Nízko položená placenta v 14. týždni

pikulinka
20. mar 2023

Ahojte, od vcera som hospitalizovaná v nemocnici koli krvácaniu v 14tt a následnej diagnostike placenta praevia (nízko položená placenta ) znamena to, ze az do konca tehotenstva budem musiet lezat ? Stetli ste sa s tym niektora v 14tt? Tato diagnoza skor spadá do druhej polovici tehotenstva, tak preto sa pytam, ci sa vam to nahodou niektorej neupravilo do pôrodu?

gabriela2952
20. mar 2023

@pikulinka mne to tiež povedali na prvom utz v 12 tt. Ale do 24 tt sa pekne vytiahla hore 😊 ja som však krvácanie nemala.

kiki68
20. mar 2023

@pikulinka je to bezne, dolezite bude od 21tt, ci sa zacne vytahovat hore. Samozrejme nic tazke nedvihat.

sella38
20. mar 2023

tym ako rastie plod, tak sa zvykne vytiahnut hore. Ja som ju mala nizko pri obidvoch tehotenstvach a ani raz sa nevytiahla hore. Pri prvom ale nerobila problemy, pri druhom ano. Kazdopadne,kym je dole (a ked uz aj krvacas), tak iba lezat, kym sa nevytiahne hore. Drzim palce.

anavixy
20. mar 2023

v 14. tt je este skoro na diagnostiku placenta preavia, urcite sa este vysunie hore. Ci sa vysunie dostatocne zostis az casom, definitivne to je po tom 20+ tyzdni. Kedze si ale mala tazkosti v podobe krvacania, musis dodrziavat setriaci rezim, kym sa poloha placenty
neupravi. Ak aj potom budes mat vcestnu placentu, rozlisuju sa potom rozne typy podla toho ako velmi je branka prekryta a od toho sa odvija aj to ci budes musiet lezat alebo to staci sa vyvarovat zatazi, pohlavnemu styku atd.

misickaminnie12012
2. apr 2023

ahojte mna hospitalizovali 13tt ze mam nizko placentu pri krcku, mala som len mierne spinenie.. ale picha ma zo spodu mali ste aj vy ked ste mali nizko placentu? doktorka o tom vie a len lezim ja dufam ze sa to upravi aj to pichanie aj ta placenta 🙏🏻🙁

pikulinka
autor
8. apr 2023

@misickaminnie12012 ja som nemala pichanie, len sa mi bez bolesti spustila krv …

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre