icon

Zvládanie komplikácií počas rizikového tehotenstva

24. sep 2025

Ani neviem ako začať.. Cítim sa úplne nemôže, unavená a vyčerpaná z posledných dní.. Pred pár mesiacmi som zistila, že napriek nulovej šance na zdravé dieťatko, čakám zdravé bábätko.. Po 3 rokoch snaženia, strát a poslednému prerušeniu tehotenstva vo vysokom štádiu kvoli vrodeným chybám, je tu a je zdravé ♥️ Ale posledné týždne sa vswtko komplikuje.. Staršie dieťa mi nevzali do škôlky, zariadila som to stráženim, s čím dieťatko nemalo problém.. Počas celej RD som si pekne zarábala (upratovaním, starostlivosťou o domácnosť a tak).. Tešila som sa jak krásne všetko funguje.. A zrazu bum.. Poradňa.. Rizikové tehotenstvo, odteká plodova voda, otvorená na 1.5 prsta, kludovy režim, silná anémia a do toho moj diabetes, ktorý si žiada špeciálnu stravu a lieky.. Viem, že pre svoje dieťatko to musim vydržať, ale bije sa vo mne veľmi veľa pocitov.. Tešila som sa na nakúpi, na to, že dieťatku doprajem všetko čo bude treba.. S týmto som vôbec ale vôbec nerátala 😔 Nakoľko mi len teraz padol RD a pracovnú zmluvu mi ukončili pred nástupom na materskú, nemám nárok na žiadne príspevky,materskú.. Neriešila som to, keďže som plánovala pracovať do poslednej chvíli (presne jak pri prvom mimi) a spoliehala som sa, že zo zárobku si zabezpečím všetko čo treba pre mňa, pre bábätko a aj pre moje staršie dieťa (zimné oblečenie, obuv...)
Priateľ sa obracia v práci jak sa dá, príjem ide na bývanie, stravu, domácnosť.. Môj príjem bol plus za ktorý som rodine zabezpečila ostatné záležitosť ako oblečenie, kozmetiku a ozaj čo šlo mimo mesačných výdavkov.. Ja som touto situáciou úplne psychicky zdeptana.. Prosím neodsudzujte ma, skromne som žila aj doteraz, veď sa bavíme o brigáde.. Ale proste som s tymi peniazmi rátala, spoliehala sa na seba, bola si istá. A zrazu som zahnana do kúta a neviem odtiaľ von 😔
Ospravedlňujem sa za výlev, ale doma aktuálne trošku dusno, rodina nemá pre mňa pochopenie keďže nie sú nadšený z toho, ze som si dieťatko napriek predošlej vrodenej chybe (bola vysoká šanca, že sa zopakuje) nechala, ale bolo to moje najlepšie rozhodnutie a za žiadnu cenu by som bábätko už preč nedala 😔

kiki68
24. sep 2025

@anonym_autor ale prosim Ta, teraz sa sustred na to babo a seba. Lebo cim lepsie potiahnes do terminu, tym mas vacsie sance, ze babo nebude mat ziadne komplikacie a teda po porode budes moct zase fungovat. Hlavne neries tie financie, oblecko atd sa da zohnat zadarmo. Aspon ja som dostala 6 vriec, nevedela som co s tym. Vela som dala aj dalej. Pre seba podobne. A to ja financne nemusim davat pozor. Ale zase neodmietnem skoro nove veci. Nejako bude. Hlavne si nic nevycitaj.

januska12323
24. sep 2025

S rodinou nekomunikuj keď ti nevedia pomôcť a len deptaju. Po prvom dieťati máš určite základné veci doma, zvyšok môžeš zohnať aj cez bazár alebo od kamošiek. Prijmi situáciu aká je, na čas sa uskromníte a keď sa dáš po pôrode dokopy môžeš pomaly zase začať zarábať.

kiki68
24. sep 2025

Keby chces veci pre dievcatko, tak napis, lebo mam kopec veci. U nas uz dalsie fix nebude.

autor
24. sep 2025
@kiki68

@anonym_autor ale prosim Ta, teraz sa sustred na to babo a seba. Lebo cim lepsie potiahnes do terminu, tym mas vacsie sance, ze babo nebude mat ziadne komplikacie a teda po porode budes moct zase fungovat. Hlavne neries tie financie, oblecko atd sa da zohnat zadarmo. Aspon ja som dostala 6 vriec, nevedela som co s tym. Vela som dala aj dalej. Pre seba podobne. A to ja financne nemusim davat pozor. Ale zase neodmietnem skoro nove veci. Nejako bude. Hlavne si nic nevycitaj.

@kiki68 ďakujem snažím sa ❤️ len cez tie hormóny je to o dosť ťažšie.. 😏 Ale myslím hlavne na bábätko veru..

autor
24. sep 2025
@januska12323

S rodinou nekomunikuj keď ti nevedia pomôcť a len deptaju. Po prvom dieťati máš určite základné veci doma, zvyšok môžeš zohnať aj cez bazár alebo od kamošiek. Prijmi situáciu aká je, na čas sa uskromníte a keď sa dáš po pôrode dokopy môžeš pomaly zase začať zarábať.

@januska12323 ďakujem ❤️

autor
24. sep 2025
@kiki68

Keby chces veci pre dievcatko, tak napis, lebo mam kopec veci. U nas uz dalsie fix nebude.

@kiki68 ďakujem krásne ❤️ určite pomôžu 🥰 a keby si si rozmyslela, pošlem nazad 😉😊

maranta_leuconeura
24. sep 2025

Otec dietata je kde? Pochopila som, ze si asi sama, inak by som cakala, ze on sa bude dvojnasobne obracat a prinesie peniaze do domacnosti aj za teba. Ak mozes, tak si aspon vybav od neho vyzivne, mozes ziadat preplatit zvysene naklady aj v tehotenstve, urcite ti to pomoze

kiki68
24. sep 2025
@anonym_autor

@kiki68 ďakujem krásne ❤️ určite pomôžu 🥰 a keby si si rozmyslela, pošlem nazad 😉😊

@anonym_autor posli mi spravu, nech viem kde to poslat 😉

kiki68
24. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja uz nic nerozmyslim, uz by to neslo zo zdrav dovodov a mam tiez 40 na krku 😀

autor
24. sep 2025
@maranta_leuconeura

Otec dietata je kde? Pochopila som, ze si asi sama, inak by som cakala, ze on sa bude dvojnasobne obracat a prinesie peniaze do domacnosti aj za teba. Ak mozes, tak si aspon vybav od neho vyzivne, mozes ziadat preplatit zvysene naklady aj v tehotenstve, urcite ti to pomoze

@maranta_leuconeura otec dieťaťa /detí je spomenutý v komentári.. A obracia sa jak vie.. Ale žiaľ moje rizikové tehotenstvo ho donútilo, vziať bližšie miesto a tým pádom sa aj jeho prijem skresal.. Keďže mám diagnozi ktoré mám, nemôže byť žiaľ ďaleko od domu a uz vôbec odchádzať na 3-4 dni 🫤