Zabral vám Hamilton na vyvolanie pôrodu?
Pomohlo to niektorej z vás na vyvolanie pôrodu? Dnes môj doktor pravdepodobne spravil Hamiltona a vraj do 48 hodín by mal nastať pôrod, ak nie tak mám prísť na príjem. Zabralo vam to niekomu? Najskôr som pociťovala bolesť akoby začínala menštruácia, mala som aj hnedé špinenie no zatiaľ sa nič nedeje. Vaše skúsenosti? 😊
V stredu rano mi spravil primar Hamiltona, to som bol 6 dni po TP, zo stvrtka na piatok mi odtiekla voda,v piatok podvecer sa maly narodil, ale ja som sa neotvarala, davali mi aj oxytocin
Tretorodicka, 3. den po TP - o 16tej hamilton, o 18tej prve kontrakcie ktore sa velmi rychlo stupnovali a silneli, pred 21:00 sa syn narodil (predosle 2 porody nemam skusenost)
Ráno Hamilton, večer pôrod 😉
Mne nepomohol. Nakoniec som mala vyvolávačku.
Fu tak ako pozerám drvivej väčšine to celkom rýchlo pomohlo
@lucia245 nie je to úplne kritické samozrejme, to by som kľudná domov neodišla no už asi 6 týždňov užívam lieky na zlepšenie prietokov a napriek tomu sa zakaždým horšili a teraz naposledy to bola horná hranica normy, dnes som užila poslednú tabletku a ďalšie už nemám 🥹 je to moje prvé dieťa tak mám dosť obavy zo všetkého aby to dobre dopadlo 🙏
@lucia245 ešte som zabudla dodať že som pred rokom mala operovaný krčok maternice, možno preto tiež chcú rovno vyvolať
Mne nepomohol ani pri jednom
Dokonca pri tretom robili opakovane a nič 😏
Mne nezabral... Ale pri oboch sa mi spustil pôrod v noci, po tom, čo som si večer predtým masírovala bradavky cca 10 minút (také jemné trenie až mierne štipkanie, skrúcanie)... Neviem na 100%, či to naozaj pomohlo, ale teda pri oboch sa mi spustil pôrod ešte v tú noc, čo už beriem, že by bola veľká náhoda 😅 (druhý pôrod skoro o dva týždne pred termínom)... Za vyskúšanie nič nedáš 😉
Mne zabral. Dr. mi spravil Hamilton a o cca 10:40. V noci 1:45 prišli kontrakcie ale aj odišli, na druhý deň. 1:45 kontrakcie a 5:18 bol malý na svete.
Mne Ano, dr spravil hamiltona a ako som prisla domov z nemocnice (cca 30min) už mi začali kontrakcie
Áno,do par hodín som porodila
Ja by som nepovedala, že to pomaha drvivej väčšine. Veľa ženám sa robí pri vyšetrení hamiltonov hmat bez ich vedomia a neporodia do 48h. Okrem toho by som sa pri tehotenstvach a pôrodoch o tvorbu nejakej štatistiky ani nesnažila. Každé telo je iné a reaguje inak, a celkovo sa pri pôrode dejú veci, ktoré sa nedajú kontrolovať, aj keď sa o to lekári všemožne snazia.
@lucia245 privolanie pôrodu - ťažko, pri prvom som skúšala všetko možné a nezabralo nič. Kdesi som este čítala, že aj silný škoricový odvar môže pomôcť okrem tých klasických odporúčani. Ale ako som písala vyššie, keď bábo nebude pripravené, nenechá sa vydurit. Každopádne želám krásny a láskyplný pôrod a šestonedelie vám aj bábätku❤️
Hamilton nepomohol a ani 6 tabletiek na vyvolanie, až vyvolavacka do žili... A to som robila všetko možné preto, aby som išla pred alebo na termín, vyvolávali aj prvý pôrod, toto bol druhý...

Po termíne je až po 42tt. 38-42tt je všetko v termíne. Takže ak je všetko ok, vôbec sa do tehotenstva v tomto termíne nemá rýpať . Vy keď máte hraničné prietoky - zvážila by som konzultáciu aj s iným lekárom na vašom mieste ak vás to upokojí a na základe toho sa rozhodla, čo ďalej. A zase verím, že ak by to bolo uplne kritické, neposlali by vás domov a rovno by začali vyvolávať alebo spravili sekciu. Skúste cajiky a zrelaxovať sa, nakoľko to pôjde.
Farebný výtok po hamiltonovi som mala aj ja. Po prvom. Dokonca s trochou krvi .