icon

Ako ste zvládali obdobie po potrate?

anonymka456
5. apr 2018

Ahojte.potrebujem sa porozpravat,poradit..
Tie ktore ma chcete urazat alebo odsudzovat tak prosim nekomentujte.dakujem
No stala sa taka vec,ze som neplanovane otehotnela.s muzom mame za sebou dost velku krizu z ktorej sa nas vztah este stale dostava.Moje pocity z tehotenstva nie su vobec prijemne.Jedno dieta mame,to bolo aj je vytuzene a milujeme ho velmi.
Toho sa tiez bojim,ze ho o nieco ukratim.v case narodenia druheho by malo nieco cez dva roky.pocit ze to nebudem pre neho na 100% sa mi vobec nepaci.dalsia vec su financie.muzovi hrozi ze coskoro pride o pracu.ja pri druhom matersku mat nebudem kedze som mala zmluvu na dobu urcitu.len rodicak..uz teraz mi byva strasne zle,cele dni len zvraciam (pri prvom tehu som vracala 8 mesiacov)Stale nad tym rozmyslam.nevidim jeden pozitivny dovod a to ma ubija.. .stale rozmyslam ci dokazem ist na potrat a co bude lepsie.ano viem ze vela ludi nemoze mat deti,ale adopciu urcite nechcem.
Zeny poradte.alebo tie co ste isli na potrat,ako ste to potom zvladli?
Dakkujem

iguaza
11. apr 2018

@katharines Napisala si tam toho az az a tu zenu uplne psychicky znicila...Nebudem sa k tebe radsej vyjadrovat - tvaris sa ako ti ide o dobro, ale si bezohladna a kruta

tinaa64
11. apr 2018

@katharines este ta to navi sa s nimi natahovat?kasli uz na to...bzdy sa najde zena kt.to podstupi a dalsie kt.to este podporia..bohuzial takto to je a nikto to nezmeni......je to smutne ...

iguaza
11. apr 2018

@tinaa64 ja to nepodporujem. Ale nehram sa tu na boha ako tuto dotycna...a nesudim.

tinaa64
11. apr 2018

@iguaza kazdy tu vyjadril svoj nazor na to...a zbytocne sa tu natahovat nakolko sa to tu toci oko toho isteho..jedn napise ze je to vrazda alebo zabitie a ta druha sa hned do toho obuje ze uz ju sudi alebo ze je fanaticka..a neviem co este.ma na to taky nazor...mozno to niekedy napisala tvrdo...ale aj to chapem..aj ja som napisala takto za co mi bol zmazany koment.. ale nevadi...ale napisala som to tak lebo proste uz nieje normalne ze pimaly kazda druha zena ide na potrat...v dnesnej dobe v kt.je tolko moznosti ako osa chranit..a ak sa niekto boji zlyhania antikoncepcie tak nech to bud kombinuje alebo proste nesexuje...

katharines
11. apr 2018

@tinaa64 mas pravdu. Kazdy sa vsak svojou troskou moze pricinit, aby bol svet lepsi podla danosti, ktore ma. A srandovne je, ked ti napisu, "ale ja nesudim, alebo neodsudzujem" a pritom ta odsudia hned dalsim slovom, prispevkom, "si taka a taka". Alebo "ja nie som za potraty" a pritom sa vysmievaju a ponizuju cloveka, ktory sa vyjadri za zivot. Nuz prajem vsetkym pokoj a dobro.

tinaa64
11. apr 2018

@katharines presne....ak nejdes s davom a postavis sa za nieco ine uz si neviem co..mna poslali sa liecit a ze mam choru hlavu..a to preto lebo som napisala ako to prebieha na potratoch..ale co uz ..pravda bolu a niekedy je kruta a to sa nie kazdemu paci...ale ako sa hovori..radsej krutu pravdu ako milosrdnu loz

slimstar
11. apr 2018

Minulý týžden som predala kočík páru, ktorý si tento utorok, išli pre dieťa z anonymného pôrodu. Podla mna je to určite lepšie, ako ísť na potrat. Potrat určite nie, toho blba by som kopla rovno do hlavy, ani by som s ním nebola, ked ti napísal, čo som čítala na prvých stranách. Ak sa na teba vys...rie, spíš si návrh na zverenie dietata do osobnej starostlivosti aj s výživným a žiadaj aj výživné na manželku. Už teraz si odkladaj bločky s výdavkami, ten blb ti musí prispieť aj na výbavičku a pekne ti bude posielať výživné na teba, aj na tvoje dve deti. Musela som tak prudko reagovať, lebo ten tvoj muž ma normálne vytočil! To dieťa je živé, žije a nikto ho nemá právo zabiť, ani ty. Pamätaj, že ak je nejaký problém, tak po určitom čase prídeš na jeho riešenie. Mne sa velakrát stane, že sa riešenie časom, ako keby samé navrhne. Sú na tom ludia aj horšie. Držím ti palce, aby si ho aspon porodila, vychovať nemusíš. Je tu dosť iných rodičov, ktoré ho s radosťou vychovajú.

moonlight1210
11. apr 2018

@katharines aky hriech je pycha?

mircalla
11. apr 2018

@tinaa64 O akom dave tu hovoris? vacsina jej radi, aby si dieta nechala. akurat nema ten agresivny styl. Pridavat videa ako spominas - nuz podla mna to chore naozaj je. Pretoze toto nutne nie je a normalny clovek nema potrebu zachadzat do extremov

tinaa64
12. apr 2018

@mircalla Ake videa som pridala?mozes mi prosim ta ukazaukazat ten 0rispevok?dakujema nechapem aj keby tak co je m na tom chore?a tie videa je plny youtube takze su potom chory nahlavu aj ti co to tam pridavaju ze?aj na googli sunrozne obrazky aj ti su chori na hlavu lebo to tam dali aj ti co pisu o tom clanky aj lekrai kt.to vykonavaju su potom chory na hlavu....hmm paraaada..tak by sme sa asi mali ist liecit vsetci...a ozaj neviem ..pripomen mi lde som spominala videa

tinaa64
12. apr 2018

@mircalla aha dobre..ano spominala som ze som VIDELA a nie PRIDALA

slimstar
12. apr 2018

@tinaa64 ja som si pozerala par stran dozadu a nenasla som nic, za co by sa oplatilo hadat. Oni ti to vymazali to jablko svaru ? Videa su informacneho charakteru, myslis take o potrate? Ved nech sa pozru, aspon ich to odradi

tinaa64
12. apr 2018

@slimstar vymazali lebo som napisala co sa eobi s dietatom na potrate..aj to ze ked si ide zabit dieta tak to ma potom jedno kt.ci prve alebo drube..ale chcela som poukazat na to ze to dieta v bruchu ke taky isty clovek ako uz narodene dieta..to uz sa nikomu nepacilo kebyze to akoze mala urobit prvemu co je na svete ale co je v brusku je v poriadku to urobit.to je to iste len s tym rozdiel9m ze jedno uz je na svete a druhe sa este vyvyja ale uz ma srdeicko rucky nozky..neviem ci chapes co som chcela..no aza to mi napisali ze iba z chorej hlavy toto vyjde....a koment vymazany...nodobre mozno ze som to nemala az tak napisat..ale uz proste to nieje normalne ze kazda druha ire na potrat a ine riesenie ani nechce ..a tie videa som videla a nie jedno dve...a bolo to hrozne.. Prislo mi az zle od zaludka a bolo mi do placu ked som videla co s tym drobcom robiaa a ako sa chuda uhyba ale zbytocne..a videla som aaj ine porodene niekedy pred 20tt a ako to chuda lapalo po dychu a pomaly umieralo na stole.....tak s takym niecim mam suhlasit..toto mam povazovat ze je to v poriadku?eete aj teras ked to pisem mi pislo zle..tak ja som chora na hlavu?lebo opisem co sa deje..este ze ostatne su uplne normalne a nevahaju ooniektore to podstupit len kvoli svojmu standardu..fakt smutne

tinaa64
12. apr 2018

@slimstar a ano mali by si popozerat par videii...ale pochybujem ze niektore to odradi...

mircalla
12. apr 2018

@tinaa64 To je uplne jedno - pises to o dakom dave uplne mimo - vacsina ma na to nazor si nechat akurat to nepodava agresivne ako vy 2. Pre mna si v globale agresivna a svoje nazory si presaduzjes agresivne tak isto ako katharines, netvrdim, ze v dacom nesuhalsim. to Je vsetko. nemam rada fanaticky ani nasilne presadzovanie si svojich nazorov - je tu par takych a tyka sa to uplne vsetkeho - ockovanie, dojcenie, cisarsky versus prirodzeny porod atd...Moc riesis

slimstar
12. apr 2018

@tinaa64 podla mna si normalna a ja s tebou suhlasim do bodky. Pre mna je to plnohodnotny clovek uz od pocatia, ako malicka bunka a ma pravo zit a rozvijat sa. Ja by som tie videa nedokazala vzhliadnut. Si jedna empaticka maminka a za to co si napisala sa nemusis hanbit. Su rozny ludia, niektori nespravne pochopia, ale to co si napisala je v poriadku. Ked sa pocalo, napriek antikoncepcii, tak to tak malo byt. Deti su nasa buducnost a je dost neplodnych rodicov, ktori sa postaraju s radostou, keby ho tak silno nechcela.

tinaa64
12. apr 2018

@slimstar Dakujem..ni3 nie nehanbim sa za to..a kludne tonnapisem aj tisic krat....

moonlight1210
12. apr 2018

@tinaa64
@slimstar
vidim, ze mate empatie na rozdavanie. skoda, ze je made in china.

katharines
12. apr 2018

@mircalla som velmi rada, ze si za zivot. A toto povazujes za agresivne?! Nuz kazdy vnima veci rozne. Ak vsak chces zazit skutocne agresivne reakcie, tak odporucam zalozit temu "idem utratit psa, co potom s nim?". Uvidis, ze ludia sa za zvierata postavia s vacsou vervou ako za ludsky zivot.

beky1813
12. apr 2018

@tinaa64 zmazali ti to, lebo si autorke napisala, nech poodtrha rucicky a nozicky dietatu, co ma doma a nahlasila som to, lebo mi to prislo riadne cez ciaru

leeo
12. apr 2018

@tinaa64 podla mna je chore ak niekto tvrdi, ze by sam potrat nikdy nepodstupil a pritom nie je proti potratom. Toto je anomalia v psychike, ktoru neviem spravne pomenovat a nie u zien , ktore su na 100% stotoznene s potratom ako vrazdou.

mircalla
12. apr 2018

@tinaa64 vid prispevok vyssie od @beky1813 snad uz nemam co dodat
Toto podla mna je extrem a vascinou do extremov idu ludia, co nie su psychicky uplne v poriadku a nemaju mieru v nicom. Tvoj sposom komunkacie je extremny a agresivny a za tym si stojim

tinaa64
12. apr 2018

@beky1813 jaj ...tak si precitaj orispevok vyssie ako som to myslela..to poprve..a po druhe...toto urobit este nenarodenemu dietatu nieje cez ciaru?to je v poriadku ano???to som dala ako priklad a precitaj ako som to myslela.(nie somdebil alebo psychopattot by som nikdy v zivote neurobila mackam kt.nemam v laske a nietoze este dietatu ci iz narodenemu alebo nenarodenemu..a).a vies co?fajn..chvalim ju ako to bravurne vysriesila aj s hentym.tlieskam jejco tam potm decku ze?bed bude dalsie..tak sorry ze pisem veci na plnu hubu a prabdu..lebo nikto nemoze vyvratit to ako to prebieha a ani to ze ide ozabitie..

beky1813
12. apr 2018

@tinaa64 da sa to napisat aj inac

zenaajmama
12. apr 2018

@beky1813 @tinaa64 aj ja som to nahlasila, bol to chorý komentár.

zenaajmama
12. apr 2018

Myslim si že s takymi komentmi ste dohnalu autorku k zufalemu činu prave tie, ktore ste proti potratom.

tinaa64
12. apr 2018

@katharines tak tak. To si mala vidiet ako sa domna zeny pustili ked som dala prispevok ze darujem stenata lebo bohuzial budu musiet ist do urulku...Ak ide o zivot zvierata tak koniec ludia sa idu zblaznit aj do sprav to este daju..ale ak ide o drobceka tak to je v poriadku....zvierata mam rada a nedokazala by som utopit bud maca alebo stena atd...a uz vobec bu som nedokazala takto ublizit dietatu a este takymto ssposobom...

tinaa64
12. apr 2018

@moonlight1210 emapatiu mam..ale k detom kt.sa nevedia branit.a je jedno ci narodene alebo nie.

tinaa64
12. apr 2018

@beky1813 citaj vyssie ako som to myslela.nie som psychopat ze by som to myslela vazne....este ze je v poriadkdku tkq enieco urobit..ved predsa je na to zakon ze?kazda sa tu ohrna zakonmi a pravami zien a prava drobcov je skoro kazdemu suma fuk...bed co tam po jedno decku ved pride dalsie ze?

beky1813
12. apr 2018

@tinaa64 mne je jedno, ako sa snazit teraz hrat na tu dobru. Tvoj prispevok bol proste cez, co uznali aj admini