3. tehotenstvo po 2 sekciách?

17. aug 2020

Dobrý večer,
veľmi ma zaujíma ci sa nájdu mamičky ktoré mali dve sekcie a chceli tretie bábätko. Mam medzi detičkami malý vekový rozdiel 1 pol roka. Ale nejak to moje srdce túži po ďalšom bábätku. Nie hneď teraz, trosku neskor. Mladší syn má teraz rok a dva mesiace. A mňa by zaujímalo aké bolo tretie tehotenstvo po dvoch sekciách ak bol malý vekový rozdiel? Ako ste znášali tehotenstvo.? Poprípade pôrod? Ale aj šestonedelia? Myslím ci vás viac bolela jazva?

Ďakujem pekne za odpoveď

darci17
17. aug 2020

Ja mám tri sekcie, ale veľký vekový rozdiel. Pri druhej dr komentoval stav maternice ako nepriaznivý, vraj veľmi tenká stena maternice v mieste šitia. Neodporúčal tretie tehu. Aj ták som to riskla, doktor mi povedal, že telo si s tým poradí, no ja som mala vekové rozdiely sedem a potom desať rokov. Tretie tehu v pohode, jazva v pohode, no pri pôrode som mala už maternicu deravu, keby som rodila klasicky, hrozila by ruptura. Teraz mám dosť veľké bolesti podbruska, zrasty sa mi urobili, tie bolia. No dá sa s tým žiť, už som vyše roka po pôrode. Možno aspoň toľko, moja skúsenosť.

martinals
17. aug 2020

Mám za sebou 3 sekcie s odstupom 3 rokov, tak mi doporučoval môj gynekológ aj dr v nemocnici.

brrrrrciatko
17. aug 2020

Ja mam 3 sc. A toto posledne tehotenstvo bolo najlepsie. Som sa ani nezastavila. 2 deti, ucenie pocas kovidu, zavaranie... A sekcia tiez najlepsia. Rychlo zotavena a ani pocas a tych 24 hod po nej som nemala take velke bolesti ako pred tym.
Len ja mam rozdiel medzi detmi 5 rokov.

pininka1
18. aug 2020

Ja mam tiez tri sekcie, ale urcite by som do toho nesla s tak malymi rozdielmi. Treba si uvedomit ze nevies ake to tehotenstvo bude, ci nebudes musiet byt v nemocke a pod.

pomarancu
26. aug 2020

Tak ja budem jedna z tych, ktorej odpoved ta nepotesi. Alebo nie vsetky 3 cisarske su bezproblemove..kazdy pripad je iny.
Mam za sebou: 1. Tehotenstvo MA bez nutnosti cistenia
2. tehotenstvo (9.2013) ukoncene cisarskym pre nepostupujuci porod vyvolany V 42 tt
3. Tehotenstvo (2.2015) kyret a mola idratosa (hroznovita placenta)
4. Tehotenstvo (5.2016) - druhy cisarsky
5. Tehotenstvo (8.2019)- komplikovane tehotenstvo, placenta previa centralis plus zakorenena do maternice , urgentny cisarsky, nutne isterektomia, 6 L krvna strata.ja som to nastastie prezila..dcerka bohuzial kvoli srdcovej vade (kt pocas tehotenstva vyzerala menej zavazne) nas opustila ako 2 mesacna..
A preco pisem takto podrobne? Aby si videla,ze zalezi od vela faktorov.
Napr V mojom pripade som ja vsetky tehotenstva bola plna sily, aj casove odstupy medzi tehotenstvami dodrzane..
Kazdy zakrok na maternici (ci uz kyret,cisarsky atd atd) sa podpisuje na buducich tehotenstvach. Je vyssie riziko,ze ako V mojom pripade, placenta vrastie do maternice (do useku predchadzajucej jazvy)..cize odporucam si nechat prekontrovat jazvu ultrazvukom ..
Mam zname, ktore bez problemov 4 cisarske..

girlspower
23. apr 2021

Ja mám tri sekcie rozdiel, keď som otehotnela s tretím , druhé malo tuším 15 mesiacov. Tehotenstvo bolo, čo sa týka jazvy v pohode úplne.

girlspower
23. apr 2021

Ešte dodám, že ta sekcia tretia bola pre mna o niečo horšia ako , keď ideš k zubárovi. Už som chcela vstávať a oni má otravovali, že mám ležať. Pri každom dieťati som pribrala 20 kg . Každé tehu podobne. Ale pri tretej sekcií mi opravili previs na bruchu. Naozaj dosť nevydarený.

froschka
23. apr 2021

Ja som mala pry cisarsky s dvojickami planovane v 38tt, druhy cisarsky s dcerkou v roku 2011, a teraz cakame babo a ani mna a ni dr nenapadlo mat obavy. V nemecku maju zeny aj 4-5 sekcii a vsetci su s tym v pohode. Drzim palceky

lavanda84
23. apr 2021

Ja mam tiež tri sekcie.. 3/2017..3/2018 a 8/2020..rekonvalescencia po tretej dala zabrať najviac.. Ale Dr to hodnotí, že by som zvládla aj štvrtú..

hande3012
23. máj 2021

Tiež som mala 3 sekcie...2004, 2007 a 2012 zotavovanie po poslednej bolo najlepšie...jazva najkrajšia (tenká, jemná, takmer neviditeľná)- predtým obe keloidne... držím by palce 😊

lejluska
14. jún 2021

Ja mám rozdiely medzi sekciami 5 ročne... Prvá sekcia 2010 kvôli nepostupujucemu pôrodu... Druhá 2015 tam to už začalo prirodzene, napokon ma opäť ukončili sekciou keďže to nešlo tak ako by malo a bábo už nemalo dobré ozvy...Tretia 2020, tehotenstvo komplikované, na začiatku podozrenie na tehotenstvo v jazve, potom placenta praevia centralis čiastočne vrastena do maternice... našťastie vďaka Bohu sme to dotiahli do 37tt, spravili sekciu a pri nej mi vzali maternicu keďže placenta bola vrastena... Ale mám kamošky čo aj 3-4 sekcie bez problémov...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre