icon

Vyšší krvný tlak počas tehotenstva: Ako ho riešiť?

simonka40
Včera o 09:57

Dobry den, mala ste prosim Vas niektora vyssi krvny tlak pocas tehotenstva? Ako vam to riesili? Ja zacinam uzivat magnezium. Dakujem za rady

mogaa
Včera o 10:15

@simonka40 tak lekár vie čo robí, ak bude treba nasadí lieky na tlak....pri zvýšenom tlaku je vysoké riziko preeklapsie, ale to asi vieš...

alan1234
Včera o 10:18

ja som mala a na zaciatku som uzivala vela magnezka a potom neskor aj dopegyt. Bola som aj par dni. nemocke aby mi to spravne naststsviki. Vsetko dopadlo ok. Mala som to pocas vsetkych 4 tehotenstiev.

anonym_bda2da
Včera o 10:39

@simonka40 ja som mala v 2 tehotenstvach ku koncu tlak aj 160/100, brala som Dopegyt, v tomto dalsom som vysadila Concor, ktory som brala mimo tehotenstva a cele toto tehotenstvo som na Dopegyte, 3x denne, plus magnezium (bisglycinat Gym Beam, ma vysoky obsah cisteho Mg), ale to mi osamote nestaci. Bielkoviny a opuchy zatial nemam, uz som v 36.tyzdni. Brala som este aj od 13 tt. Anopyrin na riedenie krvi 150 mg, to som uz mala vysadit.
Treba to teda riesit s lekarom, internistom, kardiologom a gynekologovia predpisuju ako prevenciu preeklampsie aj ten Anopyrin.

simonka40
autor
Včera o 10:46
@mogaa

@simonka40 tak lekár vie čo robí, ak bude treba nasadí lieky na tlak....pri zvýšenom tlaku je vysoké riziko preeklapsie, ale to asi vieš...

@mogaa Ano zatial mam brat dva krat denne magnezium a trikrat denne si mam merat tlak.

anonym_bc4ecd
Včera o 12:28

@simonka40 co znamena vyssi tlak a kto ti nasadil magnezium? S takym problemom sa chodi k internistovi a uziva sa Dopegyt

simonka40
autor
Včera o 12:38
@anonym_bc4ecd

@simonka40 co znamena vyssi tlak a kto ti nasadil magnezium? S takym problemom sa chodi k internistovi a uziva sa Dopegyt

@anonym_bc4ecd 131,87 a nasadila mi ho gynekologicka

anonym_23742c
Včera o 12:58
@simonka40

@anonym_bc4ecd 131,87 a nasadila mi ho gynekologicka

@simonka40 pri merani doma mas aky tlak? Ja mam u dr vzdy vyssi od stresu a doma mam tlak ok.

blondiee83
Včera o 13:48

Mala som, uzivala som dopegyt. Poctivo meraj, zapisuj a snaz sa co najviac oddychovat. Ozaj. Je to to najlepsie, co mozes urobit. Drzim palce

anonym_c7bd4a
Včera o 13:57

@simonka40 mala som. Nábeh bol celkom rýchli. Začal sa zvyšovať v 31 tt. Brala som najprv magnezko a potom dopegyt ktorý nezaberal. V 33 som rodila s preeklampsiou v hodine 12-tej.

simonka40
autor
Včera o 14:02
@anonym_23742c

@simonka40 pri merani doma mas aky tlak? Ja mam u dr vzdy vyssi od stresu a doma mam tlak ok.

@anonym_23742c 133/76 som mala teraz doma v klude tlak

anonym_23742c
Dnes o 04:03
@simonka40

@simonka40 to nie je vela. Postup gynekologicky je spravny. Budes brat magnezko a merat si doma priebezne tlak a zapisovat a ak sa bude v priebehu tehotenstva zvysovat, tak nastavia liecbu. U lekarov ma mnoho ludi vyssi tlak a doma je ok.

alan1234
Dnes o 07:02
@simonka40

@simonka40 problem je ked mas tlak horny nad 140-150 a dolny nad 90. a ak by si si aj taky namerala, pockaj 20 minut v sede alebo lahu a skus znova. ja som uz potom mala paniku z tlakomerov. mne sa dvihal len som videla tlakomer.