Vychádzky počas rizikového tehotenstva
Ahojte, dajú sa dať vychádzky počas rizikového tehotenstva napríklad na 4h vkuse ? Napríkad že cez soboty nedele dajme tomu od 9-13 ?
Ale ste tu všetky frajerky. Keď ju raz lekár vypíše na PN nieje to vaša starosť. To či je to oprávnene alebo nie, je na svedomí lekára. Za druhé, každá druhá sa tu predbieha ako a kam chodili a kontrola im neprišla a keď sa niekto pýta na vychadzky tak závidíte že vy ste chodili do roboty a ona chce 4 hodinu vkuse .Strašné,čo si to len dovoluje? 🤦🤦🤦
@anonym_f2a347 môžeš sa hýbať počas vychádzok, kolko len chces. 4 hodiny ti vari nestacia? To ti predsa nikto nezakazuje, tak tu nedramatizuj. Raz si na PNke, tak si asi "chora", nie si tam len tak. Zaujímavé je, že všetky ste tu na jednej strane PN, na druhej strane však stihate v pohode vodit deti do/zo skolky, starať sa o domácnosť a nákupy a neviem este co iné. Tehotenstva rizikové v žiadnom prípade nemáte, ste iba lenivé a pohodlne s výhovorku, ze ste predsa tehotne. Podľa Vašej rétoriky by ale potom automaticky mali byť na PNke všetky tehotne. Zamestnavatel vás na prekážke doma vsak nenechá, lebo prečo by vás mal platiť za nič, tak máte vymyslene PNky. A pindate, ze mate obmedzené vychádzky. To je všetko.
@anonym_b15ea0 ono je smiešne porovnávať vychádzky na čerstvom vzduchu a bežnú starostlivosť o domácnosť a makať 12h v práci v rizikovom prostredí, + u mňa osobne pomaly 2h cesta hore dole. Ale nebudem sa hádať, mne PN odporúčali kolegyne, nadriadena a dokonca riaditeľ, pretože 95% žien pri tehotenstve na mojej pozícii ide automaticky Pn a väčšina sa po rodičovskej ani nevráti.. všetci sa ma v práci pýtali, dokedy chcem robiť, a nech neriskujem.. a nie preto, že by ma tam nemali radi .. len každý kto do tej prace vidí, reálne vidí rizika, ľahko sa hádže všetky tehotné na Pn do jedného vreca, ja lenivá nie som, som pracovitá, a nemusím sa pred nikým obhajovať.
@anonym_f2a347 môžeš sa hýbať počas vychádzok, kolko len chces. 4 hodiny ti vari nestacia? To ti predsa nikto nezakazuje, tak tu nedramatizuj. Raz si na PNke, tak si asi "chora", nie si tam len tak. Zaujímavé je, že všetky ste tu na jednej strane PN, na druhej strane však stihate v pohode vodit deti do/zo skolky, starať sa o domácnosť a nákupy a neviem este co iné. Tehotenstva rizikové v žiadnom prípade nemáte, ste iba lenivé a pohodlne s výhovorku, ze ste predsa tehotne. Podľa Vašej rétoriky by ale potom automaticky mali byť na PNke všetky tehotne. Zamestnavatel vás na prekážke doma vsak nenechá, lebo prečo by vás mal platiť za nič, tak máte vymyslene PNky. A pindate, ze mate obmedzené vychádzky. To je všetko.
@anonym_b15ea0 prosim ta čítaj s porozumením. Nikde nepíšem, že chcem neobmedzene vychádzky tak nedramatizuj ty. Pisala som jasne, že pn mi nakazala lekárka a sama mi aj navrhla 4h vychádzok a jasne píšem, že som z toho bola sama prekvapená, takže gramotnému človeku dôjde, že som si ich asi nepýtala sama. To, že je žena tehotná neznamená, že musí 24/7 ležať s nohami hore.
Niekedy sa mi zdá, že tie, ktoré ste chodili cez tehotenstvo do práce tak normálne závidite ženám, ktoré majú ťažkosti a musia byť pn. Asi by ste boli radšej, keby máte tiež ťažkosti. Pohyb je zdravý a nerozumiem prečo by som nemohla cez vychádzku ísť na krátku prechádzku alebo si ľahnúť na lavičku do záhrady. Odpočívam rovnako, či už ležím v posteli v spálni v pyžame alebo v záhrade na lavičke v teplákoch. Tu nikto nepíše, že chce vychádzky na to, aby mohol ísť na dovolenku alebo ísť si zabehnúť maratón. Pokojne nám stačí pobyt na slnku a užívanie si, že v tej posteli naozaj nemusíme byť 24/7. Ale zmýšľaniu priemernej znudenej ženy na MK tazko vysvetliť...
@anonym_b15ea0 lenže mne nie keby niečo.. mne sa stalo a dostala som kopanec od puberťáka v tehotenstve, pre teba možno slabý dôvod, pre mňa dostatočný, nuž nech sa páči, pre mňa za mňa tehotná aj na stavbu choď, ja aj školu študujem nie kvôli tomu, aby som mala vyšší plat, ale kvôli tomu, aby som mohla prácu vykonávať lepšie, mala lepšie znalosti, keď to je flakanie, tak neviem..
@anonym_autor a co ma škola spoločne s tvojou PN?
@anonym_ea587e hneď útoky.. nechcem sa tárať, chcem chodiť na prednášky, kde si reálne celý ten čas obsedim na zadku, a môžem kedykoľvek odísť ..
@anonym_1ada78
@anonym_f0b621 reálne mám rizikové skôr kvoli rizikovej práci a kvôli tomu, že mi je často krát na odpadnutie + zdravotná diangnoza (nesúvisiaca priamo s tehotenstvom) mám rizikové zamestnanie a keď ma v práci takmer 14 ročný chalan kopol, dala som sa vypísať. Nebudem riskovať že potratím, karieristky bohužiaľ toto nepochopia. 12h zmeny je trochu rozdiel oproti vychádzam na par hodín.. ďalšia vec sú presne aj návštevy, moja rodina býva skoro 50km, absolútne sa k ním nedostanem, lebo by som prišla si k ním sadnúť na 5 minút a mohla by som ísť naspäť …
@anonym_autor 14 ročný chalan ta kopol v práci? To už aj 14 roční pracujú?
@anonym_autor 14 ročný chalan ta kopol v práci? To už aj 14 roční pracujú?
@anonym_1ada78 môže pracovať v zariadení, kde majú takto staré deti. Pár rokov dozadu v MŠ v blízkej dedine, kopol tehotnú učiteľku 4 ročný chlapec, potratila.
@anonym_autor autorka kasli na útoky. Proste sa spytaj lekara, povedz, ze kvoli skole. Jeden lekar ti da v pohode a druhy nie. To zalezi od tvojho zdravotného stavu. Pokial si otvorena a je tam riziko predčasného porodu, tak ti neda, lebo mas lezat. Ak su tam ine dovody, menej vazne, tak v pohode.
Ja som prvý mesiac bola bez vychádzok. Potom som šla späť do práce, po pár týždňoch naspäť na PN, vtedy som dostala štyri hodiny poobede vychádzky a po dvoch mesiacoch mi to lekár po dohode dal bez obmedzení a tak som mala až do pôrodu.
@anonym_b15ea0 prosim ta čítaj s porozumením. Nikde nepíšem, že chcem neobmedzene vychádzky tak nedramatizuj ty. Pisala som jasne, že pn mi nakazala lekárka a sama mi aj navrhla 4h vychádzok a jasne píšem, že som z toho bola sama prekvapená, takže gramotnému človeku dôjde, že som si ich asi nepýtala sama. To, že je žena tehotná neznamená, že musí 24/7 ležať s nohami hore.
Niekedy sa mi zdá, že tie, ktoré ste chodili cez tehotenstvo do práce tak normálne závidite ženám, ktoré majú ťažkosti a musia byť pn. Asi by ste boli radšej, keby máte tiež ťažkosti. Pohyb je zdravý a nerozumiem prečo by som nemohla cez vychádzku ísť na krátku prechádzku alebo si ľahnúť na lavičku do záhrady. Odpočívam rovnako, či už ležím v posteli v spálni v pyžame alebo v záhrade na lavičke v teplákoch. Tu nikto nepíše, že chce vychádzky na to, aby mohol ísť na dovolenku alebo ísť si zabehnúť maratón. Pokojne nám stačí pobyt na slnku a užívanie si, že v tej posteli naozaj nemusíme byť 24/7. Ale zmýšľaniu priemernej znudenej ženy na MK tazko vysvetliť...
@anonym_f2a347 ešte raz, na pokojne užívanie si slniečka a prechádzok neslúži PNka, ale dovolenka. Pokial nemáš vyslovene rizikové tehotenstvo, nemáš co byt na PNke. Je zoznam prác, ktoré sú zakázané pre tehotné, a v tom prípade je zamestnávateľ povinný ta preradiť na miesto, ktoré tehotná vykonávať môže. To, ze ona si povie, že sa jej nechce a potrebuje oddychovať, nie je argument na PNku. Ak takú prácu nema, ma tehotná ostat doma a ma jej platit nornalne mzdu. Samozrejme, ale prečo by to robil, ze? Cize idú na vymyslenu PNku.
Nikto tu nikomu nič nezávidí, ale aspoň buďte ticho a nereptajte, ze chce viac hodín vychádzok, lebo reálne vám nič nie a je jasne, ze sedieť len tak doma vám lezie na nervy. Holt, to je potom daň za to. To je všetko. Chápeme sa?
Ale ste tu všetky frajerky. Keď ju raz lekár vypíše na PN nieje to vaša starosť. To či je to oprávnene alebo nie, je na svedomí lekára. Za druhé, každá druhá sa tu predbieha ako a kam chodili a kontrola im neprišla a keď sa niekto pýta na vychadzky tak závidíte že vy ste chodili do roboty a ona chce 4 hodinu vkuse .Strašné,čo si to len dovoluje? 🤦🤦🤦
@anonym_79aaff je to naša vec, lebo PNka je vyplácaná z našich odvodov. Bežného človeka buzeruju a ženu do prace aj choreho, ale zdravé, a este raz zdôrazňujem zdravé tehotne si budu 7 mesiacov sedkat doma, lebo sú tehotne? A lekárovi je uplne jedno, či ťa vypíše alebo nie. Akurát sú takí, čo ťa naozaj nevypisu iba tak, lebo teraz ty chceš, resp.nechce sa ti robit lebo sú tehotná.
@anonym_79aaff je to naša vec, lebo PNka je vyplácaná z našich odvodov. Bežného človeka buzeruju a ženu do prace aj choreho, ale zdravé, a este raz zdôrazňujem zdravé tehotne si budu 7 mesiacov sedkat doma, lebo sú tehotne? A lekárovi je uplne jedno, či ťa vypíše alebo nie. Akurát sú takí, čo ťa naozaj nevypisu iba tak, lebo teraz ty chceš, resp.nechce sa ti robit lebo sú tehotná.
@anonym_b15ea0 ty si ale neuvedomuješ že nie každá PN je že žena sa nesmie pohnúť z postele?
@anonym_b15ea0 ty si ale neuvedomuješ že nie každá PN je že žena sa nesmie pohnúť z postele?
@anonym_79aaff kde píšem, ze ma 24/7 ležať v posteli? Mas sa hýbať, mas predsa vychádzky.
@anonym_f2a347 ešte raz, na pokojne užívanie si slniečka a prechádzok neslúži PNka, ale dovolenka. Pokial nemáš vyslovene rizikové tehotenstvo, nemáš co byt na PNke. Je zoznam prác, ktoré sú zakázané pre tehotné, a v tom prípade je zamestnávateľ povinný ta preradiť na miesto, ktoré tehotná vykonávať môže. To, ze ona si povie, že sa jej nechce a potrebuje oddychovať, nie je argument na PNku. Ak takú prácu nema, ma tehotná ostat doma a ma jej platit nornalne mzdu. Samozrejme, ale prečo by to robil, ze? Cize idú na vymyslenu PNku.
Nikto tu nikomu nič nezávidí, ale aspoň buďte ticho a nereptajte, ze chce viac hodín vychádzok, lebo reálne vám nič nie a je jasne, ze sedieť len tak doma vám lezie na nervy. Holt, to je potom daň za to. To je všetko. Chápeme sa?
@anonym_b15ea0 tak teda ešte raz. Nereptam tu o viac vychádzok, tak neviem prečo komentujes zrovna mňa. Nikde som sa na vychadzky nepýtala. Iba som napísala ako to mám ja.
Mám rizikové tehotenstvo a myslím, že dosť zrozumiteľne píšem, že v záhrade ležím na čerstvom vzduchu. Ani nerýľujem, ani nekopem, ani neorezávam tuje... rizikové tehotenstvo neznamená, že žena musí ležať v posteli s hlavou dole. Niektoré majú vysoko rizikové a tie áno, tie iba ležia. Niektoré sme pn, aby sme vopred predišli zhoršeniu ťažkostí. Ja napr. som prvé 2-3 týždne tiež iba ležala doma, i napriek vychádzkam. Teraz sa môžem konečne normalne hýbať a nevidím dôvod, aby som nešla ležať do záhrady alebo na krátku vychádzku. Krátka vychádzka nerovná sa 12h nepretržitej práce za pásom. Nie všetky pracujeme v kancloch, kde fyzicky sedíme na zadku, v tichu, teple a s možnosťou hocikedy ísť na wc a hocikedy sa najesť a napiť.
@anonym_b15ea0 ved si ta zena roky platila odvody, tak potom ziadna nema mat decko, lebo Nebudem robit sponzoring cudzim zenskym a ich deckam… fakt logika… 🙈🙈🤷♀️
@julish tak to bolo teda určite rizikové.. no jasne. Mas mat šetriaci režim, to znamená obmedzené vychádzky.
@anonym_b15ea0 Nie, rizikove bolo z dovodu vykonavania povolania a predchadzajuceho pitratu, dieta bolo v poriadku. Sorry ako, prechadzky mi vobec neublizovali. Vies, nikdy v jednej svojej hlave nepokryjes vsetky zivoty druhych a dovody ich rozhodovania a konania. V mojom pripade slo o prvu PN za 15 rokov prace, dokonca aj dvvoch prac naraz.

@anonym_autor ja som mala neobmedzene vychadzky pocas rizikoveho
@julish tak to bolo teda určite rizikové.. no jasne. Mas mat šetriaci režim, to znamená obmedzené vychádzky.