icon

Ako sa vyrovna s interupciou?

holly30
22. apr 2013

Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?

1katkas
23. apr 2013

@tilly oni si nemozu dovolit starat sa o dalsie deti..ale evricka na vyskrab deti sa u nich zazracne najdu ake zaujimave

lalinko2010
23. apr 2013

@holly31 ako som napísala vo svojom prvom príspevku - tvoj postoj a tvoje rozhodnutie je a musí byť akceptovateľné! a keď si sa rozhodla, tak ako sa sa rozhodla je to tvoje rozhodnutie. myslím že podstané je to, že ty si s tým vyrovnaná a konáš tak ako je pre tebe správne! držím ti palce! mám pocit že si nedostala odpoveď na svoju otázku - ako to zvládnuť! väčšina ti písala nechať si detičky a podobne! Ja rešpektujem tvoj postoj a aj tvoje rozhodnutie! a podstatné je to, že s manželom ste sa na jednom zhodli! Držte sa!

zeleny_cajik
23. apr 2013

@1katkas Prosim ta, nevyjadruj sa takto. Dala si dostatocne najavo svoj postoj, toto je uz iba zamerne kopanie do niekoho, kto je uz na zemi. Nikdy nevies, kedy budes ty potrebovat sucit a pochopenie, zivot nam niekedy prichysta prekvapenia a situacie, kedy svoju reakciu naozaj vopred nevieme odhadnut. Nie nadarmo sa hovori nikdy nehovor nikdy.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
bajciatko
23. apr 2013

Pokial si to vies sama pred sebou obhajit a budes s tym vediet cely zivot zit, tak potom ti tu nik iny nema co radit, vycitat, sudit. Kazdy jeden z nas je zodpovedny len sam za seba. Nik iny kto sa tu vyjadril (necitala som ani jedno vyjadrenie) nebude zit zivot za teba, len ty sama s tvojim rozhodnutim. Konaj tak, aby si sa pred sebou vedela obhajit a nic nelutovala. Neodsudzujem, nehodnotim...., ja tvoj zivot zit nebudem.

krasneleto
23. apr 2013

@1katkas si myslis ze svojim "chutnym" chovanim jej pomozes aby zmenila nazor? vazne by si sa mala krotit alebo sa chod vyventilovat niekam inam

1katkas
23. apr 2013

@krasneleto zas na mna utoc..radsej si podporuj kamaratku...vsak aaaaano najhorsia uzivatelka v tejto skupine je 1katkas

1katkas
23. apr 2013

naco bola dobra tato tema??? modrykonik - stranka pre mamicky a buduce mamicky...tu taketo temy nemaju co hladat

krasneleto
23. apr 2013

@1katkas ta pani nie je moja kamaratka. ty sa chovas drzo a neprijemne. ked mas s tym problem, chod sa ventilovat niekam inam. tvoj nazor sme si tu vsetky precitali... zaiste si si precitala aj ty ze je rozhodnuta.. tak nemusis jej to este zneprijemnovat. na to tu nie si a nemas na to ani pravo. je to jej vec a napriek tomu ze moje rozhodnutie by bolo ine, nedovolim si po nej plut

6mia6
23. apr 2013

Nesúďte lebo budete súdené.

krasneleto
23. apr 2013

@1katkas co by tu nemali co hladat... toto je forum, ked ta tema nezaujima nemusis sa zapajat. takisto to nie je forum pre tvoje nechutne poznamky. sa chovaj ako matka a nie ako vypustena zver

1katkas
23. apr 2013

@fidka79 vies co?ja mam rovnaky nazor ako ty a vlastne na mna je utocene..nema zmysel dohovarat mudrej zene..kaslem aj ja na to ..inak ani moj manzel by ma nikdy neposlal na potrat a tym ho este viac milujem 🙂

1katkas
23. apr 2013

@krasneleto ak si si to doteraz nevsimla cely cas sa chovam ako MATKA !!!!!

krasneleto
23. apr 2013

@1katkas a vies preco? lebo fidka vie kedy ma prestat tato vlastnost tebe dost chyba

krasneleto
23. apr 2013

@1katkas ano, pekne neprijemna matka

zeleny_cajik
23. apr 2013

@fidka79 Nemyslela som to "nikdy" iba vo vztahu k tejto situacii, ale vseobecne, ako sposob pristupu k zivotom a problemom druhych... ani za seba sa nikdy nemozme zarucit, ako by sme sa zachovali, tak ako mozme sudit niekoho ,v koho kozi nie sme a hoci tu nieco napise, nikdy nevieme vsetko o tom, co ma za sebou, co si mysli, co citi. Niezeby som v tomto bola perfektna, sama mam so sebou velakrat co robit a najradsej by som si dala po prstoch alebo po hube, ale zivot ma uz trochu a naucil. Mozme mat svoj nazor, ten sme tu vyjadrili a dalsimi recami nepomahame nikomu, len prezentujeme svoje ego a ventilujeme sa.

krasneleto
23. apr 2013

@fidka79 nie nemyslela si ze tu zazije ovacie.. ale ani to ze cudzie zeny jej tu budu davat moralne facky... aj tak sa z toho neposrala a ide za svojim rozhodnutim... takze zbytocne ste tu stekali jak besne psy. ja naopak dufam ze ked zazijes v zivote ty nejaku traumu ineho druhu, tvoj psycholog sa nebude hradit z mojich dani

matuskova003
23. apr 2013

ženy ale vy si uvedomte, že toto je len jeden prípad, viete, koľko detí je denne zabitých pre nezodpovednosť ???

neviem to pochopit, ak nechcem deti, beriem HAK ak mi to zdravie dovolí, použiívam ochranu, idem na podviazanie vaječníkov... potom by sa nestávali takéto situácie , kedy prichadzaju o život nevinné stvorenia.žijeme v 21.storočí tolko vymožeností ohlade ochrany pred počatím a toto sa napriek tomu stáva strašne často .. je mi z toho na nič .

. ja mám 9 mesačné dieta, som povedzme mladá mamička, keby som otehotnela opat, bola by som najštastnejšia . kto chce hlada sposoby, kto nechce dôvody a ty podla mna hladáš iba dovody...a že tvojmu chlapovi sa ulavilo že ides na potrat? tak to nieje chlap..ale vulgarna nebudem ...

prosím premysli si to dobre... nechcem zniet duplicitne, ale aby si to sakra neľutovala , že si dala preč kus z teba !

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
6mia6
23. apr 2013

Ženy možno namiesto urazania a podobne, by sme sa mohli spojiť a pomôcť jej ako vieme, napr. Handry, pomôcky a ja neviem čo všetko kto ma akú možnosť atď. Je to veľmi ťažké. A ked čítam vyhlásenia nikdy tak sa pousmejem. A ten milujuci manžel je tiež v niektorých prípadoch odvážne tvrdenie. Kaslite na to čo ke podľa vás správne tým jej nikto nepomôže.
Ak si sa už rozhodla je mi to ľúto a dúfam že ešte zavahas.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuanach
23. apr 2013

zakladateľka sa pýtala, či sa s tým dá vyrovnať. ešte som nestretla ženu, ktorá by sa s tým vyrovnala......majú traumu na celý život a veľakrát to ani partnerstvo nevydrží...ak by sa pýtala, či má ísť na potrat, tak radím určite nie!

zuanach
23. apr 2013

a poznám konkrétne manželstvo, ktoré do potratu bolo rozprávkové a potom sa zrútilo ako domček z karát....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
ywet72
23. apr 2013

ono to ale v tomto prípade vyzera tak, že ked si deti nechá - manželstvo stroskotá kedže muž nechce a ako autorka písala ani extra nepomáha s prvým dieťaťom

ja som mala spolužiačku ktorá v 16tich tiež šla na interupciu, teraz má chvalabohu synčeka, ktorý má 3 r - s tým istým chlapom sú dodnes a je najlepšia matka na svete, ale taktiež nezabudla

a hlupe reči o tom ako sa mali chrániť....šak písala že sa chránili a ked NEVIETE čo je neplánovane napriek ochrane tak známa otehotnela aj cez vašu SLAVNU HAK, mala 2 det, brala HAK, poviem to sprosto - muž sa do nej nerobil a aj tak otehotnela!!!!takže si nechajte hlupe reči o zodpovednosti a o tom ako nechápete ako mohla ostat tehu

tak ako to tu bolo už písané - nesudte lebo budete sudení.....

druhá známa mala 2 deti - tretie po dlhých rokoch naplanovali a ked malo 3tie 4 mesiace zistila že je znovu tehotna, pomáha jej celá rodina, žena je psychicky aj fyziky mimo, dokonalé manželstvo doteraz - dnes hádky na dennom poriadku, ono možno o 3 roky bude u nich dobre ale u autorky to tak evidentne nebude - ja ju NEPODPORUJEM ale ani NESUDIM a vy nesudte tiež lebo neviete čo nás čaká a aby potom vaše ratolesti nedošli v 15tich s tým že su tehotní a budete ich posielať na interupciu 😉

sarin
23. apr 2013

boze co by som za to dala keby otehotniem,.... vobec by mi nevadili dve naraz ☹

soporova
23. apr 2013

@billam tak sa ospravedlnujem, ale nám ho ozaj predpisuje a platili sme cca 11€ za 800g balenie máme poistovnu dôvera, a nemali ste len 400g balenie, lebo lekárka sa mi velmi snaží aj očkovania... aby sme doplácali čo najmenej. A nemyslala som to tiež ako útok na tvoju osobu, ja som len chcela napísat, že dovolit si 3 malé deti je neskutočne náročné, ale to vieme🙂

cecil36
23. apr 2013

@sarin si v nespravnej teme, tu sa nediskutuje o tom ako otehotnniet, takze tvoj koment je trocha mimo...

lenusiatko
23. apr 2013

@holly30 Ak ti to pomoze, ja ked som ostala druhykrat tehotna a dcera mala iba 1,5 roka, presne tym ma zralo okolie, ze co tomu dietatu das? Vobec sa mu nebudes venovat, budes ho zanedbavat, nedas mu vsetko, taky maly rozdiel je strasny, obidve deti budu vkuse chore a podobne. Jediny clovek ktory ma ticho podporil, bol moj manzel, niekde vovnutri veril, ze to bude dobre. A vies co, naozaj, nemala som cas sa dcerke venovat, naozaj som ju zanedbavala, nedala som jej vsetko, ten maly rozdiel bol strasny a vkuse su obidvaja chori. Ale to co je teraz, je najkrajsie divadlo na svete. Vsetky tie mamicky, ktore na mna kukali ako na prasknutu, maju teraz 5 rocnych jedinacikov, stale odkladaju druhe dieta, lebo co ak prvemu nedaju vsetko, vkuse si dietky ofukuju, hraju sa s nimi vsetky nemozne a mozne hry, vonku im hladaju kamaratov a stale si nemozu nieco dovolit, strasne su vycerpane z jedneho dietata. Ak ti to len trochu pomoze, ver, ze s viacerymi detmi sa dockas raja na zemi, mozno nie financneho, ale takeho ineho. Budu rovnako chori, budu jest a pit rovnake veci, hrat sa s rovnakymi hrackami, nikdy ta nebudu otravovat, ze sa nudia, ze nemaju kamaratov, vonku aj doma sa zahraju (jasne ze aj pobiju). Nebudu to sebci, medzi sebou sa naucia tie najlepsie veci, co ich ty ako rodic naozaj nikdy nanaucis, aj ked si myslis ze hej. Budu sa chranit a mat sa radi ako kone, tomu ver. Moja dcerka vcera prisla, po tom ako zbila mladsieho brata a povedala mi - mami, aj tak si myslim, ze on je ten najlepsi darcek, aky som dostala. Taka mala a mudrejsia ako ja !!! Ver tomu, ze nikdy nedas svojim detom vsetko, co chces a nikdy nebudes dokonala mama, ci budes mat deti 2 alebo 5. Skus trocha polavit zo svojich zlych predstav a predstavit si, co dobre ti to naozaj prinesie, ver, ze toho dobreho je naozaj viac ako zleho. Mam len jedneho brata, ktory je o 8 rokov starsi. Az v dospelosti som si uvedomila, ze som cele detstvo bola vlastne sama, pretoze on uz bol jednoducho privelky a mal ine zaujmy. Velmi mi chybal vekovo blizky surodenec a casto som bola osamela. Moja mama to brala ako pozitivum, ze mi moze dat viac, ale dodnes som nepochopila, coho viac, ked mi casto bolo smutno a nemala som sa s kym pobit, ani sa mu zdoverit. Az neskor som pochopila, ze asi nemala dobry vztah s mojim otcom, preto uz nemala dalsie dieta a zvolila taky velky vekovy rozdiel. Ked budes mat viac deti po sebe, prestanes byt uzkostliva, zamerana len na ich materialne dobro, prijmes zivot, taky aky je, viac si ho vychutnas. Ked navaris jednemu, navaris aj trom, zistis, ze deti az tolko toho nepotrebuju, co sa tyka oblecenia a zabavy, lebo sa zahraju medzi sebou a veci si podedia a aj podelia, lebo budu musiet. Neviem preco, ale myslim si, ze zivot s viacerymi detmi je krajsi a jednoduchsi ako s jednym, ale to musis zazit. K tej biede a financnemu nezvladaniu len tolko, ze snad vies, akeho muza si si zobrala, ak sa zmobilizuje a dokaze vas zabezpecit, mas to iste, ak uz teraz ide do kolien a mate len jedno dieta, nemas iste vobec nic. Myslim, ze dnes je normalne, ze muz v noci vstava k chorym detom a rano ide do prace, ved zena robi to iste, nie?