Zhubný nádor krčka maternice
Ahojte som v 22 týždni a zistili mi zhubný nádor krčka maternice hneď v 3 štádiu . Rozhodla som sa svoje bábätko vynosiť a operácia bude hneď pri plánovanej sekcii aby sme nezaťažovali krcok. No mám obrovský strach vyzerá že je dosť agresívneho pôvodu a rovno aj lekári povedali že nám ostáva len dúfam že sa to nebude šíriť ďalej . Ma niekto podobné skúsenosti alebo o niečo. Takom počul bolo by dobré sa otom popisat.
Mamina dali ste nevšedné krásne meno....Dokonca sa mi zdá že som niekde čítala že je to anjelské meno, no v každom prípade máte doma krásneho anjelika😇 Pokiaľ neboli zistené mts tak je to stále ok. V každom prípade prajem hlavne veľa zdravia aj tebe aj drobcovi🙂 A nech mamu poslúcha čo najdlhšie aspom do 18-tky❤ drž sa a posielam ti veľa 🍀🍀🍀🍀🍀(ŠŤASTIA)
Baby toľko rakoviny.... hrôza...chcem sa opýtať aké vyšetrenie žiadate na tu rakovinu,tie čísla 3b,2a,čo to znamená..ako to mám vyžiadať od gynekológia.,aké testy a koľko stoja?
@zuzkaz91
Ahoj mne robila citologiu plus ešte vyšetrenie na hpp vyrus ten kvalitnejší stojí 25€ čo u lekárky zaplatíte ale máte aj skôr výsledok a je to presnejšie . Ta 2 a 3b sú už keď sú tam nádorové bunky teda zmenené tak vtedy to vychádza v číslach kým je to 2-3 neriešia no keď je už 3 plus písmeno tak je to už problém a pošlú vás na biopsiu na potvrdenie alebo vyvrátenie diagnózy .
@wwrrooppll ahoj môžem sa opýtať ako sa vám to ďalej vyvinulo? Ďakujem
@22petruska ahoj po pôrode mi dali dole krcok a po ďalšej histologii mi potom museli vybrať maternicu . Od vtedy je zatiaľ všetko v poriadku je tomu pol roka od operácie . Kľudne píšte ak máte nejaké otázky
@wwrrooppll ahoj, v prvom rade sa teším a tebou, že je všetko poriadku a držím palce, nech to tak aj ostane, a prepáč, ak je moja otázka hlúpa.
Mohla by som sa opýtať, aké si mala tie výtoky? A to ti lekár zistil pri vyšetrení, keď ťa pozrel alebo ti robil nejaké odbery, ster, cytologiu? Veľmi pekne ďakujem a želám všetko dobré ❤️
@vladuska2002 zistil mi to vlastne z citologie a potom už ďalej na onkológii z biopsie . Výtoky som mala žlté priesvitné ale vždy malý nejaký puch aj keď ako som sa dozvedela to ani nebolo stoho ale zo zápalu .
@wwrrooppll ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď. No ja mám výtoky od začiatku tehu vždy iné a čoraz častejšie sú žltohnedé, žltoružové alebo žltokrvavé, aj pocit takého akoby opuchu, lekár to vôbec nerieši, že zápal tam nevidí ☹ som z toho nešťastná, spravil mi ster z toho výtoku na kultiváciu, v knižke mám K+C napísané, že robili, že to bola nejaká infekcia, vybrala som už 3 Macmirory a stále to mám ☹ to by sa pri tom stere na niečo prišlo alebo to chce iné vyšetrenie nevieš náhodou? Srdečná vďaka 🙏🙏
@vladuska2002 zo stredu by mali zistiť ale nemyslím si že to bude mať niečo spoločné z krckom skôr to bude naozaj nejaký zápal . A v kolkatom si mesiaci ?
@wwrrooppll ďakujem ti krásne si moc zlatá, že mi takto ochotne odpovedáš ❤️ teraz som 33 tt (8. mesiac) ja som z toho nešťastná vieš pátram kde kade po nete, čo to so mnou je, lebo u lekára veľkú oporu nenachádzam ☹ len sa ma opýtal, kedy som mala naposledy robenú citológiu (v 2015) pozrel výsledky a povedal, dobre uzavrieme to ako krvácanie z krčka 🤷 neviem, čo si mám o tom myslieť ☹ a tým ma vydesil ...
@vladuska2002 naozaj nemáš za čo . Ja by som určite išla za druhým odborníkom a poradila sa snim . Určite bude všetko v poriadku nestresuj sa nie je to dobré ani pre teba ani pre tvoje bábätko . A citologiu by ti mal robiť ročne pri každej prehliadke .
@wwrrooppll ty si úžasná ozaj strašne moc ďakujem ❤️ 🙏 no chcela som ale primár na gynde na mňa nemal čas a na pohotovosti ma odbili, že to mám teraz taký výtok 🤷 takže asi neostáva nič iné ako vyčkať už do pôrodu a potom si dať spraviť tú citilógiu, no ono sa to zvykne každé dva roky či? Lebo v 2016 mi nerobil potom v 2017 som otehotnela s prvou, a vieš ako nič mi nebolo tak nebol čas riešiť preventívku, malú som kojila skoro do dvoch rokov, ťažko bolo sa od nej pohnúť niekam, ale už som bola odhodlaná v 2019 ísť a na to som otehotnela 🤷 dúfam, že to bude ok 🙏🤞 že je to tým tehu. Všetko dobré ti želám a hlavne pevné zdravíčko ❤️❤️ a ešte raz ďakujem, veľmi si to vážim, že si si na mňa našla čas ❤️
@vladuska2002 moja doktorka robi citologiu raz rocne,po porode po pol roku mi vzdy robila.syn sa narodil v auguste a v marci mam prijst
@mmoni89 no vidíš, a mne v 2016 nerobil pri prevencii, ani po pôrode mi nič nespomínal to asi z vlastnej iniciatívy jedine, že si dám spraviť, ale vieš ako to je, nič ti nie je, tak to neriešiš a teraz mám zbytočne stres a strach 🤦ale to on ma vydesil, mňa to ani nenapadlo, len on ma vystresoval
@vladuska2002 tak nieje lekar ako lekar no..mne dokonca robila doktorka cyto aj ako tehotnej v 2018.lebo v decembri som.mala mat po roku preventivku ale ostala som tehotna tak mi ju urobila.Ale neboj,urcite je vsetko v poriadku,drzim palce 🙏
@mmoni89 no veď mňa to napadlo, že či mi nemohol urobiť cito aj ako tehotnej, hneď ako som si prišla tehu potvrdiť, dokonca som čítala, že sa robieva v 13 tt, ale je to presne ako píšeš nie je lekár ako lekár 🤷 ďakujem krásne, pevne verím, že áno mňa tie výtoky hrozne vydesili, ja som nejaké problémy nemávala, nejaký ten zápal ale inak všetko ok, nechápem prečo sa mi toto teraz deje ☹

Gratulujem, prajem veľa zdravia obom.