Ak som tehotná a často kojím môžem potratiť?
ahojte ak som tehotna mozem potratit dojcenim, ja mam maleho ma 1rok a 1 mesiac no kojim hrozne vela aj cez den aj v noci mozem tym potratit?
ak začneš krvácať,musíš okamžite prestať...v neskoršom štádiu tehotenstva dojčenie vyvoláva vzťahy maternice..a vieš čo sa može stať pri vzťahoch/alebo zťahoch?/ maternice...predčasný porod..najlešpie sa je poradiť s gynekologom..
Ja som počas kojenia potratila. Tazko povedat, ci to zohralo rolu, ale stalo sa to. Starsie dieta malo 13 mesiacov. Po narodeni druheho som pokracovala v tandemovom kojeni. Neplanovane, ale na vyziadanie starsie surodenca. Vsetkym trom nam to vyhovovalo. Sesternica kojila to 6. mesiaca a nemala ziadne problemy. Je to individualne. Mala by si to konzultovat so svojim gynekologom, ktory posudi vplyv kojenia na tvoje tehotenstvo. Pri kojeni sa predsa stahuje maternica a tym padom sa zvysuje riziko potratu. Zelam bezproblemove tehotenstvo a zdrave babatko.
kojiť sa môže do 6 mesiaca tehotenstva, potrat s tým nesúvisí, neskôr sa neodporúča môže sa vyvolať skôr pôrod, ja osobne som kojila a nič sa nestalo 🙂
Ja som kojila do 6. mes. tehotenstva, potom som stratila mlieko, inak by som kojila veselo dalej, lebo maleho som inak nevedela uspat. Ja som sa potratu nebala, ani s gynelokolom som to neriesila. Teraz kojim obe deti - 2 rocneho a 2 mesacneho 🙂
Ja kojim 2,5rocneho synka a zatial som nepotratila. Moj gynekolog je proti kojeniu pocas tehotenstva, ale vseobecne, nie v mojom specialnom pripade. Ini lekari v tom nevidia problem. Pokial nebudes mat tehu problemy nejake specificke, tak laktacne poradkyne ta iste podporia v kojeni. (Mozno aj detski lekari🙂
Ahojte mam 2rocneko synceka dost casto ho kojim hlavne vecer.Velmi tasko som znovu otehotnela bojim sa aby som nepotratila tim ze kojim ?
@judi123 a @pata20 ja som kojila cele tehotenstvo a aj po porode kojim obe deti, vsetko bolo ok, aj moj gynekolog povedal ze kojit je ok pokial nekrvacas alebo tak. Inak predtym som potratila raz a nekojila som takze podla mna to nema suvis...tie stahy maternice ku koncu tehu su tiez bezne aj u mamiciek co nekoja -maternica sa pripravuje na porod...
ja tiez kojim, syn ma 2 roky, niekedy si nepyta, tak mu to nenutim, kojim rano, vecer a niekedy na obed. zatial nemam tazkosti. ale je pravda, ze mi to uz nebude trhat srdce, ked ho odstavim 🙂 spolieham sa na ten 16. tyzden, ked sa ma mliecko menit na kolostrum pre babatko 🙂

kojenim sa nemoze potratit dieta. to len ked priroda "zariadi" alebo tebe sa nieco stane.