icon

Veľké bábätko v 32. týždni: Skúsenosti a obavy

25. sep 2026

Dobrý deň, som 32+5tt. Na poradni merala babo a povedala ze je dost velke na svoj tyzden. Vychadza velkosotu na 35tt. Hlavička a bruško. Váhu ma 2,6kg. Poslala ma na rizikovú ambulanciu nakoľko mam aj cukrovku. No diétu dodržujem a hodnoty mam ukážkové.
Keďže mam este dost casu do pôrodu obávam sa váhy babatka. Myslíte si že mi budu vyvolat pôrod alebo robit cs skor? Mali ste niektorá v tomto týždni take velke babo?

anonym_1fef70
•
25. sep 2026

Mozu nemusia.
Merania su stale len priblizne.
Tehotenska cukrovka moze zapricinovat vacsie rozmery babatka. Nic viac nepomoze, len sledovat odporucania lekarov a podla toho sa riadit. Vsetko ostatne su zbytocne filozofovania.
Ale bude to dobre, neboj sa. Drz sa.

anonym_cf606f
•
25. sep 2026

@anonym_autor Ahoj, uz si nepamatam presne cisla u mojho, ale cele tehotenstvo bol vacsi. Nemala som cukrovku ani ine vaznejsie problemy. Mesiac pred porodom mi lekar hovoril, ze vyzera, ze uz ma 4kg, ale ze rodia sa aj velke babatka, ziaden cisarsky neplanoval. Nakoniec mal 4660g a 54cm a narodil sa ako nadpriemerne velke babatko, prirodzenou cestou, bez komplikacii. Netreba sa toho hned zlaknut. Akurat ja som trenovala s Aniballom, kedze lekar mi to odporucil, kedze vedel, ze bude velke babatko. To mi brutalne pomohlo, a preto aj porod takeho velkeho babatka bol bez komplikacii. A inak moj syn je od narodenia ovela vyssi v porovnani s rovesnikmi, najvyssi z triedy. Takze drzim prsty, neboj nic, bude to v poriadku 🙂

anonym_e92de1
•
25. sep 2026

Kamoska mala tehotenskú cukrovku a mala veľké bábätko. Vyvolávali jej pôrod o týždeň skôr pred termínom

autor
•
25. sep 2026

Ja som mala sono 10.9. Vtedy vážil 1,7kg a teraz 22.9 uz váži 2.6kg . Doktorka ostala z toho soku prekvapená a ja tiez. Merala ho 2x aby sa uistila ci dobre vidi. Ak by takto rychlo priberal neviem si predstaviť koľko by vážil pred porodom.

autor
•
25. sep 2026

Mna moja 3kg dcéra velmi dotrhala aj som stratila dost krvi o hemoroidoch a komplikáciach a hojenim ani nevravím. Pri tak veľkom babu by som sa obávala ísť prirodzenou cestou

rachel36a
•
25. sep 2026

@anonym_autor tiež som mala cukrovku, a tiež bol väčší podľa meraní. Ale nik mi naplánoval vyvolávať pôrod. Nakoniec sa narodil prirodzene v ukoncenom 38tt s váhou 3790g. Hlavne sa nestresuj, tie merania nie sú extra presne. Mne pri prvom na poslednom meraní povedala doktorka, zd nie je moc veľký, max 3kg. Rodila som na druhý deň a vážil 3740g. Takže tvoje dieťa reálne nemusí mať tých 2600g , to je iba odhad

euka210
•
25. sep 2026

@anonym_autor ja som cukrovku nemala a prvy syn mal 4650g a 54cm. Kedze som sa neotvarala ani nic, tak ma dali v den terminu na sc.
Druhy siel tiez na sc a tyzden pred terminom mal 4200g a 54cm. Keby bol este tyzden, tak by aj dobehol brata. Manzelova sestra tiez mala deti okolo 4kg, aj svokra, takze beriem ze genetika.