Vykonávajú ešte niekde potraty?
Môžem sa spýtať potrat sa už nikde nerobí? Je to zakázané aj keď žena nemôže si nechať to dieťa?
@zoro9836 prepac - ako ako muz naozaj nie si kompetentny sa k tomuto vyjadrit. Porod nie je sadnut si na wc a vytoto sa. Kamarat je porodnik a raz rozpraval, ze priroda na zeny uplne serie. Tehotenstvo a porod je strasna zataz na telo. Aj tu pisu zeny s inkontinenciou - moca i stolice po porode, s prolapsom maternice, rozrtrane, zasite, s bolestou pri sexe, s odidenymi zubami, s problemovymi klbmi, rozidenymi brusnymi svalmi, s poporodnou depresiou, PTSD …. Ano, ta depka moze prist aj po umelom potrate. Ale to uz je na zvazeni kazdej zeny. Nie na tebe!!!!!!
A ak si niekto chce dieta osvojit - v detskych domovovch ich je stale dost. O tie sa staraj, nie o maternice inych zien.
@simsalabim suhlasim do bodky s tvojimi prispevkami, lepsie by som to nenapisala
@zoro9836 vražda je aj utracanie psov, pre ktoré nie je v útulkoch miesto a to schvaľuješ s čistým svedomím,lebo z tvojich peňazí to zastrešovať nebudeš 🙃.
@zoro9836 ja, ty “konzervativne orientovany muz” z inej diskusie, som zena. Mam maternicu, dva porody za sebou. Vychovavam 3 deti. Viem, co to je tehotenstvo, viem, co to je porod, aky mali na mna vplyv a aj na ine zeny v okoli. Mam to odzite na vlastnom tele. K nicomu sa ti nezakazujem vyjadrit, iba ti hovorim, ze nie si kompetentny sa k tomu vyjadrit. Ja sa tiez nevyjadrujem k prostate a k tvojim semennikom. Rozhodnutie o tehotestve musi byt na danej zene. Na nikom inom.
@sonulka777 Hlavne choď čím skôr, aby si stihla zákrok do 12.týždňa, ideálne je to stihnúť do 8.týždňa. Od podania žiadosti o UPT sa ešte musí dodržať čakacia doba, tuším je to 48 hodín. Istý čas trvajú aj vyšetrenia pred operáciou a objednanie na zákrok. Tak nech nie si v časovom strese.
@sonulka777 vôbec si prosím nevšímaj čo ti kto hovorí, či už pre alebo proti. Potrat ti urobia ak o neho stojíš a to je hlavné. Rozhodnutie je na tebe, nie na internetových nickoch ktoré absolútne nepoznajú teba a tvoju situáciu. Tvoje rozhodnutie. Nenechaj sa nahovoriť, nenechaj sa odhovoriť. Držím palce aby to dopadlo tak ako má.
@zuzanockamt áno ďakujem. Zajtra hneď ráno idem tam.
@zoro9836 väčšina civilizovaneho obyvateľstva psy neje, ak ich ješ ty tak teda rozumieme, prečo ti ich nezmyselné vraždenie neprekáža .
@zoro9836 daj autorke tú alternatívu, zaplať jej bývanie, postaraj sa jej o ostatné deti kým bude v pôrodnici a kým sa bude zotavovať. Uhraď jej náklady na umelé mlieko ak bude potrebovať a tak ďalej a tak ďalej. Mala by byť poskytnutá pomoc, malo by byť to, malo by byť hento, malo by byť tamto. No ale nie je. A ak ju chceš odhovárať a vyčítať jej aký je zlý človek pričom pre ňu alternatívne riešenie nemáš tak si si tu prišiel akurát pohladkať ego aký si ty frajer že si žene naložil, nič viac nič menej. Nič jej týmito rečami nedáš. Nikto, ale naozaj nikto nemôže za to že tebe sa dieťa do života nepritrafilo tak si nevylievaj svoje komplexy na ženách ktoré sa rozhodli dieťa si nenechať.
@zoro9836 vies, len kto si, aby si tvrdil, ze pre nu je humannejsie prejst celym tehotenstvom a porodom so vsetkymi ich dosledkami - fyzicke, psychicke, spolocenske (spomeniem len nasledky na zdravie, psychiku-puto? k dietatu, spolocenske odsudenie, financne dosledky) ako tehotenstvo ukoncit v case, ked tieto dosledky su este male a pre okolie neviditelne? Preto sa MUSI rozhodnut zena, ktorej sa to tyka. Nie ty. A ani nie ja 🤷♀️ Ona si vyberie co je pre nu humannejsie.
@sonulka777
v Ga určite potraty robia.
@zoro9836 máš priestor a podľa všetkého peniaze na účte (sám si povedal) tak sa realizuj, toto ja podporím. Ale bez sprievodných dristov a osočovania žien prosím.
@sonulka777 máš v profile krásne zdravé deti,to ozaj pre piate sa u vás nenájde miesto? ak nie,stále ho môžeš dať na adopciu...neviem,či ti dochádza aké vážne sú psychické aj fyzické dôsledky interupcie....aj manžel je toho názoru,že piate už ani za svet?
@zoro9836 Nie, tie si bohuzial nezachranil. Takze prestan moralizovat okolo toho, co sa ta netyka a zacni sa o tie nechcene deti starat. Problem je, ze vas tie deti a zeny prestanu zaujimat, akonahle uz nie su v maternici. V podstate nikoho z vas nezaujimali ani dovtedy, zaujima vas len pocit, ze viete niekomu nieco zakazat na zaklade vasho presvedcenia. Treba sa zmierit s tym, ze nie kazdy ma rovnake myslenie a postoje a zacat sa starat hlavne o seba.
@zoro9836 aj ľudia sa niekde stále jedia. Podľa tejto logiky by ti teda ani ich vraždenie prekážať nemalo.
prečo by sa u nás nerobili? máš nejaké pomýlené informácie, však nie sme Poľsko predsa.
@zoro9836 tým katechizmom by som sa veľmi neoháňala keďže ty máš od človeka žijúce vo viere hooodne ďaleko. Aj zvyšok zmýšľania treba prispôsobiť .. ja návod k životu nepotrebujem. Ja viem aj bez knižočky žiť . Nejdem to tu viac autorke spamovať ja ani ty ju nezaujíme, ale teraz mi už nedalo neohradiť sa na teba .
@sonulka777 preco by mali byt zakazane? Kde zijes? Kamaratka je asi dost mimo.
ako matka styroch deti vies ako sa konci prosperujuce tehotenstvo tj porodom dietata (ani nie zubrienky,ani psika ci macicky)
ak sa ty v nasom state rozhodnes do 12tt a zaplatis si tak tento zivovyvijajuci plod v tvojej maternici zabiju (ukoncia jeho rast a vyvoj)
ty mas pravo volby urob ju mudro (foto je plod do 12tt)
@sonulka777 V tom prípade vychováte aj piate ;) Bude to náročné, ale nie nemožné. A možno práve to piate sa o vás postará na staré kolená... Potrat nikdy nie je dobré riešenie, hoci sa môže na začiatku javiť ako jednoduchšie. Nechajte si to ešte raz prejsť hlavou, držím vám palce!