Ako moc nepribrať v tehotenstve?
Ahojte asi tyžden viem že som tehotná a strašne ma trápi ako moc nepribrať.Už len moja vstupná váha je 86 kg 😅 je to moje prvé tehotenstvo a myslím že na stovku sa isto dostanem 😢 čo môžem vlastne cvičiť čo je vhodné?
treba jesť veľa ovocia, zeleniny, jogurtov, piť veľa mlieka a skôr menšie porcie a častejšie jesť.
Ahoj, moja rada - nemysli vela na jedlo a priberanie, lebo to len vedie k prejedaniu. Maj radost z pohybu a chutneho, zdraveho jedla, ale necit sa pritom obmedzovana a obcas si daj aj nezdrave (uvidis, ze takto sa ti ani to nezdrave nebude chciet jest). Jedz ako doteraz - len zdravsie. Nejedz viac, pretoze si tehotna. Jedz viac, ked citis hlad.
Pre dobry vyvin nervovej sustavy babatka je dolezita kvalitna, prirodna forma tuku. Tuk je treba, aj saturovany (maslo), zasycuje, potom sa clovek neprejeda. Clovek sa prejeda, ked nema dost tukov alebo proteinov, a prijima prilis vela jednoduchych sacharidov (CUKRYYY) lebo hladina cukru rychlo stupne ale aj klesne a dostavi sa pocit hladu (a po rokoch cukrovka). Moze sa prejedat aj preto, lebo ma plno prazdnych kalorii, ale je podvyziveny kvoli prazdnote kalorii a tuzi po viac mineraloch, vitaminoch atd. Existuje mnoho vedeckych studii clankov, ktore poukazuju na to, ze prijimanie masla a masti nesposobuje problemy, co sposobuje problemy je moderna strava ano a najma trans-tuky a cukor a fruktozovy sirup atd.
Moja rada: vyhybaj sa 1. CUKRU, 2. margarinom, 3. a tym padom takmer vsetkym polotovarom, to su prazdne calorie a chemia. Vynechaj tieto "potraviny" a jedz, co ti chuti - uvidis, ako zrazu zacnes jest chutnu tradicnu stravu a budes jest len vtedy, ked potrebujes🙂. Ja mam mega pomaly metabolizmus a predtehotensku vahu 56kg a s takym stravovanim som nemala problem si tu vahu udrzat (a na chlieb slo tolko masla, kolko mi chutilo), ked mam chut na sladke - dam si kvalitne susene ovocie, sladim medom, obcas aj nerafinovanym cukrom. a teraz som skoro v 30tyzdni a pribrala som 8kg, co nie je najmenej, ale ani katastrofa.
PS primerany pohyb je velmi velmi dolezity aj pre zdravie dietatka aj pre teba (posobi proti vsetkym moznym ochoreniam, napr. rakovine, osteoporoze, zlepsuje elasticitu pokozky-zabranuje tvorbe strii) - okrem toho zvysuje bazalny metabolizmus, cize spalujes viac, aj ked spis (svaly spaluju viac ako tuk)... aa uz koncim, lebo to hadam nikto nedocita 🙂.
ja som pribrala pri prvom 30kil. rodila som ako 93kilova slonica, ale mala som preeklampsiu a pri nej sa pribera brutalne...som 5 rokov po porode a 15kil mi ostalo navyse...teraz som tehu znova, som v 13tt a uz som pribrala 2 kila ☹ ....takze tiez mam strach, ako budem vyzerat, teraz mam uz 78kil ☹ ......ale najdolezitejsie pre mna je, aby babo dostalo to, co potrebuje....a na to by si mala mysliet aj ty.... 🙂 .......ved ked ta priatel miluje, tak nema co riesit 😉 ......teste sa spolu na rastuce brusko a neries teraz vahu.....budeme ju riesit az po porode 😀
ja som minule rodila s 90kg...ale nebolo to vôbec vidieť.......brucho ako v 7 mesiaci.......som vysoká a mám asi veľmi ťažké kosti, a svalovú hmotu lebo mám veľkosť dolu 40........všetkých 14 kg som nechala v pôrodnici......ale teraz som znova tehotná, ale bude to asi horšie......som doma na RD.....tak som sa trošku "vyžrala".......mám na začiatku hned 78...ale nie je to vidieť 🙂
@martinusik91 Ja som na tom tiez rovnako.Tyzden viem ze som tehotna, teraz mam 85kg 🙂 No uzcite to bude nad 100kg 🙂
@hrianka88 ja som rodila ako 95kilova a ked som sa na kontrole po sestonedeli vazila tak bolo 10kg dole ako som na tom teraz radsej nejdem zistovat 😀
@martinusik91 Tak to si potom ani vela nepribrala.Jaj uz teraz vyzieram vsetko co vydim.......No uvydime 😀 hlavne nech je zdrave mimco 🙂
ja mam tiez ten problem ze zerem co vidim sladke slane nanuky no koneec, som v 31tt a pribrala som uz 15 kg ale neviem si pomoct stale musim cosi tlacit, a obavam sa ze ked zostanem na materskej bude to este horsie pretoze aspon v robote som tolko nejedla pretoze som tam radsej nic nemala 🙂 moja sebadisciplina je na bode mrazu tak pochybujem ze po porode sa dako prekonam a zmenim zivotospravu 🙂 ale nejako bolo nejako bude 🙂
Ja som v 30 tyzdni, vahu som riesila hned od zaciatku, stravujem sa zdravo a hlavne malo, trapi ma palenie zahy, sladke velmi obmedzene, mozno jednu zmrzlinu za tyzden, a hybem sa stale a vela a vaha ide dost rychlo hore, takze niektorym ani zdrava strava a pohyb nepomahaju aby nepriberali, je to frustrujuce ale treba vydrzat koli tym nasim drobcom, a utesovat sa, ze po porode to pojde rychlo dole🙂
Kazda zena je ina, ja cely zivot cvicim a beham a pri dcerke som som mala 55 kg, ked som rodila a po porode som mala zase 50 kg, teraz cakam druhe, uvidim kolko priberiem, dolezite je zdravo sa stravovat a hybat sa pokial je to mozne
Normalne sa stravovat ako doteraz. Ziadne jedenie za dvoch. Ziadne nocne jedenie, vyjedanie chladnicky.
Nikdy nepochopim ako moze zena pribrat 30 kg v tehotenstve. Bez urazky.
Ja som pribrala len nejakych 10 kg asi a to sa vsetko stratilo po porode, po prvom som bola v povodnych veciach hned, po druhom asi po par mesiacoch.
Ja som sa tiez bala, ze strasne priberiem, tak som si hned na zaciatku tehotenstva spravila rozpis, v ktorom tyzdni by som mala kolko maximalne vazit (ratala som cca 0,4kg/tyzden), pricapila som si to na chladnicku a ked som v nejaky tyzden pribrala viac ako som mala na papieri (vazila som sa kazdu nedelu 😉) tak som sa snazila dalsi tyzden jest zdravo. Na zaciatku tehotenstva som mala 61kg a rodila som ako 75kilova. Pribrala som teda celkovo 14 kg, z toho 10kg ostalo v porodnici a 4 kg mi ostali doteraz. Viem, ze keby som chcela, tak schudnem aj tie 4 kg, ale uz 8.mesiac kojim, tak nechcem dietovat, aby malickej nechybali vitaminy. Keby som vsak nemala na chladnicke pocas celeho tehotenstva ten papier, tak vazim uz asi 100kil, lebo som bola poriadne pazrava 😀

@martinusik91 ak si nikdy nedietovala a stravuješ sa normálne nemyslím že priberieš veľa.Ja som mala tiež strach,že keď budem tehotná tak nenormálne priberiem bo sa ľúbim najesť a diéty mi veru nič nehovoria a na moje prekvapenie pribrala som 10kg a keď som šla z pôrodnice už som ich nemala... 🙂 a to som jedla plechovku salka denne strašne som bola závislá na ňom , ovocie a zeleninu som nejedla takmer vôbec proste som nemala chuť.Zato teraz pri druhom bábetku som spapala už toľko ovocia a zeleniny čo za celý život som nepojedla toľko,ale sladké si dám tiež proste papám načo mám chuť a som zvedavá na koniec tehotenstva 🙂