icon

Vykonávajú ešte niekde potraty?

sonulka777
20. nov 2022

Môžem sa spýtať potrat sa už nikde nerobí? Je to zakázané aj keď žena nemôže si nechať to dieťa?

nykkushka
20. nov 2022

@h2o2 ďakujem, urobíš nám radosť, keď budeš ignorovať 🤣 a áno som hrdá na to, že očkujem, lebo mám aspoň nejakú prácu a nemusím v plakavat ako sa o mňa a dieťa štát nestará (viď kopec žien tu na MK 🤣) s tým čo robím sa môj názor nemusí zhodovať ale to ty asi nepochopis 🤦🏿‍♀️🤣

jozef11111111
20. nov 2022

@rikarika zistujem a informujem aby z dajaky špekulanti nepovedali iba vyhodí a ak aj to ma nevýhody o ktorých radi mlčia kvôli vlastným výhodám.

rikarika
20. nov 2022

@jozef11111111 co zistuješ? Hadam vies ci ta niekto nuti ist na potrat?

adka3321
20. nov 2022

@pribinak vies co, uz viac krat som tu videla taketo temy a taketo nazory, vynos dieta, porod ho a daj na adopciu. a zas ked nejaka napisala ze chce dat dieta na adopciu tak hned z nej bola krkavcia mater a presviedcali ju tu, aby si to dieta nechala, ako to dokaze ho dat na adopciu, ako a tym moze zit atd. tak co ma potom ta zena robit? bud je zla ze zabije svoje dieta, alebo je zla, lebo ho da na adopciu a opusti ho 🤷🤷🤷 (teraz sa nenavazam do tvojej odpovede, len som si to tu uz viac krat vsimla a hlava mi to neberie, ze co vlastne maju robit)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
20. nov 2022

@zoro9836 možno len môj osobný názor, pozrela by som sa, na to modré percento - koľko z nich zomrelo, skončilo v nemocnici, na upv, koľko malo ťažký priebeh a trvalé následky. Ale inak ti k tomu neviem viac povedať... Ja taketo veci nesledujem... Prídem, zaočkujem, napíšem papiere a idem

simsalabim
20. nov 2022

@jozef11111111 lucky je od slova Lucka? Ci ako?

jozef11111111
20. nov 2022

@simsalabim Aký ? plod ?

any_soj
20. nov 2022

@simsalabim ja len že púčik potrebuje oplodniť, opeliť, na to, aby sa stala tá zásadná zmena, absolútna revolúcia v jeho štruktúre a existencii - vo chvíli opelenia sa stane broskynou vo vývoji. Už nepotrebuje nijaký iný zásah, aby z neho raz bola zrelá broskyňa, len žiť svoj život. (Samozrejme potrebuje výživu a podobne, čo je normálny znak a črta života). S embryom je to podobne.

any_soj
Autor odpoveď zmazal
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
any_soj
20. nov 2022

@zoro9836 neziskovky na to sú. Napríklad Femina, Zachráňme životy a ďalšie. Okrem toho je teraz v tehotenstve príspevok od štátu. Stačí chcieť.
(Zmazala som, lebo mi automatické opravy spravili blbosti)

any_soj
20. nov 2022

@sonulka777 ahoj. Ja len že ak sú dôvodom peniaze, viem ti pomôcť, dlhodobo, koľko treba. Už som to tu viackrát ponúkala, aj s linkom na môj FB a s referenciami kam sa obrátiť že či som "skutočná". nikdy sa mama neozvala.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pribinak
20. nov 2022

@adka3321 nájdi JEDNU JEDINÚ DISKUSIU kde ja píšem aby šla na potrat
Alebo že je zlá

NENÁJDEŠ !!!!! Názor ostatných má nezaujíma, ja píšem za seba

simsalabim
21. nov 2022

@any_soj podla mojho nazoru zasah potrebuje - potrebuje vhodne podmienky. Inak z neho zrela broskyna nebude (viem to, mam doma na dvore broskynu). Staci mraz v nevhodnu dobe a je zle (napriklad aj v case kvitnutia, ale kldune aj v case rastu plodov, ci uz malych ako ceresna alebo velkych), staci vetrisko ci krupobitie, sucho... Ak ty sa na to pozeras inak, akceptujem to. Ale chcem, aby si akceptovala aj ty moj nazor. Som rada, ze nezijem v Polsku, kde by mi niekto nasilne presadil jeho pohlad na svet. Opakujem, antikoncepcia by mala byt poslednym vychodiskom, ale musi byt dostupna. Ze zakaz nepomaha, o tom svedcia statistiky. Teba na potrat nikto ist nenuti, tak ty nenut inu zenu tehotenstvo vynosit. Je svojpravna, nechaj to na nu.
@jozef11111111 no ty si napisal lucky. Ak myslis ludsky. tak ano, je to ludsky plod. Ved to je logicke, nie? Ale v podstate ma nebavi stale opakovat to iste, ale urobim este raz copy paste, lebo stale tvrdim to iste: "... antikoncepcia by mala byt poslednym vychodiskom, ale musi byt dostupna. Ze zakaz nepomaha, o tom svedcia statistiky. Teba na potrat nikto ist nenuti, tak ty nenut inu zenu tehotenstvo vynosit. Je svojpravna, nechaj to na nu".

any_soj
21. nov 2022

@simsalabim len ja sa snažím pochopiť, ako to myslíš, ale príde mi to strašné nelogicke. Veď vhodné podmienky potrebuje každý živý organizmus pre svoj vývin, v ktorejkoľvek fáze svojho života - stačí mráz a zamrzne takmer zrelá broskyňa aj takmer už sám chodiaci kojenec. Nezdá sa ti, že tento tvoj argument pri racionálnom uvažovaní neobstojí? Môžem sa spýtať, ktorý moment považuješ za zlomový, odkedy je to "niečo" hodné právnej ochrany?

acrobaleno
21. nov 2022

@zoro9836 Ja som vždy vedela, že si mimobežník. 😂

lenkakravcova
21. nov 2022

@zoro9836 Je fajn, že sa k tomu vyjadruješ ako muž.. Ale máš právo sa k tomu vyjadrovať iba u svojej manželky.
Niekto iný to môže celé chápať úplne inak (a zároveň mať rovnako konzervatívne názory - tzn pomaly sa meniace).
Islam napr už xy storočí povoľuje interupciu zo zdravotných a dokonca aj finančných dôvodov, keď sa na tom manželia ZHODNÚ. (Ak sa muž na ženu vykašle a nezivi ju a ich dieťa, je normálne, že sa ona častokrát rozhodne pre interupciu sama).
Aj ženy aj muži majú nejaké práva a povinnosti.
Ak má mať žena povinnosť vynosit dieťa, tak musí mať muž povinnosť zabezpečiť finančne ženu a dieťa. Ak sa on na to vybodne, tak nech do toho nekeca.. A už vôbec nie, ak nie je jej manželom - a teda nemá žiadnu povinnosť ju a dieťa živiť.

kittykat22
21. nov 2022

@zoro9836 otazka bola ci sa este vykonavaju potraty a nie co si o tom myslime. Chces vyjadrit nesuhlas - ok. Ale aby si tu agresivne 20 prispevkami spamoval forum a utocil na zakladatelku, tak to by si sa tiez mohol ukludnit. Mal by si dostat od adminov upozornenie za nevhodne spravanie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
beatrixx1525
21. nov 2022

@zoro9836 nikto ti nič nechce upierať ty trpiteľ, slečna ťa len upozornila že tie tvoje dristy tu absolútne nie sú vhodné ani žiadúce

kittykat22
21. nov 2022

@zoro9836 ano vyjadrit svoj nazor je v poriadku. Ale nie mliet to iste 20x a ponizovat autorku temy a zhadzovat ju. Toto nie je kostol a kazen, toto je modry konik a diskusia.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
rikarika
21. nov 2022

@zoro9836 teba mat doma musi byt hotove pozehnanie.

acrobaleno
21. nov 2022

@zoro9836 Prázdny sud najviac duní. 😘

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
verca888
21. nov 2022

K prvotnej otazke, ano vykonavaju sa- zakazane to nie je