Vysadenie tokolytickej liecby v 36 tt

korpiklaanka
30. júl 2018

Ahojte.

Prosím o skúsenosti.

5 tyzdnov v nemocnici. Prijali ma otvorenú na 2, vyklenuty vak blán. Postupne som sa otvorila na 4. Bez kontrakcii, bez bolesti, bez tvrdnutia i bez akýchkoľvek iných príznakov.

Od stredy už nebudem užívať žiadnu liečbu (magnézium, isoptin, ventolin). Začnem 36tt.

Máte skúsenosti? Čo mám očakávať? Myslíte, že sa to rozbehne?

adalea
30. júl 2018

@korpiklaanka ja som za 12 hodin po vysadení dostala kontrakcie a za daľších 6 sa dcéra narodila. Tiež som mala ukončený 35tt. Ale nemusí to byť tvoj prípad. Držím palce, nech to vydržíš čo najdlhšie a bábätko nech je v poriadku

korpiklaanka
autor
30. júl 2018

@adalea tak, rátam aj s tým. Aj keď týždeň dva by bol ešte fajn. Do 40tt to dúfam nepotiahneme 😁 a dcérka bola v poriadku? Nejaké komplikácie?

adalea
30. júl 2018

@korpiklaanka dýchala sama, ešte predtým mi napichali kodtikoidy na vývoj pľúc. Bola týždeň v inkubátore, nevedela si udržať teplotu, mala aj vysoké zápalové markery, brala antibiotiká. Bola sledovaná do 3 rokov na neurológii, na gastre, silný reflux mala, nosí dioptrie 4,25. Teraz je z nej šikovná budúca predškoláčka a je úžasná. Ešte 2 týždne v brušku by jej ale iste prospeli.

korpiklaanka
autor
12. aug 2018

@adalea 12 dni od vysadenia liečby a nič sa nedeje. Je to na prášky, lebo aj tak ma domov nechcú pustiť

adalea
12. aug 2018

@korpiklaanka tak to si dobre potiahla. U mňa to bolo iné, celé tehu rizikové, som rada, že som to vydržala do 35. A prečo ťa nechcú pustiť? Mne to vysadili s tým, že mi prakticky začína 36tt a za dva dni ma plánovali pustiť domov. Sú ešte iné komplikácie? Prietoky?

korpiklaanka
autor
12. aug 2018

@adalea krcok žiadny, otvorená pri poslednej prehliadke na 4. Bez bolesti. Tak sa boja, ze to moze prist rychlo. Jedna sa rano zobudila, vstala, odtiekla voda, otvorena na osem a o polhodinu mala syna. Nestihla by prísť do nemocnice keby bola doma. Toho sa boja aj u mna. Ved mna prijimali v 30tt a tvrdili ze max tri dni vydrzime. Poctivo som to odlezala a dali sme to. Ale začiatok tehotenstva som mala komplikovaný. Dolamala som sa, operovali ma, chodit som zacala po troch mesiacoch. Ruka zlomena. Koleno vyklbene. A toto lezanie mi ho uplne pokazilo. Vobec nedrzi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre