icon

Ako sa vyrovna s interupciou?

holly30
22. apr 2013

Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?

krasneleto
14. máj 2013

@ewellina ano.. a? ved na to mam rozum a svedomie aby som to konforntovala v sebe ci je to spravne... to je vsetko

ewellina
14. máj 2013

@krasneleto OK. Môj rozum a moje svedomie mi hovorí, aby som vás zajtra vykradla. Dúfam, že nemáš nič proti a že toto moje slobodné rozhodnutie budeš akceptovať. 😉

To bol len príklad, samozrejme...

krasneleto
14. máj 2013

@ewellina ANO NECH SA PACI, ponesies za svoje slobodne rozhodnutie patricne nasledky ..... a keby som aj mala proti, ovplyvni to tvoje rozhodntie neurobit nieco , o com si rozhodnuta ze je ok? NIE:.. a o tom cely cas hovorim
preco mam z teba pocit, ze mi silou mocou chces nastavovat zrkadlo?

ewellina
14. máj 2013

@krasneleto Aké následky? Urobím to tak šikovne, že nikto nebude vedieť, že som to bola ja. Následkom sa vyhnem.

krasneleto
14. máj 2013

@ewellina ach jaj... svedomie? ak ta nebude skriet urobis to znova.. a? moj zivot pojde dalej... budem vykradnuta... a ty budes kradnut dalej... lebo ta svedomie nebude hryzt... to je to co stale hovorim. proste niekto ide na potrat a vycitky nema.. prave preto ze ma hodnoty nastavene inak

ewellina
14. máj 2013

@krasneleto takže v pohode, môžem niekedy prísť... 😉

happyfrog80
14. máj 2013

@holly30 myslim ze ked ich porodis uz nebudes rozmyslat co s nimi ,zvladla si jedno zvladnes aj tri ,co krajsie moze byt nez darovat zivot vlastnemu dietatu 😉

krasneleto
14. máj 2013

@ewellina este nejake otazky k mojej osobnej analyze?

ewellina
14. máj 2013

@krasneleto 🙂 @ewellina Nemyslíš si, predsa len, že by spoločnosť mala bezpráviu zabrániť?

krasneleto
14. máj 2013

@ewellina myslim ze by sa kazdy mal starat predovsetkym o seba, o to co ma doma. .. tam upratovat a potom robit revolty a osvety...

ewellina
14. máj 2013
ewellina
14. máj 2013

@krasneleto Keby si odpovedala NIE - vyznelo by to absurdne, aj všetko, čo tu obhajuješ. Keby si povedala ÁNO, poprela by si to všetko, čo sa nám tu snažíš vysvetliť. 😉
Tak ja idem teda doskladať bielizeň, ako mi odporúčaš. 😉

krasneleto
14. máj 2013

@ewellina odpovedam takto stale.. nemam rada autosugestivne otazky typu, nemyslis si? nemas pocit? nezda sa ti?

ewellina
14. máj 2013

@krasneleto V podstate ma ani nejako veľmi nezaujíma, akého typu otázky máš rada. Chcela som sa dostať len tam, kam som sa s tvojou pomocou aj dostala. Bola si pre mňa ideálny partner na diskusiu. Ďakujem. A teraz by som sa už rada venovala rodine. Všetko dobré prajem.

krasneleto
14. máj 2013

@ewellina vyborny napad, ocenujem

lussii19
14. máj 2013

Myslim si , ze je jednoduchsie znasat horsiu zivotnu situaciu s detickami, ktore nas lubia, ako to, ze si cely zivot budeme vycitat, ze tu nie su kvoli nam...

vavrenka
9. júl 2013

@holly31 ahojcek, vidim, ze tema zila aj bez teba.. ako sa mas, je vsetko ok? drzkaj sa. pa

perzefona
17. aug 2013

Tie prispevky sa ani citat nedaju..... preco ju odsudzujete??? Alebo mi chcete tvrdit, ze to embryo asi 1cm velke ma nejake pocity??? Ved ja si nic nepamatam asi do svojich 5 rokov.. tak za prve... dat ich na adopciu??? vynosit ich a vzdat sa ich???? chore.. nemyslitelne.... este daju kazde do inej rodiny a bude to uplne zle... za druhe... zvladnut tri deti ked na to nemaju???? tiez chore... nebudu vobec zit, dovolenky, nic...len preto, ze musia tolko deti prebalit prestravovat, obliect, budu narvane v jednej izbe tri, lebo byt na to urcite tiez nemaju.... mohla by som tie zapory vymenuvavat do nekonecna..... a vy chcete tvrdit ze upt je vrazda???? Emrbryo ? Spamatajte sa...

katja78
17. aug 2013

@perzefona takže ak si dieťa nič nepamätá do 5-tich rokov, možno mu ubližovať? či fyzická likvidácia je lepšia ako adopcia?

sorciera24
18. aug 2013

@perzefona ty nemas deti vsak?

perzefona
18. aug 2013

Ja som nepovedala, ze sa ma ublizovat detom.... Povedala som len to.... Ze embryo dieta nie je!

katja78
18. aug 2013

@perzefona a napísala si, že embryo nijaké pocity nemá a tiež, že ani Ty si do 5-tich rokov nič nepamätáš...takže aj 5-ročným deťom možno ubližovať, ak dáš za hlavné kritérium, či embryo/dieťa vníma alebo nie...? a čo iné ako dieťa by z embrya vzniko? "sranda" táto doba, že sa ľudia pohoršujú, ak niekto ubližuje zvieratám, ale ak sa ubližuje nenarodeným deťom...tak "právo matky" 😠 ☹

perzefona
18. aug 2013

@katja78 Podla mna ste mimo.... Podla vas je asi aj zygota baaabatko! Ak teda viete co to zygota je. Nehovoriac o tom, ze niektore tvrdia, ze aj antikoncepcia je vrazda! Davate si tu fotky z usg, kde je vidno len gestacny vacok a vy tu tvrdite, ze uz budete mamicky.... A pritom od dietata to ma riaaadne daleko.... Teda.... Vy mate len pozitivny test a uz cakate babatko.... A pritom sa toho moze tolko udiat a aj udeje... A tolkym... Nie nadarmo sa tomu hovori embryo a potom plod....dieta to bude az ked bude zive mimo maternice... Dovtedy nie.... A uz urcite embryo do 12 tt kedy sa moze urobit potrat nie je babatko.
A ked vravis ze z embrya vznikne dieta.... A volate embrya detmi... Tak to mna mozte volat starenka, lebo tiez budem za chvilu stara.... To je to iste

katja78
18. aug 2013

@perzefona našťastie sa mýliš, mne sa ešte nestalo 🙂 🙂 🙂 a ešte stále mám dosť súdnosti, aby som si sem dávala akékoľvek verejné fotky, moja intimita má dosť široké hranice. Ale ani neodsudzujem, ani nepredikujem nešťastie tým ženám-matkám, ktoré by tak robili.
Zygotou sa nazýva ľudský zárodok, ale jeho trvanie je len pár hodín. A ak je niekomu jedno že užívaním napr. Postinoru si likviduje vlastné potomstvo, a mávne nad tým rukou, že "veď len zygotu som si zabil"...ja ho nebudem súdiť, ale je mi ho úprimne ľúto. Ľúto, ako až veľmi môže ľudské/ženské/materinské srdce zatvrdnúť 😔 😔 😔
P.S. Svojho manžela tiež niekedy nazvem "starkým" 😀 alebo on mňa "starkou", ale nemyslíme to doslovne. Nejde až natoľko o to, ako sa navzájom voláme, ide o to, aký máme k sebe vzťah. Ak Ty nemáš/nemala si/nebudeš mať k svojmu rastúcemu embryu/plodu žiaden vzťah, tak by som sa veľmi čudovala. Sme ľudia, nie zvieratá.

perzefona
18. aug 2013

Samozrejme, ze k nemu budem mat vztah... Ale nebudem sa starat do rozhodnutia druhych zien... Ked v 17 chce upt... Nech ho ma.... Ked ho nechce a chce sama vychovavat dieta.... Nech vychovava.... Ale rozhodnutie je na kazdej zene.... A tie vase komenty typu, ze zabila svoje dieta.... Tie neuznavam!

davidka27
18. aug 2013

@holly30 dobre si to zváž či sa pre nu rozhodneš.....ja som sa snou nevyrovnala nikdy....

katja78
18. aug 2013

@perzefona a aký iný vedecký názov by si tomu dala? možno/snáď naozaj pochopíš, až raz budeš tehotná a možno neplánovane, prečo sú si mnohé také neisté, keď pred časom sa to tak ľahko hovorilo, že "idem na upt". A prečo asi toľké trpia postabortíbnym syndrómom? nie na všetky rany sú tabletky.
zaujímavá foto pri negatoskope 😉

katja78
18. aug 2013

@perzefona a k tým akože-právam...skús prečítať, ako to vlastne bolo, pred tými cca 50-timi rokmi:
http://zdravysex.sk/node/24#overlay-context=nod...
http://zdravysex.sk/node/25#overlay-context=nod...

perzefona
18. aug 2013

Mozno sa mi to bude chciet precitat... Ale dnes nie... Len k tomu prvemu linku pridam poznamku.... Ze ten potrat tam je okolo 20 tt....a upt sa robia najcastejsie okolo 6-7-8.... A myslim, ze zavedie lekarskeho potratu je urcite lepsie ako ked sa robit nemohol a robil sa nelegalne.... A k tej moznosti ist na potrat aj vo vyssich stadiach tehotenstva pri generickych chybach.... Poslednu dobu sa stretavam s problematikou anencefalie.... Kedy zeny... Hlavne v usa.... Nejdu na upt pri tejto chybe a chcu do donosit a nechat ho dodychat same.... Lebo tieto deti sa robia bez mozgu a zomru par minut po porode alebo sa rodia mrtve alebo sa potracaju,... A na tejto americkej stranke fici trend donosit tieto deti a fotit sa s nimi ako stastna rodinka... Tymi fotkami zahlcuju celu stranku ... tieto ,, zabie " deti v capickach... casto aj mrtve ... a miesto toho aby isli na potrat od 12tt A neskor od zistenia tejto chyby... Radsej to donosia aj ked vedia ze nebude zit viac ako par minuta nechaju ho dodychat...a tvaria sa ze vacsie stastie mat nemohli... Miesto upt a rychleho zabudnutia nosia to dieta v sebe 40tt potom sa s nim nafotia a potom zomrie... chore... Ak to niekoho zaujme anencephalie-info.org a ak mi budete tvrdit, ze aj to je normalne... Tak uz potom fakt neviem

mapa
18. aug 2013

@perzefona ak sa k niecomu chces vyjadrit, tak citat treba nie len, ked sa ti mozno chce 😉 lebo chore je pokladat za normalne zabijat deti a normalne je chranit zivot... kazdy psycholog ti povie, ze zena, ktora necha svoje dieta prirodzene dodychat hoc len par minut po narodeni sa s tym vyrovna ovela rychlejsie a zije s pocitom, ze "dielo bolo dokonane"... zena, ktora svoje dieta zabije z akychkolvek dovodov, sa s tym nevyrovna nikdy.... 😔