Žiarenie z mobilu v tehotenstve

7. jún 2022

Dobre rano pre niekoho primitivna otazka ale mam strach som na zaciatku 6tt a ja sprosta som si nevyplata v noci data na mobile a zaspala som snim .. rano som si ho nasla pod chrbatom.. myslite ze sa moze nieco stat ... mam vazne obavy z toho kedze babetko sa v tomto obdobi vyvyja ...

pukina
7. jún 2022

Ano. Narodi sa ti Clark Kent

galganka
7. jún 2022

...aspoň malo prístup k článkom na nete, ako má jeho vývoj postupovať. 👍
A teraz bez srandy... vsade máš nejakú wifi, fifi, sieť, dačo. Aj keby si obalíš byt alobalom a mobil rozmlatiš, takže no stress.

autor
7. jún 2022

@pukina nehnevajte sa ale vazne sa bojim...

pinaofina
7. jún 2022

Pokiaľ sa neodsťahuješ niekde do obrovskej pustatiny bez elektriny, tak žiarenie bude okolo teba, či vypneš dáta na mobile či nie.

radanna11
7. jún 2022

Preboha, vieš koľko tehotných žien pracuje medzi počítačmi až do materskej sedia 8 hodín v kanceláriách plných počítačov,tlačiarni,telefónov a pracujú až do materskej.
Doma mame wifi routre,televízory, antény,monitory počítače a cely deň si medzi tým.
Telefon je všade s tebou

melanta
7. jún 2022

Bože môj. Už teraz ľutujem to dieťa. Nie, mobil ťa určite neožiaril a tvojmu dieťaťu určite nič nebude. Skús sa ukľudniť a začať myslieť racionálne, inak viac zla svojmu dieťaťu narobíš ty svojimi stresmi.

andrea_82
7. jún 2022

denno-denne sa stretávaš s mobilným žiarením - veď možno aj v práci alebo tvoji susedia majú wifi, ktorá je zapnutá celé dni. Keď si v obchodnom dome, všade je wifi. Takže nie, neboj sa, dieťaťu sa nič nestane. Nádych - výdych, skús sa ukľudniť a neriešiť zbytočnosti, lebo inak sa do konca tehotenstva zblázniš. A po pôrode ani nehovorím, na všetkých každý deň striehnu rôzne nástrahy.

autor
7. jún 2022

Ale ja mam telefon odtlaceny na chrbte 😃 prepacte ale rano som sa tak zobudila .. uz ho budem odkladat. a bojim sa pretolebo minuly rok som bola na PT koli VVCh plodu ..

januska12323
7. jún 2022

Aj keby si ho mala rovno vieš kde strčený sa nič nestalo.

zelenakobyla123
7. jún 2022

Nabudúce odporúčam zaspať na knihe slovenský pravopis😀

autor
7. jún 2022

@zelenakobyla123 ano viem sekla som sa .. ale to sa opravit uz neda

aalt
7. jún 2022

Klud. Aj ked mobil ma zo vsetkych "spotrebicov" "ziarenie" jedno z najvacsich, tak ak si nenechala zapnuty videohovor, tak aj tak beznym telefonovanim sa "oziaris" urcite ovela viac. Vypnuty telefon vysiela minimalne. Ani tie zapnute data to velmi neovlyvnia.

zelenakobyla123
7. jún 2022

Seknúť znamená v jednom slove😀 nie v každej vete😀

autor
7. jún 2022

@aalt ja mam tel. Zapnuty a na nom aj data boli zapnute... to je vsetko

reaand
7. jún 2022

Mať tvoj problém a prezidentov plat 😂

aalt
7. jún 2022

Zapnuty telefon neznamena ze stale vysiela. Ved si najdi nejaky zle tieneny reproduktor alebo klasicke radio, proste nieco co "rapka" ked k tomu prilozis telefon pocas telefonovania a nechaj telefon pri tom polozeny. Vzdy ked bude telefon nieco vysielat, teda "ziarit" tak to budes pocut. Na vlastne usi sa takto presvedcis, ze bude vysielat uplne minimalne. Ak teda ma normalny signal. Pri fakt blbom to bude castejsie, ale ani vtedy to nebude stale. A zapnute data to ovplyvnia len minimalne. To si mozes tiez takto lahko vyskusat.

simona1306
7. jún 2022

akoze, nezvyknem reagovat na podobne prispevky tohto typu , ale preboha, toto je vtip ? Ved ak vas toto trapi, radsej si to vygooglite a nepytajte sa tu na MK. Akurat tak dostanete vlnu hejtu a posmeskov.

autor
7. jún 2022

@simona1306 ale niekedy sa najdu aj normalne odpovede

simona1306
7. jún 2022

to ano, ja som to nemyslela v zlom, na jednej strane to chapem, ja som sa tiez bala ked som zostala tehotna bolo to vytuzene babatko, ale zeny na MK vedia byt velmi neprijemne. Hlavne sa nestresujte, babatko bude v poriadku ak budete v poriadku aj vy . Pre buducnost vam radim, podobne otazky radsej googlujte ked sa nechcete stresovat citanim neprijemnych odpovedi.

stannkal
7. jún 2022

@simona1306 súhlasím s tebou, najradšej googlit a aj to najlepšie v angličtine, pokiaľ chce človek naozaj fakty a žiadne hoaxy, napr WHO sa venuje aj témam žiarenia z mobilov a WiFi

mamamasama
7. jún 2022

Pouzivas indukciu? Mikrovlnku? Pozeras televizor? Prosim ta, neblazni

nevenka
7. jún 2022

@pinaofina u nasich v starom dome, kde su kamenne a hlinene mury 60 cm hrube obvody, ani vonku nemas signal, musis pracne hladat, odkial budes telefonovat, tak tam ma vyznam vypnut wifi a dat si lietadlovy rezim. Ale ak byvas v byte a kazdy si vypeckuje wifinu, tak darmo si vypnes vsetko, lahnes spat a za stenou sused moze mat rovno router, co Ti prazi na hlavu. Tak to mas jedno.

beata_k
7. jún 2022

Aj prave v tejto chvili priamo cez teba ide x ziareni z x zariadeni. Tomu sa nevyhnes akokolvek budes utekat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre