Ako sa vyrovna s interupciou?
Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?
@lenuliatko ja si nemyslim, ze je to len take jednoduche a neverim, ze je tym rozhodnutim nadsena. Tam chyba podpora partnera... a asi sa boji ze skonci s troma malickymi detmi na ulici.. sama vies ako ziju mnohe opustene mamicky. Kde je ta prolife spolocnost pre ne? Ja som veriaci clovek, ale pokial ide o mudrovanie o potratoch...v tom je pomaly kazdy dobry..ale ked ide o realnu a prakticku pomoc zenam, ktore sa rozhodli vynosit dietatko..kazdy dava ruky prec...
My ludia sme velmi orientovani na sudenie, odsudzovanie druhych, ale samy malokedy sluzime tym druhym... a obhajujeme to tym, ze my samy mame vlastne problemy..a nemame na druhych cas. Mudrovanie su len slova, pismenka, frazy... ale pokial sa nepremenia na skutky, su to len prazdne gesta...
@holly31 uz si sa rozhodla, tak neriesim. Ale aj tak mam pocit, ze to robis skor pre manzela. Co spravi on preto, aby sa to neopakovalo?
Skus ho poslat na vasektomiu, som zvedava, ci pojde.
Je to jednoduchy zakrok oproti zenskej sterilizacii. Ta ma aj viac neziaducich ucinkov.
Spravi aj on preto nieco, aby sa situacia neopakovala?
@holly31 podla toho co pises mne to pripada, zevas vztah s manzom casom neustojite. jeho odmietanie dvojok je take nieco ako robenie si zadnych vratok. predsa, od jedneho dietata a manzelky je jednoduchsie odist ako od troch deti...
a mozno sa mylim.
na to, ci ist na UPT, ci nie, sa ja vyjadrovat nebudem. nebudem hovorit, ze si vrahyna a ani by ma to nenapadlo ako poniektore moralistky. v tomto smere budes podpisovat ziadost iba ty sama v zakonnej lehote.
@mima4 ťažko povedať, čo rozhodlo, to vedia len oni. Viem, že život je ťažký, ja som s babami tiež ostala sama, keď nemali ešte ani tri mesiace, žijeme s našimi, pomáhajú nám, a viem, že to zvládneme. Nepripúšťam si inú možnosť. Oni to ale vzdali bez boja. A mám pocit, že práve teraz v dobe internetu, je oveľa ľahšie domôcť sa nejakej pomoci, ako to bolo v minulosti. Len tu na koníku, koľkým rodinám sa už pomohlo, ľudia sa vedia spojiť pre dobrú vec. Chápem, že spoliehať na to s anedá, ani to brať ako samozrejmosť, ale vždy je možnosť, len treba chcieť.
@lenuliatko chapem, nechcem teraz hodnotit jej zazemie, lebo to nevieme. ale mozno nema tu pomoc ani od rodicov, od nikoho, aj to je dnes bezne.. a ak ostane sama s troma malickymi detmi...vsetko bude na nej. Vies, aj co sa tyka nejakej pomoci cez net, to sa da tak jednorazovo, ano, pomoze to, ale mamicka potrebuje stabilny prijem... aby mali kde byvat, co jest, atd.... tieto zbierky neriesia ten hlavny problem..su len nejakou kratkodobou pomocou... A co clovek bude kazdy rok pytat?
@mima4 my tu za ňu nič nevyriešime 🙂 Len...je mi z toho veľmi smutno, stojí zato zabojovať. No nič, idem sa šuchnúť k tým mojim babulkám a ďakovať za to, že ich mám a že sú zdravé. Dobrú noc
@holly31 myslim ze sa s tym neda vyrovnat a pravdepodobny je scenar @aliza Ja osobne nepoznam chlapa koli ktoremu by som si nechala vziat deti.je to tvoje rozhodnutie a velmi ti drzim prsty Aby si ten svoj pokoj nasla.ja na rozdiel of @zeleny_cajik si vobec nemyslim ze si az tak citliva a ze ta to TERaZ polozi...naopak myslim si ze vsetko to pochopis az sa ti to v zivote vrati ...my sa to uz nedozvieme mozno nikdy...ale to co sa deje nieje nikdy nahoda a vsetko ma svoje opodstatnenie...a uz som to tu niekde pisala...vsetko a najme stastie je relativne a nestale...to co mate dnes zajtra mat nemusite...zapalim dve sviecky za tvoje deti...pohladim lica tych mojich ...zotriem slzu na tvari mojho muza a poprosim nebo o teplu naruc pre dalsich anjelikov ...zasepkam modlitbu hoc boh mi je vzdialeny no v modlitbe poziAdam nech moju dceru chrani mi...to co raz prijme v podobe nevinnych deti uz nevrati ti nikdy viac...vela sil...
Smutna tema ☹ a velmi tazko sa cita. Zakladatelka vymenuva len dovody preco deticky nemat, namiesto hladania rieseni 😔 😔 ako ich mat . Sama mam 3 deticky (vratane dvojciek) a dala by som za nich zivot.
Citujem ta : "nedokazem nosit pod srdcom deticky, citit ich kopanceky, porodit ich a dat prec. zabilo by ma, to do konca zivota by som rozmyslala kde su, ako vyzeraju, ci su tam stastne a ci ma nenavidia lebo som sa ich vzdala" tak toto by ta zabilo a preto ich radsej zabijes ty ☹ ☹ ☹
Zaroven je chore aj tvoje vyjadrenie : "ublizilo by to aj mojej dcerke, ktora by prichodom deti prisla o velmi vela. Od mojej pozornosti az po vela materialneho. Ona je uz tu na svete a chcem jej len to najlepsie"
Nie, darmo si nahovaras, ze by to dcerke ublizilo, skor pomohlo aby, mala tych najlepsich partakov do zivota...
A k tvojmu vyjadreniu, ze tvoj manzel je dobry otec.... tak s tym absolutne nesuhlasim, lebo ziaden dobry otec by nedovolil zabitie svojich nenarodenych deti 😔 😔
Uff, toto som nemala citat, lebo mi to akurat dvihlo tlak 😝 😝 😠 😠 , taketo sebecke myslenie ☹
Pri mnohých a mnohých reakciách na túto situáciu mi nedalo, aby som sa aj ja nevyjadrila k Vášmu problému. Z Vašich reakcií cítiť, že nie ste vysporiadaná s interrupciou, veď kto by aj bol... Viete, som lekárka a zo skúsenosti viem, že ženám prináša omnoho väčšiu traumu interrupcia ako utajený pôrod a adopcia dieťatka. Keď som prvý krát stála pri takomto pôrode, bolo mi smutno, že matka odmieta svoje dieťa. Potom mi ale došlo, že tá žena mala nesmiernu odvahu, keď odolala tlaku okolia a nešla na interrupciu a rozhodla sa uchrániť ten malý detský život a dať mu šancu. Veľmi som ju za to obdivovala. Pravdou je, že novorodenci sa dnes adoptujú takmer okamžite, pretože rodičia túžia mať bábätko od najmenšieho mala. A takúto šancu by pravdepodobne dostali aj Vaše deti - šancu dostať sa do milujúcich rúk, ktoré dlho čakali na dieťatko. A teda zvážte ešte svoje rozhodnutie a uchránte seba a aj svoju rodinu (zvlášť dcérku) od matky stríznenej takýmto činom. Veľmi Vám držím palce!!!
@holly31 inac si pripravena ratat aj s moznostou, ze muz ktory ti nie je oporou v tejto necakanej situacii, ktoremu by vadili 3 uvrestane deti, ta moze opustit kvoli tvojim navalom smutku, tazkej depresii, straty chuti na milovanie po interupcii? Moze sa stat ze ho stratis tak ci tak a este ti ostanu nasledky na cely zivot.
@maca_p ona ,moze, lebo ona je na seba hrda... 😒
@holly31 ahoj, v kolkom si tt? mozno si stale len v soku a potrva, kym sa s tym vysporiadas...musis si zacat verit, ze to zvladnes, teda ak by si si deti nechala. Ale problem nie je podla mna tak v tomto tehotenstve ako v partnerstve. keby tvoj muz pristupoval inak, tak by si sa podla mna nad int.nezamyslala. mozem ti povedat len jedno, ak si deti nechas bude to tazke, ale urcite nie tak ako keby ich das prec. pretoze deti vyrastu, ale vycitky svedomia ti zostanu cely zivot. kazdopadne drzim palce 🙂
@krasneleto Ako neviem, či byť na seba hrdá je to správne vyjadrenie... Nemyslim si, že mám byťna seba hrdá preto, lebo som si nechala svoje dieťa... To je predsa úplne normálne za to sa nobelova cena nedáva 😀
@billam trocha off topic, ale to kde predpisuju lekari UM zadarmo? Hned sa k nemu zaregistrujem 😀 Lebo nas UM na jedno dieta vyslo mesacne okolo100 eur. Ano, ked mal zdravotny problem a predpisala mu dr. sojove mlieko tak sme uz nemuseli platit za krabicu UM 10 eur ale len 9, cize mesacne nas to vyslo 90 eur 😀 Pri dvoch detoch da na UM 200 eciek mesacne len tak zasumi minimalne do pol roka.
@usacek79 je mi luto ak niekto nechce chapat, nebude...udaje co som tu dala su z wikipedie...http://sk.wikipedia.org/wiki/Antikoncepcia
ale toto nie je tema o hak..prepac ak mas nejake ine argumenty okrem mamutiiiich nezmyslov 😀 mozme sa o tom bavit v inej teme...aj Tvoje zaujimave pohlady na vieru...kedze ostatne cirkvi netusim ako vznikli...tu nasu vieme dobre KTO zalozil...
😀na nabozenstve nas to neucili..tam sa kaze o predmanzelskej cistote takze k takemu niecomu ako hormonalne pilulky na zabranenie tehotenstva alebo povedzme rovno ze aj jeho znicenie...musela som na to prist sama,
ked som na vlastne oci videla potracajuce zeny ako placu lebo v minulosti brali hak...
😢 | 😢 chcela som 😢 len poukazat na to ako nesmierne odsudzujeme v tychto forach zeny co myslia na potrat a tie co denne beru tabletky su inak vzdy proti potratom...len keby tak vedeli....ze su vlastne na tom istom...
hmmmmmmmmmmm
☹ ☹ ☹ nie neodsudzujme ju...nevieme ako budeme sudene my...ok?
😉
nerozumiem tomu,preco si si zvolila taku cestu,ze ty nedokazes nosit pod srdcom deticky,porodit ich a dat ich prec,ale zabit ich dokazes?....,ty si myslis,ze ked zabijes,ze to Pan Boh to necha len tak,ano som veriaca,nehanbim sa za to....,co ak sa stane nieco Tvojej malickej,bodaj by nie,ale nikdy nevies...,vtedy sa obratis tam hore a budes ziadat odpovede,ze preco? dieta je dar,daj im moznost zit....,ked pozeram Postu pre teba,alebo tomu podobne relacie a stretavaju sa tam deti s biolog.rodicmi,stale to konci jednym,ze deti su stastne,ze mali moznost sa narodit,zit a biol.matke odpustia..... biele deticky na adopcii idu na dracku a dostavaju sa do milujucich rodin.....
nebud sebecka,nenic Vam vsetkym zivot,az na manzela smaozrejme,nakolko on je s tym vysporiadany raz dva,ale matka je matka,vsetka zodpovednost ide na Teba,ty budes za to trpiet a niest nasledky,ci uz tu,alebo tam hore....
este sa opytam mali ste sobas v kostole,mala je pokrstena?,slavite sviatky ako Vianoce a Velka noc? ak ano,tak potom preco,ked nie si veriaca,vsetko su to cirkevne sviatky a ty ides spachat najvacsi hriech......
@olejka Mas pravdu,neodcudzujme ju...Ale ty zase neodcudzuj zeny,co beru HAK.Postavili sme sa k tomu zodpovedne a nespoliehame sa na nejake plodne a neplodne dni,ci na chlapa,ze si da pozor...Ked neplanujem 10 deti,tak sa tomu branim a nemusim riesit problem,aky ma autorka..ze zrazu 3 deti...Urcite nie je zdrave dopovat sa hormonmi,ale co s tym narobim...o mna chlap len otrie a uz som tehotna...stalo sa mi to 2 krat,takze uz neriskujem.Keby som ju nebrala,mam mozno uz 4 deti a cakam dalsie?Alebo je lepsie ist na potrat???
Teraz je uz HAK taka,ze navodzuje akoby stav ,,tehotenstva,,.cize sa nevytvaraju vajicka,cize sa nema CO oplodnit..co je na tom nekrestanske???
@olejka jediny kto je tu depresivny (okrem holly) si tu ty a tvoje pokusy spasit svet su tu skor kontraproduktivne. a to, ze sterilizacia psychicky tazko poskodila tvoju mamu neznamena, ze zanecha negativnu stopu na KAZDEJ inej zene. ide o to, ze ked mas v hlave jasno, nie je co riesit.
ty uz sama nevies co je krestanske a co nekrestanske, len tapes...
@holly30 posledne co ti k tejto teme napisem su nepekne slova o tvojom manzelovi. Nepoznam ho, ale aj napriek tomu viem, ze tento chlap je bezcitny a sebecky clovek. Pozera len na svoje pohodlie. Ako sa chces cely zivot na neho spolahnut?? Ved ta opusti pri najmensej prekazke. Nechcem ani vediet, ako by takyto chlap reagoval keby ti diagnostikovali nejaku chorobu, kt. by bola zaroven financne narocna. Akou by ti bol podporou?? Len by cakal , nech zomries, ako teraz caka kym zabijes svoje dvojicky!! Pretoze ja viem a citim z tvojich prispevkov ze ist na potrat je jeho rozhodnutie, ze si nim velmi ovplyvnitelna a ze bohuzial ta presvedcil o jeho pravde!!! Je to obycajny sebec!! A ked sme uz prinom, ked uz nechcete deti, co nejde ten tvoj uzasny manzel na vasektomiu???? Mojej sestry muz to uz ma za sebou, bolo im od zaciatku jasne ze po druhom dietati koncia a viac deti nechcu, tak isiel rovno na zakrok, nech sa jeho manzelka nemusi dopovat chemickymi liekami, ci riskovat zeby znovu otehotnela. Tak ked je ten tvoj manzel taky uzasny, nech je chlap a ide na zakrok!!! a nie teba necha v takejto situacii, on tym potratom totiz trpiet vobec nebude, na rozdiel od teba!
@krasneleto a teraz sa budeme dohadovat, ze kto je lepsi a kto horsi. kto je supermatka a kto iba obycajna matka. vies, kazdy co sa hrdi, ze mne sa to nemoze stat, raz pekne narazi priamo na nos.
@maca_p vies,mnoho mamiciek tu napisalo svoju vlastnu skusenost alebo skusenost svojho blizkeho okolia-takze nesuhlasim celkom s tym,ze sa tu pise len tak do vetra a bez skusenosti....jasne,ze tema vzbudila vasne,lebo tema potrat je a vzdy bude kontroverzna a zvlast na MK
je jedno ci su tu nazory veriacih ci neveriacich zien,jedno je fakt,potrat sa schvalit neda...to mozme byt uz rovno aj za eutanaziu a ine "dobrovolne"usmrtenie
autorka chcela vediet ake maju zeny po potrate skusenosti,ci zabudli....viacere napisali,ze sa zabudnut neda...a to jej zjavne nepomohlo
je mi ju luto,lebo myslim,ze babatka chcela...no,hm...manzel ☹ a neverim,ze je to iba o peniazoch...samozrejme su vynimky-ale podla jej vyjadreni s tym nema problem,skor s tym,ze nebude na dovolenku...atd...ale povedzme si uprimne,kt.z nas isla hned na dovolenku? a este neznamena,ze ked mame deti,ze uz sa nas zivot skoncil...ved raz nam vyrastu...nechcela so reag ☹ ovat na teba celym tymto prispevkom,iba tou prvou castou 🙂
myslim,ze kazdej z nas ide o to,aby sme jej dobre poradili a zase neda sa pri tejto teme nedat aj nieco zo seba-hoci niektore zienky su az prilis tvrde 😒
@maca_p ved prave

skor ako to , ze autorka je rozhodnuta pre interrupciu s dvojickami ma zaskocila reakcia jej manzela..chlap s takymto postojom by teda u mna nemal ziadnu sancu..a skor ako o potrate by som uvazovala nad tym, koho som si to vlastne za partnera vybrala..