icon

Aké vitamíny ste užívali počas tehotenstva?

meyby
24. nov 2011

kočky ake vitamínové doplnky ste užívali počas tehotenstva? Ja zatial beriem kyselinu listovu a brala som ju aj cca 3 mesiace pred oplodnenim ...
Stretla som sa s veľa názormi co sa tyka baby vitamínov - sú nutné? dakujem za odpoved...

jahodka30
3. mar 2014

femibion celé tehu...

litvikova
3. mar 2014

ahojte ja mam otazku brala som kyselinu 3 mesiace pred otehotnenim a berem ju aj teraz som uz v 7 tyzdni mam ju vysadit a kupit si ine vitaminy co obsahuju aj kyselinu?

lenkadenisa
10. mar 2014

Ja mám tiež femibion

licia1987
26. okt 2014

@meyby ked som bola tehotna tak som uzivala multivitamin+mineral pre tehotne od webber naturals na odporucanie mojho gynekologa, konkretne tento:
http://naturvitamins.sk/webber-naturals-doplnky...
vysledky som mala vzdy dobre, nikdy mi nic nechybalo ani železo, ani kyselina listova... teraz tento konkretny uzivaju aj dve kamosky ktore su tehotne a tiez maju vysledky dobre.

lucinka144
26. okt 2014

tiez femibion....

kinna
Odpoveď bola odstránená
maca283
10. nov 2014

Ja som vyuzivala 3 šlase cucoriedkoveho narosanu a bolo vsetko v poriadku hlavne som nebola chudokrvna a ani mala Odporucam kazdej tehotnej mamicke neolutujete WWW.JUST.SK

gabi89
28. jan 2015

@lucinka144
@lenkadenisa
@kinna ahojte, kolko mesiacov pred otehotnenim ste zacali brat femibion? my by sme chceli zacat teraz z jari april,maj na babatku pracovat, tak ci to uz mozem zacat brat.aj ste citili ze vam femibion pomaha,resp. ze ma nejake ucinky na vase telo?

lenkadenisa
28. jan 2015

Ja som pred neužívala nič, až počas. Keď sme sa snažili, nič z toho nebolo, všetko som vysadila, nemysleli sme na to a bum, máme Mišku 😉

zenulkaaa
28. jan 2015

@gabi89 až v tehotenstve som začala brať. Predtým nič.

deli06
28. jan 2015

Baby staci brat kyselinu listovu 400-tovku? ja som kupila taku a potom som pozerala ze Femibion je 800...

lucinka144
28. jan 2015

@gabi89 aj ja az ked som bola tehu... pred tehu nic...

darja12
6. feb 2015

Ahojte, ja som v 7tt+5 a týžden užívam Prenatal.. a pred tým som užívala len kyselinu listovú asi 2 týždne, ale nedalo mi to.. Nie vždy mám chuť na zeleninu, musím sa premáhať.. Tak som si povedala, že radšej si kúpim nejaké tabletky, aj ked vôbec nie som tabletková, raz za uhorský rok paralen a ibáč pred tehotenstvom, ale inak žiadne.. Mám ale dilemu od začiatku. Gynekolog mi nepovedal, ktoré tabletky sú najlepšie a v lekárni mi odporučili Prenatal, že to kupuje väčšina žien, Mamavit, ktorý som pôvodne chceli nemali nikde.. Ale mám dilemu, lebo v Prenatal sú dosť prekročené tie denné dávky.. Tak neviem, či je to ok. Zle mi z nich vôbec nebýva a zatiaľ som prezvracala len 1 deň, inak mi je v pohode.. Rozmýšlam, že začnem ten Prenatal jesť len 1 tabl za 2 dni a vo vynechanom dni si dám len kyselinu listovú 400..

lulu2014
6. feb 2015

Ja som neužívala a ani neužívam nič ani pri jednom tehu som nebrala nič. Ja to považujem za zbytočnú chémiu pre organizmus. Radšej dopľňam stravou. Ahojte a držím palce všetkým tehuľkám.

veronikanellka171
7. júl 2016

Ahojte chcela som sa vas opytat.
Budem teraz v 13 tt a prechadzam na femibion 2.. Lekarka mi predpisala zelezo-tabletky.. Myslite si ze vadi ked femibion nebudem brat kazdy den, ale kazdy druhy den? Dakujem

veronikanellka171
7. júl 2016

Este podotknem, vitaminy beriem pretoze nemam na nic vonec chut, ani ma ovocie, proste tazko do seba nieco dostanem

joely
7. júl 2016

femibion som brala, určite odporúčam, dnešná strava už nie taká ako kedysi, a tiež málo kto sa zdravo stravuje 🙂

petrab81
26. sep 2016

@meyby ja mam skusenost s vyzivovymi doplnkami firmz Nutrilite, teraz som 2.krat tehotna a nedam na ne dopustit, hlavne teda zelezo, ktore nerobi ziadne traviace tazkosti a ako aj ine. viem aj zabezpecit.

elenkataki1
31. okt 2016

čo sa týka výživových doplnkov, mojim známym odporúčali zakaždým počas tehotenstva Jodis, lebo počas tehotenstva sa znižuje hladina jódu a musí sa kvoli babatku doplniť, je to koncentrát s optimálnym dávkovaním a nemá v sebe žiadne kombinované látky.

inkabel
14. jan 2017

Ahojte, mám femibion1. Má sa užívať do konca 12 tt. Ak je tu budúca mamička, ktorá ho užíva a ešte potrebuje ostalo mi 23 tabliet- normálne v originál pláte aj obale zo všetkým, dátum spotreby je marec 2018. Napíš mi a pošlem ti ho zadarmo. Môj mail: ingridabelicova@gmail.com

susannamk
26. jan 2017

Ahoj. Ja určite nesúhlasím s tými, ktorí tvrdia, že všetky vitamíny si načerpáme z prirodzenej potravy a počas tehotenstva to už vôbec neplatí. Veď neživíte len seba, ale aj ďalší život pod srdcom, delíte sa o vitamíny spolu, jednoducho ich príjem musíte zvýšiť! Ja by som ti odporúčala určite dopĺňať jód. Málokto vie, že jód potrebuje dieťatko na správny vývin mozgu a v bežnej strave je ho mááálinko. Ja som užívala Jodis koncentrát a výsledky boli skvelé, aj dieťa po narodení bolo v poriadku. 🙂

evittam
26. jan 2017

@susannamk Ake konkretne vysledky boli skvele?

martina1305
26. jan 2017

@susannamk sa mi tusim zda, ze Jodis sa uz nepredava, ci? jedna kamoska pre nich robila obchodacku a viem, ze ich majitel potom ku koncu ani neplatil, lebo mu to neslo....

dracica123
2. feb 2017

Mne naordinoval Femibion 2 ..berem to od 12tt..dovtedy som brala femibion1..ale kamaratke, kým bola tehotná, známa gynekologička doporučila vitamíny vysadiť, že sa po nich rodia veľké deti. Tak mám teraz z toho trochu obavy..čo si o tom myslíte??? Ja som momentálne 29tt a berem poctivo..uvažujem, že vysadím..aj keď nechcela by som niečo zanedbať, ale hovorím si, že ked naše mamy nebrali, a bolo všetko v pohode...😕

jance333
2. feb 2017

ja ešte doberám Femibion 1, ktorý som si omylom kúpila namiesto 2 a rozmýšľam, že na dvojku ani neprejdem. nikdy som umelým vitamínom neverila a predsa, ide jar a už ma pomaly prechádza i nechutenstvo, tak sa asi skôr spoľahnem na pestrejšiu stravu. femibion 1 som brala hlavne kvôli kyseline listovej a mala som aj nejaké alergické reakcie na koži, tak mi odporúčali viac vitamínu B.

vveve20
10. feb 2017

Ja užívam pregnafolin zloženie rovnaké ako u femibion ale ten sa ževraj v poslednej dobe nedá zohnať

lucky7
11. feb 2017

Ja beriem Multicentrum Mamma od zaciatku tehotenstva. Gynekologicka mi povedala, ze ho mam uzivat po celu dobu tehotenstva. Stoji vela, 16 eur na mesiac. Hoci sa stravujem relativne zdravo, jem vela ovocia a zeleniny, styl diety zalozeny na jedlach juznej Europy (bohuzial som mizerna kucharka tak varenie ostava zvycajne na mojom talianskom partnerovi), teoreticky by som mala ziskat vsetky potrebne latky z jedla (citala som tie nazory, ze je to len strata penazi ktora konci drahym mocom)..ale pre pokoj duse radsej beriem tie tablety, pre istotu, ze nam nic nebude chybat.

anjelik1678
26. sep 2017
Používateľ anjelik1678 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anjelik1678.

Ahojte mamicky, poradite mi prosim este nejake ine tipy na vitaminy, doplnky, co ste uzivali v tehotenstve? Dakujem.

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
anjelik1678
1. okt 2017
Používateľ anjelik1678 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anjelik1678.

@doriss_po Dakujem,taketo "lahodky" ja mozem :D to som ani nevedela, ze sa doplnky vyrabaju aj v takejto forme. Diky za tip 🙂