icon

Zlý tripple test a negatívny trisomy test

alex2019
19. jan 2021

Ahojte,
zial sme vo velmi neprijemnej situacii a chcem sa teda opytat, ci ste niekto riesili nieco podobne. Vysiel mi velmi zle tripple test downov syndrom 1:6. Mam 36 rokov. S priatelom sme sa rozhodli (este predtym) dat si urobit aj Trisomy test (konkretne trisomy test complete teda ten najobsiahlejsi), najma kvoli tomu veku, hoci gynekologicka to videla ako viac menej zbytocne. Dostali sme vysledky Trisomy kde vsetko vyslo dobre, tj velmi nizke riziko na vsetko testovane. Napriek tomu tyzden na to, som sa dozvedela, ze vraj v ramci toho standardneho screeningu vyslo zvysene riziko na Downov syndrom, a teraz ked mi 2 krat brali v piatok krv tak znova zle. Dnes mi volali, ze to vyslo zle a ze ci mozem ist hned pobede ku genetikovi. tak som isla aj s tymi vysledkami, az u neho som sa dozvedela, ze to riziko je 1:6 co mi pride, aj z toho co som tu citala ako velmi vysoke riziko. Myslela som si, ze navrhne amnio lenze to sa nestalo, kedze v tom trisomy bolo % vzorky dietata v mojej krvi az 20% co je podla neho max, pricom v plodovej vode je to 100% a podla neho teda tych 5x viac istoty je prilis maly rozdiel na to, aby sa to oplatilo. A taktiez povedal ze hoci je to v tom tripple teste v kolonke downov syndrom tak to skor bude nieco ine, lebo ten downov nam v trisomy vysiel negativne. Neviem co si mam o tom mysliet, lebo za prve som to po tom negativnom trisomy absolutne necakala a najma nie je mi vobec jasne, ze teda kto mi kedy bude vediet povedat ci je dieta v poriadku alebo nie. On navrhol dalsie stretnutie, kam ideme o par dni, ale tam nam asi nic ine nepovie a potom cakat na morfologicky ultrazvuk, kde sa snad ukaze viac. Ten ale bude az o mesiac, tak si ani nechcem presdtavovat ako ten mesiac prezijem. Cele je to pre mna extremne matuce, lebo myslela som, ze aj ked je to velmi zle, ale amnio nam musi dat nakoniec jasnu odpoved, ale teraz uz vobec neviem co si mysliet..Mame uz jedno dieta skoro dvojrocne, zdrave, a tehotenstvo bolo absolutne bez problemov, takze toto je fakt sok, najma potom ako som si myslela po tom trisomy, ze vsetko je ok.

Strana
z7
alex2019
autor
15. feb 2021

@pribisanova este ale dodavam, ze moja lekarka to mala najprv vidiet v nejakom online systeme, az potom im to pride postou, takze my sme na postu necakali..

alex2019
autor
15. feb 2021

@pribisanova a gratulujem k dobrym vysledkom 🙂❤️

lencik26
15. feb 2021

@alex2019 dufam, ze aj tvoje zo sona su dobre 🙏❤️

alex2019
autor
15. feb 2021

@lencik26 ahoj, pred chvilou sme sa vratili domov, ani by som tuto debatu hned neotvarala, ale nejake upozornenie mi prislo z konika, maly krtka pozera, tak ze pozriem 🙂 tak vyzera to byt ok, povedal, ze tam nevidi nic zle, o niektorych veciach ako srdiecko sa dokonca vyjadroval, ze je to ukazkove 🙂 povedali sme mu aka je situacia, takze myslim, ze sa snazil pozerat na to aj mozno tak viac, ze ci tam nie je daco co by downa naznacovalo, aj ked samozrejme hned povedal, ze trisomy je spolahlivejsie ako tripple, ale ze zase tie biochemicke testy mozu napr poukazovat aj na ine veci, ze aj na daco uplne ine, male, co sa mozno ani takto odhalit neda.. celkovo ale velmi fajn, trolinka mensi je, o nejake 4 dni tusim hovoril, ale ze ked to je do tyzdna tak sa to nejak neriesi..a este nejake mini cysty na mozgu tam videl, co som teda hned spozornela, ale to povedal, ze nech sa vobec nestresujeme, ze to ma vela deti v tomto stadiu vyvoja a ze to s takmer uplnou istotou zmizne.. vo stvrtok idem do Kochu na dalsie sono, Grochal povedal, ze to je uplne ok, ze to nijak neskodi, plus mam poradnu u mojej gynekologicky tak verim, ze tam sa to nejak tak uzavrie a potom uz len dufat a cakat, ze sa nic dalsie neobjavi..

lencik26
15. feb 2021

@alex2019 to je supeer sprava, tesim sa s vami, bude to urcite vsetko oki, plus mas este dalsie sonografie u dalsich odbornikov, takze viacej nezavislych lekarov. A uz len mysliet pozitivne a tesit sa 🙂

pribisanova
15. feb 2021

@alex2019 no ja som to isté mala každý deň som volala či už prišla obálka z výsledkami ale neprišla tak že tam doktor volal a že výsledky sú negatívne a dievčatko čakáme

pribisanova
15. feb 2021

@alex2019 ďakujem

lencik26
5. mar 2021

@alex2019 ako pokracujete?🙂

alex2019
autor
5. mar 2021

@lencik26 ahoj 🙂, zda sa, ze vsetko fajn a dufam, ze uz bude len dobre.. po sone v martine som bola v kochu, tam bolo vsetko ok, dokonca aj velkost babatka. tie cysty na mozgu tam lekar nijak neriesil, ked som sa na to spytala tak povedal, ze to nic nie je, moja gyn povedala, ze sice to zvykne zmiznut ale je urcite, aj ked male riziko, ze sa to moze zvacsit.. ale v zasade to bolo fajn, povedala mi nech si uz uzivam tehu, a dohodli sme sa, ze sa rozhodnem, ci este chcem ist k Holanovi na sono (mala som tam dohodnuty termin na 4.3.) alebo mi tie cysty potom kuknu na sone v kochu ked tam pojdem najblizsie, co je niekedy za 2 tyzdne (mam tam poradnu a ten diabet test).. uz som aj myslela, ze Procare zrusim, ale nejak mi to nedalo, lebo ze ved co ak daco potom, ze si to budem vycitat, tak som tam vcera bola, a super, vsetko fajn, pozrel vsetkych tych 16 markerov na downa a aj ine veci, a vsetko ok, 4 dni je rozdiel porodu, tj babatko troska mensie ale ze ma peknu vahu takze ziadny problem.. a co je uuupne super, ze tie cysty tam uz nie su 🙂 takze som velmi rada, ze som tam bola, aj velmi dobra skusenost, a tesim sa, ze mam nazor aj takehoto odbornika, takze dufam, ze teraz uz naozaj bude vsetko ok 🙂 aj ked jasne, ze trolinka tej paranoie mi uz asi ostane dokonca a najradsej by som uz bola aby bol jul a aby sme mali zdrave babatko doma 🙂 inak velmi ste mi tu vsetky pomohli, takze velka vdaka, nemala by som sancu zistit ku komu ist, velmi nam to pomohlo, lebo ozaj mam teraz z toho dobry pocit a myslim, ze sme urobili maximum co sa dalo..

sofinkina_maminka
8. mar 2021

@lyci prosím ťa a lekár ťa na ňu pustil? Ja som sa pýtala na amnio dobrovoľne a lekár ma nechce pustiť vraj na to nie je dôvod podstupovať takéto riziko... Nepáči sa mi to

lyci
8. mar 2021

@sofinkina_maminka hej. aj ked vravel, ze to je zbytocne, dal mi papier na amnio bez problemov. chcela som ist niekam zadarmo. ale nakoniec som sa rozhodla, ze si to dam spravit priamo od mojho gynekologa. len som si musela zaplatit zakrok na sukromnej klinike, lebo on odmieta operovat v statnych zariadeniach. bolo to 120 alebo 150e, platila som na klinike pred zakrokom. a to riziko nie je take vysoke ako sa hovori

froschka
28. apr 2021

Ahojte dievcata a zienky. ja som sa dnes dozvedela strasidelnu spravu, vysiel mi downov syndrom 1:8 😩 stihla som ist za gynekologickou, vsetko mi vysvetlila, odporucila mi geneticku abmulanciu na konzultaciu. Tam som volala a boli velmi mili, povedali ze to byva casto v prvom trimestri take sokujuce vysledky, a ze mam pockat do 16tt ked sa bude robit druhy odber, nasledne po nom ak by bol zly tak amnio. Nakolko nechcem cakat a stresovat sa minimalne dalsimi dvomi odbermi, rozhodla som sa pre Trisomy-kompletku. Je to drahe ale to trapenie je strasne velke. Snazim sa mysliet pozitivne. Nechcem vsak zaziz dalsi odber u gyn na tripple a cakat na zly vysledok a potom cakat na termin amnio a zase cakat na vysledok.
@denden77 prosim ty si mala iba 1:50 a aj tak ti vyslo trisomy pozit, tak si mala aké hodnoty?alebo napisu ze ten chromozom je chybny co automaticky znamena 100 vrodenu chybu? prosim ked nie sem tak aspon SS mi napis dakujem

brezza
28. apr 2021

@froschka ahoj ja som mala z tripple testov riziko downa 1:5. Zaplatili sme si trisomy komplet a vsetko vyslo negativne. Tiez som si zaplatila aj morfologocky ultrazvuk pre pokoj a tam doktor tiez nevidel ziadne vady. O 4 dni mam termin porodu.

froschka
28. apr 2021

@brezza wau tak to je skvele teraz určite už nebude problém držím palce k rýchlemu a bezproblémovému pôrodu a zdravicko tebe aj miminku

froschka
6. máj 2021

@brezza potvrdzujem tvoju skusenost, dnes som bola u dr po vysledky a vsetko tip top, trisomy negativne. este mam aj brucho ako v 6 mesiaci a povedala som dr ze uvidite take velke zdrave babo ste este za svojho ordinovania nezazili, budem mat 4-5 kil 😂

1212katka1212
11. jún 2021

Ahojte baby, ja len jednu otazocku mam. Dala som si urobit trisomy test. Chcem sa spytat, vysledky Vam prisli aj na email resp.sms ci iba vasmu gynekologovi? Len by som chcela vediet aka informacia pride mne. Ci su vysledky negat/pozit alebo len tak informativne ze vysledky dosli? Dakujem Vam

magarodo
29. jan 2022

@denden77 prosím vás ako ste dopadli?

alex2019
autor
29. jan 2022

ahojte, pred polrokom som zakladala tuto temu, ked mi dost zle vysiel tu vela spominany tripple test. Uz dlho som sem chcela odvtedy napisat, aby niekto v podobnej situacii, kto si bude tuto diskusiu citat, tak ako som si vtedy podobne diskusie aj ja citala, mal info ako to cele skoncilo, len stale som nejak zabudla. Tak teda nastatie nas pribeh ma stastny koniec a nas chlapcek je uuuplne zdravy a strasne super babatko, ktore ma dnes uz polroka 🙂 takze u nas sa potvrdilo, ze tie geneticke testy su naozaj doveryhodnejsie ako tripple test, ktory urcite tiez ma nejaku vypovednu hodnotu, ale napr co sa toho downa tyka urcite nie je taky spolahlivy ako trisomy test. vsetkym v podobnej situacii prajem nech to u nich ma rovnako stastny koniec 🙂
@magarodo vidim, ze ste reagovala na niekoho ineho v tejto diskusii, ale mozno vas aj toto bude zaujimat.

denden77
29. jan 2022

@magarodo nedopadlo to dobre

soul_sister
29. jan 2022

@alex2019 ahoj, iba som ta chcela povzbudit- moj tripple test vysiel 1:2 na razstep chrbtice a tusim 1:16 na downa. Bola som zrutena, uz mi lekar ani neodporucil Trisomy ale rovno amnio.. ta vsetko vyvratila a mame krasne zdrave dieta. Drzim palce 🤞🏻

kikusaa
7. feb 2022

@nene1133 prosim a ako robi vyšetrenie pan doktor? Ďakujem veľmi pekne

myela
7. feb 2022

@alex2019 ahoj mne tiez vysiel v druhom tehotenstve ten bezny test 1:9 a mirfologicky ultrazvuk vyzeral uplne v poriadku, aj dietatko bolo v skutocnosti vdaka Panu Bohu zdrave. Na amnio by som nesla, odmietla som to, lebo je tam riziko potratu a ja by som na potrat nesla ani keby ma mat down....

lulululululululu
4. nov 2022

@denden77 ahoj na morfologickom sone ste vtedy neboli?

denden77
4. nov 2022

@lulululululululu nie, bola som na amnio, morfo sono uz nemalo zmysel

ririan
25. mar 2023

@alex2019 ahoj, len sa chcem opýtať, ten triplle test sa aj plati? ďakujem

ririan
25. mar 2023

@froschka ahoj, plati sa ten trisomy?

evaachesa
25. mar 2023

@ririan Triple máš zadarmo. Trisomy aj Nifty sú spoplatnené.
https://platby.medirexgroup.sk/typ-testu?init

alex2019
autor
26. mar 2023

@ririan ahoj, tripple je zadarmo, aspon teda v kochu kam som chiodila bol a ten trisomy sme platili, tam si vies vybrat, ze aky rozsiahly chces, my sme si dali robit ten kde sa testuje toho najviac nakolko sme si povedali, ze ked uz tak nech je tam vsetko co sa da, aj ked samozrejme nie je to malo penazi, ale tak tu sa fakt neioplati setrit najma ak mas nejake podozrenie, ze mozu byt nejake komplikacie

weo
4. okt 2024

@alex2019 ahoj si este tu?

alex2019
autor
10. okt 2024

@weo Ahoj, ano, prave mi na mail prislo upozornenie ze sem niekto prispel. Je to take zvlastne si toto po rokoch otvorit, lebo teda bolo to take dost neprijemne obdobie, ale nastastie vsetko dobre dopadlo a syn je uplne uzasne a zdrave dieta, prave teraz zacal do skolky chodit 🙂

Strana
z7