8 týždňov po potrate a znovu tehotná
ahojte baby.... pred 8tyzdnami som samovolne potratila mojho anjelika 😔 ...nasledovala kyretaz, Po 4tyzdnochsme s priatelom mali nehodu..dnes je to uz 8tyzden a menstruacia nikde. tehu test vysiel pozitivny... som opat tehotna, alebo mozem mat este zvysene hcg z predchazajuceho tehu? samozrejme pojdem ak lekarovy, neskor...este nechcem aby mi tam tak skoro sparal ak nahodou som ...ale rada si precitam aj vase nazory...
@nefertitka to ti verim, ze mas strach po tolkych potratoch, ja som mala jedrn a riadne so mnou zamaval ☹ Testi mi dnes ukazal slabuckeho ducha, ledva okom vidim, verit budem, az ked mrcha nepride, zajtra by som mala dostat, lebo jedno biochemicke tehu som mala pred potratom. Dam urcite vediet 😉
@eliaska23 tak drzim palce, nech sa ciarka zvyrazni🙂
@nefertitka pozitivny 🙂
@eliaska23 😀 😀 😀 wooow super🙂 drzim moc palce...dufam, ze aj mne sa to podari
@nefertitka dakujem 🙂 istotne sa ti podari, ja som prvy krat skusila ovu testy a snazili sme sa cely tyzden pred ovu cca obden podla chuti 😀 a 23.12. som mala ovu pozitivny, tak sme to tiez vyuzili a hned to vyslo 🙂 keby somto vedela pri prvom merat ovulku, zistila by som, ze je posunuta a mohla som si usetrit 8 mesiacov trapenia 😉 drzim ti palce a dufam, ze sa coskoro pochvalis tehu 🙂
@satanka1 moja, je mi to velmi luto, len sa vyplac, ja som uz potom prisla do stavu, ze uz som nevladala plakat, strata sa urcite trosku zmierni, ked pride cas sustredit sa na dalsie babo. Ale na svojho anjelika nikdy nezabudnem a casto si ho pripominam... v ktorom tyzdni si bola? ☹
@satanka1 ja som na tom tak ako
@eliaska23 , tiez som uz ani plakat nevedela neskor....tyzden po je strasne skoro, ubiehajucim casom sa ten pocit bude utlmovat, aj ked nikdy nezabudnes, to je samozrejme. Ja som na tom tak, ze proste neni dna, ze by som na to nemyslela, alebo lepsie povedane niet hodiny, kedy by som na to nemyslela.
A mam strane silny pocit, ze chcem znova otehotniet, tym sa to aspon trosku zmierni si myslim, aj ked na to dieta jasne ze nikdy nezabudnem a bude vynimocne a jedine. Len ci sa mi to podari.
@eliaska23 Neviem, co robit, ci uz teraz v januari sa snazit, ked mam len 7 tyzdnov po kyrete, alebo pockat do toho februara:( ach to je tazke...neviem preco mam taku strasnu chut uz ist na to, ale zas co ak nie je maternica v takom stave este, ze by sa dieta zas nepotratilo...
Ja som pri poslednom tehu tiez pouzivala ovu testy, dva dni bola druha ciarka velmi silna a na dalsi zoslabla a vtedy sme to skusili, iba raz a vyslo to. Ani som neverila....predtým sme nemohli, lebo som mala zapal a hned na to, druhy den po styku som zas chytila zapal mocoveho mechura, takze som zas nemohla. No skoro som odpadla, ked na teste vysli dve ciarky 😝 Kiezby to aj teraz tak bolo
naposledy som otehotnela na 16DC...ale mozno sa mi to po zakroku zas zmenilo, tak asi zas kupim tie testy pre istotu
@nefertitka je to ťažké rozhodovanie, ja som sa už na to cítila, samozrejme mám strach, ako to dopadne, ale akosi mám vnútornú intuíciu, že bude všetko v poriadku. My sme si s mm povedali, že to necháme na prírodu, buď sa zadarí a bude to ok, alebo sa nezadarí a budeme vedieť, že ešte nebol správny čas... a keď som si prečítala tú štúdiu o tom, že po 30 nie je načo čakať po zákroku... a ešte jedna kočka v nejakej diskusii písala, že jej v Blave nejaký doktor gynekológ a vraj uznávaná kapacita povedal, že nie je dôvod čakať tri či šesť mesiacov, ale po prvej menštruácii sa možno snažiť otehotnieť. Nepoviem po dvoch potratoch... a ešte jedna vec, vraj sa hovorí, že ak žena potratí do mesiaca, treba čakať mesiac, do dvoch treba počkať dva mesiace atď... mne sa bábo prestalo vyvíjať veľmi skoro, ale zase plodový vak ďalej rástol a tehotnosť sa ďalej vyvíjala, len plod nie... preto som sa aj rozhodla, že počkáme jeden cyklus a necháme to na prírodu a Pánbožka 🙂
@eliaska23 Ja som psychicky viac nez pripravena, len sa bojim potratu dalsieho...
tiez som to citala, ze netreba cakat a ze do 6 mesiacov po potrate je najlepsie otehotniet. Ja som potratila v 11.tt, cize asi 3 mesiace musim cakat, aj ked dva uz presli, ale zas iba jeden menzes...neberie sa to na cykly menstruacne, ale na cas ktory uplynie od potratu, nie?
Ja mam kyretazi za sebou uz 5 za svoj zivot, pri prvom potrate ma dva krat cistili, preto sa bojim ze mam zjazvenu maternicu a ci sa to zrovna neuchyti niekde, kde sa to neudrzi. No ale co uz narobim, stresovat budem uz stale, aj ked otehotniem a vydrzi to, tak neprestanem so stresom, az kym neporodim 😝
Baby pridam sem ako radu to co mi povedal doktor na kontrole po kyretazi: zobral do ruky taku maketku zenskych organov a riadne mi vysvetloval co mi robili na zakroku. Uz si to cele nepamatam ale podstata: pokial je kyretaz urobena spravne je to len akoby umelo urobena menstruacia ze oni nas vycistili presne tak ako sa cistime kazdy mesiac same.. Akurat ze odisiel vacsi obsah s babatkom ☹ ☹ ☹ a ze ked prebehne dalsia menstruacia v pohode sme uplne pripravene otehotniet. On mi tiez pred zakrokom hovoril ze 3 mesiace pockat (mesiace, nie cykly) ale na kontrole mi hovoril ze tie 3 mes su kvoli psychike zeny - treba sa dat dokopy a tesit sa na dalsie tehu. A ze ak otehotniem mam prist 10 dni po vynechani m a da mi tie lieky na udrzanie tehu alebo si budem volaco pichat do brucha a ze on 9 tt ma vypise na rizikove aj bezdovodne ak o to poziadam pre stres v praci.. Ja som bola den pred mikulasom na kyret a mrcha zatial nikde.. Musim jst potom este na jednu kontrolu lebo som mala nejaku ranku na maternici a este aj hormon v krvi.. A to mozem az 10 dni po mrche.. Tak by uz mohla dojst a potom dufam ze rychlo otehotniem a bude to mat krasny koniec 🙂 chcem tomu verit naozaj.. Kus som sa rozpisala ale dufam ze som pomohla 🙂 moj zaver: ak sa citite dobre a tuzite po babatku tak necakajte 🙂
@nefertitka ja som zacala rano krvacat, najskor ruzovy hlien, potom svetlohnedy a teraz dve kvapky krvi, takze sa mi rozbieha menzes, podbrusko a pravy vajecnik ma neznesitelne bolia. tesila som sa predcasne, keby niet priznakov, ani sa netestujem... ☹ asi bolo priskoro pre nas este...
@bobocka Ja pridám len svoj osobný názor, že keď je tehotenstvo normálne, teda predtým žiadny potrat alebo nemá žena oslabenú imunitu či inú chorobu, nie je na Dupasthon a pod. žiadny dôvod.. Ja som ho odmietla, chcela mi ho moja gyn. nasadiť, pretože som staršia mamina- 38r., ale som si povedala, ak má byť, bude aj bez Dupasthonu- tabletky sú predsa len chémia...a mám krásneho chlačeka.. To teraz píšem všeobecne
@88summer88 fakt ti to tak povedal?;))) takze aj ty na to ides hned po menzese? 🙂
@eliaska23 fuha a nemoze to byt uhniezdovanie?ja som toto mala dva krat...a dost ma silno bolelo brucho pri tom, ako opisujes
@nefertitka ja som to este nikdy v tehu nemala a bolesti riadne, davam si magnezium a vit. c a zajtra idem k dr. ak sa do rana nerozbehne ms, zatial lezim a uvidime, BT sa mi vsak drzi rano 37 a teraz 37.2, aj testik bol slaba ciarka rano... a to spinenie si mala silnejsie? aj si s tym bola za dr.?
@eliaska23 ja som to mala dva krat, bolelo ma velmi podbrusko aj vajecniky, aj krize, krvacala som tak slabo cerstvou krvou asi 24 hodin, potom to preslo do spinenia a preslo to a potom som uz nespinila. Posledne tehotenstvo som v case MS ruzovo spinila a potom este asi 5 tyzdnov som spinila na hnedo a potom aj to preslo ... nebola som s tym za dr., volala som mu a on povedal, ze to moze byt implantacne krvacanie, ale ze aj mimomaternicove tehotenstvo, povedal mi, vravel mi, ze ak to neprejde do dalsieho dna, ze mam prist. Ale preslo. Ak budes krvacat alebo spinit len slabo, radsej chod...este to mozno nemusi nic zle znamenat...joj drzim palce velmi, aby to nebol menzes
@nefertitka dakujem, ono to vyzeraako zacinajuca mrcha, len nie cervena skor do hneda... no uvidim, mic tu nevyhutam... len dufat..
@eliaska23 ved prave, uvidis, ako to pojde dalej, ked sa to spusti, tak nic, ale ak to bude len spinenie, tak sup k lekarovi radsej
@eliaska23 to by na ultrazvuku už relatívne mohol byť ten plodový vak....ja som pri tomto treťom aj krvácala...ale asi tak hodinu akokeby červeno oranžovou krvou..potom to prešlo..ráno som išla k doktorovi .povedal,že to môže byť..bábo tam bolo..tak ma to upokojilo..o týždeň som mala hnedé špinenie...2x obdeň...a to tiež povedal,že ok.... a týždeň na to už som bábo nemala ☹((((((
ak budem znovu tehotná..už pôjdem radšej so všetkým čo sa mi nebude pozdávať.
ja som akurát citala clanok o kyretazi, ako moze sposobit neplodnost a dost ma to znepokojilo:( vraj moze dojst k poruseniu krcka maternice, ktory potom babo neudrzi, alebo sa cez neho nedostanu spermie a podobne;(
@satanka1 a kolko od potratu si si dala pauzu kym ste sa znova zazali snazit?
@nefertitka my sme ešte nezačali...ešte len pred týžňom v nedeľu sa to stalo...tak ešte mám dlhú čakaciu dobu pred sebou...ale ako to tu čítam..tak asi počkáme 1 cyklus,možno 2
@satanka1 jaj, ja som myslela, ze uz sa snazite, lebo to mas v statuse...tak to mas este cerstve...tak nech ti to cakanie rychlo ubehne;) a nech uz to vyjde na dalsi krat
Ja stale rozmyslam, ci jeden cyklus staci...alebo este pockat
@nefertitka ja sa už tak teším na bábo..že som to tam už dala...aj ked nikdy nezabudnem na toto bábätko,ktoré odišlo...ale to plánovanie mi pomáha prekonať ten žiaľ
@satanka1 presne ako ja, aj mne to pomaha
@eliaska23 ako krvacanie?

@dada2107 ved to je to, co ma laka, ze mam velku sancu otehotniet hned teraz, ale na druhej strane sa bojim, co ked sliznica nie je aka by mala byt a mimco sa neudrzi...
ja som musula manzela teraz presviedcat, nech to este raz skusim, nechcel ani za svet a keby mi to zas nevyslo, uz ho asi nepresvedcim....:( on sa boji tiez a vraj uz nechce riskovat...aj tento krat sme sa dohodli, ze to skusime len do leta, tiez uz to nechcem silit, ak to ma byt, tak to bude.