Zápal močových ciest v 2. trimestry
Žienky som na začiatku 2 trimestra a mám problémy zo zápalom mám obavy sa sa s toho potratit ?
@hankamatias bola si u lekára? Zápal treba liečiť. Zvyčajne predpisu monural (vypiješ vo forme nápoja s príchuťou pomaranča a hotovo). Ak je zápal opakovane spravia kultiváciu a predpisu ATB vhodné počas tehotenstva.
@hankamatias mn pomáhali kvapky z Kapucínky. Tie mi pomohli vyliečiť mnohoročné opakované zápaly keď ATB zaoberali len počas liečby a potom sa zápal vždy vrátil. Toto pomohlo zbaviť sa ho celkom, tak že po liečbe ATB som brala kvapky dlhodobo. Neskôr už stačili už iba kvapky ak som cítila že zápal sa vracia. Určite choď k lekárovi.
Mala som Zinat tiez v 2 trimestri a zabral mi doslova po 1 tabletke.. teraz som 37tt

@hankamatias ahoj. V druhom trimestri by ho mala žena lepšie prekonať a keďže už sa môžu aj nejaké antibiotiká v 2 trimestri. Tak to určite zvládnes. Je to bežné. Ja som mala zápal v 1 trimestri a malo to vplyv, keďže prvé týždne sú najhoršie a veľmi podstatné. Teraz som po kyretazi. Ale ty sa nestresuj hlavne nemyslí negatívne 🙂 behni k lekarke a nasadia ti nieco.. viem že amoxicillin sa môže po 4 mesiaci. Je nazapal močových. Alebo zinnat tiež 🙂 pekný den