icon

Ako sa vyhovoriť?

godzillka
20. máj 2014

Potrebujem riadne hodnovernu vyhovorku!!!
Ide o to, ze moja milovana mamusa ma chce hnat na "rolu do zemiakov"!
A ja mam pozitivny test... teda niekolko testov a k lekvarke idem az zajtra.
Nechcem jej to preto povedat skor ako budem mat potvrdene ze je vsetko v poriadku.
Bude to jej prve vnuca, tak nech sa netesi predcasne zbytocne...
Len ako sa vykrutit z tej okopavacky? Nic ma totiz nenapada... Poradte prosim! 😅

Strana
z2
oktoberka
20. máj 2014

@godzillka a co tak pravda????ved je tvoja mama 😉
naco vyhovorky...

apollo13
20. máj 2014

no ja neviem ale nie si dva dni pred terminom. ja som 5 dni pred porodom este po horach behala a hriby zbierala. takze v prvom mesiaci zemiaky by som neriesila ci?

paskolinka
20. máj 2014

@godzillka suhlasim s @apollo13. pokial nemas problemy a nie si na rizikovom, tak co sa ti na tej roli take stane?

marse
20. máj 2014

@godzillka tehu neni choroba... a ak nekrvacas a nemas bolesti, tak neni problem,, navyse ak by si nevedela ze si tehu tak ideš v pohode... takze do teplakov a hura na zemiaky 😀

marylis
20. máj 2014

Povedz, ze si dostala kramy a je ti zle 😉 Ja by som tiez nesla okopavat zemiaky na rolu a ani tehotna by som nemusela byt 😀

apollo13
20. máj 2014

keby si videla na aky kopec ma vytrepal manzel v deviatom mesiaci v orlickych horach! hahah ze vraj tam bude rozhladna! ziadna tam nebola. bolo tak 35st. ja 16kg navrch a isla som ako lokomotiva. len trenuj pekne porod je narocnejsia fyzicka aktivita ako zemiaky a je dokazane ze baby co si udrzovali fyzicku potom lepsie zladli porod.

oktoberka
20. máj 2014

@paskolinka
@apollo13 ...no,uplne s vami suhlasim...sice...pokial bude tie zemiaky ohrabavat a nie iba jednu hriadku...je to na tehu nie prave naj,ale pokial ziadne problemy nema-nemala....myslim,ze ok...a dalej...ved
@godzillka nemusis tam driet za piatich muzov 🙂

myslim,ze praca a pohyb normalnemu tehu neuskodia...skor naopak...ja som fukgovala naplno aj s brusiskom obrovskym a mam pocit,ze aj rekonvalescencia po cisarskom bola rychla...

vsetko s mierou a zbytocne sa nepozorovat-pokial samozrejme zena nema nejake vazne problemy.

meluela
20. máj 2014

@godzillka uplne ta chapem ... ja som tiez musela prezradit novinku skor, nez sme mali v plane kvoli velmi domotanej zalezitosti, u nas to proste inak neslo ...
ale z okopavania by sa dalo nejako vyhovorit .. ze sa necitis dobre, ze na teba ide nejaka choroba .. potom neskor jej mozes povedat ze ziada choroba to nebola, hoci bolo treba ist k lekarovi 😉

monciky
20. máj 2014

@godzillka
ak sa citis dobre, nevidim dovod, preco by si nemala ist, zrejme Ta mama nenecha samu na tej roli robit nie?
nevyhybaj sa aktivitam, lebo zoslabnes a vypomsti sa Ti to....
mne az lezie na nervy, ked mi mama nedovoli zdvihnut ani jednu tasku z obchodu, akoze 20 kil nenosim, ale neberiem svoje tehotenstvo ako chorobu, jedine co si uz netrufnem sa sama stverat po oknach na rebriku.....
a ak to citis, zeby sa Ti mohlo nieco stat, tak to mamine povedz, ze zrejme cakas babo🙂

apollo13
20. máj 2014

aha a zabudla som podotknut ako so si z obchodu valila v 9.mesiaci 8 kilovy melon. mala som nan hroznu chut. manzel mal nervy co som nepockala kym pride z prace. jasne ja budem do vecera cakat kym on prinesie melon, ked mam nan chut hned ! :D fakt pokial nemas problemy, tak sa zbytocne niecomu vyhybat. ja som akurat na koni a na korculiach nejazdila

sissy27
20. máj 2014

@godzillka hmmm a to teraz keď si tehotná, tak budeš až do pôrodu nepohnute ležať? okopávať zemiaky sme chodili už ako decká a z nikoho z nás neubudlo, veď budeš robiť vlastným tempom, predpokladám, že nikto ťa nebude nútiť plniť nejaké limity... ak budeš unavená, tak si oddýchneš a hotovo... tehotenstvo nie je choroba, väčšina z nás chodila normálne do práce, aj o domácnosť či prvé dieťa sme sa starali, športovali... aj oddych si treba zaslúžiť 😀 a ak nevládzeš teraz kým si len na začiatku tehu, tak veru neviem, čo chceš robiť po pôrode, to je dosť väčšia makačka ako okopávať raz do roka zemiaky...

prasiatko30
20. máj 2014

Pokial
Nekrvacas a citis sa fit tak chod pomoct tak ako hovoria baby nie je to choroba a tiez je pravda ze nemusis makat za celu dedinu pomalsie tempo a je to. Ja som 2mesiace pred porodom s velkym bruchom umyvala okna, stverhala sa po rebriku, v 6m som tiez robila tury ked budes cakat druhe tak budes musiet kmitat aj ked budes tehotna a pojde to. Pokial
Nechces lebo nechces ist tak hod vyhovorku ako keby si nebola tehotna a je to

angelina86
20. máj 2014

@godzillka sorry ale ak nemas ziadne problemy tak v poho mozes okopavat 😀 ale ked sa ti tato praca nepaci to zasa chapem ani ja by som nechcela 😀 my sme z roboty robili ples a ja som v 5-tom mesiaci vkuse drepovala pri davani potahov na stolicky a viazani stuh na 120 stoliciek 😀 o noseni mnozstva krabic z a do auta ani nehovorim 😀

sisaha
20. máj 2014

@godzillka kedze ja som po zvysenej namahe zacala v tehu krvacat, tak ti okopavanie neodporucam, kedze nemozes vediet ako sa tvoje telo zachova. Bud povedz mame pravdu, alebo jej povedz ze mas teplotu a necitis sa dobre (alebo ze musis do prace aj cez vikend a mate nariadenu sobotnu pracu)..hocico

jedna moja kamaratka bude dnes rodiť v 26tt, lebo jej odtiekla plodova voda ☹. Bola na rizikovom a hoci sa snazila setrit, poznamky od okolia, ze nie je chora a moze sa viac hybat jej zrejme uskodili.

sono2
20. máj 2014

@godzillka a to keď povieš, že jednoducho nechceš ísť tak to nepochopí? Mňa by tam párom volov nikto nedostal. Ja keď niečo sa mi nepáči poviem nie mami. A ona nerieši.

meluela
20. máj 2014

Fascinujuce kolko je tu hrdiniek ktore robili akrobaticke kusky pocas celeho tehotenstva a nic sa im nestalo
Je dost pravdepodobne (30%) ze v prvych tyzdnoch tehotenstvo nevyjde, nezavisle na tom, co zena robi. ale ak urobi nieco coho sa obava ci je to ok, tak si moze navzdy mysliet ze to bolo prave preto ...

25daniela
20. máj 2014

Ja by som to tiez neriskovala, od prvej chvile kedy som vedela ze som tehu, som odmietla len nosit nakupne tasky, ak citis, ze sa na to necitis, nechod a vyhovor sa na hnacku napriklad... to sa neda len tak rozchodit...

marylis
20. máj 2014

@meluela suhlas! Podla mna je vrcholne nezodpovedne sa fyzicky namahat. Clovek nikdy nevie ako to vypali. Moja mama zdvihla mna (13kg), lebo som odpadla, ked som mala 2r. No a skoro potratila v 5.mesiaci. Nakoniec ju udrzali do 32tt. Cize brat je predcasne narodeny. Ja ked som bola tehu, tak mi vsetci vsetko brali z ruk, aby som sa nenamahala. Tak to ma byt. 🙂

paskolinka
20. máj 2014

@meluela no ano, ale to ma byt teraz cely cas s nohami na lampe len preto, aby si nieco neskor nevycitala? vsak tak sa fungovat neda...

25daniela
20. máj 2014

@godzillka mala by som zly pocit, ze ublizim tej malinkej zalezitosti v sebe 😀 😀 😀
Ja taka hrdinka niesom...

buducamama
20. máj 2014

@sisaha - suhlasim.
Ono tehotenstvo nie je choroba, ale ako vies, ze prave ty ho nemas ohrozene? Zas nemusi to odist kvoli pretazeniu. Aj kamoska bola chvilu pred porodom na hriboch, hmm no ja radsej budem priposrana ako dojst o dieta kvoli takej kravine. Pohyb ano, ale nie namaha a pretazovanie. Na to mas cas aj po porode. Ked tak si vymysli nachladnutie alebo hnacku 🙂 A potom ked uz budes chciet tehu prezradit, tak mame povedz, ze nech ti odpusti, ale si uz vtedy bola tehu 🙂 Ja som inak uz o dieta prisla, v 11.tt, nemuselo to byt preto, ale v tom obdobi som si tiez vravela, ze to nie je choroba a chodila som so psom na siahodle vychadzky. Dost potom rozmyslas, co by bolo keby...

buducamama
20. máj 2014

@paskolinka - zbytocne veci treba vylucit ked sa da, nie je otrok, jednoducho to robit nemusi, tam nech chlapi idu okopavat. No mohla by som vies co...

edvelyn
20. máj 2014

@godzillka no ja som v 9 mesiaci umyvala okna a odtahovala gauc a vsetky skrine aby tu malo bejby cisto ked prideme...a ak sa necitis ozaj zle alebo nekrvacas alebo co ja viem co okopavat zemiacky je uplbe v pohode..a ak sa nato necitis tak povedz mame pravdu..ze cakas na vysledky

25daniela
20. máj 2014

@godzillka natriasanie sa pri motyke, alebo behanie za traktorom, ci uz je jedno ako idete sadit, je jedna z namahavejsich cinnosti... toto by bolo prve na zozname, co by som si pomyslela, ze preto som potratila...
Takze, maminka prepac, ale mam neake krce, joj, musim utekat na zachod... a uz nevyliezt...
Alebo jednoducho, mamo moja, ja som v tom a daj mi pokoj...

paskolinka
20. máj 2014

@buducamama ako zase okopavat zemiaky by sa ani mne nechcelo, tehotna - netehotna, je to fuj robota. nasi nastastie od tychto stredovekych napadov davno upustili a toto nehrozi 😀 ale zase keby islo o to pomoct rodicom a nemala by som problemy, tak idem. pomalicky, svojim tempom... preco nie?

apollo13
20. máj 2014

ked sa ma nieco stat tak sa stane aj s nohami na lampe. telo ma tku schopnost ze necha odist v prvych tyzdnoch babatko ak nebolo uplne v poriadku. je to smutne ale je to tak. takze si nemyslim ze za to mozu prechadzky so psom a pod. nehovorim nejaky dramaticky pad, alebo nieco take. ale bezne aktivity skratka neohrozia zdrave tehotenstvo. ak sa nieco stane tak preto, ze babo nebolo uplne ok, repskeitve nieco sa nedialo spravne.

nivi
20. máj 2014

tak ja neviem baby pisete, ze ak nekrvaca a citi sa fajn moze. no ja som sa tiez citila fajn a nic mi nebolo bola som v 10tt a tiez som sa jeden den asi presilila, a to som ani tie zemiaky neokopavala. stahovali sme (ale ja som tazke nenosila, sem tam kvetinac, a posuvala som nabytok ale nezvyhala) a vecer som citila, ze je mi zle a aj som zacala krvacat, potom som si polezala v nemocnici ale dobre mi to neurobilo. cele tehu som koli tomu mala rizikove. mozno som mala predyspoziciu, mozno by sa mi to stalo aj bez tohoa le som si ista, ze prave ta namaha bola spustacom.

sla by som ale mamine by som povedala, ze velmi jej osozna asi nebudem. a povedala by som aj dovod.

paskolinka
20. máj 2014

@apollo13 presne, suhlasim. tie potraty v prvych tyzdnoch su sposobene inymi vecami ako prilisnym pohybom.

apollo13
20. máj 2014

mne jedna dula hovorila ze dokonca do 20tyzdna to tak funguje, ze ak sa nieco stane tak hold priroda to tak zariadila lebo nieco nebolo ok.

eli74
20. máj 2014

@godzillka To Ti nemôže ublížiť, pri okopavani si posilnujes aj brusne svalstvo a to je len dobre. Ked budes unavena, oddychnes si, ale cim viac sa budes " setrit", tym horsie. Ja som tiez sadila zemiaky v 4. mes a neuskodilo mi to, ale ked som lezala 2 tyzdne v nemocnici a prisla domov, bolo mi tazke chodit co len v kuchyni.

Strana
z2