Vysoké hodnoty NT + zlé výsledky prvého skríningu = nikdy sa nevzdávajte
Ahojte.
Tento príspevok píšem pre tie budúce maminy,ktoré sa na začiatku trápia nad zlými výsledkami prvého skríningu.
Môj príbeh - prvé tehu - prvý skríning OK, druhý zle, podozrenie na Patauov syndróm, odber plodovky = všetko negatívne, zdravý 5 ročný syn - druhé tehu - NT namerané 4,7, PAPPA hodnoty na hranici, podozrenia na všetky vývojové vady 1:16, podozrenia na srdcové vady, no celé zle. Opakované premeranie NT 3,5. Z genetiky mi dávali nízke nádeje, odporučená som bola na odber choriových klkov, ktorý sa robí do cca 16+0,niečo na úrovni amniocentézy. Nakoľko je zákrok náročnejší, odmietla som, po dohode s gynekologičkou som si zaplatila Trisomy testy. Vyšli negatívne. Na genetike to však nechceli nejak akceptovať, trvali na odbere plodovej vody v 18tt. Medzitým som mala ako zázrakom výborný druhý skríning, brali mi krv aj na infekčné choroby, absolvovala som morfologický ultrazvuk u Dr.Grochalu,ten však nenašiel žiadne vývojové vady, ani na srdiečku. Videl zdravé dievčatko. Dnes som si bola pre výsledky amniocentézy, všetko negatívne. Potvrdilo sa zdravé dievčatko 👧❤
Prvé mesiace som strašne ťažko hľadala silu, aby som to zvládla. Ako postupne na ultrazvukoch lekári nevideli nič abnormálne, trochu som sa ukľudňovala. A teda dnes sa strach úplne stratil, a ja ďakujem Bohu či vyšším silám či čomu,že to takto dopadlo.
Maminy, nádej naozaj umiera posledná. Aj keď sú aj prípady s nešťastným koncom, a neviem si tú bolesť predstaviť, tú nádej skúste uchovať, pokiaľ na to sily máte. Prajem každej, aby to malo šťastlivý koniec 🙏
@zuzrakus velmi ti gratulujem, musi to byt super pocit, u mna to zial nedopadlo dobre 😢… uz si len uzivaj tehotenstvo ❤️
Zase je dobre, ze trisomy a amnio sa navzajom potvrdilo a bude to zdrave babo. Uz len drzat palce, nech ho mate coskoro doma v kociku ❤️🍀
moja mama mala počas tehotenstva so mnou toxoplazmózu. Mala som byť hluhá, slepá a retardovaná. V skutočnosti hrám na husle, nenosím ani len okuliare a IQ mám skoro 140.
Bratovi zistili ráštep na chrbtici niekedy v druhom trimestri, takže mal byť pri najmenšom na vozíčku. Ráštep nemá, je to zdravý chalan, bicykluje sa, lozí na stromy, behá po vonku.
Netreba to nikdy vzdať.Držím palce všetkým maminkám, ktoré si niekedy vypočujú zlé správy. ❤
Super. Mali ste šťastie. Ja nie.... 😞

@zuzrakus presne viem o com pises, tiez najskor nic a potom sa to zacalo valit, otrasne vysledky druheho skriningu, zacal sa kolotoc- geneticka, trisomy u cudzieho gybekologa, ten ma odoslal za znamou do ineho mesta na sono, potom Mudr. Grochal a vsetci vsetko vylucili....a vedla mna spi nadherne male stvorenie, ktore da niekedy neslutocne zabrat ale nedala by som ho za nic...za usmev ma vzdy vsetko odpustene ♥️