Ako sa vyrovna s interupciou?
Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?
@lenusiatko krasne od srdca napisane 🙂
@1katkas prepáč, ale už by si si mala dať spiatočku. Už by toho zákerného podpichovania stačilo.... Normálne ma niektoré tvoje príspevky dvíhajú zo stoličky. Pôvodne som sa k tejto citlivej téme ani nechcela vyjadrovať, ale nedá mi to....prosím Ťa už to nehroť, všetci už poznáme tvoj "najsprávnejší" názor a zakladateľke témy neubližuj. Možno nie každý žije v takom ideálnom svete ako ty...
@lenusiatko krasne si to cele napisala !🙂
@1katkas. Hej, si zakerna, preto co si jej napisala: "Idem si lahnut vedla mojho spiaceho syna..dam mu pusu a potom si pohladkam brusko, lebo v brusku mam krasne stastie nie som vrahyna som na seba hrda.. dobru noc
billam presne tak..planovana kruta vrazda." Tiez som proti interupciam ale nieco takto hnusne by som zakladatelke temy v zivote nenapisala.. Si myslis ze comu/komu to pomohlo??? Akurat sa vyfarbil tvoj profil. Ak ti mozem poradit, tak svoje deti ved k ucte k druhym ludom a mozno by si mala zacat rovno od seba. Chyba ti pokora a ucta. A nezabudaj aj na to, ze nie vsetko v zivote je cierne a biele a zivot nie je idealny.... Nikto Ta nesudi za tvoj postoj, zeny (a ja tiez) poukazuju na ten arogantny sposob akym ho prezentujes.
Maminy, ja si myslim, ze by sme sa tu mali navzajom podporit a respektovat, nemyslim teraz v potratoch a podobne, ale sme len ludia, kazdy robime chyby, zijeme svoj zivot, chapem, ze niektore maminy maju extremne nazory a z materstva im prepina. Preto my zeny to nemozeme dotiahnut tak daleko ako muzi, lebo principialne spolu nedrzime a kde mozeme, tak do seba kopneme. S kym to vlastne sutazime a preco sme na seba take svine? Kazdy sa niekedy mozeme smyknut, a aj ked som veriaca, do tejto temy by som Boha netahala. A este ak ti to Holly31 pomoze, to ze si na vsetko sama je osud 99% zien, ak sa raz stanes matkou, vsetko lezi uz navzdy na tebe, ci su deti male alebo velke., zdrave, alebo chore, je ich malo, alebo vela. Kdesi som citala, ze v kazdej zene je osud Panny Marie, ze ked sa uz vsetci polozia a dalej nevladzu, ty musis. Preto aj tvoje rozhodnutie je len na tebe a nemal by ta nikto odsudzovat, ani zatracovat, ale ak ti mozeme pomoct a podporit ta, tak to urobme a nekopme tu do seba 😉
@1katkas
Je tu vela veriacich, a kazdy tu vieru vnima inak. Ja som ta len chcela upozornit ze pycha (hrdost alebo ako si to nazves to je tvoja vec) je jeden zo smrtelnych hriechov. A vsetky hriechy co spachame v zivote sa prejavia na nasich detoch. Tak radsej nehres.
@holly31 takto...najprv k teme:
zvladnut to zvladnes, ak to chces ty sama . Viem o com hovorim. Ak si s tym vyrovanana, ak ani na sekundu si nerozmyslala, ze by si sa na nove babo tesila.... Ak chces ist, chod cim skor, necakaj . bude to pre teba a tvoje telo mensi zasah, aj pre psychiku...... Zvladnut to fakt zvladnes, ak vies, co robis a suhlasis vnutorne s tym...
A teraz z inej strany.. Moja mama otehotnela kratko po 1 dietati ... nemali nic, nevedela si predstavit, ze k 15mes., dietatu pribudne dalsie... Sla k lekarovi, ze chce interupciu ( vtedy sa este chodilo pred komisiu a blabbla).. lekar sa jej opytal, ake ma dovody a ci ma muza a ci jej muz pomaha... povedala, ze ano.. tak jej povedal, aby to nerobila..... Dnes mam dve uzasne segry a prave ta, ktora uz tu nemusela byt, tu prave tak velmi lubim a je uzasna a ma 3 deti ( som mladsia o 11r) !!! .. Ale moja mama mala muza, ktory jej opral plienky rucne, ked mala horucky po porode( zapal prsnikov), ktory navaril , ked bolo treba a ktory je ten najlepsi ocino na svete 🙂.
Pribeh k tvoojej teme.... aktualny:
Mam kamosku.. mala 3,5r syna, kedsa im narodili dvojicky.... Neviem, ci niekdy uvazovala nad interupciou, ale asi nie, hoci to bol pre nich sok, ze budu dvojky... Ona vzdy chcela LEN dve deti, necitila sa na viac.... Prve mesiace zivota po porode dvojicicek si ani nepamata, 2-3x skoncila na infuziach, lebo odpadla od vycerpania ( rodicov mali obaja daleko ako ty a to ma aspon manzela, ktory jej pomaha ako vie) .... !!!!
Dnes maju dvojicky 5r a ona stale hovori, ze nevie sa vyrovnat s tym, ze ma 3 deti, hlavne preto., ze chlapec je velmi živy a na baby aj dosť žiarli, potom im robi zle a ona neustale riesi ich spory..... a stale opakuje, ze ked ich ma len dve, aka je stastna, kludna, hoci samozrejme, vsetky 3 ich lubi, stara sa obetavo, ale citi, ze je to pre nu velmi velmi narocne.....
Takze rozhodni sa ako to ty citis.... Je to tvoj zivot, tvoje dovody.....
@nezabuddka svoje hriechy si ponesieme same.. deti do toho neplet
@fidka79 to je ,,spravodlivost" tejto temy..dam najavo svoje pocity a spravia zo mna najhorsiu zato, ze sa nepridam k nim
@fidka79 nikto @1katkas jej nazor neberie... ale sposob akym ho podava a neustale dokolecka rype drzo arogantne az na facku by som povedala je NECHUTNY. to ze interupcia nie je dobra vie aj ta mamicka ktora sa pre nu rozhodla... nikto to nevelebi jej rozhodnutie, chcela radu a dostalo sa jej opovrhnutia... od koho? od cudzej zeny, ktoru mozno zivotne prekazky este len cakaju... a mozno ich zazila preto je taka.. ale to je ona.. tato pani chcela vediet, ci sa s tym niekedy vyrovna... nie ci je vrahyna a citat tu podobne veci
@1katkas uplne sa pleties. tvoj nazor, vieru a vsetko co si napisa som nicim neokomentovala. sama nie som za to aby isla na interupciu. ale co mna je do nej. ved je to jej rozhodnutie. ty si sa ale pasovala sama do role arogantnej drzej skvelej matky, ktora ked jej nenaliala rozum po dobrom, tak bude do nej kopat nech ju to aspon skre.. ale tvoje slova sa minuli ucinkom kedze na tu interrupciu aj tak ide
@holly31 vieš že ťa asi chápem? Asi by som tiež nad týmto celý život premýšľala a pýtala sa keby išiel mladý človek okolo mňa či to nebolo moje dieťa ☹ Ten život niekedy stavia také prekážky a tak nespravodlivo 😒 Držím ti palce lebo aj na to tvoje rozhodnutie bolo treba veľa odvahy ... nech si hovorí kto chce čo chce, každá baba a každý jedinec má vo svojom živote nejaké trápenie a ten kto tvrdí že nie tak ho to len čaká..! Ja dúfam, že sa raz tých kopančekov dočkám a príjmem ich veľmi rada aj keby ich tam bolo 6 naraz 🙂 ja mám to šťastie, že mne má kto pomôcť a aj partnera mám skvelého, i keď by sme sa asi riadne zapotili 😀
@maca_p ja mam podobny postoj ku charite ,takze velka sympatia...
ale nehanbim sa povedat ze mam depku z toho co tu citam lebo alkoholik obvinuje abstinenta ze to nie on pije ale ten druhy tak aj clovek s depkou ak je chory ju vidi vsade len u seba nie...
Nehnevaj sa ak Ta toto neoslovilo, neries to......ale nemohla som byt ticho, lebo viem o com toto je ...nechcene dieta je poznacene na cely zivot...
moze mat vselijake sebaodmietave nezdrave postoje s toho ze jeho rodicia premyslali ako sa ho zbavit...Boh je vsak vacsi ako nase omyly...dokaze aj z toho vytiahnut pre nas nieco poucne a uzdravit zranene ,,nevedomie".
Ludska dusa ma tri dimenzie vedomie podvedomie a nevedomie..teda si pamata aj to co rozum nie...
@olejka joj, toto vsetko keby bola pravda, tak sme vsetci (v lepsom pripade) na praskoch 😉
@1katkas si sice matka, ale to nic nehovori, chyba ti emaptia a predovsetkym sucit s ludmi... neviem co si tu dokazujes... ale urcite svojimi recami mamicku nepovzbudis k tomu, aby si deti nechala...
Neviem ci si brala HAK, ak ano, tak ani nevies, kolko deticiek si si ako ty tomu hovoris "zabila" kedze ucinkom HAK je aj spomalenie pohyb uvajíčka, alebo ak došlo k jeho oplodneniu, tak už embrya a taktiez branenie výstelky maternice pripraviť sa na prijatie embrya, ktoré sa neuhniezdi a odumiera.
@olejka ale aj kazda dusa si vybera matku... kazda jedna.. to je jedine jej pravo volby, ostatne je dane zhora...
Dusa si vyberie matku aj vtedy, ak vie, ze sa jej matka zbavi..... proste to dusa potrebuje na svojej ceste , karme, prezit..alebo aby sa niekam posunula.... byt na zemi - aj ked len ako emryo ju posuva dalej......
A kadza dusicka tu svoju matku bezhranicne miluje....
@holly31 Odporucam precitat knihy od Lorny Byrne - Anjeli v mojich vlasoch.. Je tam krasne toto opisane, az som mala slzy v ociach... je tam pisany pribeh o dusi dietatka, ktore vedelo uz vopred, ze po porode nebude zit a napriek tomu sa na svoju mamu usmievalo ... NIkto nevieme, co je tam hore ,, resp. nie vsetci to chceme vediet 🙂
@mima4 pri HAK, pokial sa spravne berie, sa vajicko ani neuvolni.... neprebieha ovulacia, ak sa spravne uziva, takze tomu neverim, ale napriek tomu som proti HAK, lebo je to obrovske svinstvo pre zensky organizmus ..ale to je na inu temu..... 😉
Zbytocne tu vsetci riesite prachy, je to jej rozhodnutie a to nie je len i prachoch... viete si predstavit mat tri deti doma , bez pomoci, do 2r veku ??? Uf je to zataz na psychiku a ak nema oporu v muzovi, tak je to na maslu.....
Cim nechcem povedat, ze jej to schvalujem, len sa ju snazim pochopit....
Jo a to, co sem dala olejka.. mozete sa smiat, ale ono o tomto existuju kopec literatury.. priciny chorob a pod.. vela z nich pochadza z rodiny, vplyv matky, vztah s nou.... pocity viny, menejcennosti, nechcenosti, alebo zle prostredie, hadky..... vsetko to naozaj ma vplyv na neskorsie vztahy s inymi ludmi, sexualnyy zivot, vztahy zeny k muzovi a opacne.... je taka seria asi knih v cestine, nazov si teraz neviem spomenut,ale chystam sa ich zohnat a precitat.. to sa cloveku otvoria oci 🙂
a najdolezitejsie je ODPUSTIT SI !!! nikdy si ziadne rozhodnutie nevycitat a prijat veci take , ake su... inak si clovek robi zle...
a odpustit aj tym dusickam, ze prisli v nevhodnej dobe.....
@katrin21 ano, zabranuje ovulacii, ale ani to nie je 100%tne, a to co som uvadzala hore, je taka "poistka" hormonalnej antikoncepcii. Ja HAK neberem, nakoľko nechcem take zasahy do svojho tela... to su hormony... ziadna sranda... ale pytala som sa na to aj svojej gynekologicky... a tiez mi to potvrdila, ze posledna faza "zachrany" pred nechcenym tehotenstvom je prave to, ze HAK zabrani uhniezdeniu embryja, a dojde k jeho odumretiu. 🙂
@holly30 Ked na MK, co je stranka urcena pre mamicky, tehulky a snazilky, proste pre zeny, ktore ziju, alebo chcu zit materstvom, zalozis dalsiu diskusiu na temu interupcie, necakaj od nikoho pochopenie, prinajlepsom ta odsudia, ale nedozvies sa, co ta zaujima - cize pocity zien, ktore zakrok podstupili z pohnutok ake mas ty, nie spontanny potrat. Nemusela si znovu vyvolavat vasnive diskusie, mohla si si usetrit sprsku (ci skor potok) pluvancov! O interupcii a jej moznych psychickych nasledkoch je na nete aj na MK toho popisaneho neurekom v diskusnych forach - staci si zadat do vyhladavaca. Ja ti mozem priblizit moju osobnu skusenost, i ked nie som celkom taky pripad ako ty. Podstupila som interupciu pred 14 rokmi z vlastneho presvedcenia, nikdy som nechcela dieta a ked aj gynekolog tvrdil, ze sanca otehotniet je u mna minimalna z dovodu vrodenej anatomickej deformacie maternice (vraj fyzicky nemohlo dost k oplodneniu), bola som happy, ze mam o starost menej s ATK. Aj partner bol uzrozumeny s tym, ze dieta nikdy. Ked som zistila, ze som tehotna, bol to najhorsi sok v mojom zivote, nevahala som ani sekundu, s nikym som sa neradila a okamzite som to zacala riesit, napriek tomu, ze moj partner bol poteseny a dokonca ma poziadal aj o ruku. Vtedy som si uvedomila, ze s tym chlapom nechcem byt, priecila sa mi myslienka, ze by nas malo spajat nieco navzdy. Do 3 dni som mala po tom a taky pocit uvolnenia som este nezazila - akoby zo mna odvalili obrovsky balvan! Po 10 rokoch - s druhym partnerom (sucasnym manzelom) - sa to zopakovalo - a tu sa vo mne nejako zazracne prebudili materinske instinkty, o ktorych som bola presvedcena, ze nemam - a mozno biologicke hodiny (mala som 35) - a mozno len konecne spravny partner - a sme traja 🙂 Ale teraz, ked viem, ze nic nie je iste na 100%, uz sa radsej chranim a nepokusam stastie, ktore mame teraz idealne, ved uz aj 40-ka na krku 🙂 No ale k tej traume, ako ju tu vsetky vykresluju - ja nemam ziadnu, nic nelutujem. Keby som sa vtedy rozhodla inak, nemam dnes mojho uzasneho muzicka 🙂 Ale ty si iny pripad... tvoje rozhodnutie je rozumove v rozpore so srdcom... uz len tym, ze otvoris takuto temu, ze ta zaujima, ako to prezili ine zeny, preukazujes neistotu, nerozhodnost, vycitky... ty s tym vyrovnanim, myslim, budes mat problem...
@holly31 pytam sa, ako moze existovat takato nespravodlivost.. co by som ja dala za // a nech by to boli aj trojcence,tesila by som sa ako blcha a tiez nemam na ucte miliony,ale verim,ze by sme to zvladli..
ja som knihu od Lorny citala tiez a myslim si,ze ked si tie male dusicky vybrali prave teba asi to ma nejaky zmysel a som si ista,ze by ste to zvladli.. ja na tvojom mieste to fakt velmi zvazim...

@billam tak prerataj len tvojich 6 eur na krabicu (nie kazdy dr. je ochotny napisat mlieko ak nie je npr. predispozicia na alergiu), krabica vydrzi cca 3-4 dni (u maleho babätka) x pocet dni x dva( dvojicky) a dostanes celkom slusnu ciastku z rodinneho rozpoctu.