8 týždňov po potrate a znovu tehotná
ahojte baby.... pred 8tyzdnami som samovolne potratila mojho anjelika 😔 ...nasledovala kyretaz, Po 4tyzdnochsme s priatelom mali nehodu..dnes je to uz 8tyzden a menstruacia nikde. tehu test vysiel pozitivny... som opat tehotna, alebo mozem mat este zvysene hcg z predchazajuceho tehu? samozrejme pojdem ak lekarovy, neskor...este nechcem aby mi tam tak skoro sparal ak nahodou som ...ale rada si precitam aj vase nazory...
@emma93 a ty si ako dlho po potrate otehotnela?
@nefertitka Ahoj, viem čo teraz prežívaš, úplne ťa chápem..to sklamanie a množstvo otázok...tiež som chcela začať hneď, lebo túžba po dieťatku bola veľmi silná! Ja som potratila v apríly a v júny som ostala tehotná! Lekár mi síce odporúčal čakať minimálne 3-4 cykly..ale nevydržali sme a aj osud to chcel asi inak.
Mne veľmi pomohol liek Clostylbegit, pretože sa mi netvorili vajíčka, bez tohto lieku by sa nám určite nepodarilo. Začiatok tehotenstva bol plný obáv a strachu, že čo ak sa to zopakuje, ale naštastie sme to zvládli a už snáď dotiahneme do úspešného konca 🙂 .
Veľmi ti držím palčeky aby sa aj vám čo najskôr zadarilo!
@emma93 a v kt. tt si potratila?bola si aj na kyretazi?Ja som teraz skoncila MS, dostala som po 6tyzdnoch...uz by som sa najradsej snazila teraz, ale asi pockam do februara...to uz by mohlo byt fajn nie?
Pijem alchemilku a beriem inofolic, tak snad to uz vyjde a snad sa mi podari aj otehotniet.
@nefertitka bola som v 10tt..a aj na kyretáži...myslím, že M som dostala tiež po nejakých 6 týždnoch...podľa mna vo februári by ste kľudne mohli začať!! ked je telo pripravené tak sa podarí !! držím moc moc palčeky!!
@nefertitka a tiež som pila alchemilku...
@emma93 tak dakujem 🙂
@nefertitka ahoj, boli sme spolu v junovkach, ja som potratila v 9tt. Velmi je luto, ze aj ty... :'( my s mm sme pockali len na prvu menstruaciu, vraj po 30tke nie je dovod cakat po potrate a je lepsie otehotniet do pol roka od potratu, cakame momentalne ci sa zadarilo... moja, tak ma to mrzi ☹
@eliaska23 aj mne je luto, ze sa to aj tebe stalo...tiez vam prestalo bit srdiecko, ci? ☹
Kedy po potrate ( mala si aj kyretaz?) si dostala menzes?
Tiez som citala ten clanok, ze hned sa zacat snazit, len ci to tak naozaj je, ale ma to logiku. Ved tym, ze zena dostane menzes sa vlastne vystielka obnovuje...ci nie? Ja som z toho magor...tak moc drzim palce, nech vam to vyslo a mohli by sme sa stretnut v nejakých oktobrovkach, novembrovkach🙂
@eliaska23 a najprv som mala taku reakciu, ze dost, stacilo, ze uz nemam chut ani silu to skusat a zrazu sa to otocilo...
mne diagnostikovali MA v 11tt presne pred 12 tyzdnami, nastastie mam uzasnu dr, ktora ma neposlala na zakrok, ale doporucila mi tyzden cakat, ci sa potrat nespusti sam....do 48 hodin bolo po vsetkom....po kontrole na pohotovosti a 2 dalsich u dr. som bola uplne cista a dostala som zelenu na dalsie snazenie.....prva MS prisla asi po 30 dnoch od potratu a dalsia uz neprisla 😵 ... nechapem, ale vyslo to hned na 1x....a pritom predtym sme sa snazili aspon 2 roky....teraz som v 7tt, ale tehu este nemam potvrdene, prvu kontrolu mam o 2 tyzdne, snad bude vsetko OK...este dodam, ze som okrem kys.listovej nebrala vobec nic
@bajana kiezby tak kazdy dr.zmyslal
a gratulujem k tehu, nech to tento krat vyjde🙂
tak asi to bude pravda, ze po potrate ide lahsie otehotniet;)
@nefertitka asi ano....drzim palce, aby to aj tebe tak rychlo vyslo 😉
@bajana dakujem🙂
inak myslite, ze to, ze som mala asi tak 3 tyzdne po zakroku zacinajuci zapal nejak ovplyvnit moju plodnost?Hned som dostala Polygynax 6 tabliet a poriesilo sa to
@nefertitka mala som 2 spontanne potraty a pri oboch potratoch som nasledujuci mesiac bola znova tehotna a vsetko prebiehalo v uplnom poriadku.
@nefertitka ja som isla prvy krat k dr. az v 7 tt a videl iba plodovy vak, lenze mam 31 dnovy cyklus, ovulku az na 18 dc, tak sme cakali tyzden, nic... este tyzden a rovno ma poslal v 9 tt na kyretaz, z histologie sa potvrdilo len, ze plod tam bol, ale bol vemi maly, takze sa prestal vyvijat velmi skoro... uz mas vysledky z histologie? ja som po kyrete citila obrovsku ulavu, tie dva tyzdne cakania boli zaberak na moju psychiku, uz som proste po kyrete ani nevladala plakat. potom to nejak preslo, upla som sa na maleho. MS dosla na 33 den, a hned prvu ovulaciu po ms sme sa zacali snazit. cakam ci v nedelu pride MS a dufam, ze nie. Najskor som do toho nechcela ist, mala som a stale mam strach, ale hovorim si, ze tentokrat to urcite vyjde. Citim sa dobre a maternica je podla mna zahojena. tak uz len verit 🙂
@eliaska23 a dr. ti potvrdil, ze maternica je v poriadku? ci sama si sa tak rozhodla, ze to uz skusite?
ty si mala maly plodik, moj mal uz 2.6 cm...takze trosku vacsi zasah, aj som strasne vela krvacala a velmi dlho...tak preto sa bojim. Aj tento menzes bol divoky, prvy den ze nic, som sa divila, ze len spinim, lebo ja to tak nezvyknem mavat, no ale na druhy den a dalsie dni to bola hotova sodoma gomora. Prisiel mi 26.12. a este teraz sem tam hnedo zaspinim. Tebe sa nejak zmenila intenzita menstruacie?Alebo si ju mala nejako inak ako predtým?
Teraz robim vsetko preto, aby som sa dala dokopy, pijem alchemilku, beriem inofolic, nasadila som si aj vitamin E, ten je vraj tiez velmi dobry na plodnost...este si nasadim asi aj zinok a Cecko...tak dufam, ze to bude mat ten spravny efekt.
Vysledky boli v poriadku, nic sa nezistilo, len ja som na zaciatku tehu bola 3x chora a brala dvojo atb, tak tym sa to cele asi pokazilo.
@eliaska23 a to cakanie ti nezavidim, ja neviem, ci je horsie to cakanie co sa bude diat, alebo to, ze si prides pre lieky, dr. povie, ze ved urobime sono a tam bum...zla sprava.A to mi byvalo tak zle, ze som si vravela, ze aspon viem, ze je vsetko v poriadku, no prd...
@nefertitka moja prva MS bola rovnaka...tiez prvy den krv len na toaletaku a potom pomerne intenzivna, ale mna to tak nejak ukludnilo....cim viac som krvacala, tym sa mi to zdalo lepsie...akoze telo sa este cisti....
@nefertitka ahoj chcem ta trosku povzbudit.Urcite to je tehotenstvo , hcg klesa po kyretazi rychlo.Sama som zažila niečo podobne.Potratila som v 12tt, o 6 tyzdnov po kyretazi som zistila ze som tehu, sice problemy boli, krvacala som vo 4tt viac ako pri tom predošlom tehu 2 krat ako z kohutika,nadej mi nedavali žiadnu. Ale ako sa vravi Božie cesty su nevyspitatelne a veru aj boli.Porodila som krasneho zdraveho synceka ktory teraz na Silvestra oslavil 3rôčky.Mne vvelmi pomahala viera a morlitby. VSETKO BUDE DOBRE! SILNY JEDINCI PREŽIJU.
@bajana no vidis, takto som sa na to nepozrela a myslim, ze mas fakt pravdu🙂 juj ja by som bola taka stastna, keby to vyslo uz konecne...
@majkuska dakujem, naozaj si ma povzbudila;) a teda, naozaj wow, ze ti to takto vyslo...aj ked si sa bala...ale ja sa budem bat aj kebyze otehotniem o pol roka, ci o rok, uz sa toho strachu proste nezbavim a myslim, ze kazda, co si tym presla je na tom tak isto...ale najhorsie na tom je, ze ja nechcem otehotniet tak neskoro, ale co najskor 😝 ...proste silna naopisatelna tuzba...asi sa anjelik pyta naspat;)
@nefertitka mojko, mne tiez byvalo zle, maternica aj plidovy obal dalej rastli, ziadne spinenie a aj tak to nedopadlo dobre, hrozne, ze zena je v tom, ze vsetko ok... moj dr. mi na kontrole len povedal vysledky z histologie, ze sparat sa vo mne zbytocne nebude, pokial sa citim dobre, tak je vsetko v poriadku a keby sa ho nespytam, kedy sa mozeme znovu snazit, tak mi ani nepovie. Povedal mi tri mesiace, tak ak to vyslo, tak by som bola tehotna po dvoch mesiacoch. U mna bola po prvej ms tiez silna tuzba po dietatku, pomaha mi vyrovnat sa s tym, to ze sa sustredim na snazenie a nemyslim na to, ze uz by som zacinala piaty mesiac atd. tiez som pila od prveho dna po kyrete az po tohto mesacnu ovulaciu alchemilku, vitamin e som teraz vysadila, v tehotenstve uz nie je dobry vraj, tak pre istotu a od kyretu tiez beriem femibion 800, tu si ho baby vychvalovali, obsahuje vsetko, co zena pred tehu a v tehu ma mat.
Ved som zbedava, co povie dr., ak mu pridem oznamit, ze som tehu, ci ma nezvozi pod ciernu zem... lebo mam taky citak, ze to vyslo, ale nechcem kricat hop, v nedelu ma prist mrchana, tak dufam, ze nepride...
@nefertitka este som ti chcela k tomu spineniu po kyrete, trosku silnejsie krvacanie v prvy den, potom len slabucke spinenie cca dva tyzdne, takze tiez celkom v pohode... ak si si nie ista, daj si radsej spravit sono, ale ja myslim, ze ta alchemilka pomoze krasne vycistit, ja som ju do prvej ms pila tri krat denne, potom uz len dva krat denne.
@nefertitka menzes som mala normalny ako vzdy, ja mavam taky slabsi, len prvy den silnejsie krvacanie, ms po kyrete je u kazdej zeny ina, intenzita krvacania zial nema vplyv na to, ci je zena dobre vycistena, napr. drn po kyrete zo mna v sprche vypadla dosliva akoby zrazenina krvi, odvtedy nic... myslim, ze by si mohla mat pretrvavajuce bolesti, ak by ti tam nieco zostalo, ale zas nie som dr. to je len moja domnienka 🙂
@eliaska23 ja tiez kebyze teraz otehotniem, tak je to po 2 mesiacoch...mam nutkanie silne to uz skusit, stale to vo mne bojuje, tak uvidim...och to je tazke, toto cakanie.
Vycistena som dobre, lebo som bola na kontrolnom sone a neostalo tam nic, len vraj krvne zrazeninky, tie sa mi ale menzesom vyplavili, mam taky dojem.
Tiez mam inak ten isty problem, prist za dr. ak to vyjde, ze ma sprdne...a navyse ja som ani nebola unho na kontrolne sono, lebo v tom case sme boli odcestovani a bola som so zapalom tam na pohotovosti a rovno ma aj sonom pozreli.
A mozem sa ta opytat?Vo fotoblogu mas napisane ze Anjelik Tadeas...mala si pocit, ze by to bol chlapcek?Alebo ti to zistili z chromozomov?
Ja som v januari minulého roka mala potrat tiez v 11.tt a tam som mala silny pocit, ze by to bol chlapcek a teraz som zas mala pocit, ze dievcatko
@dada2107 ahoj, ja budem mat zajtra 8 tyzdnov co som potratila a dnes poobede som mala krasne // 🙂 Ale bojim sa velmi, no ale uz myslim aj na to zle, predtym som bola presvedcena ze mne sa nic zle nemoze stat a bola to silna rana, teraz som opatrnejsia. Chcem sa tesit menej, ale vnutri sa to neda, tak aspon navonok 🙂
tamarka9 nefertitka baby ja viem ten vnutorny strach ostane vzdy ale fakt je dolezite mysliert viac pozitivne, ja som tiez myslela, ze mne sa nemoze nic stat a stalo sa ☹ ale na vsetko je dovod...proste to tak malo byt a aj to, ze ste opat tehu 🙂 mne bolo povedane doktorom ze maternica je po kyrete lepsie vycistena a je velka pravdepodnobnost otehotniet 🙂 ja uz mam dnes 10mesacneho zdraveho krpca 🙂 baby silno vam drzim palce....vsetko bude v poriadku 😉
@nefertitka bol to jednak pocit a jednak verim na sny a jeden so svojim synom som mala, tyzden predtym ako som sa dozvedela, ze sa nevyvija sa mi snivalo, ze ho vidim cez brusko, potom prisiel ku mne, drzala som ho v naruci a obzerala si ho, tvaricku, rucicky, brusko a pipika, cely cas spinkal a nakoniec akoby cez myslienky mi povedal, ze musi ist spat do bruska. Rano som mala z toho sna divny pocit, ale som si to nepripustala, treba v tehu mysliet pozitivne... z histologie mi pohlavie nezistili, to asi ani normalne nerobia ze z chromozomiv, mozno ked si clovek zacvaka... ja som aj pri prvom synovi od zaciatku vedela, ze bude chlapec, prosto intuicia 🙂
@nefertitka spominam si, ze si uz v junovkach pisala, ze mas jeden potrat za sebou... to uz by ta mali teraz poslat na vysetrenia, min. hematologia... nieco sa mi mari, ze si si musela pichat fraxiparin, nie som si ista,ci si to pisala ty, viac kociek ho museli pichat. vtedy ti aj prisli na nieco?
@eliaska23 ja uz mam vysetrenia za sebou, a pred malou som 2x potratila, tam sa zistilo, ze potrebujem ten fraxiparin a dva razy po malej, vraj nestastna nahoda. Ja mam ale proste pocit, ze to bolo kvôli tym chorobam. To iste mi povedal aj dr.
Preto sa aj strasne bojim, ci otehotniem vôbec a ci uz na piaty raz to konecne vyjde, lebo uz stratim veskere sily asi.
Fiha, ten sen...tiez tomu verim...ja som sen nemala, iba vnutorny pocit...to prve mal byt proste chlapcek (meno sme nevedeli) no a teraz naposledy Lianka...
Neviem, asi sa pohlavie nezistuje bezne, ale mne pri druhom potrete pri malej povedali, ze podla chormozomov to mal byt chlapcek.
Daj potom vediet, ci si si nasla //;) som straaaasne zvedava

@dada2107 ja mam teraz sto chuti sa zacat snazit, mam po prvej MS od potratu, bolo to v 11tt., len neviem, ci radsej pockat, ale ked tebe sa to podarilo este pred MS...to je dost povzbudive...
fakt sa to hovori? ze to potom ide lahsie?