Vysoký pulz v tehotenstve
Ahoj.mate niektora skusenosti s vysokym pulzom? Na poradni som mala tlak 109/81 a pulz 114! Stale mam pulz okolo 100 lebo sa liecim na vysoky tlak aj mimo tehotenstva a beriem lieky,kt.znizuju aj pulz,no teraz ich brat nesmiem.som v 29.tt a uz nevladzem ani bezne sobotne upratovanie,lebo ten pulz je potom vysoky a je mi zle ☹ dakujem
@aimee77
Dobry vecer. Chcela by som sa spytat ci mate nejake skusenosti s tabl. Betaloc ZOK v tehotenstve....dnes som bola pre vysledky na internom mala som holter 24 hod.priemerny tlak 143/89 no a pulz mam 90 a viac.a predpisala mi betaloc 50mg 1/2 tbl rano....v lekarni mi povedala ze nie je pre tehotne,to iste sa uvadza a aj v pribalovom letaku....som v 23tt
Bojim sa ci neublizim tym babu.zajtra chcem preto ist k mojej gyn.a info sa ci ma nejake skusenosti s tymi tsbletkami
@gucci31 ahoj.vela liekov kt.sa predpisuju tehotnym nie je pre tehotne...aspon v letaciku je to tak pisane.dokonca ani vit.C sa nema...ja som bola tehu 2x a vacsina liekov kt.som brala to mala v letaciku pisane.doktori ale asi vedia co mozu a co nie.ja somsom brala na pulz vela magnerotu aj 3-4tbl denne a na tlak dopegyt. Ja som mala tlak na konci tehu aj 150/100 a pulz 130. Vzdy sa pýtaj hned dr.ci to mozu brat tehotna ak sa bojis. Su lieky ktore sa fakt nesmú uzivat a, to si myslim ze by ti dr nedal.ja som brala aj antibioka dokonca 2x zae jedno tehu,mala som bacila v posve.a deti mam zdrave.konzultuj hned a budes bez stresu.a o ten liek,nepoznam sice ale staci mozno ked gyn len zavolas.ja som to tak robila.
@pusinka263
Internistka samozrejme vie ze som tehotna.ja samozrejme nechcem spochybnovat jej odporucanie,vysetreniaa liecbu...dnes rano som bola u mojej gyn.pytala som sa ci.ma.skusenosti s tym liekom, vraj pri sa s nim.este nestretla a povedala nech to neberiem...tie.tabletky mozu znizit frekvenciu srdca aj u babatka....a tiez povedala ze pri.pulze 90 to vraj nie je katastrofa.
Beriem.totiz.aj.dopegyt od vcera 1-2-2 predtym 1-2-1 tak uvidim.bud.stvrtok.idem na kontrolu.na.interne.tak.uvidim.
@gucci31 no ja som vsetky lieky konzultovala s gyn a keby sa dalo tak s nima konzultujem vsetko lebo super lekar,aj s bolavym zuboma by som za nim sla 🙂 ber magnerot,ten je pre tehulky super, a 90 pulz bol u mna ,,nizky,, este 🙂 neboj,vsetko bude ok.zvladnes.ak sa da vela oddychuj aa ten liek neber ak gyn neodporúča!
@pusinka263 a magnerot predpisuje gyn.alebo.internista ?
Ja som začala mať s pulzom problémy okolo 24. týždňa, je to hrozne nepríjemné, pretože niekedy aj najmenšia námaha vyvolala zvýšenie pulzu a mne prichádzalo zle, bála som sa aj o bábätko, lieky mi nenapísali, jednak kvoli bábätku a jednak preto, že som ho nemávala vkuse zvýšený, resp. pulz okolo 100 v tehotenstve nieje na liečbu, lenže pri námahe som šla 140-160, no aj to nie vždy, takže som mala bohužial kludový režím až do konca tehotenstva....žiadne domáce práce, PN a ak som niekde chcela isť tak len s partnerom na aute, je to veľmi obmädzujúce, ale treba to vydržať...dávala som si jedine magnerot a vydržali sme až do termínu sekcie
a samozrejme po pôrode všetko prešlo.....kardiologicke vyšetrenie nič neukazalo, ono každy nadomnou mával rukou, že to nič nieje, bolo to nepríjemné, že to bagatelizuju, nebala som sa o seba, ale o bábätko, ale vraj jemu to nič nerobí, chcela som kvôli tomu sekciu a bol to veľký problem, kvôli pulzu sa pod to nikto nechcel podpísať, nechcela som aby sa veci skomplikovali počas pôrodu a ja kvoli pulzu ho nebudem vedieť vytlačiť, kto nevie ako sa cíti s pulzom 160 ten nepochopí, nakoniec som si sekciu vybavila a spravila som dobre, malý mal dvakrát pupočnu šnuru okolo krku, takže aj tak by to nakoniec skončilo sekciou a zbytočne stresy okolo aj s mojim pulzom do toho
Ahoj, ja som v obidvoch tehu brala "zakazane lieky" na tlak aj pulz. Mam dve zdrave deti. Dcera sice narodena predcasne kvoli preeklampsii, ale zvladli sme to a je uplne ok. Syn narodeny v termine s vahou 3,6 kg bez akychkolvek problemov. Ani nejdem pisat, ako ma niektori doktori strasili, ze budem male deti a pod.
@gucci31 to je volnopredajnyskoda liek.oplati sa najvacsie balenie kupit,vyhodnejsia cena.a ja som brala aj kalciumna lebona toho v tehu tiez vela ubuda
zdravim s tlakom a pulzom som mala v tehu problem aj ja,liecila som sa na tlak uz pred tehu.Lieky som cele tehotenstvo brala dopegyt a egilok koli pulzom ale nemam pocit zeby mi pomohol pretoze som mavala aj 160 to som uz ledva lapala po dychu
Prave ten magnerot reklamovali v tv😀pojdem kupit.okrem dopegytu beriem aj magn.tabletky takze tie.asi.vymenim za magnerot.spytam sa v lekarni.
Tak vidim ze s pulzom aj s tlakom je nas az az.
Este sa chcem na.sekciu spytat....v mojom prvom tehu som tiez mala vysoky tlak ale.rodila som.spontanne.lieky som.vtedy neuzivala ziadne...o.sekcii rozhoduje uz gyn.alebo az v nemocnici ?
mne povedal moj dr ze nech o tom rozhodnu v porodnici no prijali ma s preeklampsiou a porod vyvolavali kedze som prenasala takze som rodila spontanne.Este tam do mna aj nahucali ze ako je mozne ze prenasam uz som mala davno porodit 🤔
@gucci31 ja som 1krat rodilanew sekciou lebo, padali ozvydo a porod pp odreceni vody. Nepostuppval. Druhu dceru som chcela tiez sekciou no. Na prijme mi stale hovorili ze nie su indikacirna nato.ja somm lezalacez 3 dni pred porodom lebo ma rezavo bolelana jazva prva.no a kedaj mi merali tlak tak somto mala 150/100 tak mi kazali nejest nepit a, na vizitr primar ppvedal ze. Ja nemam sancu spontanne rodit.takze, dve sekcie mam.rozhoduje oo tom lekar v nemocke,ale zase vsade inac tak neviem.internistka mi povedala ze si mam ist naplanovat sekciu ake domeno papierov to nedala.ked budes matmat odporucanie tak asi bez vsetkeho urobia.ja somm mala babo vysoko a uz som prenasalana dva dni a tlak stupal
@nika9876 ahoj aky tep si mala pri porode? Viem ze je to dost stara tema ale ja mavam dost silne pulzy aj nato ze beriem. Lieky niekedy v klude aj 130.tak sa bojim co bude pri porode
@aimee77 dobry mozem sa spytat je normalne ze niekedy mam tep aj cez 130 potom co beriem isoptin dost sa bojim ci zvladnem porod
@lenaxi ahoj tych 160 pulzov si mavala v klude v trhu? Ako u teba prebiehal porod?
@misulik1310 v klude som mavala tak 130.Prenasala som vyvolavali mi ho od piatka v nedelu som porodila ale v pohode celkom na dalsi den po porode som zas mala tak malo pulzov a nizky tlak ze sa mi neskutocne hlava tocievala
@lenaxi mna dnes moja internistka vystrasila ze pri mojom tepe nemusim prezit prirodzeny porod na ktory moj dr v nemocnici tlaci ze nemam preco rodit sekciou tal mam straaach teraz uplny
@misulik1310 na tie pulzy si sa liecila aj pred tehotenstvom?
@lenaxi ano
@misulik1310 nech ti napise odporucanie na cisarsky.Niektory porodnici su len za prirodzeny za akukolvek cenu 🤔🤔co asi neni vzdy dobre
@lenaxi pfaveze mi aj napisali a dr vraci ze nie nebude cisarsky
Ahojte aj ja som začala mat problém s pulzom a to som len v 13tt myslite že to bude až do konca ? Najväčší problém je v noci kedy je fakt nepríjemne nemôžem kvôli tomu spávať. A keďže je teraz všade ta hlúpa Korona aj mám strach ísť do nemocnice . Ako to riešite tie ktoré s tým máte tiež problém ? Ďakujem
@jajkaaa3 ahoj ano najprv som brala isoptin na busenie srdca a potom my nasadili dopegyt na vysoky tlak urcitr.fo ries musia ti nasadit lieky aky vysoky mas tlak ?
@petram_h objednaj sa na presny cas internistovy nech ti spravia ekg a ine vysetrenie a v pripadne potreby nasadia lieky..ide ti z nicoho nic rychlo ci mas pocit ze ti preskajuju tepy ?

Dakujem vsetkym za odpovede! Vazim si to a aspon tiez viem.ze nie som sama s vysokym pulzom. V stredu som objednana na interne,tak potom napisem ako som dopadla.