Zvýšený screening v 12. týždni

gabrielapatrik
22. jan 2013

Milé mamičky a budúce mamičky... Dnes som volala o výsledky s krvi, ktoré mi brali v 12tt , podľa uzv 11 plus 4tt, a sestrička mi oznámila pozitívne výsledky. Mám veľké obavy... testy budú opakovať v 16tt, ale čo dovtedy ...Veľmi sa trápim a obávam, máte niekto podobné skúsenosti????
Ďakujem za každý komentár a názor... Prajem pekný deň...

xlucia
22. jan 2013

@gabrielapatrik vysoko pravdepodobne mas dietatko v poriadku. tieto testy su tak velmi nepresne, ze v niektorych krajinach ich uz nerobia. hlavne sa upokoj, ak to ide, ver ze je babatko v poriadku

gabrielapatrik
autor
22. jan 2013

@xlucia Ráno som tam volala s tým, že jasné, že mi povie, že je všetko v poriadku a šok... Nechcela mi povedať do telefónu hodnoty výsledkov a tak ani to neviem... Vravela, že sa nemám obávať, ale ak by to tak išlo....
Ďakujem za odpoveď a podporu....

ingrid16
22. jan 2013

@gabrielapatrik a ake si mala vysledk na NT ultrazvuku?

gabrielapatrik
autor
22. jan 2013

@ingrid16 NT ultrazvuku ???: :/

ingrid16
22. jan 2013

ano, robi sa v 12 tt a tam ti meraju NT. potom spolu so screeningom sa vyhotnocuju vysledky. ale pocula som, ze to nerobia vsade. bola si uz na ultrazvuku?

gabrielapatrik
autor
22. jan 2013

@ingrid16 Bola som na poradni v 12tt, keď mi barali aj krv a všetko bolo v poraidku podľa lekárky...

gabrielapatrik
autor
22. jan 2013

@gabrielapatrik Teda aj uzv mi robili, tak som chcela napísať...

romanula
22. jan 2013

Ahoj ja som mala v 12 tt podrobny screaning v prvom trimesti u Dr. Čunderlíka v Bratislave, stoji to asi 100 euri ale pol hodinu mi robil ultrazvuk na geneticke vady, vsetko meral, vsetko poukazoval zobral krv, druhy den si volas o vysledky. Me vysli negativne teraz v 16 tt mi vysel na downa 1:200 cili zvysene riziko, doktorka ma posiela na amnio, ale ja ist nechcem, tak idem zajtra jeste na nejaku konzultaciu. Ale tie vysledky su uplne na nic, len stresuju.... a maminy su z toho na nervy a celkom by som povedala ze zbytocne.

enya00
22. jan 2013

@gabrielapatrik no toto iste vyslo teraz aj mne idem k dr.vo stvrtok na konzultaciu,mala som to aj pri prvom a vtedy som isla aj na amniocentezu,no teraz sa uz rozhodne nechystam ist...neberiem to tragicky,vacsinou byva vsetko ok tak hlavu hore a neboj sa 🙂

gabrielapatrik
autor
22. jan 2013

@enya00 ja osm mala ísť dnes, ale nestihla som, tak v paitok mám ísť na konzultáciu... Bojím sa, aj tak nič nevyriešim teraz... Verím, že to bude ok, ale obavy sú veľké...

anjelicek26
22. jan 2013

@gabrielapatrik - ten screening v 12.tyzdni je neporovnatelne presnejsi ako ten v 16.tyzdni. V piatok tam pojdes, vypocujes si, co je vlastne zvysene, coho sa lekar obava a podobne. Najprv pojdes na organovy ultrazvuk a prinajhorsom aj na amniocetezu. Ale hlavne KLUD. Pozitivne je pre nich vsetko pod 1:500...co v preklade je 499 zdravych deti a jedno chore.

enya00
22. jan 2013

@gabrielapatrik to ano ale treba to nechat vysumet,ved uvidis co ti povie drzim palce 🙂

tadaminka
22. jan 2013

@gabrielapatrik ahoj, ja som mala zle screeningy pri oboch detoch, pri starsom synovi ma poslali na amniocentezu az v 20tt a 3 tyzdne som cakala na vysledky, bola som v takom strese ze mi stupal tlak len co som videla doktora, vysledky boli ok a maly je zdravy, pri druhom mi vysli vysledky este horsie a isla som na amniocentezu v 17tt ( minuly tyzden) do sukromneho centra a vysledky boli na druhy den a tiez je vsetko v poriadku. Ja viem ze vela zien je proti amniocenteze, ale ja som jednoducho psychicky nezvladala cakat do 20tt na geneticky ultrazvuk a chcela som mat klud co najskor lebo v zivote ma nic tak neubijalo ako toto cakanie po zlych screeningoch

gabrielapatrik
autor
22. jan 2013

@anjelicek26 Ďakujem... bojím sa, že budem mať postihnuté dieťa :(

gabrielapatrik
autor
22. jan 2013

@anjelicek26 Orgánový uzv je3D či iný????

gabrielapatrik
autor
22. jan 2013

@tadaminka Chápem,presne, to čakanie....

anjelicek26
22. jan 2013

@gabrielapatrik - moja lekarka ho robi v oboch rovinach 2D aj 3D.. ale v 2D vidis viac. Pozera krvne rieciska, kazdy organ, chlopne srdiecka a podobne. Aj to dlho trva - vyse hodiny. Downa ti vie dobry lekar vylucit aj z ultrazvuku.

tadaminka
22. jan 2013

@anjelicek26 to je pravda ze vela veci sa da urcit z ultrazvuku, v ktorom tt robi tvoja doktorka tento ultrazvuk? lebo odbornik ktoremu som volala u nas v meste to robi az po ukoncenom 20tt

katte31
22. jan 2013

Ahojte, aj ja som mala pozitívne výsledky pri oboch deťoch na Downov syndróm. Pri prvom dieťatku som bola ja na amniocentéze, pri druhom mi robili opakovaný odber a už bolo všetko ok. Obe dcérky mám zdravé. Ale pamätám sa, že tá správa zdrvila aj mňa. Po amniocentéze sme zabezpečili prevoz plodovej vody na súkromnú kliniku v BA a odtiaľ mi volali vysledky hneď na druhý deň. Ale stálo to okolo 300,- Eur.
Poznám XY mamičiek, ktoré mali tieto hodnoty tiež pozitívne ( jedna mala na Downov 1:67 ) a všetky majú zdravé krásne detičky.
Takže sa ozaj netreba stresovať ( i ked je to ťažké ) a užívať si tehotentvo.

anjelicek26
22. jan 2013

@tadaminka - mne ho robila v 13.tyzdni spolu s odbermi, v 20tyzdni ho bude robit zas (organy sa dovyvinuli, hlavne mozog) a v 22. ideme este k specialistovi (maly mal razstep na chrbatiku), tak ideme na istotu, aj ked vysledky z genetiky boli dobre (aj pri malom vtedy a vidis aj tak...).

dolinda
22. jan 2013

ak mozem reagovat ja ja,tak chcem len povedat ze mne vysli tieto testy zle az okolo 20tyzdna,uz sa nepamatam kedy sa robili,som dva roky po porode.doktor mi oznamil ze su vysoko nad hranicou ze dieta bude mat razstep chrbtice.poslali ma na genetiku a tam mi doktor povedal ze tieto testy su strasne nepresne a ze sa netreba toho obavat.dietatko sa narodilo zdrave a bez akychkolvek komplikacii.drzim palcelebo viem aky stres prezivate.ale na 100%sa nemusite bat.su to len testy a ak je ultrazvuk v poriadku neni sa coho bat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre