icon

V 21. týždni som pribrala 11kg. Je to veľa?

daniela1974
20. jan 2011

Ahojte, som v 21 tt a pribrala som 11 kg. Jeden lekar mi hovori, ze je to ok a druhy mi hovori, ze je to strasne. Jeden mi hovori, ze nemam jest ziadne solene jedlo a druhy, ze nemam jest nic sladke. Oni dvaja sa nevedia dohodnut co vlasne mam a nemam jest a ja som sice zrazu tazka ale neprejedam sa.
Je to skutocne tak velmi zle tolko pribrat???
Citim sa vyborne, nevadi mi, ze som pribrala, len mi vadi, ked sa dvaja rovnako stari dr nevedia dohodnut a mna znervoznuju.

Strana
z2
avenev
25. jan 2011

ahoj weja55, ja som v 19.t. pribrala 2kg, v 21.t.3kg, a teraz som v 24.t. a je to 5kg. Jedavam dost ale vzdy som bola stihla tak je to mozno aj tym. Inak mne ukazuje vecer vaha vzdy o 1,5-2kg viac ako rano nalacno. Babatko cez noc asi vsetko spapa 🙂

alpiinka
25. jan 2011

weja55, vobec sa nemusis obavat...ja som v 30. tyzdni a este stale som nepribrala ani 3 kg...ale uz to neriesim, babo sa ma fajn, na poslednej kontrole povedali, ze ma idealne miery a aj hmotnost a to mi staci...jem normalne, ale dost sa hybem

leanela
25. jan 2011

ahoj ja som zatial priblala 5kg v 31tt ale teraz ku koncu to ide hore ovela rychlajsie 2kg mesacne 😀 o tyzden idem do poradne tak som zvedava kolko vazi babo, ked sa citis dobre tak to neries, neprehanaj to so sladkostami a vela ovocia a zeleniny 😉

lagoonka
26. jan 2011

Ahoj, ja som pribrala už 2x ozrutných 30 kg a to už bylo něco! 😝 Najhoršie je stresovať kvôli nejakým tabuľkám... Hlavne, že ste oabaja zdraví a ty sa cítiš v pohode. Určite nestresuj... Ono to prišlo... a ono to zas odíde... 😉

mircalla
26. jan 2011

zavisi aj od vychodiskovej vahy....moha bola uz znacna, takze som si nemohla dovolit pribrat viac ako 12 kil. ale fajn je, ze som ich nabrala vacsinu az v 2. polke tehu....nastastie uz vypadam jak clovek🙂

tehula
26. jan 2011

Dani, pokial mas pocit, ze sa neprezieras, a citis sa zaroven dobre, tak to asi neries. To ze doteraz ti to vyletelo raketovo vobec neznamena, ze este tonu naberies v poslednom trimestri.
Ja som pri dcere pribrala dokopy 12kg, rodila som ako 64kg, pricom v 25tt (to si presne pamatam) som dosiahla rovnych 60kg, co bolo +8kg. Potom uz odkedy som nastupila na MD od 34tt som absolutne ani deko nepribrala, hoci babo nabera vtedy najviac.
Ide aj o to, ze nie kazdej sa voda zadrzuje az na konci. Ja som raketove naberanie (pomaly ze polkila denne) mala okolo 21-25tt, som az zufala bola, ze preboha, obmedzujem sa a zdravo jem, cvicim a naberam jak slon...a potom sa to samo zastavilo.
Teraz v 23tt mam zatial +4,5kg, no citim sa zle, boli ma bedrovy klb, akoby som 200kil na sebe nosila. Takze je to aj o tom, aky mas z toho pocit. Ak vsetko v poriadku, tak ved pozor na stravu chvilku daj, ze aky efekt to urobi, ale ked ziaden, tak sa tym netrap.

Lekarske komenty neries, som citala uz vselijake divociny. Moj neriesi, resp, skor riesi, ked uz, ze malu vahu mam a ze by som aj viac mohla pribrat.

mimiss
27. jan 2011

Chcem sa spytat som na konci 5.mesiaca a doteraz som pribrala len 1,5 kila zda sa mi to strasne malo praveze mam aj velmi male brusko nato ze som uz tak tehotna a sa bojim, aby to nemalo nejaky zly vplyv na babetko.Ale zjem vsetko naco mam chut...

aninka30
27. jan 2011

....ja som za cele tehu pribrala 10kg 😅 ale je pravda ze bolo leto a vtedy az tak nechuti jest..to som prezila na melonoch 😀

andula30
27. jan 2011

ahoj to je velmi indiv. poznam take co zeru a nepribrali za cele tehu takmer nic a naopak ja som v 21 a pribrala som zatial 7kg a to som donedavna vracala aj 10 za den a vraciam este stale 2-3x za den vela rozhodne nejem ked si zoberiem kolko sladkeho som zjedla pred tehu tak teraz pomaly sladke nejem skor mam pocit ze sa stravujem dost zdravo a lepi sa to na mna ako magnet pijem len obycko vodu alebo bilinsku mineralku. Pri prvom som pribrala 15-16 kg a cez10 som nechala rovno na porodnici 😉 len treba skontrolovat ci nemas cukrovku a ak sa neprezieras tak to neries urcite by nebolo dobre drzat dietu a stresovat sa to nepomoze tebe ani babu ja mam tendenciu aj pocas menzesu zadrzovat vodu a nabrat a pri tehu mi prve 2_3kg nabehli takmer okamzite pri oboch.

lenkab2
28. jan 2011

ahojky ak ta možem potesit,ja som v 25t a mam už 30kg navyse,tiež každý lekar hovoril nieco ine.Ja sportovec co som chodila do 2 meisaia na bajku do roboty vyzeram ako globus.Myslim ze si až tak vela nepribrala.Ja som pv predch tehotenstve pribrala 25 kg,trosku obmedz stravu hlkavne vecer,lebo budes mat problemy s chrbticou,vaha ti bude tlacit na chrbtovu cast,mna sekne 2x do mesiaca,koli tej vahe,takže aj obycajne odkaslanie mi sposobuje bolest.

raa2
28. jan 2011

podla mna je to dost, ked najviac sa pribera v poslednych troch mesiacoch..ja som mala cca 3 kila naviac v 21 tt a na konci tehu som mala plus 14 kil a to som sa uz strasne zle citila, strasne velka...

usiko
28. jan 2011

moj nazor je ze je to dost....lebo do konca tehu potom asi budes mat aj 25 kil naviac a z porodnice odides cca o 8 az 10 kil lahsia a tie dalsie bude treba zhodit, lebo si nic neoblecies a nebudes sa vladat starat o babatko...ja som mala 11 kil plus tak dobre po 30 tt........neviem...ono to teraz nevadi, ale po porode ti zacnu vadit nadbytocne kila a budes mozno podrazdena...a dieta citi aj nervozitu matky aj otca..neviem, mozno nebudes, kazdy je iny...moja sesterka pribrala cca 25-30 kil za cele tehu a teraz je 4 mesiace po porode a stale ma 20 kil navyse....

katecameron
28. jan 2011

je to vela ano ja som za cele tehotenstvo pribrala pri poslednom 9kg ked som porodila mala som presne tu istu vahu ako na zaciatku tehotenstva

mimara
28. jan 2011

ahoj, ja som pri prvom synovi pribrala 25kg, pri druhom 21 a teraz pri dcerke len 9 kg. 😉

estanis
28. jan 2011

ja si tiez myslim, ze to nie je vela. vela zien priberie vela na zaciatku tehu a potom uz dokopy nic a ine zasa naopak. je to naozaj individualne. ja som do nejakeho 6 mesiaca mala len tri kilka navyse a nakonci tehotenstva to bolo skoro 15. no uz tri tyzdne po porode som si obliekala veci, ktore som nosila este pred otehotnenim. ak aj priberies viac, zhodis to, budes mat dost casu 🙂

lyongirl
28. jan 2011

ja som pri obidvoch deťoch pribrala niečo cez 25kg, áno je to veľa, ale na mňa sa to lepilo a nevedela som to ovplyvniť, každé dieťa sa navyše narodilo predčasne,takže si neviem predstaviť koľko by som mala na sebe, keby som ich donosila. Vždy som sa vrátila na skoro pôvodnú váhu, mala som možno o 3kg naviac. Akurát mi zostal širší obvod pod prsiami a trošku širšie stená, no ale aj keď ma je stále málo, z veľkosti č. 34-36 mám 38 😉

pepi_petra
28. jan 2011

Ahoj daniela ja som teraz v 25tt a pribrala som 8kg.Do 21tt som mala len 2kg navyse a teraz kazdy 2-3 den to ide rapidne hore.Tiez ma to stve ,ze som ako buldozer 😀 ,ale nejako to neviem ovlivnit.Proste rastiem aj s babatkom.Vahu budem riesit az po porode.
Tak sa drzkaj uzivaj si tehulkovanie a nech ti vsetko dobre dopadne. 😉

jankako
28. jan 2011

je lepšie a zdravšie,nepribrať vela.odporúčanie lekárov za cele tehul je max.15 kg..vo vyššom štádiu tehotenstva vysoká váha može byť problem..opuchnute nohy,vysoký tlak,ťažší porod atd..ale je jasne že sa to lahko hovorí resp.píše..

terez34
28. jan 2011

myslim ze ked sa citis dobre a nehapruje ti tlak tak je to ok. tiez zalezi na veku poznam to podla seba pri prvych dvoch som pribrala asi15 kg ale teraz pri tretej to bolo 21kg a vsetko bolo ok. sice horsie sa mi chudlo este teraz mam tri kila navyse ale chystam sa do roboty tak to urcite zhodim drzim palceky 😉 🙂

Strana
z2