak to ti moc nepomôže, skús antivirotiká 😎

eribac
20. feb 2013

@kobrtko, ake antivirotika,mozes mi to blizsie specifikovat? No praca je velmi eobre platena,vsak momentalne je moje mimi dolezitejsie.

uzabytobolo
20. feb 2013

ja som tiež brala ATB dvakrát, aj operovaná som bola a všetko zatiaľ s bábatkom je v poriadku

kobrtko
26. feb 2013

@eribac ... ja som ešte žiadne nemala, ale sú to lieky, ktoré potláčajú rozmnožovanie vírusov alebo ich usmrcujú... presný mechanizmus účinku neviem...
jednoducho na choroby, ktoré sú spôsobené vírusmi...ako je napr. chrípka- ale na tú obyčajne stačí kľud, vyležať, vitamín C a také bežné chrípkové liečebné domáce postupy. Lebo na chrípku ti jednoducho ATB nezaberú a zbytočne ti len ničia imunitu 😢 .
Antivirotiká sa používajú aj na iné vírusové ochorenia alebo aj na prasaciu chrípku... no tú dúfam nemáš 😀 ...ono je len ten názov odpudzujúci- no je to asi len ťažšie zvládnuteľná forma chrípky a ak má človek nejaké pridružené problémy (pľúca, srdce, obličky...), tak to nemusí prežiť. Mala ju nedávno suseda, nakoľko pracuje v nemocnici, tak tam to čaplo pár pracovníkov od jednej pacientky. Teraz behá suseda ako srna, nič jej nie je....no to len tak na okraj 😉
Drž sa a pevné nervy na šéfa 😉

eribac
26. feb 2013

@kobrtko, ďakujem, skúsim vygúgliť, ale už som zdravá, užlen vrbote mi robia také problémy, že tam nebudem môcť ostať ☹

kobrtko
28. feb 2013

@eribac tak to máš v práci riadnych hnusákov, len čo je pravda... 😒
to mi je ľúto...mnohí zamestnávatelia majú zákony na háku a pre pár vymeškaných dní či týždňov človeka vyhodia 🙄
Možno sa ti potom podarí nájsť niečo lepšie a treba si asi povedať, že by si si tam aj tak nervy zožrala, a to žiadna práca za to asi nestojí, no nie? 😎

daeny
1. mar 2013

Ahojte ja som tiež brala ant.Rovamycine minuly týžden,mala som vysoke horučky a to všetko začalo ako obyčajna chripka,doktor povedala že je lepšie brat ant pre tehotne ako riskovat zapal pluc.Tak dufam že mimčo bude ok.
Inak to eribac ja by som si to nenechala len tak daj sa na pnku a medzitým zajdi na soc.poradit sa .Ak by ta teraz vyhodil porušuje zakon a on to dobre vie pretože ta chce ukratit o matersku.

jana201
27. mar 2013

@eribac @daeny poradite mi prosim ... dnes som ochrela bolest hrdla a zvysena teplota obvodna mi nedala nic mam skocit za svojim gynekologom?? da mi on nieco ??

eribac
28. mar 2013

@jana201 to musí predpísať obvodný, ani mne prv nechcel dať, ale keď zazrel hrdlo povedal, že lepšie sú ATB ako zápal v tele.

eribac
28. mar 2013

@jana201 v ktorom týždni si?

daeny
28. mar 2013

@jana201
Najlepšie je ak ti tvoja obvodna vezme krv na vyšetrenie CRP to presne ukaže či antibiotika potrebuješ,alebo nie.No paralen si môžeš vziať max 3x denne jednu tabletku vela piť tekutin a ležať.Mne dal antibiotika presne až po tomto vyšetreni krvy.
ja som bola v asi v 22tt ked som mala skoro 40tky ale chvala bohu je všetko ok.
držim palce a nech ti urobi to vyšetrenie

jana201
28. mar 2013

Tak vyslesky boli dobre ze netreba antib... a najak ma to hrdlo preslo... homeogene 9 ... a teploru zatial nemam ... som v 20 tt tak uvidim ako dalej dakujem vam prijemne tehulkovanie ;)

mamiajka04
31. mar 2013

Som teraz v 39.t dostala som antib.Zinnat, lebo som dostala vysokú teplotu, nejaká viróza prešla mojim telom, čo už, bála som sa o bábätko, a preto som si dala poradiť od lekárov, že je lepšie pomôcť aj takouto cestou, aj keď mnohí sa tomu bránia. Za dva dni mi prešli teploty, už len doliečiť ten plný nos.

adika11
28. máj 2013

@daeny Ahojky, čítala som si teraz tvoj príspevok, tiež som teraz chorá, a crp vyšetrenie mi vyšlo hrozné 106 nasadili mi antibiotiká, velmi sa ale bojím o bábetko či mu takýto silný zápal neuškodí, ty sa mala aké crp?

daeny
29. máj 2013

@adika11 Ahoj,to neviem ten vysledok,ale doktor mi hned nasadil antibiotika vhodne pre tehotne mamičky a za dva dni mi bolo lepšie bala som sa ich brat pretože ma každy strašil ale je to uplne v pohode ,zapal babätku neuškodil ale treba sa hned začat liečit
Držim palce a hlavne vela vitaminu C 😉

nenita21
3. feb 2016

ajá mam predpídané zinat500mgkazdich .12:hodín ich mám jest poradte mi na čo sa to všetko používa zinat . 😒 😒

saty.predaj
30. apr 2016

@nenita21 ahoj, aj mne dnes predpisali zinnat, ale som len v 7tt. Babatko je v poriadku?

saty.predaj
30. apr 2016

@eribac ahoj, aj mne dnes predpisali zinnat, ale som len v 7tt. Babatko je v poriadku?

alietam
30. apr 2016

nemas sa coho bat ja som mala 5 mesiacov zapal pluc a vybrala som cca 5 antibiotik a maly je v pohode 😉 uz ma 8 rokov

eribac
30. apr 2016

@saty.predaj nemáš sa čoho obávať, mám doma živého a zdravého skoro trojročného syna 😉

saty.predaj
1. máj 2016

@eribac
@alietam dakujem 🙂

fuska
1. máj 2016

Mne dr, co ma 4 deti vzdy predpisovala Zinnat v tehu aj pocas dojcenia. Vraj je to najlepsie atb na taketo obdobie.

emilia25
1. máj 2016

Aj ja 3 krat za tehu.na chripku na zapal mocovych ciest a dokonca aj do zili dva tyzdne pred porodom na zapal oblicky.malej sa nic nestalo narodila zdrava.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre