icon

Ako oznámiť tehotenstvo v práci po návrate?

6. okt 2024

Neviem čo robiť, RD mi skončila v auguste, v septembri som sa vrátila na svoju pozíciu a dnes som zistila že som tehotná 🫠🫠 cca 5tt.
Kedy to mám v práci oznámiť? Skúšobnú dobu nemám, zmluvu už mám asi 10 rokov. Veď ma odtiaľ hneď vyrazia keď im poviem že zachvíľku pôjdem na ďalšiu materskú 🫠

Strana
z2
janababana
6. okt 2024

Gratulujem ☺️☺️☺️ v dobe, kedy obyvatelstvo starne a pary maju problem otehotniet je zamestnavatel, ktory si musi najst nahradu mensi problem. Istotne nedavaj vypoved.

lucia147852
6. okt 2024

Preboha nepočúvaj tu debilne reči žien. Stáva sa to úplne bežne. Mala som. 2 také kolegyne. Nikto z toho drámu nerobil. Proste žena v tomto veku otehotnieť môže. Jedna dokonca mala zmluvu na dobu určitú a predĺžili jej normálne na neurčito. To len tu sa z toho robí kovbojka. A nálady že dáš výpoveď okamžite hod za hlavu. Čo si šiši?

betulinka1
6. okt 2024

Autorka nedavaj vypoved. To je zase hlúposť. Realne tvoje tehotenstvo nebude stat zamestnavatela ziadne peniaze. Skor teda mu povedz, ze ak ti nebude drzat miesto je to pre teba OK a pripadne zauc niekoho za teba za tych 8 mesiacov. Ze po rodičovskej mu podpíšeš dohodu o skončení PP a nebudes robit problemy. Ale zamestnania sa zase nevzdavaj.

bublinka1426
6. okt 2024

@michaela329 nonstop ja :D

jazula
6. okt 2024

Dávať výpoveď je hlúposť, nerob takéto rozhodnutia, kým si na hormonálnej hojdačke... Počkaj ešte pár týždňov, či dobre dopadne prvý trimester a povedz/oznám to v práci šéfovi čo najskôr. Buď úprimná, nerátali ste s tým, keď sa nedarilo, o to väčší je to dar.

michaela329
6. okt 2024

@bublinka1426 ja som to počítala a zistila som, že vlastne už bude 16 🫣 Som stará 😅

bublinka1426
6. okt 2024

@michaela329 strasne ten cas leti

smiling89
6. okt 2024

Gratulujem 🙂 mne sa to tiez stalo a zobrali to uplne v pohode, stihli najst nahradu a ja zaucit. Momentalne som naspat uz po tej druhej materskej. S oznamenim by som prvy trimester pockala.

stela8748
7. okt 2024

pozeraj predovsetkym na seba, svoju rodinu ... ziadnu vypoved nedavaj ... zamestnavatel s tym musi ratat ... takisto ako aj zamestnanec, ze ho mozu hocikedy vyhodit ... tak to chodi ... kazdy nech si riesi vlastne rizika a problemy ... hlavne ziaden stres ... vela stastia s babatkom 🙂

kamoska_z_konika
8. okt 2024

Nedávaj..keby to bolo opacne a mali dovod zbaviť sa ta nebudú pozerať doprava ani doľava. U nas to bolo podobne lojalita bla bla co všetko po nás chceli a si zašla a šéfka celé naše oddelenie na poradách podkopavala. Pekne im to oznam pisomne a tes sa na babo

bejbs123
8. okt 2024

Urcite nedavaj vypoved,ked im to oznamis pisomne po 3.mesiaci vyhodit ta nesmu,najhorsie ta pretrpia a po materskej ta nezoberu spat a co? A co ak sa potom pritrafi aj dalsie babo a ty nebudes mat narok na matersku,lebo uz nebudes v ochrannej lehote,ries to hlavne s chladnou hlavou

Strana
z2