Ako ste prežívali tehotenstvo s mierami 155cm a 42kg?
Ako ste prezivali tehotenstvo, s vyskou 155cm a vahou 42 kg pre otehotnenim? som jedna z tych co je nizkeho vzrastu a nizkej hmotnosti...chcem sa spytat ci ste tu aj take zeny ako ja...a ako prebiehalo vase prve tehotenstvo a pripadne kolko a odkedy ste zacali priberat....dakujem a tesim sa na distkusiu 🙂
@regrutik - Jej niekto mojej vyskovej kategorie, ja mam 153 cm a pred prvym otehu 42 kg 🙂 Rodila som 52,5 kg 🙂 Teda pri dcerke 🙂 Co mozem povedat, tehotensvo bolo super, ziadne problemy, tvrdnutie bruska, mala sa narodila 4 dni po termine s 2920g a 49 cm, za 4 hodiny od prvej kontrakcie po poslednu z minimalnym 1 cm nastrihom, na tri zatlacenia. Vraj velmi rychlo na prvorodicku. A to sme na druhy den mali planovanu sekciu, ze take dietatko neporodim (fakt uzucka panva) - no a vykukla uplne normalne...
Do druheho tehu som sla z 45 kg a pribrala som na 57,5 kg teda viac ako pri prvom babu... Maly sa narodil tri tyzdne pred terminom, asi aj vela stresu v praci, stahovanie, s dcerkou, vsetko tomu napomohlo... no to je fuk, mal 2550g a 45 cm, od prvej po poslednu kontrakciu za 2,5 hodiny - v porodnici presne 34 minut xixi... Fakt len sadnut a tlacit. Ziaden nastrih, nic...
Bolest v oboch pripadoch riadna, ale ktory porod neboli? Islo to v oboch pripadoch tak rychlo, ze som sa fakt nemohla stazovat. Niektore zeny su v bolestiach umorne hodiny. U mna taka rychlovka. Som hovorila drahemu, ze ak tretie dieta, rodime doma, ze by sme to nemuseli stihnut 😅
Vyska a vaha pred tehu neni rozhodujuca... rozhodujuce je, ako je tkanivo schopne sa roztiahnut, a ako sa ti vie zmäkcit chrupavka, aby sa rozostupili bedrove kosti. Mam kamosku v mojej vyske, co porodila 4.2 kg babo... prirodzene bez nastrihu. Nechapem, ale ano 😕
anjelicek asi myslela lonove kosti🙂
ja som tiež nízka dosť chudá a mám velmi úzku panvu ,nerozšírila sa mi ani velmi do pôrodu , pôrod bol sekciou ,takže bol plánovaný ,síce potom bolo bolesti ,ale prešlo to,teraz má malý už 3 roky.
@regrutik ahoj 🙂 ja mam 164 a pred otehu (aj zase aj teraz) 44kg 🙂
tehotenstvo v pohode, keby sa mi nezvacsili prsia o dve cisla tak do 5.mesiaca ani neviem , ze som tehu 🙂
Priberala som akurat ale vsetko prsia a brusko, zostala som chuda 😉 mala som 59kg par dni pred porodom. celkovo aj brusko som mala male, ked som sa na porodnici prechadzala s prepichnutou vodou tak sa pri mne zastavila jedna sestricka, ze jeeeej vy ste aka chudunka 😀
porod som mala rychly, vyvolavali mi ho. rodit som zacala 16.50 a 17.17 bola mala von 😉 bolesti som mala celkovo asi hodinu- hodinu a pol, fakt zle zacali byt 16.30. a porod rychly a krasny 🙂 najprv chceli ist bez nastrihu ale museli ma az dvakrat. sekciu som nemala planovanu aj ked mam uzku panvu ale porodnicka povedala, ze vyskusame a ze ked tak seknut sa da kedykolvek 🙂
ja s mojim pozitivnym zazitkom prirodzeny porod jednoznacne odporucam a samozrejme k tomu epi 😉
Ahojte, keď som otehotnela , mala som 43 kg a 158 cm, ani jediný raz som nevracala, ani raz mi nebolo zle, jedla som všetko do radu 😀 a tak to aj potom vypadalo, pribrala som 21 kg 😉 Malá sa narodila cisárskym, ale s mojou hmotnosťou a výškou to nesúviselo, v 39.tt mala 2500 g a 46 cm, zdravá ako repa 😉 Tých 158 cm mám stále 🙂 ale na 43 kg už len s úsmevom spomínam, momentálne 60 kg 🙂
Ja mam 155cm, vahu pred 1.tehu 60kg, pribrala som vtedy 23kg (som musela dost lezat + brat hormony na udrzanie tehu spociatku). Porod som mala CS, lebo syncek mal 4,5kg a 54cm a nezostupil ani po dakych kontrakciach.
Teraz cakame 2., som v 18. tyzdni a pred tyzdnom som pribrala asi 0,5kg a dufam, ze dalsie babo bude mensie a ze budem rodit prirodzene. Aj panva ma uz lepsie rozmery ako v 1.tehu. Ze tak neprberam ako predtym prisudzujem pohybu, neuzivaniu hormonov a vitaminov a telo si nepotrebuje robit tukove zasoby, lebo ich uz mam🙂
Mne doktor uz ku koncu tehu hovoril o moznosti cisarskeho, ze som nizsia - panva mensia a babo malo uz cez 3kg, potom som prenasala a v porodnici zacali zvazovat CS, dostala som aj prirodzene kontrakcie, od zaciatku celkom silne a pravidelne, ale aj napriek niekolkohodinovemu trvaniu syncek nezostupil.