Vykonávajú ešte niekde potraty?
Môžem sa spýtať potrat sa už nikde nerobí? Je to zakázané aj keď žena nemôže si nechať to dieťa?
@sonulka777 Samozrejme, že sa robí. Buď si nájdeš súkromnú kliniku,kde ti urobia aj všetky vyšetrenia, alebo kontaktuješ gynekológa a on ťa nasmeruje na konkrétnu nemocnicu. Nie všetky to totiž robia.
Potraty u nás nie sú zakázané. Gynekológ ti vysvetli postup.
Ak máš Voyo, pozri si dokument interrupcie
Este sa da ist cestou tabletkoveho potratu v CR alebo Rakusku - rychlejsia a setrnejsia metoda, ako chirurgicka cesta s celkovou anestezou.
@viestta kamarátka mi napísala ze mi nikto potrat neurobí ze zo zákona je to zakázané
@sonulka777 Je to hlúposť. Kamoška klame, asi nechce aby si ho absolvovala. Navštív svojho gynekológa/gynekologičku. Alebo si pogoogli súkromné kliniky.
kamaratka je asi kus mimo 🤔
@sonulka777 kamarátka žije v Poľsku?
A ty kde žiješ v jaskyni?
@viestta nie na Slovensku v Seredi.
Takže sa to dá. Zajtra idem svojmu gynekológovi dúfam ze mi povie takú správu ako vy tu že sa to dá a ze mi to urobí.
@sonulka777 Očividne ťa chcela oklamať, záleží do akého týždňa ale do 12tyzdna je potrat dovolený, ale samozrejme musíš si ho zaplatiť.
A ako tak čítam... Je to asi dobré rozhodnutie.. Držím palce.
UPT sa u nas vykonavaju ale su plne hradene zenou (priprav si cca 500 eur) je mozne ze v seredi ich nevykonavaju lebo si uplatnuju vyhradu svedomia ale kde ich robia ti poradi tvoj gynekolog
tvoj gynekolog ti to neurobi robi sa na to klinikach
@sonulka777 tak nepočúva kamarátku. Zajtra chod ku gynekológovi a začni to riešiť. Ihned
@sonulka777 ahoj, žiješ na Slovenku? Potraty nie sú zakázané. Normálne choď k svojej gynekologičke a povedz jej, že chceš ísť na potrat. Čakajú ťa nejaké vybavovačky, vyšetrenia (kvôli operácii) a čakacie lehoty a potom normálne nástup do konkrétnej nemocnice, kde ťa hospitalizujú a spravia umelé prerušenie tehotenstva. To, ktorá nemocnica robí potraty, ti tiež bude vedieť poradiť tvoja gynekologička.
@sonulka777 potraty nie sú zakázané. Jedine, s čím sa môže stretnúť, je výhrada vo svedomí. Lekár môže odmietnuť vykonať potrat, resp zúčastniť sa výkonu (napr anestéziológ môže to uplatniť a nemusí uspať pacientku - to samozrejme neznamená, že ju nespia, len ju uspí iný lekár). Sú pracoviska, kde všetci lekári na oddelení si uplatnia výhradu vo svedomí a tým pádom to pracovisko potraty bez zdravotnej indikácie neurobí. No aj v tom prípade gynekológ vie usmerniť pacientku, v ktorej najbližšej nemocnici vykonajú potrat.
@zoro9836 nie, nie je. Je to ukoncenie nezelaneho tehotenstva.
@sonulka777 podľa toho v akom týždni tehotenstva si. a platíš si to sama.
Inak v AT robia interrupcie do 14 tt, u nás len do 12.
@simsalabim Je to vražda a v tomto pripade len preto že matka je úplne blbá...
A silne pochybujem že ma na to tych 500e
@lenkadenisa áno to viem ze si to platím sama. Ďakujem baby zajtra ráno idem doktorovi
@h2o2 nekomentuj
@zoro9836 mam 4 deti
@h2o2 pozri, dohodnime sa, ze ty sa na to pozeras inak ako ja. Ja v rannom stadiu vidim pucik, ktory ma potencial stat sa clovekom. Tak, ako pucik nie je zrelou broskynou, plod v rannom stadiu tehotenstva clovekom nie je. Ty to vidis inak - ok. Akceptujem to. No ja osobne budem vzdy hajit pravo zeny tehotenstvo ukoncit - ako poslednu moznost. Zakaz nikdy nic nevyriesil, zufala zena si najde sposob, ako sa nezelaneho tehotenstva zbavit. A ak sa jej neda - na svete je kopec nechcenych a zanedbanych deti. Svoj sucit venuj im.

@sonulka777 robí, ale keď si dieťa nemôžeš nechať, môžeš ho dať na adopciu či do hniezda zachrány