icon

Zlé výsledky - zvýšené riziko Downovho syndrómu

1safirka1
2. máj 2012

Ahojte baby, som veľmi smutná pretože mi vyšiel pozitívny skrining DS a pritom mam 24.r a v rodine ani u partnera nie je žiadne postihnute dieta, moj gynekolog ma poslal na prematalnu diagnostiku a realizaciu AMC, čo ma vsetko caka??? bojim sa velmi

Strana
z5
alojzova
28. sep 2019

@traktor kolko si mala rokov ked si mala riziko 1:30

traktor
28. sep 2019

@alojzova 33 rokov

alojzova
29. sep 2019

@traktor no ja mam 20 a ties neviem co mam robit

alojzova
1. okt 2019

@bajka411 je nakoniec zdrave

ritta86
1. okt 2019

@1safirka1 DS nie je dedicna zalezitost, nahodna trizomia sa moze stat uplne hocikomu, nie je to geneticke. 1:170- to vobec niesu az take strasne zle vysledky, ako pisu baby vyssie poznala som zname co im vysli ovela nizsie hodnoty.
Ja som bola na amnio, nebolo to nic hrozne- kvoli inej veci. Ked chces byt kludna tak chod. Tu ti to nikto na 100% nepovie ze dieta bude zdrave, alebo aspon na podrobny ultrazvuk. Ak su vysledky jedinym stresujucim faktorom- tak ich netreba az tak brat do uvahy. Amnio- vysledky mas za dva dni a pokoj po zvysok tehu. Ja by som najprv isla na nejaky dobry Utz a keby to z neho bolo nejasne tak na amnio. Drzim place, s velkou pravdepodobnostou to bude zdrave dieta, ale pre pokoj na dusi by som to spravila tak.

alojzova
1. okt 2019

@ritta86 ahoj a ty si mala ake riziko

ritta86
1. okt 2019

@alojzova rozstep tvare, ale ten bolo vidno aj na utz, velmi atypicky, tak doktori nvobec nevedeli o co ide, tak ma strasili ze dieta moze byt postihnute, tak som to chcela vediet. Nastastie sa trapime len s rozsepom. Syn ma 3 roky 4 operacie za sebou a ideme na dalsiu v Oktobri. Ale mentalne zdravy, sikovny, uzasny. Vsetci dr ma posielali na potrat, pre mna to nebola moznost. Ale tiez by som nedokazala cely tehu cakat a do porodu v neistote ci bude alebo nebude postihnuty, musela som sa psychicky pripravit,preto som na amnio sla a dodnes nelutujem, usetrila som si kopec stresu.

alojzova
1. okt 2019

@ritta86 ja mam riziko na dawnov a mam len 20 rokov nikdy som o takom postihnuti nepocula a riziko strasne 1:90co si mislis

ritta86
1. okt 2019

@alojzova na veku nezalezi, ako som pisala nahodna trizomia - DS sa mozu prihodit hocikomu. Co si ja myslim nie je relevantne. Treba ist na ultrazvuk - sonografiu, a keby to z toho nebolo jasne tak na amniocentezu. Ta DS vyluci na 100% a clovek ma pokoj. Vysledky z krvi su priliz zatazene statistikou, a kazdy sme velmi jedinecny, takze nemusia vobec nic znamenat.

alojzova
1. okt 2019

@ritta86 vies ja som bola na morfologickom ultrazvuku povedal ze ok mam tam vela skratok ktorym nerozumiem nevies mi s tym ty pomoct

lenkav1981
1. okt 2019

Ja som mala v 38 rokoch riziko dawna 1:30. Odmietla som vsetky vysetrenia. Bola som iba na morfo sone u dr. Grochala, ktory dawna vylucil. A narodil sa nam zdravy chlapcek. A silou mocou ma nutili do amniocentezy, ktoru som odmietla, lebo sme vedeli, ze aj keby sa dawn potvrdil dietatko by sme si nechali. Ale teraz v septembri sa nam narodil krasny zdravy syncek😍😍😍

alojzova
1. okt 2019

@lenkav1981 ahoj si tu

lenkav1981
1. okt 2019

@alojzova ano😉

alojzova
1. okt 2019

@lenkav1981 vies bola som na morfologickom ultrazvuku a nic nehovoril doki ze bi banetku nieco bolo no riziko ma 1:90 a mam 20rokov a skratki v knizke im nerozumiem nevjes mi stym pomoct

lenkav1981
1. okt 2019

@alojzova ja odporucam dr. Grochala v MT uzasny odbornik. Ine poradit neviem. On nam dawna vylucil a plne som mu doverovala. 😊

alojzova
1. okt 2019

@lenkav1981 vies premna je martin dost daleko

nikusiak9
1. okt 2019

@alojzova musis pozriet ci ma nosovu kosticku a ako dlhu

alojzova
1. okt 2019

@nikusiak9 ne lebo toto nemeral

nikusiak9
1. okt 2019

@alojzova tak by som sla na kvalitne morfologicke sono. Ved tonje zaklad sona v 12t

ritta86
1. okt 2019

@alojzova vsetko sa da vygooglit,ale podla morfologickeho mozes zistit, ci je za kazdym nazvom (skratkou) pozitiv alebo negativ, ked je vsetko negativ tak tam nic nenasiel, triple testy s morfologickym priamo nesuvisia. Vsetko sa spytaj lekara - na to su poradne. Keby tam nieco nasiel co sa mu nepoZdava urcite by ti povedal

katija707
Autor odpoveď zmazal
alojzova
7. okt 2019

@alpb ake si mala riziko

natalka225
Autor odpoveď zmazal
ursula87
14. jan 2020

@natalka225 urcite chod na genetiku, ten skrining je len matematicky vypocet, vela doktorov ho uz nerobi. My sme mali riziko downa 1:24, takze tvoj vysledok este nemusi nic znamenat. Drzim palce

natalka225
14. jan 2020

@ursula87 dakujem chcem sa spitat vy ako ste dopadli

magarodo
29. jan 2022

Ahojte.mam 42 rokov.vysledky v I.trimestru na myslave dobre.vyšiel mi ale pozitívny screening na Down.druhe sono na myslave v 22.týždni ukázalo kratšiu nosovú kosť.ostatne dobre.neviem ako ďalej.teraz taký veľký plod😥

anjelikdianka
7. júl 2022

@magarodo Ahoj.Kolko mm nameral dr.nosovú kosť?Mne namerali synčekovi 4 mm v 19 tt a je tam napísané že hipoplastická nosová kosť.

magarodo
7. júl 2022

@anjelikdianka ahoj.5mmv21 týždni

anjelikdianka
7. júl 2022

@magarodo A si už po pôrode?Všetko je v poriadk

lulululululululu
3. nov 2022

@janka7177 ahoj koľko si mala rokov keď si bola tehotná,dakujem

Strana
z5