icon

Zhubný nádor krčka maternice

wwrrooppll
6. sep 2018

Ahojte som v 22 týždni a zistili mi zhubný nádor krčka maternice hneď v 3 štádiu . Rozhodla som sa svoje bábätko vynosiť a operácia bude hneď pri plánovanej sekcii aby sme nezaťažovali krcok. No mám obrovský strach vyzerá že je dosť agresívneho pôvodu a rovno aj lekári povedali že nám ostáva len dúfam že sa to nebude šíriť ďalej . Ma niekto podobné skúsenosti alebo o niečo. Takom počul bolo by dobré sa otom popisat.

Strana
z3
lenka7818
5. jan 2019

Gratulujem, prajem veľa zdravia obom.

mogaa
5. jan 2019

Mamina dali ste nevšedné krásne meno....Dokonca sa mi zdá že som niekde čítala že je to anjelské meno, no v každom prípade máte doma krásneho anjelika😇 Pokiaľ neboli zistené mts tak je to stále ok. V každom prípade prajem hlavne veľa zdravia aj tebe aj drobcovi🙂 A nech mamu poslúcha čo najdlhšie aspom do 18-tky❤ drž sa a posielam ti veľa 🍀🍀🍀🍀🍀(ŠŤASTIA)

zuzkaz91
5. jan 2019

Baby toľko rakoviny.... hrôza...chcem sa opýtať aké vyšetrenie žiadate na tu rakovinu,tie čísla 3b,2a,čo to znamená..ako to mám vyžiadať od gynekológia.,aké testy a koľko stoja?

wwrrooppll
autor
6. jan 2019

@zuzkaz91
Ahoj mne robila citologiu plus ešte vyšetrenie na hpp vyrus ten kvalitnejší stojí 25€ čo u lekárky zaplatíte ale máte aj skôr výsledok a je to presnejšie . Ta 2 a 3b sú už keď sú tam nádorové bunky teda zmenené tak vtedy to vychádza v číslach kým je to 2-3 neriešia no keď je už 3 plus písmeno tak je to už problém a pošlú vás na biopsiu na potvrdenie alebo vyvrátenie diagnózy .

22petruska
10. jan 2020

@wwrrooppll ahoj môžem sa opýtať ako sa vám to ďalej vyvinulo? Ďakujem

wwrrooppll
autor
31. jan 2020

@22petruska ahoj po pôrode mi dali dole krcok a po ďalšej histologii mi potom museli vybrať maternicu . Od vtedy je zatiaľ všetko v poriadku je tomu pol roka od operácie . Kľudne píšte ak máte nejaké otázky

vladuska2002
10. feb 2020

@wwrrooppll ahoj, v prvom rade sa teším a tebou, že je všetko poriadku a držím palce, nech to tak aj ostane, a prepáč, ak je moja otázka hlúpa.

Mohla by som sa opýtať, aké si mala tie výtoky? A to ti lekár zistil pri vyšetrení, keď ťa pozrel alebo ti robil nejaké odbery, ster, cytologiu? Veľmi pekne ďakujem a želám všetko dobré ❤️

wwrrooppll
autor
10. feb 2020

@vladuska2002 zistil mi to vlastne z citologie a potom už ďalej na onkológii z biopsie . Výtoky som mala žlté priesvitné ale vždy malý nejaký puch aj keď ako som sa dozvedela to ani nebolo stoho ale zo zápalu .

vladuska2002
10. feb 2020

@wwrrooppll ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď. No ja mám výtoky od začiatku tehu vždy iné a čoraz častejšie sú žltohnedé, žltoružové alebo žltokrvavé, aj pocit takého akoby opuchu, lekár to vôbec nerieši, že zápal tam nevidí ☹ som z toho nešťastná, spravil mi ster z toho výtoku na kultiváciu, v knižke mám K+C napísané, že robili, že to bola nejaká infekcia, vybrala som už 3 Macmirory a stále to mám ☹ to by sa pri tom stere na niečo prišlo alebo to chce iné vyšetrenie nevieš náhodou? Srdečná vďaka 🙏🙏

wwrrooppll
autor
11. feb 2020

@vladuska2002 zo stredu by mali zistiť ale nemyslím si že to bude mať niečo spoločné z krckom skôr to bude naozaj nejaký zápal . A v kolkatom si mesiaci ?

vladuska2002
11. feb 2020

@wwrrooppll ďakujem ti krásne si moc zlatá, že mi takto ochotne odpovedáš ❤️ teraz som 33 tt (8. mesiac) ja som z toho nešťastná vieš pátram kde kade po nete, čo to so mnou je, lebo u lekára veľkú oporu nenachádzam ☹ len sa ma opýtal, kedy som mala naposledy robenú citológiu (v 2015) pozrel výsledky a povedal, dobre uzavrieme to ako krvácanie z krčka 🤷 neviem, čo si mám o tom myslieť ☹ a tým ma vydesil ...

wwrrooppll
autor
14. feb 2020

@vladuska2002 naozaj nemáš za čo . Ja by som určite išla za druhým odborníkom a poradila sa snim . Určite bude všetko v poriadku nestresuj sa nie je to dobré ani pre teba ani pre tvoje bábätko . A citologiu by ti mal robiť ročne pri každej prehliadke .

vladuska2002
14. feb 2020

@wwrrooppll ty si úžasná ozaj strašne moc ďakujem ❤️ 🙏 no chcela som ale primár na gynde na mňa nemal čas a na pohotovosti ma odbili, že to mám teraz taký výtok 🤷 takže asi neostáva nič iné ako vyčkať už do pôrodu a potom si dať spraviť tú citilógiu, no ono sa to zvykne každé dva roky či? Lebo v 2016 mi nerobil potom v 2017 som otehotnela s prvou, a vieš ako nič mi nebolo tak nebol čas riešiť preventívku, malú som kojila skoro do dvoch rokov, ťažko bolo sa od nej pohnúť niekam, ale už som bola odhodlaná v 2019 ísť a na to som otehotnela 🤷 dúfam, že to bude ok 🙏🤞 že je to tým tehu. Všetko dobré ti želám a hlavne pevné zdravíčko ❤️❤️ a ešte raz ďakujem, veľmi si to vážim, že si si na mňa našla čas ❤️

mmoni89
14. feb 2020

@vladuska2002 moja doktorka robi citologiu raz rocne,po porode po pol roku mi vzdy robila.syn sa narodil v auguste a v marci mam prijst

vladuska2002
14. feb 2020

@mmoni89 no vidíš, a mne v 2016 nerobil pri prevencii, ani po pôrode mi nič nespomínal to asi z vlastnej iniciatívy jedine, že si dám spraviť, ale vieš ako to je, nič ti nie je, tak to neriešiš a teraz mám zbytočne stres a strach 🤦ale to on ma vydesil, mňa to ani nenapadlo, len on ma vystresoval

mmoni89
14. feb 2020

@vladuska2002 tak nieje lekar ako lekar no..mne dokonca robila doktorka cyto aj ako tehotnej v 2018.lebo v decembri som.mala mat po roku preventivku ale ostala som tehotna tak mi ju urobila.Ale neboj,urcite je vsetko v poriadku,drzim palce 🙏

vladuska2002
14. feb 2020

@mmoni89 no veď mňa to napadlo, že či mi nemohol urobiť cito aj ako tehotnej, hneď ako som si prišla tehu potvrdiť, dokonca som čítala, že sa robieva v 13 tt, ale je to presne ako píšeš nie je lekár ako lekár 🤷 ďakujem krásne, pevne verím, že áno mňa tie výtoky hrozne vydesili, ja som nejaké problémy nemávala, nejaký ten zápal ale inak všetko ok, nechápem prečo sa mi toto teraz deje ☹

Strana
z3