icon

Aké majú byť normálne hodnoty TSH a T4?

mibi41
26. jan 2011

Ahojte viem mi niektorá povedať aké majú byť normálne hodnoty TSH a T4?
P. doktor mi nasadil Eutyroxin 25, mam brať iba polovičku a nasla som hodnoty na internete a všetko mam v norme. Tak neviem.
Lebo som s tým nemala problém, aj p. doktor mi povedal že je to tehotenstvom.
Poradte, ďakujem.

manocskak
21. máj 2015

ja som mala februari tsh-148 ☹ -moj lekar nic neurobil ,zvisil davku na ltyr. 185

lucinkaboz
21. máj 2015

hypotyreoza moze mat ale viac druhov ochorení nerozdeluje sa to len zižena,zvyšena......ja mam hypotyreozu, autoimunitnu, s euthyrox 0,35...vazim 50 kg,skoro 170 cm
vysadila som euthyrox,dva mesiace, hodnoty lepsie ako s tabletkami, niekedy je toaj o strese...

vulka
21. máj 2015

Normálne hodnoty TSH majú byť v rozmedzí 0,34 - 5,10 mIU/l. Mám pred sebou tabuľku 🙂
A T4 v rozmedzí 10,50 - 22,70.
Podľa doktora počas tehotenstva by nemalo byť TSH vyššie ako 2.

tamcika
1. sep 2015

Baby a co znamena to anti TPO. Ja mam vsetko dobre len toto ma byt max 60 a ja mam 60,1.. Kazdy dr mk povedal nieco ine tak neviem

taja27
28. sep 2015

ahojte..no ja som bola akurat piatok na krv a vylsedko bol TSH 3,95 laboratorium malo ref hodnoty PRE TEHOTNE DO 2,50!!!!
je rozidel či ste tehotné alebo idte otehotnie ked ste tehotné normy su tam iné! a povedali mi mi že mi daju a aj dlai liečbu euthyorx 50..ubližit to nemože len pomože
takže to neberte na lahku vahu...

jurinkof
9. nov 2015

ahojte
a čo také hodnoty u muža TPO 909,TSH 16?

jannadr
10. nov 2015

Ak je to anti-TPO 909 a TSH 16, je to autoimunitna thyreoiditida spojena s hypothyreozou, treba este vysetrit ft4 (a ev.aj ft3), aby bolo jasne, ci ide o subklinicku hypothyreozu alebo uz rozvinutu. Cize ide (pravdepodobne) o znizenu funkciu stitnej zlazy v dosledku jej autoimunitneho postihnutia, vyzaduje to liecbu a sledovanie endokrinologom. 🙂

mjarka23
10. jan 2016

Ahojte... ja som mala THS 3,68 a T4 13,04 a povedala mi ze su to uz zvysene hodnoty dala mi euthyrox 25 tak teraz neviem su tu rozne komentare 😠 😠 😠

buburka
5. júl 2016

Ahojte. Neviem ci tu este niekto prispueca, ale skusim. Sim v 24 tt pofla usg a este na zaciatku tehotenstva sim mala tsh 2,13 a uzivam L thyrixin 75mg, na podlednim odbere je to 0,82 tsh. Nie je to nejako malo??

dominika715
27. aug 2016

Ahojte baby potrebovala by som vašu radu. Som liečená na zníženú fukciu štítnej žľazy ktorá mi bola zistená vo februári hneď som začala s liečbou L-Thyroxín 75 po dvojmesačnom užívaní som išla na krv či sa výsledky upravili telefonicky som sa informovla o výsledkov a mala som ích v poriadku tak som zostala stále na tej istej dávke. Pred dvoma týždňami som sa išla objednať na odber krvi ale dátom mám až v novembri ale teraz som bola vo štvrtok u hematológa kvôli opakujúcym zníženým hodnotám leukocytov, len toľko mi ktomu povedal pán Dr. že na útlm kostnej dreni to nevyzerá nakoľko mam hodnoty len trocha znížené a že to je podľa neho zo štítnej žľazy že to je autoimunitné ochorenie . A že mám aj cholesterol zvýšený to tiež povedal že pravdepodobne zo štitnej žlaze ale neskôr ma zarazili výsledky z šítnej žlazy som mala hormón hypofýzu TSH hodnotu len 0,24 čo je pod normu . Teraz neviem čo mám robiþ hrmatológ sa ma vypitoval všetko ohľadom priebehu liečby kedy mám isť na kontrolu a podobne ale nespomínal vôbec o znížený tejto hodnoty aj keď viem že je to len mierne znížené ma to znepokojuje čo to znamená znížená hodnota ? Potrebujem sz výšiť ale znížiť dávky L-Thyroxínu ? . Mám sa ohlásiť endokrinológi či to nieje nič a mám to nechať tak ??. Ďakujem

werumka
28. aug 2016

@dominika715 TSH je takový motor štítné žlázy. Když pracuje málo, jeho hodnoty se zvýší, aby se zvýšila produkce hormonů. Když štítná žláza pracuje moc, tak se naopak motor utlumi a hodnota se sníží. Každopádně tato hodnota, co máš, je u brání l-thyroxinu běžná, takže buď v klidu 😉

dominika715
28. aug 2016

@werumka takže ty odporučuješ aby som to ani nejak neriešila lekárkou?

dominika715
28. aug 2016

@werumka a nemôže to byť predávkovaním že by som potrebovala nižšiu dávku?🙂.

werumka
28. aug 2016

@dominika715 Pokud bys byla předávkovaná, tak by se to ukázalo na hodnotě T4. Samotné TSH je v případě brání l-thyroxinu spíš vedlejší údaj a alarmující by byl spíš vzestup.

dominika715
28. aug 2016

@werumka ďakujem 🙂

emakiki
29. nov 2016

@dakoda ahoj prosím ťa, nevieš kde nájdem nejakú tabulku aké majú byť hodnoty TSH v 1.,2.a 3. trimestri? Nemozem to nikde nájsť...

jankatinkakristinka
30. nov 2016

ja mam TSH v sere 4,932mlU/l a T4 volny v sere pmol/l 11,15

werumka
30. nov 2016

@jankatinkakristinka To bys měla navýšit léky, pokud beres. TSH máš na horní hranici a T4 na spodní. Pokud se snažíte o miminko, tak je potřeba ty hormony upravit.

jankatinkakristinka
1. dec 2016

@werumka chodim na pozorovanie a lekarka povedala, ze je to este nie je na lieky. Tak ja neviem. A babatko by som chcela mat.

werumka
1. dec 2016

@jankatinkakristinka Pokud chceš miminko, tak by se nějaká menší dávka na tyto hodnoty dát měla... Chodis na endokrinologii? Hodnoty protilátek Ti zjišťovali?

jankatinkakristinka
7. dec 2016

@werumka na endokrinologiu chodim. Hodnotu protilatok mi zistovali len u aTG a hodnoty boli aTG v sere (klU/l) : < 15.0. To je vsetko.

jankatinkakristinka
7. dec 2016

Keby som chcela otehotniet alebo by som bola tehotna tak mi lekarka dala lieky a robila castejsie kontroly.

dilaila999
19. dec 2016

Ahojte. Dnes som bola po výsledky: tsh v norme, atg 69, atpo 280. Zatiaľ bez liekov, vraj to nie je nič vážne. Snažíme sa o bábätko, som po potrate. Podľa doktora tieto hodnoty nijak neovplyvnia snaženie. Má niektorá z vás podobnú skúsenosť? Ďakujem.

papi30
22. mar 2017

Caute. Citam si tu vase prispevky a krutim hlavou. Prave som dosla od endokrinologicky. TSH mam v subnorme, T4 v norme. Pred tehotenstvom som uzivala euthyrox100, teraz mi navysila na 150. Ja presne udaje toho tsh a t4 ani neviem ale spolieham sa na vedomosti lekarky. Som v 9tt a je to prve babo. Baby, podla mna neni nic horsie, hlavne pre psychiku, ked sa riadite podla tabuliek, googlite si na nete rozne pripady, strasite sa vselijakymi blbostami. Nerobte to! Vam to nepomoze, ked sa zbytocne stresujete a rozhodne to neprospeje ani plodu! Treba si tehulkovanie uzivat, vsetko je tak, ako ma byt!

dzejdzej4988
24. apr 2017

Ahojte chcela by som sa opytat ci nahodou neviete ci hodnoty 0.441 ths su v norme alebo nie? Som v 20 t t dakujem

lula3005
21. jún 2017

Ahojte som v 13tt a hodnota THS mi vyšla 3,44. Bola som u endokrinologičky a povedala, že je to úplne v poriadku, že tam je nastavená hranica až 5,25 alebo tak nejako. Stretol sa s tým niekto? 🙂

papi30
22. jún 2017

@lula3005 ahoj. neveris svojej lekarke?

lula3005
22. jún 2017

@papi30 to nie je moja lekárka, to bola jediná endokrinologička v mojom meste

papi30
28. jún 2017

@lula3005 robila ti vyšetrenie ona = tvoja lekarka 😉 ale je to v pohode, nemaj obavy...

nevenka
18. sep 2017

@monika88882222 ako to dopadlo? Ved to je hyperfunkcia!!!