Vykonávajú ešte niekde potraty?
Môžem sa spýtať potrat sa už nikde nerobí? Je to zakázané aj keď žena nemôže si nechať to dieťa?
Inak autorka, ja som vyrastala vo veľmi zlých finančných aj materiálnych pomeroch. Naozaj za hranicou chudoby. Som tu a teraz sa mám relatívne dobre, v noci po mne už nelozia pavúky, nerastie mi pomedzi podlahu burina, nemusím prihadzovať do kachľovca aby mi v noci nebola zima, nemusím si jednu colu šetriť a rozdeľovať na mesiac, nemusím nosiť jednu hygienickú vložku tri dni. Ale boli časy kedy toto všetko pre mňa bola realita, mamka sa trápila každý deň čo nám dá jesť, ako sa z toho marazmu dostaneme, veľakrát nám aj povedala že radšej bola volila nás nemať ako nás nechať žiť v takých podmienkach, veľakrát sa nám za to ospravedlňovala. Ak by si ma bola nechala zobrať, bolo by to úplne pochopiteľné a myslím že že to pre ňu mohla byť tá lepšia alternatíva. Som tu a mám dobrý život ale pri troche nešťastia som kľudne mohla skončiť aj na ulici. To len na margo toho, ak má tvoje rozhodnutie závisieť od financií. Znova, neodhováram, nenahováram, len ti píšem v dobrej viere že ti moje slová pomôžu keď budeš na vážkach. Pre rýpalov- naša rodina je biela a nepochádzam z osady.
Zakázané to nieje, to by bol všade riadny poplach. To máš odkiaľ?
@beatrixx1525 to je veľmi smutne. Držím ti veľmi palce , aby tvoj život bol už len krásny ❤️
@sonulka777 -autorka, pises ze si zo Serede. Ak si 100percent rozhodnuta ist na potrat, skus vyzistit cenu v Breclavi, Hodonine...proste ČR. Som si ista ze pristup personalu bude neporovnatelny a cena mozno nakoniec aj nizsia. Za jeden telefonat to stoji vyzistit.
Vyjadrit k diskusii sa moze v demokratickej spolocnosti ktokolvek, z akejkovek oblasti zivota a verejnosti , ano aj muz, kedze neide o odobratie casti tela niekoho , napr. zlcnik, je to znicenie zarodku ludskeho zivota,tak to reguluje v spolocnosti aj pravo na ochranu nenarodeneho zivota.
@sonulka777 neviem, ake su dovody, ze to babetko si nemozes nechat, ale tu je stranka alexisporadna.sk, kde ti mozu pomoct s moznostami podpory medicinskej, financnej, psychologickej i materialnej
@slavomira236 práveže to nie je tvoje telo a tvoj život, ktorý bude usmrtený..je to iná ľudská bytosť, nie si to ty..preto je to vražda a nikto nemá právo brať tomu druhému život
@zoro9836 ja ako žena, ktorá dlho nemohla otehotnieť a od viacerých Dr počula, že dieťa vlastné mat nebudeme (ale nakoniec sa podarilo IVF) by som si nikdy nedovolila súdiť ženu, ktorá ide na UPT, nikdy by som nepripisovala ich potrat tomu, že ja nemám dieťa a nikdy mi to nevadilo, dokonca som za potraty. Je to v prvom vec ženy, až potom muža /otca....dokonca ako anestéziológicka sestra som bola pri XY potratoch a nikdy som nesudila tak ako ty alebo iné bytosti, ktoré zdieľajú názor p. ZABORSKEJ
@nykkushka to je v poriadku to je tvoj postoj a iny moze mat iny UPT nie je terapeuticky zakrok a vyhradu vo svedomi si moze uplatnit kazdy nielen veriaci
osobne by som sa tiez nezucastnila takeho zakroku ani ako zdravotnicky pracovnik lebo ukoncuje vyvoj zdraveho plodu a neurobila by som to lebo viem ze zivot nezacina porodom
a ako matka alebo pacientka teda by som zasa nechcela aby sa obmna staral lekar ci sestra ktora sa predtym zucastnila takeho zakroku
a nie je to o sudeni ale nastaveni si hranic
@simsalabim lucky plod.... lebo ty si neschopna tam pridať ten zaciatok... lucky zarodok...čiže zarodok človeka.... napr aj pri kvetoch povieš kvet lipovi kvet jablone.....
@loginexistuje ale je v poriadku keď majú ľudia rôzne názory. Ja nikoho o svojom nepresviečam.
A keď píšeš, že by si takých zdravotníkov nechcela, to si sa vždy pýtala-Dr sestrička, chodíte na UPT? Áno, tak vás nechcem? 🤷♀️🤦🏿♀️
@nykkushka nepytala samozrejme ale ked si mozem vybrat oddelenie tak vyberiem to kde sa uplatnuje vyhrada vo svedomi
@nykkushka neschopná ... veď ty niesi schopná ani dietatu povedať keby zabilo druhé že to sa nemá veď to je..... sudenie...čiže falošní čo hrá na dve strani potajomky aby bol krytí a mal pokoj...kolaborant čo raz tam raz tam
@jozef11111111 keď už chceš mudrovať, je to ľuDský plod, ľuDský zárodok 🤦🏿♀️🤦🏿♀️
@h2o2 vidíš, a ty máš právo rozhodnúť sa že sa niečoho takého zúčastniť nechceš, ani ako asistent ani ako priamy aktér. Všetci ti radi doprajeme toto rozhodnutie slobodne vykonať. Tak isto by sme radi dopriali každej žene rozhodnúť sa o tomto opačne ako ty, bez toho aby musela počúvať že je vrahyňa, že sa určite nakoniec zvládne postarať a podobné veci. Len problém je v tom, že je veľa ľudí, ktorí rozhodnutie v prospech potratu už nechcú dovoliť. Prečo? Aby mali pocit moci asi najskôr? Neviem, nechcem vedieť. Pointa je, že tvoja výhrada vo svedomí je a musí byť rešpektovaná, poďme preto rešpektovať aj rozhodnutie na potrat ísť. Dobre?
@jozef11111111 smejem sa na tvojom názor na mňa 🤣🤣 fakt... Vieš to ze ide cudzia žena na UPT mne je ukulele, mňa osobne sa to netýka tak nevidím žiaden dôvod súdiť ju a moralizovať.. Je to jej vec...
@nykkushka konečne si to napísala celé.....
@jozef11111111 veď musela som to vysvetliť, aby si to pochopil aj ty... Ty kolaborant 🤣
@jozef11111111 aj teba niekto nuti ist na potrat?

@sonulka777 potraty robia a rozhodnutie je len na tebe je to tvoj život tvoje telo